24 Οκτ 2017

Φωνή λαού στο Μαρούσι κατά των αλλαγών στα Θρησκευτικά

poreia diamartyria maroysi 2017 01
Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών που διδάσκονται στα σχολεία φέτος μέσα από τους περιβόητους φακέλους μαθήματος πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ). Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο του Αμαρουσίου και κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. 

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων και του κόσμου των δασκάλων θεολόγων είναι να αποσυρθούν οι φάκελοι των Θρησκευτικών και να επανέλθουν τα παλιά βιβλία και προγράμματα σπουδών. Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της ΠΕΘ, καθώς και εκπρόσωποι θεολογικών και θρησκευτικών οργανώσεων. Επίσης, το «παρών» έδωσαν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και μέλη της Εκκλησίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ενα από τα πανό που ανάρτησαν οι συγκεντρωμένοι ανέφερε ότι η χριστιανική θρησκεία είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και ζήτησαν να αποσυρθούν τα νέα βιβλία Θρησκευτικών. Η συγκέντρωση διεξήχθη ειρηνικά, ενώ προηγήθηκαν ομιλίες κληρικών. 
«Είναι η ώρα να διαδηλώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι αντιστεκόμαστε στα νεοταξικά σχέδια των χριστιανομάχων πνευματικών ηγητόρων της Ελλάδας εναντίον τόσο της εθνικής και ιστορικής όσο και της ορθόδοξης κληρονομιάς και ταυτότητας του λαού μας» είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων, καλώντας στην κινητοποίηση, προσθέτοντας: 
«Είναι η ώρα να συνειδητοποιηθεί επιτέλους από όλους ότι το θέμα του χαρακτήρα και του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υπόθεση μείζονος και κομβικής σημασίας για την πορεία του νέου ελληνισμού και όχι θέμα στενού συντεχνιακού ενδιαφέροντος, όπως κάποιοι παραπλανητικά ισχυρίζονται».
dimokratianews,24.10.2017
 Η πορεία ήταν πολύ μεγάλη. Πάνω από 5.000 άτομα (κατ' άλλους 7.000) συμμετείχαν ειρηνικά, αλλά με αγωνιστικό φρόνημα. Είχα τη τιμή να απευθύνω χαιρετισμό ως εκπρόσωπος μιας εκ των συνδιοργανωτών, της «Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων των Πολυτέκνων» (ΠΕΦΙΠ). Στο Υπουργείο γίναμε δεκτοί από τον Γενικό Γραμματέα, στον οποίο επιδώσαμε το ψήφισμα.
Ένα μεγάλο μπράβο στους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, πρώτα στο βασικό οργανωτή, την "Εστία Πατερικών Μελετών" και στο σεβαστό π. Σαράντο Σαράντη, έπειτα στην "Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων" (χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης) και στην "Ενωμένη Ρωμιοσύνη" (χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της κ. Νικόδημος Καλλιντέρης). Το πιο μεγάλο μπράβο αξίζει όμως στους χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας, και ιδιαίτερα στους Πολυτέκνους, που αρκετοί με τα παιδιά τους και με μωρά στην αγκαλιά και στα καροτσάκια, παρά τη βροχή, έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν. 
Τέλος κατά τα δημοσιεύματα, "...να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διαδήλωσε σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας τόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων ενάντια στο Νέο Μάθημα των Θρησκευτικών".
Ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους στο Υπουργείο Παιδείας και ας αποσύρουν άμεσα τα απαράδεκτα βιβλία-φακέλους των θρησκευτικών, να καταργήσουν τα αναλυτικά προγράμματα και να καταρτίσουν νέα ορθόδοξα-ομολογιακά.
Ιωάννης Θαλασσινός,
Αντιπρόεδρος της Π.Ε.ΦΙ.Π.
……………………………………………………………
Δείτε σχετικά και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ήταν χιλάδες κόσμου και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ωστόσο η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εφόσον τα νέα θρησκευτικά τα έχει εγκρίνει η ίδια η Εκκλησία, ο υπουργός δεν πρόκειται να τα αποσύρει. Μήπως μία αντίστοιχη πορεία έξω από την Ιερά Σύνοδο είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όσους συμμετείχαν με την σωματικά και όσους προσεύχονταν γι΄ αυτούς που συμμετείχαν!

Αριστομένης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com