21 Ιουν 2017

Βάζουν ιρανικό κινηματογράφο στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Αποτέλεσμα εικόνας για ιρανική ταινία “Περσέπολις
Διδασκαλία με αναφορές στον Αλλάχ!
Βάζουν ιρανικό κινηματογράφο στο μάθημα των Θρησκευτικών!
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου - 20/06/2017
Απ' όλα έχει ο μπαξές στα νέα βιβλία θρησκευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το γυμνάσιο στο μάθημα των θρησκευτικών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται από την ιρανική ταινία “Περσέπολις” , προβολή ταινιών Ιρανών σκηνοθετών με θέμα τα παιδιά (Που είναι το σπίτι του φίλου μου, το ψωμί” έως και προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ και τη Σαχάντα (ομολογία πίστεως και τον Αλλάχ Ο μοναδικός και παντοδύναμος κύριος του κόσμου , ένας ελεήμων και φιλέσπλαχνος θεός και τα ονόματα του Αλλάχ. 

Επίσης , στις ενδεικτικές δραστηριότητες μεταξύ άλλων υπάρχει η “Ιδεοθύέλλα ο Ξένος”, παρουσίαση της σκηνής “Οι Μοραβοί έχουν αλφάβητο”ενώ ως ανάλυση υπάρχει το θέμα “Μετανάστευση και προσφυγιά με στόχο να κατανοηθεί ο δραματικός χαρακτήρας της ανθρώπινης ιστορίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν να περιμένει κανείς χριστιανική κατήχηση από ένα εν δυνάμει αντίχριστο κράτος; Αν δεν αναλάβει ενεργό ρόλο η Εκκλησία, και κυρίως το σπίτι, η οικογένεια(όσες οικογένειες είναι ακόμη πνευματικά υγιείς,έστω με αγωνιστικό φρόνημα,γιατί κι αυτές πλέον είναι υπό κατάρρευση) να μη περιμένει κανένας από μια πολιτεία που διέπεται από ευρωπαικά και αμερικανικά μολύσματα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com