30 Οκτ 2017

Το παν σείεται και οι επίσκοποι, πλην ολίγων εξαιρέσεων, σιωπούν ενόχως και τρέχουν στα πανηγύρια και τα συλλείτουργα!

Το παν σείεται και οι επίσκοποι, πλην ολίγων εξαιρέσεων, σιωπούν ενόχως και τρέχουν στα πανηγύρια και τα συλλείτουργα!
Πού είναι σήμερα οι Καντιώτηδες και οι Σεβαστιανοί να σηκώσουν τον κόσμο από τους καναπέδες; Να τον ηλεκτρίσουν, να τον δονήσουν και να τον πυρακτώσουν εθνικοθρησκευτικά; Πού τα συλλαλητήρια και το "άγιο πεζοδρόμιο"; Εδώ και χρόνια έχουν πάρει "εξαφανιζόλ" φαινεται!

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αφυπνίσθηκε ο κοιμώμενος γίγας, ο πιστός και καταπροδομένος από τους ποιμένες του λαός, με μία μεγαλειώδη πορεία για το μάθημα των Θρησκευτικών (υπολογίζονται περί τις 7000 οι συμμετέχοντες)και ουδείς επίσκοπος ήταν παρών!
Το παν σείεται και οι επίσκοποι, πλην ολόγων εξαιρέσεων, σιωπούν ενόχως και τρέχουν στα πανηγύρια και τα συλλείτουργα! Και χαριεντίζονται με τους ενόχους πολιτικούς εξουσιαστές και επιτρέπουν στους προαγωγούς της διαφθοράς και της διαστροφής εθνοπατέρες να εισέρχονται ακωλύτως στους ναούς αντί να τους εκβάλλουν παραδειγματικώς, όπως δυστυχέστατα συνέβη προχθές στη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαριστού προκατόχου σας Χρυσάνθου Φιλιππίδη, μακαριώτατε, για τη στάση σας απέναντι στους αντίχριστους και ανθέλληνες πολιτικούς!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητάς πολλά, όταν ζητάς δε γνωρίζεις αν ο άλλος έχει να σου δώσει. Η εποχή μας και άνθρωποί της αν και έχει κάνει τεχνολογικά θαύματα, παραμένει σε εμβρυακή ηλικία στα πνευματικά. Αν επιθυμείς ο άνθρωπος της εποχής μας να σου δώσει, έχει να σου δώσει ό,τι έχει σχέση με την ύλη, δυσκολεύεται να σου δώσει πνεύμα. Όχι ότι δε θα μπορούσε να σου δώσει, αλλά γιατί δε του περισσεύει, δεν έχει, κι αυτό που έχει είτε το κρατάει για τον εαυτό του νομίζοντας έτσι θα το διασώσει από τη διάβρωση, είτε είναι πονηρό καθαυτό το πνεύμα του. Κι αν είναι ακάθαρτο, δε χρειάζεται να δώσει, διαχέεται από τις εκφράσεις του κατόχου του στη καθημερινότητά του, με συμπεριφορές. Το ίδιο συμβαίνει αν κυριαρχείται από αγαθό πνεύμα, δε μπορεί να κρυφτεί, διαχέεται γύρω του, το αισθάνονται όσοι τον συναναστρέφονται. Καλό είναι να μη σωπαίνουμε αν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε, διαφορετικά η σιωπή όπως έλεγαν οι προγενέστεροι είναι χρυσάφι. Μερικοί σωπαίνουν ηθελημένα, άλλοι γιατί δεν έχουν κάτι να πουν, κι άλλοι γιατί τους έκοψαν τη γλώσσα. Το τελευταίο ίσχυε σε παλιότερες εποχές ως πραγματικότητα, σήμερα τεμαχίζουν τη γλώσσα με νόμους ανόμους.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ,ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ.ΙΕΡΑΧΕΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Με λυπεί αφόρητα αυτή η αφωνία της Ιεραρχίας σε όλα αυτά τα θέματα ενώ θα 'πρεπε να βγαίνει εμπρός και να σηκώνει το ανάστημά της, σταματώντας όλα τα σχέδια αλλοίωσης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του λαού.
Τι να πεί άλλο και τι να σκεφτεί κανείς;
- Προτιμούν το υλικό συμφέρον, το χρυσό απ΄ το Χριστό;
- Όμως "Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ"(Λκ16,13).
- Φοβούνται τους κυβερνώντες;
- Και σε τι θα τους βλάψουν; Εδώ έχουμε εντολή "ἀλλ' εἰ καὶ πάσχοιτε διὰ δικαιοσύνην, μακάριοι. τὸν δὲ φόβον αὐτῶν μὴ φοβηθῆτε μηδὲ ταραχθῆτε" (Α΄Πετρ3,14) αλλά και "μὴ μεριμνᾶτε τῇ ψυχῇ ὑμῶν τί φάγητε καὶ τί πίητε, μηδὲ τῷ σώματι ὑμῶν τί ἐνδύσησθε· οὐχὶ ἡ ψυχὴ πλεῖόν ἐστι τῆς τροφῆς καὶ τὸ σῶμα τοῦ ἐνδύματος;(Μτ6,25).
- Ή μήπως τελικά ισχύει για τους ιεράρχες μας το : "πῶς δύνασθε ὑμεῖς πιστεῦσαι, δόξαν παρὰ ἀλλήλων λαμβάνοντες, καὶ τὴν δόξαν τὴν παρὰ τοῦ μόνου Θεοῦ οὐ ζητεῖτε;" (Ιω5,44). Είμαι πεπεισμένος πως υπάρχουν εντός των κόλπων της ακόμα, οι μη "συγκατατεθειμένοι τῇ βουλῇ καὶ τῇ πράξει αὐτῶν" (Λκ23,51), εκ των οποίων αναμένουμε να σηκώσουν την επισκοπική τους ράβδο, ως άλλοτε ο μακαριστός π.Αυγουστίνος Καντιώτης... και να ακολουθήσουμε.
Εύχομαι να μήν ακούσει κανείς ποτέ τη φρικτή φωνή "οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν" (Μτ7,23)
Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουμε μείνει "ἐκλελυμένοι καὶ ἐρριμμένοι ὡς πρόβατα μὴ ἔχοντα ποιμένα" (Μτ9,36) Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση θα μας σπλαγχνιστεί ο Χριστός μας και αν μείνουμε μόνο τα πρόβατα να Τον ομολογούμε, ξέρουμε ότι θα μας ομολογήσει Εκείνος ἔμπροσθεν τοῦ Πατρός Του τοῦ ἐν οὐρανοῖς (Μτ10,32).

Ανώνυμος είπε...

Οἱ Δεσποτάδες κάνουν τήν δουλεία τους ἂλλοι εἲτε διά τό καλό καί ἂλλοι διά τό κακό τῆς Πίστεως.
Ἐμεῖς, κατά τόν Ἀπόστολον, ὁ ΑΓΙΟΣ ΛΑΟΣ, κάνουμε τό καθῆκον μας διά τό καλόν τῆς Πίστεως;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ "o ΑΓΙΟΣ ΛΑΟΣ" ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΟΗΤΗ ΑΛΥΣΥΔΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΕΙΣ ΚΑΘΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com