22 Ιουλ 2017

Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος, Καιρός Ομολογίας για όσους πραγματικά πιστεύουν


Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος

Καιρός Ομολογίας για όσους πραγματικά πιστεύουν
Με κομένη την ανάσα παρακολουθεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα στην τοπική Εκκλησία τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον Οικουμενισμό. Γεγονότα που αφορούν την -σε λίγους γνωστή- μεγάλη αίρεση της εποχής μας, καθώς χαρακτηρίσθηκε παναίρεση, την οποία όμως δεν αντιμετώπισαν δυναμικά μέχρι τώρα οι πιστοί, κληρικοί και λαϊκοί, γι’ αυτό και φέρουν ευθύνη, αφού την άφησαν να εξεπλωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι τα πράγματα στην διοίκηση της Εκκλησίας πήραν τον κατήφορο. Η έκπτωση πλέον από την θέση του ηγουμένου, τώρα, και του αρχιμανδρίτου Μαξίμου Καραβά της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, αξίου κληρικού και πνευματικού τέκνου του αειμνήστου επισκόπου π. Αυγουστίνου, πρώην Μητροπολίτου Φλωρίνης, πέρα απ’ το ότι υπήρξε άστοχη ενέργεια από την διοίκηση της Μητροπόλεως θα πυροδοτήσει τέτοιες προϋποθέσεις πνευματικής μάχης Οικουμενισμού και Ορθοδοξίας που όντως θα ζήλευαν πολλοί άγιοι Πατέρες να ζούσαν στην εποχή μας προκειμένου να αγωνιστούν και ήταν αυτό που θέλαμε διότι παραέγινε το κακό και έπρεπε να ξυπνήσουμε.

 Ο κόσμος δεν κατάλαβε την προδοσία της πίστεως που γίνεται στις μέρες μας. Ακόμη και και οι πιστοί άνθρωποι έχοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα μέσα τους για την διοίκηση της Εκκλησίας νομίζουν ότι όλα πηγαίνουν καλά σαν να είναι η εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Δεν συνειδητοποίησαν ότι τόσο καιρό που γράφουμε και κηρύτουμε δεν κινούμαστε από εμπάθεια και φανατισμό αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να σαλπίζουμε ότι στήνεται το σύστημα της Πανθρησκείας. Τους χαλάει βέβαια όταν τους το λέμε αλλά όταν θα διαπιστώσουν ότι συνεργούν σε αυτό θα είναι πλέον αργά, διότι δεν θα προλάβουν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων αλλά και δεν θα μπορέσουν ξαφνικά να πουν στον κόσμο ότι καθοδηγούσαν τους πιστούς σε λάθος δρόμο, δηλαδή στην παγκοσμιοποίηση, με τελικό αποδέκτη τον Αντίχριστο. Αφού τελικά εκεί οδηγεί η Πανθρησκεία. Τόσο καιρό που τα λέμε φαντάζουν υπερβολικά. Σας έχουν πείσει με μια γλυκανάλατη ποιμαντική, πως όσοι μιλούμε για την αίρεση του Οικουμενισμού στα πλαίσια της “Νέας Εποχής ότι είμαστε πλανεμένοι“, εσείς οι πιστοί ως αφελείς τους πιστέυετε. Αφήσατε τον αληθινό δρόμο της σωτηρίας που σας διασφαλίζει η Ορθοδοξία και πορεύεσθε όπισθεν αυτών γιατί ακολουθούν το σύστημα. Και στο σύστημα πάντοτε όλα φαντάζουν ωραία αλλά και βολικά αλλά δεν είναι αληθινά. Ακολουθούν τον αιρετικό Πατριάρχη και εσείς αντί να διαφυλάξετε την Ορθοδοξία τους στηρίζετε. Πολλές φορές τα είπαμε δεν θέλετε να ακούσετε! Έχετε τυφλωθεί και κλείσατε τα αυτιά σας διότι δεν σας φαίνονται ευχάριστα όσα τόσο καιρό σας εξηγούμε. Όταν λοιπόν θα γίνει η διακοινωνία, η λεγόμενη μυστηριακή κοινωνία στην βάση της Θείας Ευχαριστίας να γνωρίζετε ότι θα είναι πλέον αργά και θα χρειάζεται να μυρωθείτε ξανά με Άγιο Μύρο για να επιστρέψετε στην αληθινή Εκκλησία. Τώρα αυτοί όλοι σας βγάζουν από την Εκκλησία και δεν το καταλάβατε! Και βέβαια όταν το συνειδητοποιήσετε θα κλάψετε πικρά διότι θα έχετε προδώσει την Αγία μας Ορθοδοξία. Το είπαμε, το ξαναείπαμε και λέμε πάλι, τα πράγματα τα οδηγούν με πονηρό τρόπο με την λεγόμενη βαπτισματική ομολογία. Δηλαδή, αναγνωρίζουν το βάπτισμα των αιρετικών ως έγκυρο και η ένωση γίνεται σε αυτή την βάση χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε. Έπειτα, με τους κοινούς εορτασμούς όπου συμμετέχουν ορθόδοξοι και παπικοί, προτεστάντες, μονοφυσίτες καί όποιοι άλλοι ,σας συνηθίζουν να τους βλέπετε από τηλεοράσεως, διαδυκτίου ακόμη και στις Εκκλησίες μαζί σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και κυρίως στο εξωτερικό, οπότε αμβλύνεται το ορθόδοξο αισθητήριό σας και δεν αντιδράτε. Βοά το διαδύκτιο με όλα αυτά που γίνονται ένα μόλις χρόνο από την ψευτοκολυμβάρια Σύνοδο. Δυστυχώς κρίνουμε τα πράγματα από το στενό εκκλησιαστικό μας περιβάλλον και όχι από αυτά που γίνονται σε πανορθόδοξο επίπεδο. Μα, όταν η φωτιά θα φτάσει στην τοπική μας Εκκλησία, διότι ήταν φυσικό σε μία Μητρόπολη όπου ποίμανε ο επίσκοπος Αυγουστίνος τα πράγματα να μην είναι το ίδιο απροκάλυπτα όπως σε άλλες Μητροπόλεις, δεν θα υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης.
Πάντως, η υπόθεση τώρα μυρίζει “μπαρούτι” και καθώς φαίνεταιτα τα πράγματα οδηγούνται στην πόλωση. Και όπως στο στρατό τα γαλόνια δεν τα παίρνει κανείς μόνο στις υπηρεσίες, στα γραφεία, αλλά δίδονται και σε καιρό πολέμου, και μάλιστα τότε έχουν αξία, καθώς οι άνδρες διακρίνονται στις μάχες, έτσι και ο Γέρο-Μάξιμος αποδείχθηκε μάχιμος στα δύσκολα! Σε μια ηλικία που οι περισσότεροι ψάχνουν φροντίδα ο άξιος Γέροντας, προς τιμή του, βγήκε στον πνευματικό πόλεμο εναντίον της αιρέσεως. Και αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα αξιοθαύμαστο στην προσωπικότητα του γέροντα είναι η ειλικρίνεια των προθέσεών του και η παλικαριά του, σπάνια χαρίσματα, τα οποία δεν βρίσκεις εύκολα σε αγάμους κληρικούς.
Ακούγαμε τον τελευταίο καιρό κάτι περίεργα από ηγουμένους ότι δεν διακόπτουν το μνημόσυνο για να μείνουν στην Εκκλησία και προβληματίζεται κανείς και λέγει δεν διάβασαν ούτε εκκλησιαστική ιστορία; Άλλοι πάλι δεν ομιλούν καθόλου και διερωτάσαι μήπως φταίει το πολύ ψάρι; Πάντως δεν υπάρχει σοβαρή αντίσταση στην αίρεση ούτε από το Άγιον Όρος απ’ το οποίο περιμέναμε πολλά, ούτε και από τις άλλες μονές που είχαν αγίους Γεροντάδες. Το άσχημο είναι ότι ούτε και στην Μητρόπολη Φλωρίνης όπου ο π. Αυγουστίνος έκανε τόσες χειροτονίες δεν υπάρχουν  τελικά σοβαρές αντιστάσεις. Μάλιστα, ενώ τα πνευματικά τους αδέρφια παλεύουν, αυτοί με άνεση κάνουν χάζι κρατώντας την “ησυχία” τους. Πάντως τα επιχειρήματά τους δείχνουν ότι στερούνται πνευματικής διακρίσεως αφού το αποτέλεσμα είναι ο εφησυχασμός και η τελμάτωση του αγώνα και τελικά η παράδοση στην αίρεση. Τί λόγο θα δώσουν στον Θεό εν ημέρα Κρίσεως; Λυπούμαστε δε γι’ αυτό! Σαν να δεν μας συμβούλευε τόσα χρόνια ο Γέροντας και σαν να είχαμε βουλομένα τα αυτιά μας. Πάντως, αν στους ελαχίστους και μικρούς, μολονότι είμαστε αμαρτωλοί, ευαρεστηθεί ο Θεός και ενεργήσει η Χάρις,  προς τούτο ζητούμε τις προσευχές σας, δια της αντιλήψεως του Ιησού Χριστού θα γίνει τέτοιος αγώνας που τα σχέδια των οικουμενιστών τελικά θα ματαιωθούν. Ο αγώνας όμως χρειάζεται εθελοντές! Η στρατευομένη Εκκλησία σαλπίζει εγερτήριο σάλπισμα για μάχη. Ω! Θεηγόροι οπλίται παρατάξεως Κυριού μη δειλιάτε! Βγήτε στην μάχη, μαζί μας, στο πλευρό μας, πολεμά ό Ίδιος ο Κύριος, η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Κυρία Θεοτόκος, τα τάγματα των Ουρανίων Δυνάμεων, ο Ταξιάρχης Μιχαήλ, όλοι οι άγιοι, Μάρτυρες, Ομολογητές, Προφήτες, Πατριάρχες, Δίκαιοι, Απόστολοι, Πατέρες,Όσιοι. Όλη η θριαμβεύουσα Εκκλησία βρίσκεται στο πόδι γι’ αυτό τον τελαυταίο πόλεμο! Μή πτοείσθε! Θαρσείτε! Το εσφαγμένο αρνίο «εξήλθε νικών και ίνα νικήσει»! Καλούνται όλοι οι αδελφοί μας μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, πρόσωπα που ο Θεός μας αξιώσε να διακονήσουμε προσωπικά ως ιερείς κλείστε τα αυτιά σας στις ψευτο-ευλαβείς αιτιάσεις όσων συμπορεύονται με τον Οικουμενισμό. Ο αγώνας ξεκίνησε η καθοριστική μάχη επίκειτε. Ή βγαίνουμε στην μάχη ή χάνουμε την αγία μας Ορθοδοξία, λοιπόν ή τώρα ή ποτέ! 
Να ζήσεις Γέρο-Μάξιμε είσαι παλικάρι,
τώρα στα γεράματα βγήκες για γυμνάσματα και έδραξες στεφάνι.
Φάνηκες αντάξιος του ομώνυμού σου Ομολογητή Μεγάλου αγίου Πατέρα
διόλου δεν ελησμόνησες παρακαταθήκη ιερά του  πνευματικού σου πατέρα!

Παράσημο ομολογιακό  η  παύσις η ηγουμενική στα γέρικά σου στήθη
 σε καθιστά στους χριαστιανούς παράδειγμα αληθινό, σε βγάζει απ’ την λήθη.
Τα λόγια του ιεροκήρυκα στον άμβωνα είναι εύκολα μα οι πράξεις θέλουν κότσια
γι’ αυτό ποτέ δεν έστεργες να μπεις σε οικουμενιστικά καρότσια.

Γέροντα  η στάσις σου η σθεναρά ενάντια στον Οικουμενισμό εις τας δυσμάς του βίου
προκάλεσε στόματα απύλωτα  διότι δεν οικιοποιήθηκες  βλέψεις τας παπικάς του δίκερου θηρίου!
Σάλλιαγκοι καλαμαράδες γλύφουν μήτρα και παπάδες είναι και πολυλογάδες
γι’ αυτό την φλυαρία τους σαν ακούσεις πρόσεξε μην υπακούσης νοιάζονται για τεμενάδες!

Στεντόρια ακούγεται φωνή· «εμπρός, εμπρός, πιστοί βγήτε στην μάχη».
Δεν είναι άνθρωπος που καλεί, κέλευσμα είναι, προσταγή, Θεάνθρωπου Στρατάρχη!
Σαν θέλετε δόξα θεϊκή, Πνεύματος Αγίου μετοχή  και άφθαρτη κληρονομία
Ποσώς μην δειλιάσετε σε τούτη την εκκλησιαστική παρανομία.

Δεν είναι πάντοτε πρόσφορος καιρός ειρήνης, νηνεμίας,
υπήρξανε διαστήματα πειρασμικά αιφνίδια αλλά και εξ απήνης ομολογίας.
Νομίζετε ότι είναι καιρός σαν τα στερνά, τα εύθυμα, τα χρόνια;
Καθόλου δεν λογιάζετε αιώνες τώρα δάκρυα, αίματα, κορμιά σορούς καμνιόνια;

Χρόνια πολλά κουράστηκα ν’ αντιλαβάνομαι λόγια ψεύτικα, μετάνοιες μεγάλες
 σαν θάψαμε τον Γέροντα  γρήγορα διαπίστωσα ό,τι οι επιδιώξεις  ήταν άλλες!
Γέροντα δώσε την ευχή, τούτη την ώρα την στερνή,  να μην βρεθώ της Πίστεως επιλήσμων
τρέχοντας πίσω από δόξα και κτήματα αντί της Παραδόσεως ενώ υποσχέθηκα να μείνω ακτήμων!

Εσύ δεν ήσουν Γέροντα που μου ‘λεγες εις την Μονήν να κάτσω,
όμως δεν έβλεπες μακριά για όλα ετούτα τα παιδιά που μου ‘ρχεται να κλάψω.
Στου Οικουμενισμού την αγκαλιά μπήκαν τώρα για καλά και πώς να ησυχάσω;
Τους αδελφούς μου τους καλούς τους θεωρούσα για φρουρούς και πως να μη στενάξω;

Θεέ μου δώσε μου φτερά να πετάξω μακριά δεν αντέχει άλλο πόνο η καρδιά
τούτη την αποκοτιά να κόβουμε τις ρίζες μας με την φτηνή ψευτιά!
Τα δάκρυά μου γίνανε κρουνός τους πήρε όλους ο συρμός
βρήκανε και δικαιολογίες , μάνα μου κάτι αερολογίες, μπροστά τους τώρα  βρίσκεται κρημνός!

Άγιε Γρηγόριε παλαμά, πρόσεξε καλά, αν αφήσεις τα παιδιά σε τούτη την βρόμικη ποδιά
να προσκυνάνε με φιλιά προδοτικά και άχαρα του Πάπα την πατημασιά,
το καντήλι θα σου σβήσω στην μικρή μου εκκλησιά και κερί και δεν θα σου στήσω,
ώσπου να τα καλέσεις πάλι στην Παράδοση την Ιερά, τότε ναό δικό σου μεγάλο θα σου κτίσω!

Και όταν θα ΄ρθει η ώρα η καλή στον Κύριο ν’ αποδημήσει η αγία σου ψυχή
μην θεωρήσεις αμετανόητη όποια ακαταστασία, προπέτεια, ανυπακοή και δεν προσάξεις την ευχή!
Προσκύνησε τον Δεσπότη μας Χριστό, την Παναγία μας και όλους τους αγίους
και ζήτησε απ’ τον Γέροντα να μας κρατά μέχρι να τον συναντήσουμε οσίους!

Υϊκώς  έγραψα ο ελάχιστος εν Ιερομονάχοις Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παπαδόπουλος       ο και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα και  το αφιερώνουμε στον Γέροντα Μάξιμο Καραβάτον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου όλοι όσοι κρατούμε επάλξεις στον αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη!

170 σχόλια:

anonim είπε...

Ωραιοτατο το κειμενο του πατρος παισιου.
Θελαμε να πουμε ,οτι το ποιμνιο οδυναται απο την καταδυναστια του οικουμενισμου εδω και δεκαετιες,ιδιαιτερα στο εξωτερικο,που εχει απολυτη κυριαρχια.
Οσες φορες ερωτουμε γερονταδες τι να κανουμε ,μας λεγανε αν θα τους δειτε να συμπροσευχοντε μαζι με αιρεικους καρδιναλιους και παστορες να βγητε απο την Εκκλησια,αφου εγινε αυτο μας λεγανε αν τους δειτε να συλειτουργουν ,αργοτερα αν τους δειτε να φτανουν στο κοινο ποτυριο,εν κρυπτω εγινε και αυτο.
Καθε φορα ,που αγανακτουσαμε και θελαμε να στρεψουμε τα νωτα μια για παντα ,μας λεγανε ,οτι τα μυστηρια ειναι εγκυρα ,ασχετα με το τι κανουν οι κληρικοι.
Επι εκατο χρονια περιπου ,αυτο το οπλο προβαλουν ,οτι τα μυστηρια ειναι εγκυρα και πρεπει να παμε στην Εκκλησια και μας πεζουν οι οικουμενισται σαν το μπαλακι ποδοσφαιρου.
Και φθασαμε εδω που φθασαμε.
Εδω γινεται καταχρησι της Ιεροσυνης και εξαντλητε η μακροθυμια του Θεου,ισως εχει ηδη εξαντληθει,πραγμα που κλωνιζει την εμπιστοσυνη του ποιμνιου κατα ποσον τα μυστηρια κατω απο τετειες προυποθεσεις ειναι εγκυρα η οχι.Απαιτουμε να το αποδειξουν οχι με λογια ,αλλα με θαυμα,αν συνεχισουν στον εφυσηχασμο αυτου του ειδους ,δεν μπορουν να παιζουν με το Θεο και το ποιμνιο,δεν προκειται για 5 και 100 χρονια ,αλλα για την αιωνιωτητα.Για αξιες αιωνιες.
Το πομνιο κουραστηκε με τον εφυσηχασμο των ποιμενων.
Ο οικουμενισμος δεν ειναι μονον παναιρεσι ,αλλα κατι χειροτερο ειναι γεοπολιτικος οργανισμος ,οπως οι ιδιοι δηλωνουν,οτι το ενδιαφερον τους ειναι οι γεοπολιτικες εξελειξεις.
Θα θελαμε να ρωτησουμε τους ολιγους αν υπαρχουν ορθοδοξους ποιμενας,ποτε θα δωσουν το εγερτηριο σαλπισμα για την καταδικη του επαρατου οικουμενισμου.
Η καταδικη του οικουμενισμου επρεπε να ειχε γινει ηδη εχθες και ακομα περιμενουμε .
Αν δεν γινει ΤΩΡΑ χασαμε τη μαχη.

Ανώνυμος είπε...

Ντρόπη για τον Θεόκλητο. Ευγε για τους ομολογητές πατέρες Μάξιμο και π. Παΐσιο! Σε αυτην την εποχή αν ζούσε ο Καντιωτης...

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος μητροπολίτης. Γιατί να του κόψουν το μνημόσυνο;

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν σελίδες του ιντερνετ ότι ο ιε΄ Κανόνας επιτρέπει την διακοπή του μνημοσύνου και σε επίσκοπο που σιωπά σε καιρό αίρεσης. Πού το βρήκαν αυτό;
Δεν λέει αυτό ο ιε΄ Κανόνας. Τον διάβασαν ποτέ τον Κανόνα αυτοί που τα γράφουν αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιο γιατί το οφθαλμοφανές το δυιλίζουμε και το δυσκολεύουμε. Υπάρχει σαφής παρέκκλιση από το ορθό δόγμα της πίστεως, κι αυτό δε συνέβη τώρα, τώρα επιβεβαιώθηκε, συνέβη και διαμορφώθηκε, δρομολογήθηκε και αναβαθμίστηκε σταδιακά με σταθμούς καμπής πολύ-πολύ παλιότερα. Αποσιωπήθηκε επαναπαυόμενο και εδραιόμενο χρόνο το χρόνο, μήνα το μήνα, μέρα τη μέρα. Όλοι το έβλεπαν, όλοι το διαπίστωναν, όλοι το διέκριναν εφησυχαζόμενοι. Κάποιοι αντιστάθηκαν, μίλησαν, δεν εισακούστηκαν, μάλλον καταδιώχτηκαν, παραμερίστηκαν. Έτσι είναι αυτά, οι πλάνοι αιρεσιάρχες τις φωνές που κρούουν τον κίνδυνο τις συκοφαντούν και είτε τους κλείνουν το στόμα είτε τους καταδιώκουν είτε τους συκοφαντούν, είτε τους αποκαλούν αναίσχυντα σχισματικούς. Είναι αναίσχυντο να λες ότι είμαι αδελφός με κάποιον που δε δέχεται τη θεανθρωπότητα του Χριστού, είναι προκλητικό να αποκαλείς αδελφό εκείνον που αναίσχυντα μειώνει το πρόσωπο της Παναγίας μητέρας του Χριστού, είναι αισχρό να λες ότι είσαι αδελφός με εκείνον που αλλοιώνει το σύμβολο της πίστεως και τόσα άλλα που αναδεικνύουν οι αιρετικοί στην εποχή μας και οι ορθόδοξοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά να μη δουν και να μην ακούσουν. Υπάρχουν προτεσταντικές παραφυάδες οι οποίες αμφισβητούν και ερμηνεύουν τον Παύλο κατά το δοκούν, κάποιοι θέλουν να καταργήσουν το κήρυγμά του επειδή δεν είναι συμβατό με τα πάθη τους. Θα κλείσουμε τα μάτια κι εδώ, εθελοτυφλούμε;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ εθελοτυφλείς 12:44μμ.
Τί ήθελες να μην διυλίσουμε τις απόψεις σας;
Τί οφθαλμοφανές μας λες;
Τα όσα γράφεις τί σχέση έχουν με την μητρόπολη Φλωρίνης;

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 3:29 μμ.
Απ΄όλα όσα ανάφερα αυτό κατάλαβες; Όταν συνευδοκώ στο λάθος είμαι σωστός ή λαθεύω; Όταν συμπλέω και δε καταδικάζω το λάθος βαδίζω καλά ή πάω στο γκρεμό;
ο Χριστός μας είπε αδελφοί μου και μητέρα μου είναι όσοι κάνουν το θέλημα του Πατέρα μου. Για τον εαυτό του το είπε ή για μας ώστε να διακρίνουμε πώς πρέπει να βαδίζουμε ως προς τη σχέση μας με το Πατέρα και να οικοδομούμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους; Σαρκικά είμαστε όλοι αδέλφια,Αυτό δε χωράει συζήτηση, πνευματικά αν δε συμβαδίζουμε την ίδια οδό εξακολουθούμε να είμαστε αδέλφια; Και ποιά είναι η πνευματική οδός αν δεν είναι εκείνη που χάραξαν οι Πατέρες της Εκκλησίας,καταματωμένοι,κατακρεουργημένοι, σπιλωμένοι, κατατρεγμένοι; Nα φτάσουμε μια μέρα σαν τη σημερινή που ενώ εκείνοι αψήφισαν τη ζωή τους ώστε να κρατηθεί η πίστη τους στέρεη, να έχουμε συνευδοκούντες του οικουμενισμού ένα συνονθύλευμα αιρέσεων και κακοδοξιών; Και όλοι εμείς θα πρέπει να υπακούσουμε για να μη θεωρηθούμε αποσυνάγωγοι;

Ευαγγελία Χ είπε...

Απο δώ και πέρα θα ψάχνουμε τους ορθοδόξους με τα κιάλια για να μην πώ με το τηλεσκόπιο! Ο Φλωρίνης π. Θεόκλητος δεν έμαθε δυστυχώς τίποτε απο τον προκάτοχό του π. Αυγουστίνο Καντιώτη τόσα χρόνια που ήταν μαζί του..Πώς ισχυρίζετε λοιπόν ο ανώνυμος 12.18μμ οτι ο π. Θεόκλητος είναι ορθόδοξος; Να μου πείτε αιρετίζων ναί, να μου πείτε κοινωνός με την παναίρεση του οικουμενισμού βεβαίως ναί, να μου πείτε σύμφωνος με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιρετικών [εκκλησιών το ονομάζουνε] και πάλι ναί, να μου πείτε οτι αποδέχθηκε τον όρο "εκκλησία" για τις αιρέσεις και σ αυτό ναί, να μου πείτε οτι είναι αφελής γιατί πιστεύει οτι ο Πατριάρχης δεν πρόκειται να προδώσει την Ορθοδοξία μετά απο αμέτρητες αιρετικές ενέργειες, ε τότε θα πώ εάν είναι αφελής και κοινωνός με την αίρεση δεν μπορεί να είναι ποιμένας, είναι εκτός Εκκλησίας,μόνο που ακόμη δεν το έχει καταλάβει!

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεις ότι ο Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ορθόδοξος σου εύχομαι Καλό ύπνο Ευαγγελία (4:59 μ.μ.)!

Τί σχέση έχουν με την μητρόπολη Φλωρίνης δεν μας είπες εσύ 4:36 μ.μ. Θα μας πεις;

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελία άφησε τα παραμύθια για κοινωνία με τον οικουμενισμό από τον μητροπολίτη Θεόκλητο. Έωλες οι ιδέες σου.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η επιστολή του πατρός Παϊσίου.

κ.χ. είπε...

κ.ευαγγελια καποιοι φορούν παρωπιδες και ωτοασπιδες δεν θέλουν να δουν και να ακούσουν.Θα έρθει η ώρα της κρίσης και εκεί θα απολογηθουμε όλοι μας.
Π.Παισιε πολύ καλό το κείμενο σου.Αξιος γιατί τιμας την παρακαταθηκη που σου έδωσε ο πατερ Αυγουστίνος.
καλό αγώνα ομολογιας εύχομαι

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε να βρεις και να διαβάσεις προσεκτικά ποιά είναι η ορθή πίστη της Εκκλησίας του Χριστού χωρίς τα μολύσματα της δυτικής σκέψης πολύ πριν φυτευτούν στο χώρο της ορθόδοξης παράδοσης και από τότε μας σκοτίζουν και μολύνουν ως την εποχή μας. Πού να ψάξω; Ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβεις τι πιστεύουμε είναι το βιβλίο ΘΗΣΑΥΡΟΣ του υποδιάκονου Δαμασκηνού του Στουδίτου, έναν Θεσσαλονικέα του 16ου αιώνα ευρυμαθή και άριστο γνώστη της ομηρικής και αττικής διαλέκτου, έγινε μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αιτωλίας. Εκεί θα διαπιστώσεις τη καθαρότητα της ορθοδοξίας, και γράφηκε λίγο μετά τη πτώση της Πόλης. Η πρώτη έκδοση έγινε στη Βενετία το 1499. Δεν έχει σχέση μόνο με τη μητρόπολη της Φλώρινας αλλά και με όλο το χώρο της ορθοδοξίας,κι έτσι θα καταλάβεις ότι τα σφάλματα-καρκινώματα όταν εντοπίζονται έγκαιρα αντιμετωπίζονται διαφορετικά ως καρκινώματα κάνουν μεταστάσεις με ανήκεστη βλάβη.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος η διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Ανώνυμος είπε...

Πατερ Παισιε ,
ευχομαστε η υπερευλογημενη Θεοτοκος Μαρια,ως υπερμαχος Στρατηγος
να κατευθυνη τον Αγωνα σας υπερ της ορθοδοξιας εναντιων της παναιρεσεως του οικουμενισμου,και
των εχθρων του Υιου της.

Για να ψαλη γη και ουρανος

τη υπερμαχο στρατηγο τα νικητηρια
ως λυτροθησα των δεινων των σκοτεινων δυναμεων,
ευχαρηστηρια αναγραφω Σοι ,η ορθοδοξος Εκκλησια σου
Θεοτοκε,
αλλ ως εχουσα το κρατος απροσμαχητον
εκ παντειας πλανης και αιρεσεως την Εκκλησιαν σου ελευθερωσον ,
ινα κραζω Σοι
ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΤΕ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ είπε...

Π Παισιε κρατα γερα και μαζι με τους αδελφους και συλλειτουργους σου ομολογητες φυλαξτε τα συνορα εκει στην ακριτικη Φλωρινα και προστατεψετε το ποιμνιο του Χριστου απο την παναιρεση του Οικουμενισμου! Μη φοβαστε ο Θεος ειναι μαζι σας και η Παναγια μας θα σας σκεπαζει αφου ειστε στην παραταξη των Αγιων Ομολογητων της πιστεως μας. Οι προσευχες μας να σας ακολουθουν παντα.Οσο για τον καημενο τον δεσποτη σας αυτος διαλεξε το εχθρικο στρατοπεδο. Ο Θεος να τον ελεησει.

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμο 22 Ιουλίου 2017 - 12:28 μ.μ.

Ο Κύριος λέει : " Ἄν αὐτοί σιωπήσωσιν, οἱ λίθοι κεκράξονται "

Φαντάσου, αν οι λίθοι φωνάζουν, οι ορθόδοξοι χριστιανοί τι πρέπει να κάνουν σε περίοδο που κηρύσσει (φανερά ή μέσω της σιωπηρής αποδοχής) αίρεση ο "επίσκοπος" ?

Και ο μαθητής της Αγάπης :

Β Ιω. 1,10 " εἴ τις ἔρχεται πρὸς ὑμᾶς καὶ ταύτην τὴν διδαχὴν οὐ φέρει, μὴ λαμβάνετε αὐτὸν εἰς οἰκίαν, καὶ χαίρειν αὐτῷ μὴ λέγετε· "

Και μια ερώτηση : Για ποιο λόγο ένας επίσκοπος να σιωπά σε καιρό αίρεσης ;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εις αυτόν ο λέγη ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος είναι "ορθοδοξότατος", και ερωτάται "δια ποίον λόγον θα έπρεπε όπως διακόψουν το μνημόσυνον του" κ.λπ. τον παρακαλώ όπως μας διασαφηνίσει τα ακόλουθα:
1. Ο εν λόγω μητροπολίτης καθήρεσε τον π. Μάξιμον Καραβάν;
2. Ο λόγος της καθαιρέσεως ήτο επειδή ο π. Μάξιμος έπαυσε το μνημόσυνον του μητροπολίτου του;
3. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος αποδέχεται το ψευδοσυνέδριον της Κρήτης ως "ορθόδοξον, ως αγίαν και μεγάλη σύνοδον";
4. Πρέπει ή όχι να μνημονεύονται οι μητροπολίται οίοι αποδέχονται ότι το ψευδοσυνέδριον της Κρήτης είναι όντως "ορθόδοξον, αγία και μεγάλη σύνοδος";
Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, κρυφοοικουμενιστών και κολυμπαριστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στον Αντιοικουμενιστή 8:40 μ.μ.

1. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος δεν καθαίρεσε τον π. Μάξιμο Καραβά. Απ' ότι ξέρω τον έβγαλε από ηγούμενο.
2. Ναι γι΄αυτό τον έβγαλε από ηγούμενο.
3. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος ποτέ δεν υπέγραψε τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου. Δεν ζητήθηκε από κανένα μητροπολίτη αυτό, εκτός απο τους 25 που συμμετείχαν στο Κολυμπάρι.
4. Οι μητροπολίτες που δεν υπέγραψαν τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου και δεν έχουν δηλώσει ότι τις δέχονται, δεν δίνουν σε κανένα το δικαίωμα να τους κόψει το μνημόσυνο για τον λόγο του Κολυμπαρίου.

Έτερος Αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μου θυμίζει τον παράνομο που αντί να χρησιμοποιήσει τη ταυτότητα του χρησιμοποίησε τη δική μου για να κάνει τη παρανομία του. Δηλαδή επειδή δεν έχουμε την ίδια ταυτότητα εσύ που διέπραξες το έγκλημα εσύ να πληρώσεις, εγώ δε φταίω!

Ανώνυμος είπε...

Ἕνας δεσπότης πού διώκει παπάδες καί ἡγουμένους, μόνο καί μόνο διότι ἀντιστέκονται στήν παναίρεση τοῦ οἰκουμενισμοῦ καί ἀπορρίπτουν τίς αἱρετικές ἀποφάσεις τοῦ Κολυμπαρίου, μπορεῖ νά εἶναι ὄντως ὀρθόδοξος;
Τέτοιοι δεσποτάδες ἐάν στήν πραγματικότητα δέν ἦταν αἱρετικοί, δέν θά δίωκαν τούς ὁμολογητές τῆς Πίστεως. Θά τούς ἐπαινοῦσαν καί θά τούς τιμοῦσαν.

Ανώνυμος είπε...

πατέρες κρατήστε γερά ο Θεός μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Αν παραμεινει ακομη οικουμενισμος εντος της Εκκλησιας και δεν καταδικαστει ως παναιρεσι,
σε λιγο οι οικουμενιστες θα καθαιρεσουν ολους τους ορθοδοξους αντιοικουμενιστας κληρικούς για να μην εχουν κανενα εμποδιο πλεον στο να εξαφανισουν την Ορθοδοξια
και κατοπιν η συχρονος θα αφορισους ολου τους αντιοικουμενιτες λαικους.

Κατά τα αλλα μην ανησυχητε συνιστουν οι πλείστοι αγιοριται πατερες και πλείστοι Μητροπολιται και κληρικοι.
Αν περιμενουμε λιγο ακομη θα μας οδηγησουν οι οικουμενισται με τις καθαιρεσεις τους και τους αφορισμούς τους τυπου Νικολαου Σωτηροπουλου ως προβατα για σφαγη στο βωμο του οικουμενισμού του αλλου Βααλ.

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης Θεόκλητος δεν δίωξε κανένα παπά του επειδή αντιστέκεται στον οικουμενισμό. Τους έπαυσε απο ορισμένα αξιώματα τους επειδή έπαυσαν το μνημόσυνο του ορθόδοξου μητροπολίτη τους.
Οι κανόνες της Εκκλησίας δεν επιτρέπουν την διακοπή του μνημοσύνου ορθόδοξου μητροπολίτη. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό εσύ ο 23 Ιουλίου 12:55πμ;

Ανώνυμος είπε...

Τα συνθήματα είναι καλά, φτάνει να πατούν πάνω σε κανόνες της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Μνημονεύουν φανατικά αρχιοικουμενιστη.
Συλλειτουργούν κόντρα στο ποίμνιο τους με αρχιοικουμενιστες.
Επαινούν τους αριοικουμενιστες με τους οποίους συλλειτουργούν.
Μοιράζουν το κείμενο προς το λαό που λέει άλλα ντ άλλα παραμύθια σχετικά με την σύνοδο με στόχο να την παρουσιάσει ορθόδοξη.
Αποκαλούν δημοσίως μια οικουμενιστική σύνοδο Αγία.
ΔΙΩΚΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΈΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ. Με συνοπτικές διαδικασίες.

Και κατά τη άλλα δεν προωθούν την αιρεση του οικουμενισμού και δεν διδάσκουν αίρεση!
Καλό;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούμε να κόβουμε το μνημόσυνο ορθόδοξων μητροπολιτών. Δεν μπορούμε να το κόβουμε ότι και αν λέμε και ας έχουμε καλό σκοπο.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν παύονται απο τις θέσεις τους επειδή δεν δέχονται τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου!

Παύονται για το ότι χωρίς να δικαιούνται κόβουν το μνημόσυνο του ορθόδοξου μητροπολίτη τους Θεοκλήτου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:49 πμ άφησε τα αυτά. Τουλάχιστον για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο δεν ισχύουν.

Και κατάλαβε ότι ο ιε' κανόνας είναι προαιρετικός δεν είναι υποχρεωτικός.

Αν βρεις μια αίρεση να κηρύττει ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, πες μου την και δείξε μου το γραπτώς ή ηχογραφημένο.

Ανώνυμος είπε...

Όχι 10'49πμ δεν προωθεί καμία αίρεση ο σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.
Το κήρυγμα του είναι ορθόδοξο.

The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμο 23 Ιουλίου 2017 - 1:21 μ.μ. :

Σχετικά με την προαιρετικότητα των κανόνων ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή :

1) Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας έδωσε για τη Σωτηρία μας το Ευαγγέλιό Του με βάση το οποίο θα κριθούμε άλλωστε.

Το Ευαγγέλιο σαφώς και ΔΕΝ είναι δυνητικό.

2) Οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας, θέσπισαν Συνοδικά τους Ιερούς Κανόνες. Οι Ιεροί Κανόνες είναι πλήρως συνυφασμένοι με το Ευαγγέλιο του Κυρίου, το οποίο όπως είπαμε ΔΕΝ είναι δυνητικό.

Άρα : Από τη στιγμή που του Ευαγγέλιο ΔΕΝ είναι δυνητικό και οι Ιεροί Κανόνες είναι πλήρως συνυφασμένοι με το Ευαγγέλιο, αυτό σημαίνει ότι και οι Ιεροί Κανόνες ΔΕΝ είναι δυνητικοί.

Είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που να έχουμε τέτοιου είδους αμφιβολίες ?

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι ο κανόνας είναι προαιρετικός δεν σημαίνει ότι καταργείται ο κανόνας.

εγώ μιλώ γενικά,
Όσοι επίσκοποι :
1.Μνημονεύουν φανατικά αρχιοικουμενιστη.
2. Συλλειτουργούν κόντρα στο ποίμνιο τους με αρχιοικουμενιστες.
3. Επαινούν τους αρχιοικουμενιστες με τους οποίους συλλειτουργούν.
4. Μοιράζουν το κείμενο προς το λαό που λέει άλλα ντ άλλα παραμύθια σχετικά με την σύνοδο με στόχο να την παρουσιάσει ορθόδοξη.
5. Αποκαλούν δημοσίως μια οικουμενιστική σύνοδο Αγία.
6. ΔΙΩΚΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΈΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ. Με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλα τα παραπάνω είναι ΣΤΕΓΝΗ προώθηση της αίρεσης του οικουμενισμού, όποιος επίσκοπος κάνει τα παραπάνω Ο ΚΑΘΕ ΙΕΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΌΠΟΥ (κανονικότητα βάση του προαιρετικού κανόνα 15) που εν καιρώ αιρέσεως αντί να προστατεύει την ορθοδοξία προωθεί τον οικουμενισμο.

1+1 = 2

Ανώνυμος είπε...

Καλό το αρθράκι του π. Παϊσίου Παπαδόπουλου και καλά και τα ποιηματάκια. Δεν δικαιολογούν όμως την διακοπή του μνημοσύνου του τωρινού μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως έχουν βρει μια πονηρή τακτική που συνίσταται στο να μη λέγουν τίποτα που μπορεί να ονομάζεται αιρετικό, όμως με τις πράξεις τους στηρίξουν την παναίρεση. Αυτό όμως λέγεται και είναι υποκρισία, και ας το καταλάβουν οι αφελείς!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ "ανώνυμε" 10:20 μ.μ.:
Ουκ υφίσταται "ουδέτερος" ως προς το ψευδοσυνέδριον του Κολυμβαρίου, όπως και ουκ υπάρχει "ουδέτερον φύλον". Ή τις τάσσεται υπέρ αυτού ή εναντίον. Όστις διαφωνεί, ωφείλει όπως το δηλώσει, καθότι ο οικουμενικός ημών πατριάρχης αρχοντώνης λέγει ότι η (ψευδο)σύνοδος είναι γεγονός και ο μητροπολίτης Θεόκλητος καλεί κλήρον και λαόν "εν πρώτοις μνήσθητι του οικουμενικού ημών πατριάρχου Βαρθολομαίου τον ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας". Επομένως εάν ο Θεόκλητος συμφωνεί ή το δηλώνει ευθαρσώς ή σιωπά, αποδεχόμενος τα του κολυμβαρίου ως γεγονός (de facto). Ουκ υφίσταται σιωπηρή διαφωνία αγαπητέ. Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, κρυφοοικουμενιστών και κολυμπαριστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σου δεν αξίζει απάντησης κ. Βαρβέρη και Δεν φαίνεται να έχεις καταλάβει αυτά που δήθεν απαντάς. Διάβασε περισσότερο τους κανόνες για να τα ξεμπερδέψεις και μην σου περνάει η σκέψη ότι τα έμαθες όλα.
Εσύ άλλωστε είσαι πσλαιοημερολογίτης γιατί τόσο κόπτεσαι για το τί συμβαίνει στην Εκκλησία μας;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι δικές σου ιδέες και ερμηνείες "Αντιοικουμενιστή" 6:12 μμ.
Άλλα λέει ο ιε' κανόνας. Δεν τον διάβασες; ή θέλεις να φτιάξεις δικό σου κανόνα;

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτηκες ανώνυμε 5'48 μμ, την περίπτωση το μυαλό σου να είναι υπερβολικά πονηρό και να αδικείς ανθρώπους αθώους που ούτε καν έχουν σκεφτεί αυτά που γράφεις;
Σκέψου το και θα γλυτώσεις απο πολλές αμαρτίες και αδικίες.

Ανώνυμος είπε...

Όλα όσα έγραψες για δεύτερη φορά 5'04μμ, διαλύονται σαν χάρτινος πύργος για τον μητροπολίτη Φλωρίνης και ως λόγο διακοπής του μνημοσύνου του. Άλλα τα γράφεις όπως σε βολεύουν, άλλα δέχονται αντιρρήσεις και δεν ισχύουν ως λόγοι διακοπής του μνημοσύνου του συγκεκριμένου μητρροπολίτη Θεόκλητου. Διόρθωσε την σκέψη σου και μην πιστεύεις όλες τις κακολογίες που ακούς για τον καλοκάγαθο μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:12 μμ δεν έχεις δίκαιο.
Δεν μπορεί να μην γνωρίζεις τον αντιοικουμενισμό του μητροπολίτη Φλωρίνης και ηθελημένη άρνηση του να συμμετάσχει στην Κρήτη, ενώ είχε οριστεί ως μέλος της 25αμελούς αντιπροσωπείας!
Ή δεν γνωρίζεις τόσα και τόσα για την ορθόδοξη γραμμή του μητροπολίτη Φλωρίνης;

The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμο 23 Ιουλίου 2017 - 6:25 μ.μ. :

Για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα :

1ον) Δεν ζήτησα να μου απαντήσετε σε κάτι.

2ον) Περί δυνητικότητας Ιερών Κανόνων :

1) Ο οικουμενισμός (δια-"χριστιανικός" ΚΑΙ δια-θρησκευτικός τύπου Ασίζης) είναι αίρεση.

2)Η αίρεση καταπατάει, διαστρεβλώνει και παραχαράσει το Ευαγγέλιο που είναι η μόνη Οδός Σωτηρίας, καθώς ο Κύριος λέει ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

3)Οτιδήποτε καταπατάει, διαστρεβλώνει και παραχαράσει το Ευαγγέλιο είναι καθαρά ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ.

4) Δεν νομίζω να υπάρχει λογικός χριστιανός ορθόδοξος που να θεωρεί την απομάκρυνση από τον ΕΩΣΦΟΡΟ δυνητική. Έτσι δεν είναι ?

3ον) Ναι εγώ είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός που από τον Νοέμβριο του 2016 ακολουθώ το Πάτριο εορτολόγιο. Τι θα ήταν σωστό για εσένα δηλαδή? Να πω : Δε βαριέσαι αφού έφυγα εγώ από τους οικουμενιστές, οι υπόλοιποι αδελφοί να πάνε να κόψουν το λαιμό τους ? Το θεωρείς σωστό ?

Εγώ διάλεξα ελεύθερα και με πλήρη συνείδηση το μετερίζι μου, αλλά από αυτή τη θέση θα συνεχίσω να καταρρίπτω κάθε ψευτο-οικουμενιστικό επιχείρημα που καταπατά το Ευαγγέλιο του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σου κ. Βαρβέρη είναι παιδιάστικο. Ασχολήσου καλύτερα με το Παλαιό Εορτολόγιο όπου ανήκεις.

Ανώνυμος είπε...

"Μνημονεύουν φανατικά αρχιοικουμενιστή"

Το φανατικά το λες εσύ. Οι ορθόδοξοι μητροπολίτες μνημονεύουν κατ΄ οικονομία αυτόν που μνημονεύουν. Δεν ξέρεις ότι ο ιε΄ κανόνας είναι προαιρετικός και δεν είναι υποχρεωτικός;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν κάνει οικουμενιστικά κηρύγματα, ούτε διαθρησκειακά ούτε διαχριστιανικά κ. Βαρβέρη. Ούτε υπάρχει κάτι που να φανερώνει ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης παραχαράσσει το Ευαγγέλιο κ. Βαρβέρη.

Εσείς πιστεύετε ότι το παλαιοημερολογίτικο σχίσμα θα σας σώσει;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάμε περι δυνητικότητας των ιερών Κανόνων.

Μιλάμε περι προαιρετικότητας του ιε΄ κανόνα, όπως δέχονται τόσοι και τόσοι ορθόδοξοι.

Μην κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν την αμέτρητη διαφορά μεταξύ των δύο.

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός κ. Βαρβέρης μην νομίζει ότι όσοι ακολουθούν το Νέο Ημερολόγιο θα χαθούν. Ούτε να νομίζει ότι όσοι ακολουθούν το Νέο Ημερολόγιο και δεν πιστεύουν ότι το ημερολόγιο είναι κάτι που επηρεάζει την σωτηρία, ότι είναι παιδιά του μασσώνου Μεταξάκη.

The Cave Dweller είπε...

Μια απλή ερώτηση : ο Θεόκλητος μνημονεύει ή δεν μνημονεύει τον Βαρθολομαίο ?

Ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τις αιρετικές ασχήμιες του Βαρθολομαίου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανένα.

The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμο 23 Ιουλίου 2017 - 8:12 μ.μ. :

Εσείς λέτε ότι είναι παιδιάστικο το σχόλιό μου. Το δέχομαι χάριν της συζητήσεως.

Μπορείτε να αποδείξετε Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά ότι είναι λάθος ή αιρετικό ?

Και φυσικά ένας ανώνυμος δεν είναι σε θέση να μου πει με τι θα ασχοληθώ. Έτσι δεν είναι ?


The Cave Dweller είπε...


Η Αλήθεια του Ευαγγελίου σώζει και με αυτή θα κριθούμε.

Όσο πιο μακριά από τους Οικουμενιστές, φιλο-Οικουμενιστές και κρυφο-Οικουμενιστές που είτε μνημονεύουν είτε στέλνουν δωράκια είτε προσκηνούν τον Βαρθολομαίο, τόσο πιο κοντά στον Χριστό.

Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον για κανένα.

Η αίρεση του οικουμενισμού και της Επισκοπολατρείας είναι φανερή.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μία δήλωση αιρετική δεν υπάρχει από τον σεβασμιώτατο Φλωρίνης κ. Θεόκλητο.

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο όσο και αν χτυπιέται κανείς!

Η διακοπή του μνημοσύνου του είναι Αδικαιολογητἠ.

Ανώνυμος είπε...

Αφελείς ανώνυμε 5:48 μ.μ. είναι όσοι νομίζουν ότι όλα όσα σκέφτονται οι ίδιοι, ότι αυτά ισχύουν "σώνει και καλά".

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης είναι Ορθόδοξος. Τελεία και Παύλα.

Όποιος λέει το αντίθετο να μας δείξει αιρετικές δηλώσεις του.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιε' κανόνας δεν λέει ότι όποιος μνημονεύει ένα αιρετικό μπορούμε να του κόψουμε το μνημόσυνο.

Άλλα πράγματα λέει. Πριν μιλήσετε καθήστε και διαβάστε τον.

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Το σημείο αναφοράς για μας τους Ορθόδοξους είναι ο λόγος του Κυρίου, των Αποστόλων,των Αγίων Πατέρων.
Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο ο κ. Θεόκλητος και οι συνάδελφοι του.
Επομένως τι σχέση μπορεί να έχουμε μαζί τους; Ασφαλώς ΚΑΜΙΑ,καθώς εκτός των άλλων, μας ελέγχει το αίμα των μαρτύρων και ομολογητών της πίστης μας.
Όσο για σένα ανώνυμε 23 Ιουλίου 10:33μ.μ. για ρίξε μια ματιά στους Αποστολικούς κανόνες τι λένε για τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τα ξαναλέμε.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.



Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα δεν ξέρεις τί λες και παπαγαλίζεις χωρίς να καταλαβαίνεις. Πότε συμπροσευχήθηκε ο μητροπολίτης Θεόκλητος με τους αιρετικούς; Πότε κάλεσε στην Μητρόπολη του αιρετικούς για συμπροσευχή; Αν ήταν οικουμενιστής δεν θα το είχε κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα έχεις διαβάσει ποτέ τον ιε΄ κανόνα;
Αν τον διάβαζες δεν θα έλεγες όλα αυτά τα πολλά λόγια που είναι φτώχια.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι οικουμενισται συνεχισουν να επιβαλλουν τις αιρετικες τους αποψεις με καθαιρεσεις κληρικων και αφορισμους λαικων οσων δεν τις αποδεχοντε ,και αρπαζουν Μοναστηρια απο αγωνιστας ηγουμενους υπερ της ορθοδοξιας δεν προκειται να δωσουμε ουτε ενα σεντ πλεον στο παγκαρι της Εκκλησιας και ουτε θα αγορασουμε κερια απο την Εκκλησια .
Τα Μοναστηρια και τις Εκκλησιες τα εκτισε ο πιστος λαος απο το υστερημα του ,θελει την πιστι του αμωλιντη απο την παναιρεσι του οικουμενισμου και απο καθε αιρεσι και δεν μπορουν οι οικουμενισται πισωπλατα να μας χωνουν το μαχαιρι αναγωνριζοντας τους μονοφυσιτας ως ορθοδοξους και μπαζοντας τους λυκους στο σωμα της Εκκλησιας.
Ως εδω και μη παρεκει ,η Εκκλησιες και τα μοναστηρια δεν ειναι πατρικη κληρονομια του καθε Επισκοπου και Μητροπολιτου τα εκτισε ο πιστος λαος και ανηκουν στον πιστο λαο,εκεινη που θα φυγουν θα ειναι οι προδοται της πιστεως οι οικουμενισται.
Αρχιζει σκληρος αγωνας ,αρκετα ο εφησυχασμος.

Ανώνυμος είπε...

Το σημείο αναφοράς του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου είναι ο λόγος του Κυρίου, των Αποστόλων,των Αγίων Πατέρων όπως όλων των Ορθοδόξων.

Ανώνυμος είπε...

Οι ορθόδοξοι μητροολίυες δεν μπορεί να διώκουν Ορθοδόξους μοναχούς , και κληρικούς

Παϊσιος είπε...

Επειδή ο λόγος αφορά εμένα προσωπικά ερωτώ τί θα έκανε κάποιος που γνωρίζει ότι το δίκτυο ύδρευσης το συνέδεσε κάποιος με την αποχέτευση; Αυτό λοιπόν έκανα και εγώ τάπωσα το πνευματικό δίκτυο της μονής για να μην μαγαριστούν οι πιστοί από τα λύματα της Φραγκιάςαφού το ενδιάμεσι δίκτυο ήδη μολύνθηκε με την μνημόνευση του αιρεσιάρχου Βαρθολομαίαυ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κουράστηκα να ακούω ανοησίες ρωτώ από πότε οι ορθόδοξοι κυνηγούν ορθοδόξους;

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του κυρίου, των αποστολών και των Αγίων δεν περιλαμβάνει μνημόνευση και επαίνους σε ανθρώπους που λένε αιρετικές δοξασίες με επιμονή εδώ και δεκαετίες.

Από τη στιγμή που κάποιος επίσκοπος επαινεί και λέει ότι ορθοτομει ένας αρχιεπίσκοπος ή επίσκοπος που διδάσκει αιρέσεις ο κάθε ιερέας έχει δικαίωμα να μην μνημονεύει τον συγκεκριμένο επίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 12:23 μ.μ.
Καλά θα κάνεις αγαπητέ να ρίξεις μια ματιά στο φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αφού το κάνεις, έλα μετά να μου πεις ότι δεν ξέρω τι λέω και ότι παπαγαλίζω.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ούτέ τα ξέρεις ανώνυμε 9:27 μ.μ., ούτε τα κατάλαβες καλά.

Ο ιε΄ Κανόνας είναι προαιρετικός, δεν υποχρεώνει τον επίσκοπο να διακόψει το μνημόσυνο.

Ανώνυμος είπε...

Προς 5:57 μ.μ.

Δεν κατάλαβα, ο π. Παϊσιος είστε; Δεν μαγαρίζονται οι πιστοί με την μνημόνευση του μητροπολίτη σας Θεοκλήτου. Μην έχετε τέτοιο φόβο.

Σ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 12:40 μ.μ.
ΟΧΙ,δεν τον διάβασα τον ιε΄κανόνα.
ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΣΑ,φαίνεται όμως από τα λεγόμενα σου πως δεν συμβαίνει το ίδιο και με σένα. Εσύ απλά τον διάβασες και τον ερμήνευσες ή σου τον ερμήνευσαν κατά το δοκούν!
Και φυσικά η απάντηση μου δεν είναι επί προσωπικού,αυτό καθόλου δεν με απασχολεί,αλλά
επειδή προσπαθείς να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις δίκαιο ανώνυμε 9:27 μ.μ.
Μάθε ότι το όνομα του Κυρίου γράφεται με κεφαλαίο Κ.

Ο λόγος του Κυρίου (και όχι κυρίου με μικρό κ.), των αποστολών και των Αγίων δεν περιλαμβάνει των ορθοδόξων επισκόπων που δεν έχουν ίσως την δύναμη να διακόψουν το μνημόσυνο πατριαρχών.

Ο ιε΄ κανόνας δεν δίνει το δικαίωμα στον ιερέα να μην μνημονεύει τον συγκεκριμένο επίσκοπο που δεν διέκοψε το μνημόσυνο αιρετίζοντος πατριάρχου.

Ευαγγελία Χ είπε...


Ευαγγελία Χ είπε...

Αν είναι ορθόδοξος ο π Θεόκλητος άς μας το αποδείξει! άς κόψει το μνημόσυνο του οικουμενιστή Πατριάρχη! Και μή μας πείς είναι προαιρετικός ο ΙΕ κανόνας της Πρωτοδευτέρας. Γιατι όλοι οι κανόνες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ και γι αυτό τους λένε ΚΑΝΟΝΕΣ! Ψάξε Πηδάλιο Προλεγόμενα ΙΕ παράγραφος. Αλλα τί θέλει ο π Θεόκλητος και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; και να στηρίζει τις αιρετικές δοξασίες και να τον λέμε και αντιοικουμενιστή; ε αυτά δεν γίνονται..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε άσε τα τι ξέρει και καταλάβαινε ο κάθε ένας γιατί μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις.

Το προαιρετικός που λες δε σημαίνει τίποτα όσον αφορά τη δυνατότητα του κάθε ιερέα να πράξει κατά συνείδηση εφαρμόζοντας τον κανόνα.

Ο κανόνας δίνει το δικαίωμα σε κάθε ιερέα να κόψει τη μνημόνευση του επισκόπου που προωθεί αίρεση. Και τον αποκαλεί άξιο.
Τελεία και παύλα.

Όταν κάποιος επίσκοπος επαινεί και λέει ότι καλά τα λέει ο κάθε αιρεσιάρχης, ότι ορθοτομει ένας αιρεσιαρχης τότε ο κάθε ιερέας ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:43 πμ πρέπει να το παραδεχθείς ότι ήταν μεγάλο λάθος η διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεϊ απο πουθενά. Καιρός μετανοίας για όσους διέκοψαν το μνημόσυνο του και κανονικής συνέχισης του αγώνα που κάνουν με την μνημόνευση του ονόματος του μητροπολίτη τους Θεόκλητου. Δεν είνσι κακή η μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα δεν ξέρεις να μελετάς σωστά τότε. Αν μελετούσες ή μάλλον αν απλά τον διάβαζες θα έβλεπες ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφεις και ότι ο κανόνας είναι προαιρετικός. Ή δεν ξέρεις να μελετάς ή μας λες ψέματα ότι τον διάβασες. Διάλεξε και πάρε ένα απο τα δύο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιε΄ Κανόνας είναι προαιρετικός, δεν υποχρεώνει κανένα ορθόδοξο επίσκοπο να διακόψει το μνημόσυνο αιρετικού πατριάρχη. Ο ιερέας που κόβει το μνημόσυνο αυτού του επισκόπου, κάνει πράξη παράνομη που δεν δικαιολογείται απο πουθενά. Αυτή είναι η δυσάρεστη αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε να διαβάσεις φίλε 8:43 π.μ. τον ιε΄ κανόνα και να δεις ότι αυτά που γράφεις είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Δεν έχεις ούτε μία αιρετική δήλωση του μητροπολίτη Φλωρίνης και προσπαθείς να μπαλώσεις τα αμπάλωτα που δεν μπορούν να μπαλωθούν.
Και άσε τα "τελεία και παύλα" που πήρες από άλλο σχολιαστή.

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελία Χ. στο σχόλιο 11:41μμ επαναλαμβάνεις το σχόλιο που έγραψες αλλού και πήρες την απάντηση σου. Να η απάντηση που έχεις πάρει.

Ανώνυμος είπε...
Ευαγγελία Χ ο π. Θεόκλητος το έχει αποδειξει ότι είναι ορθόδοξος πολλές φορές. Δεν είναι υποχρεωμένος ένας ορθόδοξος να διακόψει το μνημόσυνο του αιρετικού που μνημονεύει. Ο ιε κανόνας είναι δυνητικός κανόνας. Τον διάβασες ποτέ ή αναμασάς τί λένε άλλοι;
Πώς συκοφαντείς τον μητροπολίτη π. Θεόκλητο ότι θέλει να στηρίξει αιρετικές δοξασίες; Έχεις την εντύπωση ότι είναι μικρό αμάρτημα αυτό που κάνεις;

24 Ιουλίου 2017 - 9:50 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Η Κωνσταντίνα δεν ξέρει να διαβάζει τους κανόνες;
Τί μόρφωση έχει;
Το Δημοτικό Σχολείο το έχει τελειώσει;
Πού είδε ότι ο Κανόνας είναι υποχρεωτικός;

Ανώνυμος είπε...

Η διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Φλωρίνης είναι και παραμένει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του Κυρίου (και όχι κυρίου με μικρό κ.), των αποστολών και των Αγίων δεν περιλαμβάνει την διακοπή του μνημοσύνου των ορθοδόξων επισκόπων.
ΙΣΟΝ
Ο λόγος του Κυρίου (και όχι κυρίου με μικρό κ.), των αποστολών και των Αγίων δεν περιλαμβάνει την διακοπή του μνημοσύνου του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

"Ο ιε΄ κανόνας δεν δίνει το δικαίωμα στον ιερέα να μην μνημονεύει τον συγκεκριμένο επίσκοπο που δεν διέκοψε το μνημόσυνο αιρετίζοντος πατριάρχου."

Σωστό! Κανένα τέτοιο δικαίωμα δεν του δίνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος δεν προωθεί καμία αίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ορθόδοξοι κληρικοί κόβουν το μνημόσυνο ορθόδοξων μητροπολιτών;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 11:49 π.μ.
Επειδή τόσο κόπτεσαι για την μόρφωσή μου σε πληροφορώ ότι μετά βίας τέλειωσα το δημοτικό!
Θεωρείς λοιπόν ότι αυτό δεν με νομιμοποιεί στο να εκφράζω την άποψη μου, η οποία σε τίποτα δεν διαφέρει από εκείνη των Αγίων Πατέρων;
Αλήθεια, εσύ που ασφαλώς διαθέτεις μεγαλύτερη μόρφωση από μένα, που ακριβώς στηρίζεις αυτά που λες;
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.


Ανώνυμος είπε...

Προς τον 10:36π.μ.
Προφανώς αγαπητέ ανώνυμε, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Υ.Γ.Παρακαλώ να γράφεις το όνομα μου σωστά,χωρίς Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο κανόνας 15 δινει το δικαίωμα παύσης μνημόνευσης επισκόπου και καθιστά αντικανονική την τιμωρία σε έναν ιερέα που για λόγους συνείδησης δεν μνημονεύει επίσκοπο που προωθεί αίρεση .

Ένας επίσκοπος που δημόσια επαινεί αιρεσιαρχες και δημόσια λέει ότι ορθοτομουν αιρεσιαρχες αν μη τι άλλο άλλο προωθεί την αίρεση , συμφωνεί και διαδασκει την αίρεση του αιρεσιάρχη. Ο κάθε ιερέας έχει δικαίωμα βάση του κανόνα να μην μνημονεύσει τον επίσκοπο που συμφωνει και επαινεί αιρεσιαρχες. Απλά πράγματα τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδες προς ηληθίους. Όσοι ηλίθιοι προσέλθετε.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα το όνομα σου μάθε να το γράφεις σωστά με Ν. Δεν ξέρεις ούτε το όνομα σου να γράφεις σωστά και πώς θέλεις να έχεις άποψη για την σωστή κατανόηση του ιε κανόνα; Έχεις ανάγκη περισσότερης γνώσης του εαυτού σου και λιγότερου εγωισμού.

Ανώνυμος είπε...

Προπαγάνδα προς ηλιθίους είναι αυτό που κάνεις εσύ ανώνυμε 4:05 μμ!
Η φήμη ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης προωθεί την αίρεση, χωρίς να έχεις να μας δείξεις ούτε μία αιρετική του δήλωση είναι αέρας κοπανιστός για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν με γνώσεις δημοτικού. Με τέτοια τραγελαφικά πράγματα δεν μπορεί να γίνει κανένας καλός αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

Ξερω πολλούς με γνώσεις δημοτικού αλλα άρτια θεολογημενους και δυστυχώς συνάντω και αθεολογητους θεολόγους.

The Cave Dweller είπε...


Προς 25 Ιουλίου 2017 - 11:49 π.μ:

Για πες μου ποιο δημοτικό τελείωσαν και ποια εγκύκλια μόρφωση είχαν οι μαθητές του Χριστού ;

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε αστοιχείωτος δεν μπορεί να συγκρίνεται με τους ταπεινούς μαθητές του Χριστού και δεν μπορεί να νομίζει ότι είναι απόστολος.
Όταν το καταλάβεις αυτό παλαιοημερολογίτη κ. Βαρβέρη τότε θα έχεις κάνει ένα βήμα μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν προωθεί αιρέσεις. Είναι γνωστός σε όλους για την ορθόδοξη πίστη του και δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε και ότι τον βλέπουμε πρώτη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπεις 5:36 μμ εδώ δεν συμβαίνει αυτό που γράφεις. Έχεις διαβάσει τον ιε κανόνα καθόλου;

Ανώνυμος είπε...

Προκαλεί το γέλιο η άποψη ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος είναι...οικουμενιστής και προωθεί τον οικουμενισμό!!
Θέλουν να μας διασκεδάσουν ή το λένε στα σοβαρά;;

The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμο 25 Ιουλίου 2017 - 7:23 μ.μ. :

Την συζήτηση δυστυχώς την κατεβάσατε από τον πνευματικό - δογματικό της χαρακτήρα και φτάσατε σε επίπεδο να υβριζετε ορθοδόξους χριστιανούς ως αστοιχείωτους.

Χαρακτηρίζετε ως αστοιχείωτους σε δογματικά - εκκλησιαστικά θέματα ανθρώπους που έχουν λάβει το Άγιο Χρίσμα κατά τον ορθόδοξο τύπο.

Προφανώς για εσάς κάποιο λάθος θα πρέπει να έκανε ο μαθητής της Αγάπης που λέει :

Α Ιω. 2,20 : καὶ ὑμεῖς χρῖσμα ἔχετε ἀπὸ τοῦ ἁγίου, καὶ οἴδατε πάντα.

Ακόμη όμως δεν μας έχετε παρουσιάσει μια αξιόπιστη απόδειξη ότι όλα αυτά που γράφουν οι "αστοιχείωτοι" είναι λάθος !!!

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμο 25 Ιουλίου 2017 - 7:23 μ.μ. :

Α Ιω. 2,27 καὶ ὑμεῖς, τὸ χρῖσμα ὃ ἐλάβατε ἀπ᾿ αὐτοῦ, ἐν ὑμῖν μένει, καὶ οὐ χρείαν ἔχετε ἵνα τις διδάσκῃ ὑμᾶς, ἀλλ᾿ ὡς τὸ αὐτὸ χρῖσμα διδάσκει ὑμᾶς περὶ πάντων, καὶ ἀληθές ἐστι καὶ οὐκ ἔστι ψεῦδος, καὶ καθὼς ἐδίδαξεν ὑμᾶς μενεῖτε ἐν αὐτῷ.

Ελπίζω να κατάλαβες .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ασχοληθείτε με κανένα οικουμενιστή που έχουν αυξηθεί τόσο και αφήστε ήσυχο τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 4:16μ.μ.
Το όνομά μου είναι ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ,χωρίς Ν.
Τώρα λοιπόν που διαπιστώνεις οτι ξέρω να γράφω το όνομα μου, τι λες, μπορώ να έχω άποψη για τον ιε΄κανόνα;
Το ότι έχω ανάγκη περισσότερης γνώσης του εαυτού μου και λιγότερου εγωισμού που το στηρίζεις; Στο ότι τέλειωσα το δημοτικό, άρα δεν νομιμοποιούμαι να έχω άποψη;
Ξεχνάς ασφαλώς ή δεν σε συμφέρει να θυμάσαι, πως ακόμη και σήμερα άνθρωποι τελείως αμόρφωτοι έγιναν σκεύη εκλογής του Κυρίου μας.
Γιατί άραγε; το σκέφτηκες;
Αληθινά αγαπητέ από τον τρόπο που μιλάς έχω την αίσθηση ότι μάλλον εσύ έχεις ανάγκη περισσότερης γνώσης του εαυτού σου και λιγότερου εγωισμού και έπαρσης!
Πάντως, πρέπει να παραδεχτείς πως για του δημοτικού μια χαρά εκφράζομαι!
Αφού να φανταστείς ώρες,ώρες σκέφτομαι,βρε λες να έχω τελειώσει κανά πανεπιστήμιο, να πήρα καμμιά υποτροφία για το εξωτερικό και να μην το ξέρω;
Εσύ τι λες, μπορεί;
Μπααα! Φαντασίες!
Εγώ του δημοτικού η καημένη!
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Υ.Γ.
Τελειώνει εδώ ο διαλογός μας,το γιατί, αν διαθέτεις την στοιχειώδη νοημοσύνη θα το καταλάβεις.






The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμο 25 Ιουλίου 2017 - 7:53 μ.μ. :

Την έννοια της σιωπηρής αποδοχής την ξέρεις ; Γνωρίζεις ποιο είναι το τρίτο είδος αθεΐας κατα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ;

Σύγκρινε τον αείμνηστο Αυγουστίνο Καντιώτη με τον Θεόκλητο και θα καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φαίνεται να κατάλαβες το σχόλιο 7:23 μ.μ. κ. Βαρβέρη. Ο κάθε αστοιχείωτος λέει το σχόλιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τους ταπεινούς μαθητές και αποστόλους του Χριστού. Όταν μιλάς για τους ααστοιχείωτους δεν είναι βρισιά να τους πεις αστοιχείωτους. Το σχόλιο μιλάει γενικά για τους αστοιχείωτους.
Τώρα αν έχεις την μύγα και μυγιάζεσαι είναι πρόβλημα σου.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα μας έπεισες ότι έχεις δίκαιο... Μπορείς να κοιμηθείς ήσυχη με αυτό το πλευρό... Έδωσες την ....ομολογία σου για τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο και είσαι άξια ...στεφάνων! Μεγάλος ο αγώνας σου!!! Τώρα νικήθηκε ο οικουμενισμός...

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο Βαρβέρη,
όποιος επίσκοπος δεν φθάνει τον αείμνηστο Φλωρίνης Αυγουστίνο, δεν σημαίνει πώς είναι αιρετικός και άξιος διακοπής του μνημοσύνου του.
Ούτε αυτό το αυτονόητο δεν μπορείς να καταλάβεις;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΔΙΧΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ήξερα ο παλαιοημερολογίτης κ. Κυριάκος Βαρβέρης έλυσε όλα τα προβλήμα του παλαιού ημερολογίου και τώρα ασχολείται με την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης;;;

Ένωσε όλες τις παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου μεταξύ τους;;;

Ο ίδιος έχει καταλάβει ότι το ημερολογιακό ζήτημα είναι ανούσιο ζήτημα και δεν πρέπει να σχίζει κανείς την Εκκλησία γι΄ αυτό;;;

Αν ναί, το δίδαξε αυτό και σε όλους τους παλαιοημερολογίτες και τώρα έχει άνεση χρόνου να ασχοληθεί και με την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης της Εκκλησίας μας;;;;

Ανώνυμος είπε...

Προτεσταντική η ερμηνεία του Α' Ιω. 2.27 που κάνει ο κ. Βαρβέρης. Σαν να μας λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο κάθε χριστιανός που έλαβε το χρίσμα είναι ένας αλάθητος πάπας και δεν έχει ανάγκη μελέτης κσι μετριοφροσύνης. Πού το βρήκε αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Αν δημοσίως επαινειτε αιρεσιαρχες, αν δημοσίως στην ώρα της θείας λειτουργίας συμφωνείτε με αιρεσιαρχες και λέτε ότι τα λένε καλά , αν δημοδιως ομολογειτε ότι ορθοτομουν άνθρωποι που έχουν υπογράψει αιρετικά κείμενα και εισηγούνται φανερά στον τύπο (έντυπο κ ηλεκτρονικό) εδώ και δεκαετίες αιρετικές δοξασίες προωθείτε και διδάσκετε την αίρεση αυτών των ιεραρχών.

The Cave Dweller είπε...


Προς 25 Ιουλίου 2017 - 10:34 μ.μ.

Μα δεν προσπαθεί καθόλου να φτάσει τον αείμνηστο Αυγουστίνο Καντιώτη.

Αν έκανε κάποια προσπάθεια και έδειχνε την πρόθεσή του να φτάσει τον Καντιώτη, σε θέματα αντι-οικουμενιστικού αγώνα, θα μπορούσατε να ισχυρισθείτε τα παραπάνω.

Κάνει όμως φιλότιμες προσπάθειες προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ούτε αυτό μπορείτε να καταλάβετε ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι εγωισμός μεγάλος κ. Βαρβέρη να συγκρίνεται ο καθένας αστοιχείωτος με τους ταπεινούς Μαθητές του Χριστού και να νομίζει ότι είναι απόστολος!
Σου φαίνεται τόσο παράξενο αυτό το αυτονόητο;

The Cave Dweller είπε...



Προς 25 Ιουλίου 2017 - 11:35 μ.μ. :

Κοίταξε αγαπητέ πρέπει να έχεις και λίγο διάκριση.

Γράφεις : " Ένωσε όλες τις παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου μεταξύ τους;;; "

Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό, και να ήθελα να το κάνω εγώ προσωπικά, είναι ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί με εκκλησιαστικό τρόπο. Αν διαβάσεις καλόπιστα την ιστορία της υπόθεσης θα καταλάβεις ότι πολλοί εγκάθετοι εκ του νέου παρείσφρησαν στις τάξεις των ΓΟΧ με σκοπό τη διάσπαση της ενότητάς τους.

Σε προσκαλώ λοιπόν να διαβάσεις καλόπιστα την ιστορία της υπόθεσης της μασονικής καινοτομίας του Μεταξάκη και του Χρυσόστομου Παπαδόπουλου.

Προσωπικά κάνω αυτό που μου αναλογεί ως λαϊκός. Και φυσικά προσπαθώ, όσο μπορώ, να ενημερώνω (με στοιχεία πάντα)όλους τους ανθρώπους για τον πνευματικό κίνδυνο που βρίσκονται όταν έχουν, εις γνώσιν τους, άμεση ή έμμεση εκκλησιαστική κοινωνία και επικοινωνία με οικουμενιστές και τους κοινωνούντας αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Τα περι εγκαθέτων του νέου ημερολογίου με σκοπό την διάσπαση του παλαιοημερολογίτικου χώρου σε διάφορες μερίδες, είναι λόγια του αέρα τέτοιες εικασίες κ. Βαρβέρη. Δεν φέρνεις κανένα στοιχείο για όσα λες για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα του χώρου του παλαιού ημερολογίου.

Αλλοίμονο αν μπει το παλαιοημερολογίτικο πνεύμα στη μητρόπολη Φλωρίνης και στην Εκκλησία της Ελλάδος! Θα γίνει και αυτή τόσα κομμάτια που έχουν γίνει οι παλαιοημερολογίτικες μερίδες. Δεν μπορεί να είναι αυτό θείο θέλημα! Μην τρελλαθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Όχι 9:48 πμ. δεν τα έμαθες καλά. Βγάζεις δικά σου συμπεράσματα και προσπαθείς να κάνεις την τρίχα τριχιά.
Στη μητρόπολη Φλωρίνης είναι φανερό σε όλους ότι δεν δασκαλεύουν τον οικουμενισμό απο την μητρόπολη Φλωρίνης. Αν υπάρχουν κάποια φαινόμενα μεμονωμένα οικουμενισμού, δεν μπορεί να κατηγορήσουμε τη μητρόπολη Φλωρίνης και τον μητροπολίτη της Θεόκλητο που είναι γνωστός αντιοικουμενιστής.

The Cave Dweller είπε...



Προς 26 Ιουλίου 2017 - 9:27 π.μ. :

Εγώ σου ανέφερα αυτά τα αποσπάσματα επειδή αναφέρθηκες με υποτιμητικό τρόπο ( χρησιμοποίησες πολλάκις τη λέξη αστοιχείωτος ) σε ορθόδοξο χριστιανό αδελφό σου.

Είδες πουθενά να γράψω ότι κάθε χριστιανός που έλαβε το χρίσμα είναι αλάθητος ;

Ε ;

Το είδες πουθενά ;

Μην προσπαθείς λοιπόν να δημιουργείς κούφιες εντυπώσεις και προσπάθησε να απαντάς με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα.

ΥΓ: Πάντως η Εκκλησία των ΓΟΧ δεν έχει αναγνωρίσει ως ετερόδοξη εκκλησία τους αιρετικούς προτεστάντες. Κάποιοι άλλοι το έκαναν στο Κολυμπάρι και αυτούς μνημονεύει ο Θεόκλητος.

The Cave Dweller είπε...



Προς 26 Ιουλίου 2017 - 11:10 π.μ. :

Επειδή προφανώς στο λεξιλόγιό σας, κυρίαρχη θέση έχει η λέξη αστοιχείωτος-η καλό θα ήταν να μας πείτε και ποια ακριβώς είναι τα προσωπικά σας στοιχεία (για παράδειγμα, όνομα, επώνυμο, γνωστικό αντικείμενο) και να μην κάνετε τον τσάμπα μάγμα πίσω από την ΑΝΩΝΥΜΙΑ σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας είναι τόσο ορθόδοξος όσο αυτός με τον οποίο συμφωνεί δημοσίως και υποστηρίζει δημοσίως την ώρα της θείας Λειτουργίας ότι ορθοτομεί. Αυτά είναι τα όρια της ορθοδοξίας τους. Ειδικά τώρα μετά το Κολυμπάρι που έπεσαν οι μάσκες.

Ευτυχώς που υπάρχουν και παλικάρια ιερείς που φορούν παντελόνια και κάνουν το χρέος τους.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κ. Βαρβέρη δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις καλά τα σχόλια. Δεν φαίνεται να διάβασες ούτε το σχόλιο
25 Ιουλίου 2017 - 10:02 μ.μ. που εξηγεί αυτά που δεν καταλαβαίνεις και παρανοείς.

Γενικός ήταν ο λόγος για τους αστοιχείωτους που εσύ με τραγικό τρόπο προσπάθησες στο σχόλιο σου 25 Ιουλίου 5:37 μ.μ. να τους συγκρίνεις με τους αποστόλους του Χριστού!!!

Μάθε να διαβάζεις σωστά τα σχόλια και μην μας το θύμα. Εσύ παρενέβεις στη συζήτηση με την Κωνσταντίνα και άρχισες τις τραγικές συγκρίσεις και παρερμηνείες για το χρίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι δικά σου όρια ανώνυμε 2:55 μμ. Ο ιε' κανόνας δεν λέει αυτά που ήθελες να πει. Άλλα γράφει και κάτσε να τον διαβάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κούφια είναι τα δικά σου σχόλια κ. Βαρβέρη και τραγικά!
Καλύτερα να ασχοληθείς με τις παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου και να κοιτάξεις πώς θα τις ενώσεις και άφησε την Εκκλησία της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση σε μέρος σχολίου απάντησης στον κ. Βαρβέρη.

Μάθε να διαβάζεις σωστά τα σχόλια και μην μας κάνεις το θύμα. Εσύ παρενέβεις στη συζήτηση που είχα με την Κωνσταντίνα και άρχισες τις τραγικές συγκρίσεις με τους μαθητές του Χριστού και παρερμηνείες για το χρίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλεις να μας πεις ανώνυμε 2:55 μμ ;
Ότι όσοι ιερείς συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας και δεν διακόπτουν το μνημόσυνο των ορθόδοξων μητροπολιτών τους, αυτοί δεν είναι παλικάρια και δεν φορούν παντελόνια;
Πολύ αέρα έχει πάρει το μυαλό σου σαν του Δον Κιχώτη...

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεις κ. Βαρβέρη ότι καλόπιστο διάβασμα της ιστορίας είναι μόνο το παλαιοημερολογίτικο διάβασμα της ιστορίας του ημερολογιακού σχίσματος με την παλαιοημερολογίτικη εμμονή, είσαι νυχτωμένος!

Ανώνυμος είπε...

Σας πονάνε τα σχόλια κ. Βαρβέρη; Μιλήστε με επιχειρήματα αν έχετε.
Σημασία έχουν τα νοήματα των σχολίων και όχι τόσο ποιός τα γράφει.
Αλλά μιας και προκαλείτε με ονόματα και με γνωστικό αντικείμενο, για να πάρετε την απάντηση που σας αξίζει, σας λέω το παρακάτω.
Πόσοι κληρικοί και θεολόγοι αντιοικουμενιστές συμφωνούν με την διακοπή του μνημοσύνου των ορθοδόξων μητροπολιτών και πόσοι δεν συμφωνούν;
Θα δείτε πώς ελάχιστοι συμφωνούν με τέτοια αδικαιολόγητη διακοπή του μνημοσύνου των ορθόδοξων μητροπολιτών.
Αφήστε τις φανφάρες και το παλαιοημερολογίτικο σχίσμα και αποκτήστε περισσότερη μετριοφροσύνη. Μην αφήνετε την ιδέα να περνά απο το μυαλό σας ούτε στιγμή ότι είστε σαν τους αποστόλους.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο σχόλιο του Βαρβέρη 26 Ιουλίου 10:51μμ
Πού ξέρεις ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν έκανε και δεν κάνει καμία προσπάθει να φθάσει τον αείμνηστο Φλωρίνης Αυγουστίνο;
Έγινες και παντογνώστης;;;
Είσαι όλες τις χρονιές κοντά του για να ξέρεις τί λέει και τί κάνει ο μητροπολίτης Θεόκλητος και πόσο προσπαθεί;;;
Με τα τόσο κούφια σχόλια σου νομίζεις ότι κάνεις αντιοικουμενιστική προσπάθεια;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Βαρβέρης μην αλλάζει την συζήτηση και μην το γυρίζει στην ανωνυμία. Αν είχε κανένα σοβαρό επιχείρημα θα το έλεγε και δεν προσπαθούσε να αλλάξει τη συζήτηση στα περι επωνυμίας και ανωνυμίας. Μέχρι τώρα κούφια είναι όλα τα σχόλια του και αέρας κοπανιστός.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι μετά το Κολυμπάρι έπεσαν ορισμένες μάσκες.
Ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν φορούσε μάσκα και γι αυτό δεν του έπεσε καμμία μάσκα.

The Cave Dweller είπε...


Προς όλους τους εν γνώση οικουμενιστολάτρες που κρύβονται πίσω από τη σκιώδη ανωνυμία τους :

Δεν έχω να σας γράψω τίποτε άλλο.

Όπως συμβουλεύει και ο Απόστολος Παύλος :

αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ .

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε-δεν θέλουμε ο Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος. Πάρτε το χαμπάρι ορισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύπτονται όταν στριμώχνωνται οι μη κατ΄επίγνωση ζηλωτές! Καλό αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυριάκος Βαρβέρης να ψάξει αλλού για οικουμενιστές!
Μην φαντάζεται ότι όπου δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα εκεί βρίσκονται οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας είναι τόσο ορθόδοξος όσο αυτοί που δημοσίως επαινεί και ομολογεί ότι ορθοτομουν. Τι πιστεύει μέσα του το ξέρει ο θεός για τους υπόλοιπους πιστεύει αυτά που δημοσίως ομολογεί.

Οι τιμές θέλουν και τις αντίστοιχες θυσίες οι επίσκοποι έπρεπε πρώτοι να σταματήσουν τον οικουμενισμό και όχι να απειλούν και να τιμωρούν αυτούς που αντιδρούν εμπράκτως (όχι μόνο δια αλληλογραφίας) στον οικουμενισμό.

Τα παλικάρια είναι χρέος μας να τα τιμάμε. Ευτυχώς που υπάρχουν έστω και λίγοι για την ώρα ιερείς που φορούν παντελόνια.


Εγώ μιλώ γενικά δε με ενδιαφέρει το προφίλ κανενός αν έχουν μύγα κάποιοι ας συμβουλεύουν καλύτερα.
Πληροφοριακά να πω ότι δυστυχώς σε άλλες μητροπόλεις με επισκόπους καρα-καραοικουμενιστες ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΠΑΛΙΚΆΡΙ όπως στην ακριτική Φλώρινα και αγιοτοκο Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα;;;;;; Εκεί τι γίνεται ρε παιδία;;;; Ούτε ένας; Ποιος υπέγραψε στο Κολυμπάρι;

Ανώνυμος είπε...

Ηρέμησε ανώνυμε 9:52 μ.μ.. Τα μυαλά σου έχουν πάρει αέρα και δεν ξέρεις τι λες.
Παλικάρια δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι ότι είναι και που δεν ξέρουν που να εφαρμόσουν τον ιε΄ κανόνα σωστά.
Τους φθηνούς παλλικαρισμούς άφησε τους στην άκρη. Δεν είναι αυτό παλλικαρισμός ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλά καλά μας έπεισες η καλή εφαρμογή του κανόνα 15 είναι η κατάργηση του.

Ανώνυμος είπε...

Ποιου τα μυαλά έχουν πάρει αέρα φαίνεται από τα σχόλια.
Προσοχή στην επισκοπολατρεια!

Ανώνυμος είπε...

καλες μνημονεύσεις στα εξαπτέρυγα και ακόμη περισσότερη έπαρση, οικουμενιστικη...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:52 μ.μ. το να βλέπεις ένα ορθόδοξο μητροπολίτη για αιρετικό, αυτό δεν είναι παλλικαρισμός.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι και μεγάλο μειονέκτημα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλωρίνης Θεόκλητος πάντως δεν υπέγραψε στο Κολυμπάρι ανώνυμε 9,52
Ψάξε αλλού να βρεις τους οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

Αν διακόπτεις το μνημόσυνο του ορθόδοξου μητροπολίτη σου αυτό δεν είναι παλληκαρισμός.

Ανώνυμος είπε...

Η Φλώρινα τουλάχιστον δεν έχει οικουμενιστή μητροπολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε-δεν θέλουμε ο Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος μητροπολίτης και δεν μπορούμε να του κόβουμε το μνημόσυνο του.

Ανώνυμος είπε...

Απο πότε είναι παλικαριά το να κόβει κανείς το μνημόσυνο του καλοκάγαθου και ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:52 μμ η λέξη Θεός γράφεται με κεφαλαίο Θ.
Πρώτα μάθε αυτό το αλφάβητο ευλάβειας στον Θεό και μετα άρχισε να μοιράζεις τίτλους παλληκαρισμού σύμφωνα με τα αφελή μέτρα σου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Ο καθένας κρίνεται γι' αυτά που ομολογεί.
Πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ομολόγησε δημόσια αιρετικές δοξασίες ανώνυμε 9:52 μμ ;
Υπνοβατείς όταν γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν δηλώσεις και ενέργεις αρκετές που να δικαιολογούν την διακοπή του μνημοσύνου.
Στην Φλώρινα δεν υπάρχει καμία που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Φλώρινας π.Θεόκλητος έχει συμβιβαστεί με την παναίρεση του οικουμενισμού.Και δεν του φτάνει αυτό αλλά διώκει και αυτούς που κράτησαν την Ορθοδοξία! Διώκει αυτούς που ακολουθούν τα βήματα του Καντιώτη! Κανείς και τίποτε δεν θέλει να του θυμίζουν τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη! Λίγες μέρες μετά την κατάπτυστη σύνοδο των Ιούδων στο Κολυμπάρι, παρευρέθηκε στην υποδοχή του Πατριάρχη στη Βέροια μετα τιμών και λαμπάδων μαζι με τον πρώην πρωτοσύγκελό του και νύν Μητροπολίτη π. Ιουστίνο Μπαρδάκα. Μήπως ο δεύτερος δεν έπαψε να καθοδηγεί και να χειραγωγεί τον π θεόκλητο,παρ ότι βρίσκεται σε άλλη Μητρόπολη πλέον;;; Μήπως του ετοιμάζει ακόμη και μερικά κείμενα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διώξεις Καντιωτικών;;; Ο τρόπος γραφής θυμίζουν πολύ Ιουστίνο Μπαρδάκα...λέμε μήπως...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρεις τί γράφεις ανώνυμε 1:50μ.μ.
Τα έχεις κάνει σαλάτα ρωσσική στο μυαλό σου.
Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν διώκει τους ορθοδόξους που κρατούν την Ορθοδοξία. Παύει απο τις θέσεις τους μόνο όσους αδικαιολόγητα διακόπτουν το μνημόσυνο του ορθόδοξου μητροπολίτη τους, του ίδιου.
Ακόμα καμία σχέση δεν έχει η δισκοπή του μνημοσύνου που έκανε ο Φλωρίνης Αυγουστίνος με την διακοπή του μνημοσύνου του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου. Ποτέ ο Φλωρίνης Αυγουστίνος δεν διέκοψε το μνημόσυνο ορθόδοξων μητροπολιτών!
Όπως σου είπα τα έχεις κάνει ρωσσική σαλάτα στο μυαλό σου!
Σύνελθε λιγάκι!

Ανώνυμος είπε...

Όσο καντιωτικός είναι ο π. Μάξιμος Καραβάς τόσο καντιωτικός είναι και ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ανώνυμε 1,50 μμ
Δεν περιμένουμε απο σένα να μας πεις ποιός είναι καντιωτικός.

Ανώνυμος είπε...

Η υποστήριξη του δίκαιου δεν είναι επισκοπολατρεία ανώνυμε 7:48 πμ.
Όταν λέμε ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν είναι ελέφαντας δεν τον λατρεύουμε ούτε στο παραμικρό. Απλά λέμε το δίκαιο του.
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Ανώνυμε 7:14 πμ δεν καταργούμε τον κανόνα όταν δεν κόβουμε το μνημόσυνο των ορθόδοξων μητροπολιτών. Ο κανόνας εφαρμόζεται για τους αιρετικούς μητροπολίτες που κάνουν αιρετικά κηρύγματα.
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Ανώνυμος είπε...

Ποιά εξαπτέρυγα ανώνυμε 10:29 πμ ; πού τα είδες τα εξαπτέρυγα; " του στραβού το δίκιο" λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέει ο ανώνυμος 1:50 μμ ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος έχει συμβιβαστεί με τον οικουμενισμό. Πού το βρήκε αυτό το ψέμα;
Με ψέματα δεν μπορούν να σταθούν αυτά που γράφουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το αν ο μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χειραγωγεί ή όχι τον μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο είναι παρωνυχίδα σ' αυτό που συζητάμε ανώνυμε 1:50 μμ.

Αυτό που συζητάμε είναι αν ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος κηρύττει δημόσια αιρέσεις, για να δικαιολογείται η διακοπή του μνημοσύνου του. Απο πουθενά δεν βγαίνει κάτι τέτοιο!

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβασμ. Θεόκλητος έχει δικαίωμα να επιβάλει την τάξη στα Μοναστήρια και να απαιτήσει την μνημόνευση του ονόματος του σαν ορθόδοξος μητροπολίτης που είναι.

Ανώνυμος είπε...

Φαίη η Εκκλησία έχει κανόνες και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει στο κεφάλι του!

The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμο 27 Ιουλίου 2017 - 6:49 μ.μ. :

Περί κηρύγματος ο λόγος :

Πώς γίνεται το κήρυγμα :

1) Δια του λόγου
2) Δια των πράξεων
3) Δια της σιωπής
4) Δια της απραξίας

Δια της σιωπής και της απραξίας κηρύσσει ο Θεόκλητος τον οικουμενισμό. Αλλά και με τις πράξεις, καθώς συλλειτουργεί με τον Ελπιδοφόρο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται κήρυγμα οικουμενισμού με σιωπή και απραξία.
Γίνεται με λόγια καθαρά αιρετικά.

Τα άλλα είναι αστειότητες!

Ανώνυμος είπε...

Ατυχέστατη η προσπάθεια σας κ. Βαρβέρη να μπαλώσετε τα αμπάλωτα!Αφήστε το για να μην εκτίθεστε εσείς και άλλο. Δεν μπαλώνονται τέτοια κοψίματα μνημοσύνου όπως δεν γίνεται και το ψάρι κρέας.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να ασχολείται ο παλαιοημερολογίτης κ. Βαρβέρης με την μητρόπολη Φλωρίνης της Εκκλησίας που δεν ανήκει, θα ήταν πιο συνεπές να ασχοληθεί με τον χώρο του παλαιού ημερολογίου που έχει γίνει κομμάτια και έχει αποσχιστεί απο τις αρχές του 20ου αιώνα απο την Εκκλησία.
Γιατί δεν ασχολείται με το παλαιό ημερολόγιο;

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός δεν έχει αφήσει σχόλιο αναπάντητο!!!

Όποιος συμφωνεί με αιρετικό ,επαινεί αιρετικό δημοσίως την ώρα της θείας Λειτουργίας προωθεί την αίρεση αυτού με τον οποίο συμφωνεί. Ο οποιοσδήποτε Θα μπορούσε να μην μνημονεύει οικουμενισμός καθώς τα κηρύγματα των οικουμενιστων είναι γνωστά παγκοσμίως. Ή είναι αίρεση ο οικουμενισμός ή δεν είναι.

Όλοι ξέρουμε τι λένε οι οικουμνιστες τίποτα δεν είναι κρυφό . Αυτοί που δημοσίως συμφωνούν μαζί τους προωθούν την ίδια πλάνη.

Ειλικρινά δεν ξέρουν οι επίσκοποι τι λένε οι οικουμενιστες που μνημονεύουν; Από έναν παπά θα περίμενα να μη γνωρίζεις αλλά οι επίσκοποι δεν ξέρουν;
Αν ξέρουν τοτε πως λένε τον ορθοτομουντα την ώρα της θείας Λειτουργίας για ανθρώπους που διδάσκουν φανερά αιρέσεις;

Την ώρα που λένε ότι ορθοτομει ο αιρετικός ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ. Αν εγώ πω σε φίλο μου ότι ορθοτομει ο Ρωσελ δε τον διδασκω στον φίλο μου; Φυσικά και τον διδάσκω . Όπως και ο δάσκαλος όταν λέει στο παιδί να διαβάσει απ το τάδε βιβλίο που τα λέει σωστά.

Στην θεία λειτουργία κάθε φράση έχει ουσία δεν μπήκε για την ομοικαταληξια.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό σχόλιο απαντάς 12:04 πμ για να καταλάβουμε;

Ανώνυμος είπε...

Θα σου πω 12:04πμ
Όποιος επαινεί αιρετικό απο αφέλεια και όποιος επαινεί αιρετικό για να τον ωφελήσει με τον καλό τρόπο και να τον φέρει σε συναίσθηση αυτός δεν είναι αιρετικός. Αιρετικός είναι όποιος συμφωνεί με τις αιρέσεις. Τα άλλα είναι δικές σου απόψεις που δεν στέκονται.

Αν θέλεις τώρα να μιλήσουμε και για τον ιε κανόνα. Δεν φθάνει να συμφωνεί κάποιος μητροπολίτης με τον αιρετικό για να του κοπεί το μνημόσυνο σύμφωνα με τον ιε κανόνα. Χρειάζεται και πολύ χειρότερο. Χρειάζεται και να κηρύττει την αίρεση δημόσια ο ίδιος.

Κάτι τέτοιο στη μητρόπολη Φλωρίνης δεν υπάρχει, όσο και να το παραξηλώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν το έβγαλε απο μόνος του το "ορθοτομεί", διαβάζει τα λόγια της θ. Λειτουργίας. Το ξέρουν αυτό οι χριστιανοί και καταλαβαίνουν ότι το λέει μηχανικά.
Το αν θα διακόψει το μνημόσυνο του πατριάρχη είναι δικαίωμα του και δεν υποχρεώνεται απο κανένα κανόνα να το κόψει. Απο εκεί καταλαβαίνει κανείς ότι αυτός που δεν συμφωνεί με τα στραβά του πατριάρχη και δεν έχει την θέληση να κόψει το μνημόσυνο του για τον ά' ή β' λόγο, πόσο τυπικά λέει τα λόγια της θ. Λειτουργίας τη στιγμή που λέει "και ορθοτομούντα..." για τον πατριάρχη.

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμο 29 Ιουλίου 2017 - 11:13 π.μ. :

Τι καινούρια σοφιστία είναι αυτή πάλι ;

Τι πάει να πει ότι το λέει μηχανικά ;

Μπορείτε να μας πείτε, εσείς που ξέρετε , και σε ποιο άλλο σημείο της Θείας Λειτουργίας συμμετέχει μηχανικά ο Θεόκλητος ;

Πείτε μας γιατί είναι κρίμα να τον παρεξηγουμε τον άνθρωπο !!!

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε τα παλαιοημερολογίτικα γυαλιά κ. Βαρβέρη και θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι δεν είναι σοφιστίες όσα βλέπετε σαν σοφιστίες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η παρατήρηση του κ Βαρβέρη, δεν έχουμε κασετόφωνο ή ρομπότ για τα λόγια της θείας Λειτουργίας. Παιρνουν θέση και Επιλέγουν να μνημονεύουν παρά τη ενημερωση του τι λένε και τι πραττουν οι οικουμενιστες.

Μια ερώτηση η σύνοδος Κρήτης ήταν αγία ή οικουμενιστικη;
Αν είναι οικουμενιστικη όσοι υπέγραψαν εμπίπτουν στον 15ο κανόνα και διδασκουν αιρεση;
Αν είναι οικουμενιστικη οσοι την παρουσιάζουν ως σωστή διδάσκουν αίρεση;
3 απλα ερωτήματα για να μην χάνεται η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχεις μπερδέψει πολύ ανώνυμε 12:35 πμ
Δεν τα γράφει αυτά ο ιε κανόνας.
Προσπαθείς τώρα απεγνωσμένα να βάλεις αλλού το βάρος για την διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Φλωρίνης αφού είδες ότι περι μνημονεύσεως δεν δικαιολογείται.
Είσαι και πάλι σε λάθος δρόμο.
Ο άμυαλος ζηλωτισμός σου δεν σε αφήνει να δεις τα γεγονότα όπως έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιε΄Κανόνας δεν υποχρεώνει τον μητροπολίτη να κόψει το μνημόσυνο του αιρετίζοντος πατριάρχη.

The Cave Dweller είπε...



Προς 31 Ιουλίου 2017 - 2:52 μ.μ. :

Αφού είπαμε τον μνημονεύει μηχανικά τον Βαρθολομαίο. Τώρα μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος.

Ανώνυμος είπε...

Αν βρίσκεις λάθη στο 12:35 μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει με τις μηχανικές μνημονεύσεις και δε ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε.

Ποιος προσπαθεί να απεγνωσμένα φαίνεται που δεν έχεις αφήσει σχόλιο αναπάντητο επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

Από κει και έπειτα γιατί δεν απαντάς;

Η συνοδός Κρήτης είναι αγία ή οικουμνιστικη;
Αν είναι οικουμενιστικη όσοι υπέγραψαν εμπίπτουν στον 15ο κανόνα και διδασκουν αιρεση;
Αν είναι οικουμενιστικη οσοι την παρουσιάζουν ως σωστή και αγία διδάσκουν αίρεση;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:34 μμ προσπαθείς απεγνωσμένα τώρα να ρίξεις αλλού το βάρος για την διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Φλωρίνης.
Βρίσκεσαι και πάλι σε λάθος δρόμο.
Καιρός να γυρίσεις πίσω και να αφήσεις τις προσπάθειες να κρατηθείς απο κάπου.

Ανώνυμος είπε...

Κατά αρχήν να επαναλάβω πάλι ότι μιλώ γενικά.

Κατά δεύτερον Βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια ειδικά αν πρόκειται για το αυτονόητο.


Τα περί αφέλειας ,καλοπιασματος, δειλίας , φόβου, τρόμου, συμφωνίας με την πλάνη μπας και ο πλανεμενος επανελθει (το ακούσαμε και αυτό!!!) Όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός της δημόσιας ομολογίας ότι ένας (ο όποιος) πλανεμενος ορθοτομει !!!!

Το γεγονός είναι αυτό:
της δημόσιας ομολογίας ότι ορθοτομει ο πλανεμενος.

Τη στιγμή αυτή όποιος ακούει ότι ορθοτομει ο πλανεμενος παίρνει την πληροφορία ότι δεν υπάρχει πλάνος αλλά ορθοτομών και αυτά που λέει δε είναι πλάνες αλλά αλήθειες. Μιλάμε για Κατεξοχήν πράξη διδασκαλίας της πλάνης!

Από κει και έπειτα ο καθένας ανάλογα το θάρρος και τη συνείδηση του μπορεί να εφαρμόσει τον κανόνα 15.

Από κει και έπειτα αν η μνημόνευση γίνεται από αφέλεια-αγνοια η διαδικασία δεν είναι η ποινή σε αυτον που διαμαρτύρεται για πλάνη αλλα η διερεύνηση και ο τελικός έπαινος αυτού. Για οποιαδήποτε άλλο λόγο έχουμε απλά σύμπραξη στην πλάνη. Εν γνώσει του (αυτός που μνημονεύει) ομολογει πως ο πλανεμενος ορθοτομει και και οι πλανες είναι λόγος αληθείας.

Και αναφέρομαι μόνο στην μνημόνευση όχι και σε όλα τα υπόλοιπα που αν συμβαίνουν και αυτα (πχ έπαινοι σε πλάνεμενους, προβολή πλανεμενων ως πρότυπα , προβολή πλανεμενων ως ευσεβείς,διαμοιρασμός φυλλαδίων που προωθούν την πλάνη, κοινές εκδηλώσεις με πλανεμενους, διωγμοί σε αντιδρώντες στην πλάνη και όχι μελέτη των όσων λένε κλπ κλπ ) αν συμβαίνουν και όλα τα παραπάνω τότε ισως η σιωπή είναι καλύτερη των δικαιολογιών διότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπεις σωστά τα γεγονότα ανώνυμε 4'29 μμ
Τα βλέπεις όπως θέλεις να τα δεις, στραβά και με διάθεση κατηγορίας και επιδερμικής όρασης.
Δεν είναι όπως τα βλέπεις. Είναι ολοσδιόλου διαφορετικά και καλύτερα.
Για να σε βοηθήσω σου λέω, διώξε το βλέμμα της φιλοκατηγορίας και της κακής υποψίας που έχεις από αυτά που γράφονται εναντίον του μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενισμός κατατρώει την εκκλησία.
Όσοι εν καιρώ αιρέσεως όχι μόνο δεν σιωπούν αλλά εξωραΐζουν τα κακώς κείμενα και συμπεριφορές και ταυτόχρονα επιτίθενται στους λιγοστούς θαρραλέους που αντιδρούν στην αίρεση προσφέρουν τις χειρότερες των υπηρεσιών πρώτα απ όλα στους ίδιους και μετά στην Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:50 μ.μ.
Όσοι είναι καλοκάγαθοι και ορθόδοξοι μητροπολίτες είναι επόμενο να απορούν με την αδικαιολόγητη διακοπή του μνημοσύνου τους.
Αυτοί δεν προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες όπως λες εύκολα, ακόμα και αν δεν είναι τέλειοι.

Ανώνυμος είπε...

Οποιοσδήποτε που Δημόσια ομολογεί πως εκείνος που διδάσκει εδώ και δεκαετίες οικουμενιστικες πλάνες ορθοτομει τον λόγο της αληθειας και μάλιστα είναι και συκοφάντες αυτοί που τον κατηγορούν!!!!!!!!!!!!

Οποιοσδήποτε που έχει επαινέσει ανθρώπους οι οποίοι σαφέστατα υποστηρίζουν έναν οικουμενιστή, προωθούν τις οικουμενιστικες πλανες και είναι ανθρωποι του πλανεμένου οικουμενιστη.

Οποιοσδήποτε που προωθεί μια σύναξη οικουμενιστικων πορισμάτων ως αγία σύνοδο !!!!!!!!!!

Οποιοσδήποτε που οχι μόνο δε συνέρχεται αλλά αρχίζει τις διώξεις και τα τελεσίγραφα διακοπής μισθοδοσίας σε όσους αντιδρούν στην οικουμενιστικη πλάνη και τον καλούν να διορθώσει την πορεία.

Οποιοσδήποτε που κάνει τα παραπάνω και προωθείται η αίρεση του οικουμενισμού με ποια λογική να χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακος ορθόδοξος και καλοκάγαθος ; οι ενέργειες δείχνουν ποια πλευρά έχει επιλέξει να ακολουθήσει...

Το γεγονός ότι υπάρχουν χειρότεροι δεν αποτελεί πιστοποιητικό παραδοσιακού ορθοδόξου για κανέναν.

Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του.
Ορθόδοξοι αντιοικουμενιστες που προωθούν οικουμενισμο και καλοκαγαθοι επιλεκτικά απεναντι σε οικουμενιστές αλλα με τελεσίγραφα διακοπής μισθοδοσίας στους πραγματικούς αντιοικουμενιστές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com