20 Ιουλ 2017

Σαρώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης! - Χρειάζεται επειγόντως επανευαγγελισμός του λαού και πρωτίστως των ποιμένων


Σχετική εικόνα

Σαρώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης!
Εκτόξευση» του αριθμού των συμφώνων συμβίωσης σε όλη τη χώρα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), του υπουργείου Εσωτερικών και των ληξιαρχείων, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια φαίνεται ότι προτιμούν να αποφύγουν τη... φασαρία και, κυρίως, τα έξοδα της γαμήλιας τελετής στην εκκλησία ή στο δημαρχείο και επιλέγουν να ενώσουν τις ζωές τους με μια απλή υπογραφή.
Την τελευταία τετραετία τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συναφθεί σε όλη τη χώρα έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κρήτης, όπου από το 2013 ως σήμερα καταγράφεται αύξηση της τάξης του 460%!

Στοιχεία
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., στο διάστημα 2009-2015 υπογράφηκαν συνολικά 5.605 σύμφωνα συμβίωσης - εκ των οποίων τα 3.783 στην Αττική. Ανοδική ήταν η τάση και το 2016, με 3.678 νέα σύμφωνα συμβίωσης, ενώ μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2017 περίπου 1.100 ζευγάρια επέλεξαν να δεσμευτούν με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας την... πλάτη στον γάμο - θρησκευτικό ή πολιτικό. Ειδικά στην Κρήτη τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς από τις αρχές του τρέχοντος έτους ως τα μέσα Ιουλίου έχουν συναφθεί 171 σύμφωνα συμβίωσης, έναντι μόλις 28 σε ολόκληρο το 2013!
Τη «μερίδα του λέοντος» έχει -όπως κάθε χρόνο στο νησί- ο νομός Ηρακλείου, όπου έχουν κατατεθεί 89 σύμφωνα συμβίωσης, ενώ ακολουθούν ο νομός Χανίων με 47, ο νομός Ρεθύμνου με 20 και ο νομός Λασιθίου με 15.
Ενδεικτικά το 2014 είχαν υπογραφεί 64 σύμφωνα συμβίωσης στην Κρήτη (εκ των οποίων τα 41 στον νομό Ηρακλείου), το 2015 ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε 120, (όπου ο νομός Ηρακλείου διατηρεί τα «σκήπτρα» με 59), ενώ πέρυσι τα σύμφωνα συμβίωσης έφθασαν τα 221 (εκ των οποίων τα 120 στον νομό Ηρακλείου, τα 47 στον νομό Χανίων, τα 26 στον νομό Ρεθύμνου και τα 25 στον νομό Λασιθίου).
dimokratianews,20.07.2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τα σύμφωνα συμβίωσης; Και οι πολιτικοί γάμοι, και οι εκτρώσεις, και οι αλλαγές φύλου, και τα παιδιά του σωλήνα, και ό,τι ζητήσει η καρδιά του πτωτικού ανθρώπου. Αν κάνουμε μια αναδρομή στις δεκαετίες του 60- 70-80, και άλμα στο σήμερα, θα διαπιστώσουμε τη ραγδαία επιδείνωση των πάντων. Μα προοδεύει ο κόσμος, θα πουν, στα παλιά θα μείνουμε; Κι όλα σταδιακά, χαλαρά, υποχθόνια αρχικά τώρα ξετσίπωτα εφαρμόζονται και καταχωρούνται στη συνείδηση όλων σαν απολύτως φυσιολογικά. Έτσι που πάμε όχι αντίχριστο θα δεχτεί ο κόσμος αλλά και οτιδήποτε του σερβιριστεί στη συνέχεια. Καλό κουράγιο που έλεγε και ο Όλι Ρεν κι όσοι αντέξουν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com