20 Αυγ 2017

Θεόδωρος Καλμούκος: Αυτοί οι αμόρφωτοι στενόμυαλοι φονταμενταλιστές έχουν γίνει το δράμα και το τραύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ..



σ.σ. Δεν θα πιστεύετε αυτό που θα διαβάσετε. Καιρός να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε πόσο κοντά μας βρίσκεται ο εχθρός, σε απόσταση αναπνοής. Να αναγνωρίσουμε το πνεύμα του, το πρόσωπό του, να τον ονομάσουμε και να πάρουμε θέση πριν να είναι πολύ αργά. Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός που παράγει αγιότητα και ζωντανεύει την Παράδοση της Εκκλησίας μισείται για έναν και μοναδικό λόγο: ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.
Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The National Herald στις 31 Ιανουαρίου του 2017 με τίτλο: ‘Elderism, Futurism, and Prophetism’. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 24 Ιανουαρίου του 2017, το ίδιο άρθρο αλλά λίγο διαφορετικό και ίσως πιο ‘μαζεμένο’ είχε δημοσιευθεί στον Εθνικό Κήρυκα με τίτλο: ‘Γεροντισμός, μελλοντισμός, προφητισμός’. Στο τέλος της μετάφρασης αναδημοσιεύω και το άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Εθνικό Κήρυκα.

***
‘Elderism, Futurism, and Prophetism’
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
Δεν περνάει ούτε ένας μήνας ούτε μία εβδομάδα που να μην εμφανιστεί μια νέα προφητεία για πράγματα που υποτίθεται ότι θα συμβούν σε τοπικό ή ακόμη και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αυτό το φαινόμενο, το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα αλλά έχει μεταμοσχευθεί και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του ακραίου φονταμενταλιστικού Εφραιμιτικού κινήματος, μπορεί να περιγραφεί με τρεις λέξεις: γεροντισμός, μελλοντισμός, προφητισμός.
Έχει να κάνει με ‘προφητείες’ και ‘δηλώσεις’ διάφορων μοναχών, οι οποίοι είτε πέθαναν στο μακρινό παρελθόν ή και πρόσφατα, ή ακόμη ζουν στο Άγιον Όρος και αλλού. Τέτοια είναι η περίπτωση του Γέροντα Εφραίμ εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος έχει γεμίσει την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή σε όλη τη χώρα με Μοναστήρια.
Αυτοί οι ‘σύγχρονοι προφήτες’ προφητεύουν σχεδόν τα πάντα, ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε. Προφητεύουν για παράδειγμα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αν και ήδη συμβαίνει. Προφητεύουν για την πολιτική κρίση ή ότι το ευλογημένο Γένος των Ελλήνων θα πάρει πίσω την Βασιλεύουσα Πόλη της Κωνσταντινούπολης. Αυτοί οι απλοϊκοί τσαρλατάνοι μπορούν να βλάψουν όχι μόνο τους αθώους και τους αμόρφωτους ανθρώπους αλλά και τα έθνη.
Είναι κατανοητό ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά την νοοτροπία πολλών ανθρώπων οι οποίοι κάνουν αγώνα επιβίωσης και πολλοί από αυτούς έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Συνεπώς αναζητούν κάποια ακτίδα αισιοδοξίας να κρατηθούν, ή κάποιο είδος ‘υπερφυσικής’ εξήγησης για το τι συμβαίνει έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τους φόβους τους.
Ακολούθως οι προφητείες διάφορων γερόντων και μοναχών βρίσκουν το δρόμο τους στην καρδιά πολλών αναζητητών ελπίδας. Είναι ακόμη πρόθυμοι να ασκήσουν ακραία φανατική θρησκευτικότητα που απολυτοποιεί τον ‘προφητικό μελλοντισμό’ των γερόντων. Άπαξ και το πει ένας γέροντας, αυτό είναι. Δεν τίθενται ερωτήσεις.
Μία τεράστια βιομηχανία μελλοντισμού έχει δημιουργηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις μια βιομηχανία θαυμάτων που προτρέπει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πιστούς να σχηματίζουν μακριές γραμμές πάνω στους τάφους των διάφορων γερόντων. Πολλοί βάζουν τα αυτιά τους στον τάφο με την ελπίδα ότι θα ακούσουν κάποιους ήχους από μέσα οι οποίοι υποτίθεται ότι προέρχονται από τον νεκρό γέροντα. Τα βιβλία αυτών των γερόντων γίνονται μπεστ σέλερ και φυσικά πολλοί ‘έξυπνοι’ επιτήδειοι γίνονται πλούσιοι εις το όνομα μιας στρεβλωμένης Ορθοδοξίας.
Σήμερα υπάρχει μια επικίνδυνη τάση να δημιουργηθεί ένας αρρωστημένος ‘Ορθόδοξος γκουρουισμός’ εις το όνομα της πνευματικότητας και του γεροντισμού. Πολλοί γέροντες σήμερα τείνουν να αντικαταστήσουν ακόμα και τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Έχουμε φθάσει στο σημείο μιας απόλυτης σεκταριστικής κουλτούρας, να ‘λατρεύουμε’ ανθρώπους ελαχίστης ή μηδενικής Θεολογικής Εκπαίδευσης μόνο και μόνο επειδή φορούν ράσα και έχουν μακριά γένια και μαλλιά. Τούτο έχει εξελιχθεί σε μια ‘πνευματικότητα της τρίχας’. Μιλούν και κηρύττουν στο απλοϊκό επίπεδο του Κατηχητικού αλλά φαίνονται στους οπαδούς τους να μιλούν με εξουσία και αλάθητο.
Χρησιμοποιούν το μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης για να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής των οπαδών τους, απαιτώντας από αυτούς πλήρη και τυφλή υπακοή. Αφαιρούν την ελευθερία από τα ‘πνευματικά τους παιδιά’ και τους υπαγορεύουν πώς να ζουν τη ζωή τους, σε τέτοιο βαθμό που ο γέροντας αποφασίζει ακόμη και για τις προσωπικές τους επιλογές συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής τους ζωής. Φυσικά οι γέροντες δαιμονοποιούν το ανθρώπινο σώμα και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.
Ο γέροντας παίρνει όλες τις αποφάσεις τους. Έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις ζωές τους επειδή ‘αυτός γνωρίζει καλύτερα’ ό,τι έχει σχέση με την πνευματική τους καλυτέρευση. Τα πνευματικά παιδιά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την διδασκαλία της Εκκλησίας ή τα κείμενα της Καινής Διαθήκης. Νοιάζονται μόνο για το τί σκέφτεται και λέει ο γέροντας. Δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή, διαβάζουν όμως τα παραμύθια του γέροντα.
Αυτοί οι αμόρφωτοι στενόμυαλοι φονταμενταλιστές έχουν γίνει το δράμα και το τραύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, και κανείς δεν φαίνεται να έχει το σθένος να τους αντιμετωπίσει και να τους διδάξει ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια φονταμενταλιστική ιδεολογία κάποιου σαδιστικού Θεού που είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους ανθρώπους. Ο Θεός της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η πηγή της αγάπης. Είναι ο Χριστός που έρχεται ως «μανικός εραστής», ως Νυμφίος εν μέσω της νυκτός επειδή μας αγαπά όλους όπως είμαστε.
Στην περίπτωσή μας εδώ στην Αμερική αντιμετωπίζουμε παρόμοιες αρρωστημένες φονταμενταλιστικές νοοτροπίες. Πολλοί από τους κληρικούς μας έχουν επηρεαστεί από τις απλοϊκές διδασκαλίες και την ψευδο-θρησκοληψία των συγκεκριμένων μοναστηριών σε τέτοιο σημείο που πολλές ενορίες δηλητηριάστηκαν. Φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μία ‘παράλληλη Εκκλησία’ δίπλα στην κανονική Εκκλησία. Πολλοί κληρικοί διδάσκουν και μάλιστα εμφανίζονται εξωτερικά σαν κάποιο είδος ‘Ορθόδοξου ISIS’ με μακριά γένια και μαλλιά. Βγαίνουν έξω στον κόσμο, στα καταστήματα, φορώντας τα ράσα τους και τα καλυμμαύχιά τους (καπέλο κληρικών), προκαλώντας τους συμπατριώτες μας τους Αμερικανούς να τους κοιτάζουν περίεργα δίχως να γνωρίζουν ποιοί είναι και τί αντιπροσωπεύουν – κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στους καιρούς που διανύουμε.
Παρόμοιες καταστάσεις στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού είναι πραγματικά ανησυχητικές. Και όμως, κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται – εγείροντας το ερώτημα: τι είδους Εκκλησία θα είμαστε σε είκοσι χρόνια από τώρα;
Μετάφραση Φαίη για το ιστολόγιο
ΑΒΕΡΩΦ
***
Γεροντισμός, μελλοντισμός, προφητισμός
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
Δεν περνά μήνας, εβδομάδα ή και μέρα ακόμα που να μην ακουστεί και μία καινούργια προφητεία για τα μέλλοντα να συμβούν σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο και μάλιστα κατά τρόπο πειστικής λαγνείας.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο φαίνεται πως έχει γίνει της μόδας στις μέρες μας, και το οποίο θα το περιέκλεια μέσα σε τρεις λέξεις, τις εξής: γεροντισμός, μελλοντισμός, προφητισμός.
Ο λόγος εδώ για «προφητείες» οι οποίες προέρχονται από λεχθέντα μοναχών που εκδήμησαν στο απώτερο ή και στο πρόσφατο παρελθόν ή κι ακόμα από ζώντες στο Αγιο Ορος και αλλού, επισημαίνοντας συμβάντα ή προτυπώνοντας κατά τρόπο «προφητικό» πράγματα που πρόκειται να συμβούν.
Είχα γράψει πριν αρκετά χρόνια σχετικά με αυτό το φαινόμενο αυτής της περίεργης, εν πολλοίς, μελλοντολογίας, που αρχίζει από λιμό επερχόμενο και πολιτική αναστάτωση, η οποία όμως τελικά θα περάσει και θα έλθει και πάλι η ευμάρεια και η ευωχία στην Ελλάδα, μέχρι την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από «το ευλογημένο Γένος των Ελλήνων».
Εχω την αίσθηση πως η οικονομική κρίση ήταν φυσικό να μεταβάλλει άρδην τον ψυχισμό των ανθρώπων αφού πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης μέχρι σημείου που για πολλούς «εξέλιπεν ελπίς».
Κι έτσι οι άνθρωποι αναζητούν μια αχτίδα ελπίδας για να κρατηθούν ή μία «υπερκόσμια» ερμηνεία των όσων συμβαίνουν για να στομώσουν τους φόβους τους. Συνεπώς οι προφητείες διαφόρων γερόντων και μοναχών βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις καρδιές πολλών ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν από κάπου να κρατηθούν.
Φτάνουν μάλιστα σε ακραίες εκδηλώσεις ενός υπερβολικού θρησκευτισμού ενίοτε και γραφικού, απολυτοποιώντας τη «μελλοντολογία» των γερόντων η οποία τίθεται υπεράνω «πάσης αντιλογίας» κι αν ακόμα ξεπερνά τα όρια της απλοϊκότητας.
Κι έτσι δημιουργείται μία ολόκληρη βιομηχανία μελλοντολογίας, προφητολογίας, ακόμα και θαυματοποιίας, η οποία παρακινεί πολλούς να σχηματίζουν σειρές πάνω από τους τάφους γερόντων ή στα βιβλιοπωλεία που πουλούν προφητικές προβλέψεις, συμβουλές και κάθε είδους προειδοποιήσεις. Μερικοί μάλιστα ακουμπούν και τα αυτιά τους πάνω στους τάφους γερόντων μήπως και ακούσουν τους κτύπους από μέσα. Τι να πει κανείς;
Ναι μεν το προφητικό και το προορατικό χάρισμα είναι μέρος της διδασκαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ωστόσο και αυτό οφείλει να το χαρακτηρίζει η διάκριση και η ευθυκρισία, για να μην δημιουργείται παραφθορά της Πίστης, αλλά και δημιουργία ψυχωτικών καταστάσεων που βασανίζουν τους ανθρώπους.
Υπάρχει η τάση σήμερα δημιουργίας ενός είδους αρρωστημένου «γκουρισμού» εξ’ ονόματος της πνευματικότητας και του γεροντισμού. Διερωτώμαι πολλές φορές και αναζητώ τη σημαντική του όρου «πνευματικότητα» με την έννοια που τη λανσάρουν σήμερα οι διάφοροι γέροντες, οι οποίοι φαίνεται να τείνουν να υποκαταστήσουν ακόμα και τον ίδιο τον Χριστό και την Εκκλησία.
Καταργώντας ουσιαστικά την ελεύθερη «πνοή» του Αγίου Πνεύματος, το οποίο είναι διηνεκώς παρόν μέσα στην Εκκλησία και την οδηγεί ατέλεστα «εις πάσαν την αλήθειαν». Φτάσαμε στο σημείο της ολικής προσωπολατρείας ανθρώπων ολιγογράμματων μόνο και μόνο επειδή φορούν ράσα, έχουν μακριά γένια και μαλλιά. Είναι η πνευματικότητα της τρίχας.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι καραδοκεί ο κίνδυνος να υποπέσει κάποιος σε κάποια μορφή αυτάρεσκης μελλοντολογικής ανοησίας όπως συμβαίνει με κάποια απλοϊκά βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο με πολλούς και διαφόρους «προφήτες» και εσχατολόγους, οι οποίοι πότε μιλούν για τη δεύτερη έλευση του Χριστού και μάλιστα κατά τρόπο εκφοβιστικό, πότε για τον μαρμαρωμένο βασιλιά που θα αναστηθεί και πότε για το πάρσιμο της Πόλης. Το δε εντυπωσιακό είναι ότι αποφαίνονται κατά τρόπο απόλυτα παντογνωστικό και αλάθητο.
Ας αφήσουμε πια τη σχέση εξάρτησης που συνάπτεται ανάμεσα στον γέροντα-γκουρού και στον πιστό και την ολοσχερή στέρηση της ελευθερίας του πιστού αφού για όλα μα όλα τα θέματα του βίου ακόμα και τα πιο προσωπικά αποφασίζει ο γέροντας.
Ο πιστός δεν πρέπει να σκέπτεται πια, να μην έχει δική γνώμη, αλλά απλά να είναι ένα αγόμενο και συρόμενο άβουλο ον, το οποίο υπακούει τυφλά στις υποδείξεις και τις προφητείες του γέροντα.
Μιλούμε δηλαδή για καταστάσεις ιλαροτραγωδίας οι οποίες υποβαθμίζουν την Ορθόδοξη Πίστη σε μία βασανιστική ιδεοληψία ανήμπορη να μιλήσει και να επαγγελθεί την αλήθεια και τη ζωή του Χριστού της Εκκλησίας, ο Οποίος έρχεται ως «μανικός εραστής της», ως Νυμφίος εν τω μέσω της νυκτός επειδή αγάπησε πολύ «πάντες» όπως είναι.
Από ΑΒΕΡΩΦ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NAI Βρώμικος πόλεμος των οικουμενιστών εναντίον του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας.

Ας γράψει ένα κείμενο για τον Οικουμενισμό ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος και μετά αξιολογούμε το "οι αμόρφωτοι στενόμυαλοι φονταμενταλιστές" που ελαφρά τη καρδία και με ανομολόγητους στόχους έγραψε.

ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν, καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν ἀθετήσω. Α Κορ. 1,19
ἀλλὰ τὰ μωρὰ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα τοὺς σοφοὺς καταισχύνῃ,Α Κορ. 1,27

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή Βαρλααμική εκδοχή στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ερμηνεύουν το λόγο του Θεού διανοητικά επειδή πιστεύουν ότι με τη διάνοια βρίσκεις τον Θεό. Και η μελέτη της Αγίας Γραφής αν έτσι ερμηνεύεται δε μπορεί κάπου θα σκοντάψεις. Αν ο Θεός δε φωτίσει τον άνθρωπο ό,τι κι αν κάνει σε λάθος απαντήσεις θα βρεθεί. Μακάρι να μπορούσε μόνος του, χωρίς πνευματικό οδηγό να βαδίσει το τραχύ της οδού, τότε δε θα του χρειαζόταν ο οδηγός. Αμόρφωτοι ήταν και οι δώδεκα μαθητές του Χριστού, αλλά όταν τους σκέπασε η θεία Χάρη πλέον δεν χρειάζονταν οδηγό, είχαν το ζέον Πνεύμα μέσα τους που τους καθοδηγούσε. Ο τυφλός δε μπορεί να κάνει βήμα αν δεν έχει έναν που βλέπει δίπλα του, κι εκείνος ήταν κάποτε τυφλός αλλά με το διαρκή του αγώνα ανέβλεψε σαν το τυφλό της οδού που έκραζε μέρα-νύχτα Κύριε ελέησον με όταν διέβαινε ο Χριστός. Μόνο αυτός ο βιωματικά τυφλός που ανέβλεψε μπορεί να δείξει και σε έναν άλλο τυφλό πώς να βλέπει.

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχας το ποιμνιο δεν είναι ηλιθιο και δεν στηνει αυτή επανω στους ταφους των γερονταδων για να ακουσει τι λενε οι γεροντες ,ακομη και επανω στον Αγιο Ταφο να στησει κανεις αυτι δεν θα αφουκραστει τι λεει ο Χριστος ,ο οποιος Αυτοπρόσωπος ηλθε ελαβε σαρκα και κηρυξε το Λογο Του ,το Ευαγγελιο που μαζι με την παλαια διαθηκη σαφως υπαγορευει το πως πρεπει να ζουν και να συμπεριφεροντε οι ανθρωποι και καθοριζει και τη σεξουαλικη συμπεριφορά των ανθρωπων.
Ο Χριστος,που είναι για τον αρθρογραφο ο Θεος της Αγαπης ,που μας θελει όπως ειμαστε και ερχεται μεσα στη νυχτα ως" μανιακος" εραστης ΜΟΝΟΝ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΥΠΕΜΕΝΕ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΩΣ "ΜΑΝΙΑΛΚΟΣ" ΕΡΑΣΤΗΣ,ΕΡΧΕΤΑΙ Σ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΕ ,ΟΣΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΣΑΤΑ ΤΟΥ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΙΟΥΣ ΘΕΟΥ ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΠΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΡΝΟΙ ΟΥΤΕ ΜΟΙΧΟΙ ΟΥΤΕ ΑΡΣΕΝΟΚΥΤΑΙ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ.
Οι αγγραματοι αθεολογητοι Γεροντες αυτή τη συμπεριφορά υπαγορευουν και στα πνευματικα παιδια τους ,δεν είναι δικη τους διδασκαλια αλλα του Χριστου και της Εκκλησιας και γιαυτο δεν αντικαθιστουν με τον εαυτο τους το Χριστο και την Εκκλησια και δεν είναι εκτος Εκκλησιας,ΕΠΩΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΑΧ ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΥΤΕ...ΟΥΤΕ... ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΕΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
ΠΟΥ ΚΗΡΥΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ,ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΕ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΟΥΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΚΗΡΥΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΙ ,ΘΕΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΣΙ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΙΣΤΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΥΡΗΤΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΜΟΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΗΠΝΑΔΕΣ ΑΠΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΧΡΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΣΟΦΟΥ ΘΕΟΥ.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΞΕΡΕΙ ΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΑΦΟΥΓΡΑΖΕΤΑΙ ,ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΥΓΡΑΖΟΝΤΕ ΤΙΣ ΣΟΦΙΕΣ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο συγγραφεας της αναρτησεως αυτης, πασχει βαρεως θεολογικη νοσο.
καποιος θα πρεπει να του πει στο αυτι, οτι οποιος κλωτσα στην μυτη του αλετριου, κομματιαζει το ποδι του.
Αυτο δεν θα ηταν κατι πολυ κακο, εαν δεν διαπερνουσε το οριο του ταφου, καθως η κλωτσια αυτη εχει το κακο ιδιωμα να διατηρειται στην αιωνιοτητα.

Και αυτο γιατι νομιζει οτι προσφερει υπηρεσια στον Θεο...

Ανθρωποι σαν τον γεροντα Εφρραιμ, τον Φιλοθεϊτη για εμας εδω, της Αριζονα για τους αδελφους εκει, ειναι ανθρωποι που πια ζουν με το ενα ποδι εδω και το αλλο περαν του ταφου.
Η ανεξικακια ειναι ενα χαρακτηριστικο αυτων των ανθρωπων και η εκδικησι δεν υπαρχει στην καρδια τους.

Η εκδικηση ειναι δικαιωμα του Θεου, και αλοιμονο σε οποιον πεσει στα χερια του δικαιοκριτου.

Το ακουετε αυτο αγαπητα ανθρωπακια που σηκωνετε λογο υβρεως κατεναντιον μαρτυρων της αγιας πιστεως των ορθοδοξων, εσεις που ποτε δεν θα καταλαβαιτε τι ειναι προσευχη λογω της υπερηφανειας σας, οπως αλλωστε και εμεις.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν θα σας πω σήμερα τι μου συνέβη. Ο νους ενώ δε πρέπει να αποσπάται εν ώρα λειτουργίας, εμένα έφευγε. Και πού πήγε; Σκεφτόμουν εκείνο που λένε οι προτεστάντες ότι υπάρχει απόλυτος προορισμός, από μια ομιλία που άκουγα. Επέστρεψε ο νους ξανά..,και ακούω το εξής από μια ευαγγελική περικοπή. Λέγει αυτώ ο Ιησούς, εάν αυτόν θέλω μένειν έως έρχομαι, τι προς σε;Συ ακολούθει μοι! Και είπα, αν όπως λένε-που δεν ισχύει- περί απόλυτου προορισμού, τότε επειδή έχω αστάθεια και είμαι αμαρτωλός δε πρόκειται να σωθώ! Ακούγοντας όμως τη φράση από τον ιερέα είπα, να η απάντηση, να μη πολυσκοτίζεσαι αν θα σωθείς, συνέχισε τον αγώνα, τι προς σε, τι νοιάζεσαι, αφού στο λέει, συ ακολούθει μοι...Βλέπετε πως απαντάει ο Θεός; σε ριπή οφθαλμού,μυστικά και ανεξιχνίαστα, και ειρήνευσα..

Ανώνυμος είπε...

Έχει κάτι να μας πει ο κύριος αυτός για το "αλάθητο" του Κολυμπαρίου η για τον όρκο των χειροτονημένων του Φαναρίου ότι θα μείνουν απολύτως πιστούς στον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ και το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ έως θανάτου;;;

Και ας αφορά τον Ορθόδοξο μοναχισμό, έχει κάποτε ανοίξει κάποιο Γεροντικό της Αγίας Εκκλησίας μας η διαβάζει τα σχετικά γραπτά του Αγίου Βασιλείου η του Αγίου Θεοδώρου Στουδίτου, η την Κλίμακα η τα Τριαδικά Περί των Ιερώς Ησυχαζόντων του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά; Μάλλον όχι, αφού φαίνεται ότι είναι όντος αγράμματος πνευματικώς, και ίσως ούτε να έχει διαβάζει καλά καλά το Ευαγγέλιο όπου περιγράφει ο Κύριος ποια πρέπει να είναι η ζωή των μαθητών Του.

Ανώνυμος είπε...

Ο εν γένει Κυριος επαληθευει πλήρως το ωδινησεν αδικιαν,κυοφορήσεισε πονον και ετεκεν ανομιαν .Εν ραβδω σιδηρά θα σε επισκεφτεί ο Κύριος που τολμας ανιαισχυντως ένα αγωνιστή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑς Κύριος επιτημισει σοι

Ανώνυμος είπε...

Ενοχοποιεί τους μοναχούς και τους ιερείς που φοράνε το ράσο!!! Απίστευτο. Αγνοεί τους ιερούς κανόνας και μάλιστα το κζ' της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου;


Ανώνυμος είπε...

Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός που παράγει αγιότητα και ζωντανεύει την Παράδοση της Εκκλησίας μισείται για έναν και μοναδικό λόγο: ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.(από το ειαγωγικό σας σημείωμα)

ο π. Εφραίμ για περισσότερο από μισό αιώνα είναι ο γνήσιος εκφραστής του Ορθόδοξου Μοναχισμού.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους αυτούς που το παίζουν ξερόλες βλέποντας μαυροντυμένους και τρομάζουν ότι είναι ξεχασμένα απολιθώματα του παρελθόντος, να γνωρίζουν ότι βαδίζει ο Χριστός από μπροστά τους κι αυτοί τον περιφρονούν. Δε διανοούνται τι φως φωτοβολεί τόσο κοντά τους το οποίο θέλουν να σβήσουν. Απάντηση τους δίνει η Παναγία μέσα από τον αίνο της.
Εποίησε κράτος εν βραχίονι αυτού, διεσκόρπισεν υπερηφάνους διανοία καρδίας αυτών!

Τριατατικός είπε...

Στο χώρο των Οικουμενιστών σταυλίζεται ;

Ανώνυμος είπε...

"ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ" ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλιμούκος είναι γνωστός για τη στάση του απέναντι στον άγιο γέροντα Εφραίμ. Στον Άγιο Αντώνιο της Αριζόνα οι μοναχοί γνωρίζουν πόσο τους πολεμά, αλλά σιωπούν και ταπεινά εύχονται για τη μετάνοια και σωτηρία του. Όσοι έχουμε επισκεφθεί το μοναστήρι στην καυτή έρημο της Αριζόνα έχουμε επίγνωση του ψυχοφελούς έργου που επιτελεί ο π. Εφραίμ. Χιλιάδες Αμερικανοί έχουν ασπασθεί την ορθόδοξη Πίστη μας και χιλιάδες Ορθόδοξοι έχουν βρει στήριγμα και παρηγοριά από τον γέροντα. Ο γέροντας Εφραίμ δεν δημιουργεί παράλληλη Εκκλησία, αλλά είναι μέσα στην Εκκλησία και είναι γνήσιος εκφραστής του εκκλησιαστικού - ησυχαστικού βίου. Μακάρι να είχαμε άλλους 10 γέροντες σαν τον π. Εφραίμ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον «δαιμονίζονται» από την αγιασμένη παρουσία τους, εφόσον και οι τρίχες τους πειράζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβαστός Γέροντας Εφραίμ ας μας δίνει την ευχή του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com