31 Μαρ 2018

ΕΛ.ΑΣ : Επιτρέπει «μαντήλες» στις αστυνομικές ταυτότητες


ΕΛ.ΑΣ : Επιτρέπει «μαντήλες» στις αστυνομικές ταυτότητες
ΕΛ.ΑΣ : Επιτρέπει «μαντήλες» στις αστυνομικές ταυτότητες
«Τροποποίηση διατάξεων για δικαιολογητικά για έκδοση ταυτοτήτων»

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέπει πλέον τις «μαντήλες» στις φωτογραφίες για τις αστυνομικές ταυτότητες. Αυτό αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που συντάχθηκε στις 27 Μαρτίου 2018 και παρουσιάζει «Το Βήμα».
Το έγγραφο έχει θέμα «τροποποίηση διατάξεων για δικαιολογητικά για έκδοση ταυτοτήτων». Αρχικά λοιπόν σημειώνει ότι ο αιτών στην έκδοση της ταυτότητας δεν πρέπει να φέρει κάλυμμα κεφαλής (ως ίσχυε μέχρι τώρα). Όμως αμέσως μετά προχωρά σε ένα συμπλήρωμα όπου επιτρέπει τις μαντήλες - με ειδική οριοθέτηση - αλλά και για την κάλυψη των χαρακτηριστικών για ιατρικούς λόγους.
Στο έγγραφο λοιπόν συμπληρώνεται ότι «για θρησκευτικούς λόγους δύναται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (πχ μαντήλα) πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του από το σαγόνι έως το μέτωπο και από την μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο, έως την άλλη, πρέπει οπωσδήποτε να είναι εμφανή. 
Επίσης για λόγους υγείας επιτρέπεται το άτομο να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εφ'όσον αυτό πιστοποιείται από ιατρικά πιστοποιητικά». Ακόμη επιτρέπονται τα γυαλιά λόγω παθήσεων.
tovima.gr 29/03/2018 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγάλαμε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες για μπαίνουν φωτογραφίες με ισλαμικές μαντήλες!...
Τόσα χρόνια προπαγάνδιζαν ότι δήθεν για ανθρώπινες, δημοκρατικές και ότι άλλες θέλετε ελευθερίες, δεν πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Μας έλεγαν, επίσης, ότι είναι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το πέτυχαν. Όταν όμως ένας υπάλληλος μίας υπηρεσίας σε μία συναλλαγή ή ένας αστυνομικός σε έναν έλεγχο ρουτίνας, έστω δει την φωτογραφία του ατόμου, γυναίκας προφανώς με κάλυμμα κεφαλής, μαντίλα, δεν θα καταλάβει ότι είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος; Εκεί δεν παραβιάζεται η ελευθερία;
Εάν στο μέλλον και κάποιες άλλες θρησκευτικές ομάδες ζητήσουν να φέρουν στην φωτογραφία της ταυτότητος κάτι χαρακτηριστικό του θρησκεύματός τους, οι Σιχ για παράδειγμα, δεν θα παραβιάζονται οι ατομικές ελευθερίες; Είναι πασιφανές ότι αυτοί που ήθελαν να αφαιρέσουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, σημειωτέον δεν το αφαίρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν σκοπό να μην φαίνεται το Χριστιανός Ορθόδοξος ή και το Χριστιανός άλλων δογμάτων. Τους ενοχλούσε που η Ελλάδα ήταν κατά 95% περίπου Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα. Δεν ήταν στόχος τους τα «ανθρώπινα δικαιώματα» ήταν η Ορθοδοξία και αυτό το αποδεικνύουν με όλες τους τις πράξεις συνεχώς....( elkosmos)

The Cave Dweller είπε...


Να μην παραλάβουμε τις νέες βιομετρικές και τσιπαρισμένες ταυτότητες.

Ανώνυμος είπε...

μαντηλες μπορουμε να φορουμε,σταυρο ομως οχι.
μουσουλμανοι μπορουμε να ειμαστε,χριστιανοί ομως οχι.
"πολυ δημοκρατικο"σε μια χωρα οπου γεννηθηκε η δημοκρατια!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com