1 Μαρ 2018

Καμαρώστε τους!!!!!!!!


Όλοι χαμογελούν και μοιάζουν ευτυχείς. 
Ακόμη και ο κ. Παυλόπουλος που λέει το "Πιστεύω" στο ναό και παρασημοφορήθηκε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με την ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου.

Και όμως όλοι αυτοί οι...ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι τα νέα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ορκίστηκαν δίχως ευαγγέλιο και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της χώρας, χωρίς εκπρόσωπο της Εκκλησίας
Καλορίζικα λοιπόν, να τους χαιρόμαστε τους άθεους με την βούλα που έδωσαν τον εξής "όρκο" : «Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού»
Και ρωτώ εγώ η αφελής: Και αν κάποιος δεν έχει άσπιλον τιμή και υπόληψη γιοκ, τζάμπα η διαβεβαίωση;
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στο Σύνταγμά μας (το οποίο ξεκινά "ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς", το άρθρο 59 ορίζει: 1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.Συνεχίζει να τηρείται το Σύνταγμα ή μόνο κατ'επιλογή και κατά το συμφέρον;
Τέλος ας θυμηθούμε τι είπε ο κ. Παυλόπουλος, κλείνοντας τις ευχαριστίες του για την βράβευσή του από την Εκκλησία:
"Κατόπιν τούτων, κλείνω την ευχαριστήρια αντιφώνησή μου αναφερόμενος στους εξής στίχους του 138ου Ψαλμού του Προφητάνακτος Δαυίδ:
Πρώτον: "Κύριε, εδοκίμασάς με, και έγνως με'".
Και, δεύτερον: "Πού πορευθώ από τού πνεύματός σου και από του προσώπου σου πού φύγω; Εάν αναβώ εις τον ουρανόν, συ εκεί ει, εάν καταβώ εις τον άδην, πάρει εάν αναλάβοιμι τας πτέρυγάς μου κατ΄ όρθρον και κατασκηνώσω εις τα έσχατα της θαλάσσης, και γαρ εκεί η χειρ σου οδηγήσει με, και καθέξει με η δεξιά σου"."
Κοινώς και σε γνωρίζει ο Κύριος, κύριε Πρόεδρε, και να Του ξεφύγεις, να κρυφτείς δεν μπορείς....
Ούτε εσύ που τους "όρκισες"...ανωμοτί, ούτε αυτοί που άθεοι δεν δηλώνουν καθαρά γιατί φοβούνται την ψήφο του λαού, ούτε σαν ένθεοι πράττουν, μήτε εμείς που κάτι ψελλίζουμε αλλά τίποτε δεν ενεργούμε στην χώρα που αναίσχυντα καταλύει τα ιερά τα όσια και τα θέσμια!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με τέτοιο πολιτικό προσωπικό πιστεύει κανείς ότι ο Θεός θα είναι μαζί μας ακόμη κι αν παρευρίσκεται κάποιος ιεράρχης? Μα τί κάναμε το Θεό να συμμετέχει σε ανθρώπινες ανεπάρκειες? Οι εντολές του είναι σαφείς θες ακολουθείς θες όχι

Ανώνυμος είπε...

A. Θέλω να γίνω αριστερός
Θέλω να γίνω αριστερός, να σπάσω τα ταμπού. Θέλω να γίνω αριστερός χασίσι να καλλιεργώ και να πουλώ κουλτούρα. Να εξαίρω καλλιτεχνικά ξεράσματα , να βγάζω και φιρμάνια. Να κάθονται όλοι προσοχή στη γκέι περηφάνια. Θέλω να γίνω αριστερός. Να βρίζω τον Χριστό. Αλλοδαποί αλλόθρησκοι να μ’ έχουν για αρχηγό. Θέλω να γίνω αριστερός, τις εκκλησιές να κλείσω, μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω. Θέλω να γίνω αριστερός και πολυπολιτισμικός. Τις παραδόσεις τού Έλληνα να θάψω δια παντός. Θέλω να γίνω αριστερός. Να είμαι χιπ και τρέντι. Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί να μ’ έχουν για αφέντη.

Β. Δεν υπήρχε πρόβλημα για όλους τούς πολύχρωμους πολιτικά απατεώνες όταν ορκίζονταν στο ιερό Ευαγγέλιο, καταπατώντας τον όρκο τους όπως και την εντολή του Κυρίου κι εξαπατώντας μετά τον κόσμο με χοντροκομμένα ψέμματα ;
Ο …θρήσκος κ. Χατζηδάκης (της ΝΔ), ως Υπουργός Ανάπτυξης, μόχθησε πολύ ώστε να επιτύχει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που επεβλήθη επί εκατονταετίες!

Γ. MHΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ντε φάκτο διαχωρισμός, δια χειρός Πάκη, την επομένην της βραβεύσεώς του εκ της διοικούσης "εκκλησίας"... Εθελονταί δια την καταρράκωσιν της Ορθοδοξίας, του Ελληνικού Έθνους και της Ελλάδος. Αδελφοί φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών, των κολυμπαριστών και των τεκτόνων ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 24 μήνες η ρητορική της ΝΔ στρέφεται γύρω από το αίτημα για εκλογές διότι «η κυβέρνηση βλάπτει τη χώρα».
Η ΝΔ διέσωσε την κυβέρνηση σε τρεις περιπτώσεις: στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, στη ρύθμιση για περίθαλψη του Μεγάρου Μουσικής από το κράτος, και στο νομοσχέδιο για το Ισλαμικό Τέμενος.

Η ΝΔούλα, με αρχηγό το Μητσοτάκη ειναι ενας γαλαζιος ΣΥΡΙΖΑ, ενα κομμα τραβεστί, και δη μουσάτη, οπως εκεινη που κερδισε στη Eurovision πριν μερικα χρονια;

Prohoros είπε...

Την απόλυτη απαγόρευση του όρκου διδάσκουν ομόφωνα οι Πατέρες της Εκκλησίας. Ο Μ. Βασίλειος επισημαίνει ότι ο όρκος απαγορεύθηκε μια για πάντα. Στο ερώτημα, πώς μπορεί κάποιος να πείθει τους άλλους, όταν αποφεύγει τον όρκο, ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος απαντά: με το λόγο και τη συμπεριφορά που θα πιστοποιεί το λόγο του. Η επιορκία, όπως και η ψευδορκία, είναι άρνηση του Θεού. Αυτή όμως προϋποθέτει τον όρκο, γιατί δεν μπορεί κάποιος να αθετήσει όρκο που δεν έδωσε. Παράλληλα βέβαια, αυτός που δεν ορκίζεται δεν πρέπει να απαιτεί όρκο από τους άλλους. Εξάλλου ο ιερός Χρυσόστομος παρατηρεί ότι ο όρκος στο Ευαγγέλιο που απαγορεύει τον όρκο αποτελεί ύβρη και καθαρή παραφροσύνη. Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς απορρίπτει επίσης τελείως τη χρήση του όρκου. Σε όσους δεσμεύτηκαν με όρκο προτείνει να τηρήσουν πιστά τις υποσχέσεις τους, αν αυτές είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού, αλλά και να ζητήσουν ταυτόχρονα το έλεος του Θεού, γιατί ακόμα σε περίπτωση ευορκίας δεν παύουν να είναι παραβάτες της εντολής του.

Η χρήση λοιπόν του όρκου στην καθημερινή ζωή αποτελεί καταστρατήγηση της ρητής εντολής του Χριστού «μη ομόσαι όλως».

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com