31 Οκτ 2017

Ας προσέχουν με το όνομα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι επιχειρούν να περάσουν στα... χαμηλά το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Οσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς άνοιξαν το θέμα και θα περιμέναμε από τα περισσότερα κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Δυστυχώς, με εξαίρεση τον υπουργό, και τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο δεν είδαμε κανέναν άλλον, και κυρίως τη Ν.Δ, να ξεκαθαρίζει τη θέση του.
Ο Καμμένος ζήτησε από τη μια να γίνει νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και να αποφασιστεί ομόφωνα η εθνική θέση, και από την άλλη να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Θα θέλαμε λοιπόν να μάθουμε τη θέση και των άλλων κομμάτων. Αν συμφωνούν να... παραχωρηθεί στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό του ή όχι.
Για να ξέρουν οι Ελληνες τι λένε οι αρχηγοί, πριν βρεθούμε και σε αυτό το θέμα καπελωμένοι από τον χρόνο, επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Μητσοτάκη ότι κανείς δεν θα το θυμάται σε λίγα χρόνια.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την κυβέρνηση. Να μάθουμε επιτέλους ποιος είναι αυτός ο... συμβιβασμός που πρέπει να κάνουμε και σε τι. Οι καιροί είναι περίεργοι και οφείλουμε άπαντες να είμαστε προσεκτικοί. Το έχουμε γράψει και το επαναλαμβάνουμε:
Ενα οικονομικό λάθος αργά ή γρήγορα διορθώνεται. Ενα εθνικό λάθος (σχεδόν) ποτέ. Γι' αυτό καλό θα ήταν, αντί να βγάζουμε τα άπλυτά μας στη φόρα, όπως έγινε και στην περίπτωση των F-16, κάτι που έκανε τους αντιπάλους μας να τρίβουν τα χέρια τους, να σοβαρευτούν τα κόμματα και να συζητήσουν σοβαρά. Και, αφού καταλήξουν, να πουν στους πολίτες την αλήθεια.
Ούτε να κρύβονται ούτε να παίζουν. Γιατί τα κόμματα αργά ή γρήγορα φεύγουν ή αλλάζουν ονόματα και αρχηγούς, η Ελλάδα όμως και η ιστορία μένουν για αιώνες.
Γι' αυτό ας προσέχουν με το όνομα των Σκοπίων και ας μην πέσουν στις παγίδες που στήνονται.
Οι εμπνευστές της... βάφτισης των Σκοπίων έχουν επιχειρήσει το ίδιο σενάριο και στο παρελθόν. Απλώς τώρα το βγάζουν πάλι από το συρτάρι.

dimokratianews,30.10.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com