8 Φεβ 2017

Κορινθία: Επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου στον υπουργό για τις έμφυλες ταυτότητες

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη οδύνη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το περιεχόμενο της εγκυκλίου σας με θέμα: «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού – Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων κατά το Σχολικό Έτος 2016- 2017».

Λαμβάνοντας, λοιπόν, θάρρος και ζητώντας την επιείκεια σας, θα επιθυμούσαμε να σας εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και την έντονη δυσαρέσκεια μας για την παραπάνω εγκύκλιο σας.
Φυσικά, δεν διαφωνούμε και με τους τρεις άξονες αυτού του προγράμματος, αλλά μόνο με τον τελευταίο και συγκεκριμένα αυτόν, που αφορά τις έμφυλες ταυτότητες.
Ως προς τους δύο άλλους άξονες θα επιθυμούσαμε να σας συγχαρούμε και να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την μέριμνα σας για την νεολαία. Σχετικά, όμως, με τις «έμφυλες ταυτότητες» θα θέλαμε εξίσου να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια!
Κε Υπουργέ, λίγες σκέψεις μόνο θα σας εκφράσουμε, μη θέλοντας να σας κουράσουμε, αλλά και αφού άλλοι έχουν αναφερθεί αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε αυτό το θέμα. Δεν σκεφθήκατε, ότι προσβάλλετε τα ήθη και τις αξίες μας, τις αρχές του ελληνικού έθνους; Σε μια χώρα Ορθόδοξη πώς αντιστρατεύεστε τους θείους Νόμους; Με τι συνείδηση προωθήσατε αυτό το αναίσχυντο και πράγματι προκλητικό πρόγραμμα; Ρωτήσατε και λάβατε την έγκριση των γονέων και της νεολαίας του τόπου τούτου;Σε τι θα ωφεληθούν τα παιδιά από αυτό το πρόγραμμα;
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ;
Η μόρφωση και η εκπαίδευση δυστυχώς σήμερα έρχονται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των διδασκομένων και των γονέων τους, ενώ γνωρίζετε καλά, πως αυτό είναι ανεπίτρεπτο από το Ν.Δ. 53/1974 – ΦΕΚ 256/Α’ που κύρωσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Δικαίωμα του Ανθρώπου και σύμφωνα με το άρθρο 2 του προσθέτου Πρωτοκόλλου αυτής «Δικαίωμα στην εκπαίδευση».
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, ανακαλέστε αυτή την εγκύκλιο σας. Λυπηθείτε τα παιδιά του Γυμνασίου, στα οποία θα προκληθούν σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων και αιτία θα είστε εσείς. Έλθετε «εις εαυτόν» και λυπηθείτε τόσο τον εαυτό σας, όσο και το μέλλον της πατρίδας μας!
Αυτά σας τα γράψαμε με πολύ πόνο και αγάπη τόσο προς την Εξοχότητα σας, όσο και για την νεολαία, που ελπίζουμε άθελα σας, θέλετε να την δηλητηριάσετε με τον σοδομισμό. Θα αναμένουμε απάντηση σας, ως απόδειξη, ότι διαβάσατε αυτή την επιστολή.
Με εκτίμηση                                                                                           

Ελευθέριος Κρητικός Φοιτητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και Κατηχητής Ι. Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Λεχαίου
Χρήστος Σελλής Φοιτητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ
Αργυρώ Δερμεντζόγλου μαθήτρια Γυμνασίου Λεχαίου
Γαρυφαλλιά Δημοπούλου μαθήτρια Γυμνασίου Λεχαίου
Παναγιώτα Τσοπανάκη μαθήτρια Γυμνασίου Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου
Ευτυχία Κουμούτσου μαθήτρια Λυκείου Λεχαίου
Χρήστος Κουμούτσος μαθητής Λυκείου Λεχαίου».
Δείτε σχετικά και:

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Συγχαρητήρια, παιδιά!

Σοφια είπε...

Μπράβο παιδιά η ασυδοσία δεν θα περάσει!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com