30 Οκτ 2017

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Δεν είμαι προφήτης, αλλά προφητεύω!


Αποτέλεσμα εικόνας για Αυγουστίνος Καντιώτης

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Δεν είμαι προφήτης, αλλά προφητεύω!
29|10|2017:    Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να θρέψουν  εκατομμύρια ανθρώπους     (ΤΟ YUAN MI, ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΖΙ)     Πηγή:  iefimerida.gr
Μόλις διάβασα την είδηση με τον παραπάνω τίτλο, αστραπιαία ανακάλεσα στη μνήμη μου κάτι που είχε πει ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης, στα μέσα της δεκαετίας του `80, σε μια ομιλία του, την οποία παρακολούθησα  τότε από το ραδιόφωνο. Πάντοτε, κατά καιρούς το θυμόμουν αυτό που είχε πει και περίμενα να δω, αν πράγματι θα επιβεβαιωνόταν «η προφητεία», που είχε αναγγείλει την ημέρα εκείνη.
     Η ομιλία αναφερόταν στις εκτρώσεις. Ήταν το φλέγον θέμα εκείνης της εποχής και οι γυναικείες οργανώσεις μαζί με τους «προοδευτικούς», λυσσωδώς αγωνίζονταν για την νομιμοποίησή τους. Ας μην ξεχνάμε πως στην Κίνα είχε απαγορευτεί η γέννηση περισσότερων του ενός παιδιού, για να μην αυξηθεί ο πληθυσμός της. Αλλά και στην Ελλάδα ήδη είχε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η πρακτική των εκτρώσεων. Ο επίσκοπος με το ποίμνιό του έκαναν τον αγώνα τους. Μάλιστα, την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος, χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στη Φλώρινα.

      Μιλώντας λοιπόν με πόνο και πάθος για το μέγεθος της αμαρτίας και για το αντίχριστο και απάνθρωπο και εγκληματικό του νόμου, ξαφνικά σταμάτησε και αναφώνησε, όπως συχνά το συνήθιζε: «Δεν είμαι προφήτης,  αλλά προφητεύω! Θα `ρθει μέρα, που οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν τρόπο καλλιέργειας της γης, ώστε από ένα στρέμμα χωράφι να βγάζουν τόση παραγωγή, που θα τρέφουν εκατομμύρια ανθρώπους!». 
     Ναι, κάπως έτσι το είπε, απ` όσο θυμάμαι, και, για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου, περίμενα περισσότερο από τριάντα χρόνια να δω έστω μια μικρή ένδειξη, η οποία να επιβεβαιώνει ακόμη και στο ελάχιστο «την προφητεία» του πατρός Αυγουστίνου, επισκόπου Φλωρίνης. Ναι, μία ένδειξη, απλώς, για να μην υπερβάλλω.
     Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Εμείς κάνουμε το θέλημά μας, σκοτώνοντας απροστάτευτα πλάσματα και οι νόμοι της αγάπης του Θεού λειτουργούν απέναντι στον παραλογισμό αυτό, που εκφράζεται με την ανυπακοή, την αχαριστία και την αγνωμοσύνη! Όσο για την ομιλία, σίγουρα θα υπάρχει καταγεγραμμένη.
Ιδού η είδηση:
«Ερευνητές στην Κίνα ανακάλυψαν ένα είδος ρυζιού που θα μπορούσε να καλλιεργηθεί σε θαλασσινό νερό και να θρέψει 200 εκατ. ανθρώπους.
Το ρύζι, σύμφωνα με τον Independent, ονομάστηκε Yuan Mi και καλλιεργείται χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό από την Κίτρινη Θάλασσα, στη βορειανατολική Κίνα. 
Η έρευνα διεξήχθη στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ορυκτών και Αλκαλικών Ορυκτών στο Qingdao, όπου καλλιεργήθηκαν 6,5 έως 9,3 τόνοι ρυζιού ανά εκτάριο. Το νερό αραιώθηκε και διοχετεύθηκε σε ορυζώνες σε παραλία. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα καθώς οι επιστήμονες θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να παράγουν 4,5 τόνους ρυζιού ανά εκτάριο.
Το ρύζι λέγεται πως έχει καλή γεύση, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου ρυζιού, για πολλούς, είναι η τιμή του, η οποία «αγγίζει» τις 5,72 λίρες το κιλό, τιμή οκτώ φορές υψηλότερη από το κανονικό ρύζι. Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, σχεδόν 1.000 άνθρωποι αγόρασαν το Yuan Mi, ενώ τον Αύγουστο πωλήθηκαν έξι τόνοι».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μας λείπει! Αν ήταν σήμερα μητροπολίτης σιγά μην άφηνε να πατήσουν στο ναό οι βουλευτές που ψήφισαν την αλλαγή φύλου. Ένας από δαύτους προχθές εκκλησιάσθηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτε στο μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας παρόντος του μητροπολίτη! Και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι σήμερα οι Καντιώτηδες και οι Σεβαστιανοί να σηκώσουν τον κόσμο από τους καναπέδες;
Να τον ηλεκτρίσουν, να τον δονήσουν και να τον πυρακτώσουν εθνικοθρησκευτικά;
Πού τα συλλαλητήρια και το "άγιο πεζοδρόμιο"; Εδώ και χρόνια έχουν πάρει "εξαφανιζόλ" φαινεται!
Μόλις πριν λίγες ημέρες, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αφυπνίσθηκε ο κοιμώμενος γίγας, ο πιστός και καταπροδομένος από τους ποιμένες του λαός, με μία μεγαλειώδη πορεία για το μάθημα των Θρησκευτικών (υπολογίζονται περί τις 7000 οι συμμετέχοντες)και ουδείς επίσκοπος ήταν παρών!
Το παν σείεται και οι επίσκοποι, πλην ολόγων εξαιρέσεων, σιωπούν ενόχως και τρέχουν στα πανηγύρια και τα συλλείτουργα! Και χαριεντίζονται με τους ενόχους πολιτικούς εξουσιαστές και επιτρέπουν στους προαγωγούς της διαφθοράς και της διαστροφής εθνοπατέρες να εισέρχονται ακωλύτως στους ναούς αντί να τους εκβάλλουν παραδειγματικώς , όπως δυστυχέστατα συνέβη προχθές στη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαριστού προκατόχου σας Χρυσάνθου Φιλιππίδη, μακαριώτατε, για τη στάση σας απέναντι στους αντίχριστους και ανθέλληνες πολιτικούς!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com