24 Φεβ 2017

Οι Τούρκοι ανεγείρουν τζαμί, κοντά στο Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στη σκλαβωμένη Πάνω Ζώδια

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΑΝΩ ΖΩΔΙΑ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΖΑΜΙ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ,  ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΖΩΔΙΑ
Κοντά στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Πάνω Ζώδια, στη σκλαβωμένη περιοχή της Μόρφου, εκεί που άλλοτε  γινόταν το μεγάλο πανηγύρι του Αρχαγγέλου μας, οι Τούρκοι ανεγείρουν τζαμί.  Αυτά αναφέρουν άνθρωποι που επισκέπτονται συχνά  το σκλαβωμένο χωριό μας. 

Κοντά στο Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που οι Ορθόδοξοι δοξολογούσαμε τον αληθινό Τριαδικό Θεό και  ακουόταν το ‘’μία δόξα, μία βασιλεία, μία φύσις, μία Θεότης, μία δύναμις, ο άναρχος Πατήρ, ο συνάναρχος Υιός και το Πνεύμα το Άγιον’’, τώρα θα  ακούεται η ανίερη και αντίθεη κορανική προτροπή «πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε Τριάδα» (κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 171).
Αντί της διδασκαλίας της χριστιανικής αγάπης, θα ακούονται οι κορανιακές προτροπές του μίσους και την απάνθρωπης βίας όπως : «Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλαχ άλλες θεότητες», «καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία», «..κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους,  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους», «όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό», «σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε». 
Είναι πολύ λυπηρή εξέλιξη η ανέγερση τζαμιού στη σκλαβωμένη Ζώδια μας.  Όσοι από τους συγχωριανούς μας το έμαθαν λυπήθηκαν και ζήτησαν να γίνουν διαβήματα.   Ταυτόχρονα εξέφρασαν εκ των προτέρων και τη λύπη τους για το προβλεπόμενο αποτέλεσμα.  Αυτό είναι το αντιμίσθιο των προσπαθειών για επαναπροσέγγιση;    Σε ποιους όμως θα γίνουν διαβήματα αλλά, και από ποιους θα γίνουν;   Όταν η ‘’επαναπροσέγγιση’’ παίρνει τη μορφή διαθρησκειακής ‘’συγκρητιστικής’’ προσέγγισης, τα διαβήματα δεν θα έχουν καρπούς.
Από αυτούς που περιμένουμε διαμαρτυρίες, δυστυχώς δεν είναι ‘’εύκολη’’ η παρέμβασή τους.  Θα χαλάσει την ανθρωπάρεσκη συνύπαρξη.  Άλλη είναι η πρέπουσα όμως αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, και άλλο η αθρωπάρεσκη συνύπαρξη.  Με τους ανθρώπους των άλλων κομματικών απόψεων, η συνεχιζόμενη εχθρότητα παίρνει τη μορφή διαιωνιζόμενου μίσους και με τους Τούρκους της Κύπρου εξαίφνης εφευρίσκεται η ‘’τέλεια’’ αγάπη. 

Τα κομματικά πάθη και μίση ανάμεσα στους Έλληνες της Κύπρου, αποδεικνύουν και  πόσο ανθρωπάρεσκη είναι η συνυπαρξιολογία τους.  Γι’ αυτούς είναι δύσκολή η διαμαρτυρία για την ανέγερση τζαμιού στη σκλαβωμένη Πάνω Ζώδια μας.  Εξάλλου αντί να περιορίζονται στη συνύπαρξη ανθρώπων, αναφέρονται και στη συγκρητιστική  ‘’συνύπαρξη θρησκειών’’.  Γι’ αυτούς είναι τόσο δύσκολή η διαμαρτυρία για την ανέγερση τζαμιού στη σκλαβωμένη Πάνω Ζώδια μας.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων για το όνομα μου..ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται! Ο εγωισμός και περηφάνεια,η αλαζονεία και η υπεροψία οδηγούν στην απώλεια. Εμείς δε λέμε δικά μας,ο ίδιος ο Θεός μας πληροφόρησε,το σεσιγημένο προ της του κόσμου καταβολής όπως μας λέγει ο απόστολος Παύλος μας το αποκάλυψε ο Θεός Πατέρας. Αυτό το σεσιγημένο είναι ο ίδιος ο Χριστός και Λόγος Θεού. Αυτοί λένε τα δικά τους,αρνούνται τον Πατέρα αφού αρνούνται το Λόγο του που ενσαρκώθηκε. Χτίζουν λατρευτικούς χώρους,ματαιοπονούν όμως επειδή αρνούνται τούτο το μυστήριο. Η Κύπρος δε πιστεύω ότι θα ζημιωθεί,ραπίσματα δέχεται αλλά ποτέ δε θα σβήσει ο λύχνος της επειδή προστατεύεται από αγίους της δια των πρεσβειών τους. Μας λένε ότι ο αρχάγγελος Γαβριήλ αποκάλυψε το Κοράνι,έστειλε και το τελευταίο του προφήτη,όμως ο Θεός δεν αλλάζει,είναι αναλλοίωτος και άτρεπτος,μετά την αποστολή του Υιού ποιός ο λόγος αποστολής ανθρώπου..,πλέον έστειλε τον Υιό του,ο τελευταίος προφήτης μετά τη πρώτη Διαθήκη είναι ο Ιωάννης ο πρόδρομος,και τελευταίοι πριν τη δεύτερη παρουσία και μετά τη Καινή(νέα) Διαθήκη,δύο προφήτες,ο Ηλίας και ο Ενώχ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com