5 Μαρ 2017

Θεσσαλονίκη: Εντευκτήριο-τζαμί



Τουρκοτζαμί «από την πίσω πόρτα» (και ας «φωνάζει» ο Ερντογάν) λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη με άδεια «εντευκτηρίου» και με την υπογραφή του δήμου της πόλης, αλλά όχι του ελληνικού κράτους! Το τζαμί Osmaniye βρίσκεται μέσα στο εντευκτήριο του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας - Θράκης με έδρα στη Σταυρούπολη.
Η άδεια που επικαλείται ο σύλλογος είναι άδεια εντευκτηρίου και όχι λατρευτικού χώρου. Κατά βάθος, το τζαμί (δεν έχει μιναρέ και γι’ αυτό λέγεται μεστζίφ) λειτουργεί ως κέντρο αναλύσεων των γνωστών αναθεωρητικών τουρκοσεναρίων για την ελληνική Θράκη και τα Βαλκάνια, υπό τη «σκέπη» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που είναι ο χρηματοδοτικός μεσολαβητής κονδυλίων από την Τουρκία.

Τη διαπίστωση έχει κάνει και ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης (φωτό), δηλώνοντας για την παραχώρηση του χώρου και την έκδοση των απαραίτητων δημοτικών πιστοποιητικών (αφού είναι εντευκτήριο!): «Αυτοί έτσι κι αλλιώς παίρνουν λεφτά από την Τουρκία»!
Πρόσφατα στο μεστζίφ Osmaniye ο γνωστός ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ τέλεσε «μνημόσυνο στο όνομα των... μαρτύρων μας» (ποιους εννοεί και για ποιους λόγους έγιναν μάρτυρες;), στο οποίο πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της εθνικής τουρκικής αεροπορικής εταιρίας (Γραφείο Θεσσαλονίκης), ο Σαδίκ Σαδίκ, συνεργάτης του ψευδομουφτή Σερίφ, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας - Θράκης Οσμάν Ισμαήλογλου.
«Μετείχαμε σε ανάγνωση μεβλίτ που έγινε στο Osmaniye, για τους μάρτυρες και τους νεκρούς μας. Είθε να γίνει δεκτό από τον Αλλάχ» είπε ο Σερίφ, αφήνοντας σαφείς «φωτογραφικούς» υπαινιγμούς για τον πολιτευτή Αχμέτ Σαδίκ .
Στα χαρτιά, εντευκτήριο. Στα λόγια, λατρευτικός χώρος. Στην πράξη, όμως, τουρκογιάφκα!

dimokratianews, 05.03.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com