17 Ιαν 2017

Πανιερώτατος Λογγίνος Ζαρ του Μπαντσένι: Κήρυγμα για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Πανιερώτατος Λογγίνος  Ζαρ [1] του Μπαντσένι:
Κήρυγμα για τη Σύνοδο της Κρήτης.
Ευχαριστώ τους χριστιανούς ορθόδοξους που στάθηκαν φρουροί της Ορθόδοξης Πίστης. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο έτος, με δοκιμασίες. 

‘Έγινε στη Κρήτη μια διαβολική, αντίχριστη Σύνοδος που δεν είχε καμία βάση - δεν βασίστηκε στις επτά Συνόδους της Ορθόδοξης Εκκλησίας -, που υπέγραψε αδιάντροπα αιρετικά ντοκουμέντα, που πουλήθηκε στον σατανά και τώρα είναι, φυσικά, δύσκολο να αναγνωρίσουμε πια, εκείνους τους αρχιερείς, πατριάρχες και επισκόπους που δεν είχαν τον κοινό νου να ομολογήσουν την λυτρωτική Ορθόδοξη πίστη, αλλά  προσχώρησαν στις πλάνες, στις αιρέσεις, υπέγραψαν αιρετικά ντοκουμέντα και γίνανε με τη σειρά τους αιρετικοί, όπου δεν τους αναγνωρίζουμε πια ως Εκκλησία και ευχόμαστε ένα πράγμα μόνο, να τους γυρίσει ο Θεός στην μετάνοια, να αποστρέφονται την ληστρική ψευδό-σύνοδο της Κρήτης. Και θα ήθελα να πω σήμερα σε όλους σας, ίσως να το ακούσουν και αυτοί, οι μοναχοί του Αγίου Όρους, από την Σκήτη Προδρόμου, οι μοναχοί από την ρουμάνικη σκήτη κλείσανε τις πόρτες στους αιρετικούς και δεν τους άφησαν να μπούνε στο μοναστήρι τους` πήγε πρόσφατα ένας μητροπολίτης και του κλείσανε τις πόρτες στα μούτρα διότι έχει υπογράψει τα αιρετικά ντοκουμέντα της Κρήτης και πουλήθηκε στον Αντίχριστο.
Αδέλφια, έτσι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να μη αποδεχόμαστε τίποτα απ’ αυτά που μας εισάγουν στην Ορθόδοξη πίστη μας, πρέπει να μείνουμε θερμοί ομολογητές, μέσα στην πίστη μας, μέσα στην Εκκλησία μας` να μην προδώσουμε ούτε την Εκκλησία μας, ούτε το έθνος μας` και να μην προδώσουμε τον Θεό, τον Ένα Θεό` μια μόνο Πίστη και ένα μόνο […?]
Έτσι να μείνετε! Να μη φοβάστε, όταν η πίστη κινδυνεύει πρέπει να βγούνε και οι ερημίτες, και οι μοναχοί, όλοι πρέπει να βγούνε, να φωνάζουνε, να υπερασπίζουν την σωτήρια, Ορθόδοξή μας πίστη.
Να ντρέπονται όσοι ακόμα εμμένουν στις αιρέσεις τους, θέλοντας να καταστρέψουν την Πίστη και την Εκκλησία του Χριστού` θα τους καταστρέψει ο Θεός, θα πάνε στην κόλαση με τις αιρέσεις τους. Έτσι είχε πει ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, ότι δεν γνωρίζουμε ούτε τα χρόνια, ούτε τους καιρούς, είχε, όμως, ειπωθεί ότι οι αρχιερείς στα έσχατα θα πάνε στη κόλαση.
Ιδού γιατί θα πάμε στη κόλαση – γιατί κι εγώ δεν ήξερα για ποιο λόγω: για την προδοσία της πίστεως, επειδή έχουμε επιτρέψει να διεισδύουν οι αιρέσεις, επειδή σήμερα θέλουμε να ενωθούμε με εκείνους που φέρνουν σκυλιά στη λειτουργία και τους ψέλνουν εξόδιο ακολουθία. Με αυτούς θέλουμε να ενωθούμε και να […] εκείνο τον «Άγιο Παύλο» που να καταστρέψει τον Θεό και τη Πίστη.
Σας ευχαριστώ, αδέλφια, για την πίστη και την ιερή αλήθεια! Πηγαίνετε και ομολογήστε την Αλήθεια και κανείς να μην προσπαθεί να μας ταΐζει με το ζόρι άλλη πίστη, να μας αλλάζει το μυαλό, να μας πειράζει τον εγκέφαλο. Εμείς έχουμε μια σωτήρια, ορθόδοξη πίστη για την οποία έχουν υποφέρει, έχουν πεθάνει εκατομμύρια μάρτυρες` οι φυλακές ήταν γεμάτες, αλλά δεν πρόδωσαν, δεν πούλησαν την πίστη τους, δεν άλλαξαν υπέρ των παπικών συμφερόντων και ούτε δέχτηκαν καμία από τις αιρέσεις που προσπάθησαν να φέρουν στην ορθόδοξη μας πίστη.
Ευφραίνεστε χριστιανοί, διότι είστε στον καλό τον δρόμο, φυλάξτε τα δόγματα, τους κανόνες, την αληθινή ορθόδοξη πίστη που είναι η μοναδική λυτρωτική πίστη. Εκείνοι που χάθηκαν, που ακολουθούν τις αιρέσεις, που κατάντησαν να πολεμάνε τον Σταυρό του Κυρίου, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Εκκλησία και ότι ιερό και όσιο έχουμε. Να αισθανθούν την ντροπή, να κλάψουν τις αμαρτίες τους και να επιστρέψουν, με πίστη και μετάνοια, στην Ορθόδοξή μας Εκκλησία. Και όσοι έχουν αποδεχτεί την Σύνοδο της Κρήτης, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε στην ιστορία κάτι τόσο καλό και όμορφο, να ντρέπονται και να γυρίσουν στους κόλπους της Εκκλησίας των παππούδων και των προπατόρων μας που μας είχαν πει ούτε μια «ι» να μην αλλάξουμε, κι’ αν κατεβεί άγγελος εξ ουρανών να δώσει άλλο ευαγγέλιο, ανάθεμα να είναι. Καταλαβαίνουν τώρα, αυτοί, τι τους περιμένει, που έχουν χαλάσει τον νόμο της Εκκλησίας, τα δόγματα και τους κανόνες. Εκείνοι λένε ότι δεν έχουν φτιάξει καινούργια δόγματα. Δεν έχουν φτιάξει καινούργια δόγματα αλλά βάλθηκαν να χαλάσουν αυτά που είχαμε για χιλιετίες, που μας είχε αφήσει ο Χριστός μέσω των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων.
Σας ευχαριστώ που μείνατε και θα μείνετε σταθεροί, μην φοβάστε τίποτα` λίγοι θα είναι εκείνοι που θα αγαπάνε την Αλήθεια μέχρι τέλους, αλλά, να ξέρετε, μόνο εδώ σωζόμαστε, μέσα στην Ιερή Αλήθεια που λάβαμε από τους αγίους της Ορθόδοξής μας Εκκλησίας. Να καμαρώνετε, πιστοί, με την γέννηση του Κυρίου, να ευφραίνονται όλοι οι λαοί, πληροφορήστε τους ότι λυτρωτής ετέχθη και σωτήρας, που μας αγαπάει και μας περιμένει να επιστρέφουμε στον καλό Ουράνιο Πατέρα. Αμήν!
Αποτέλεσμα εικόνας για PS Longhin Jar


[1] Θερμός υπερασπιστής της Πίστης, ο ιδρυτής, εκ του μη όντος, μιας πραγματικής, σύγχρονής, Βασιλειάδας, στο Μπαντσένι, από την Ουκρανική πλευρά των συνόρων με την Ρουμανία.  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλός, να ΄χαμε μια ντουζίνα τέτοιους ακόμη στην Ελλάδα,μια ντουζίνα τέτοιους στη Βουλγαρία,μια ντουζίνα τέτοιους στη Σερβία,μια ντουζίνα τέτοιους στη Ρωσία και στην Αμερική τι καλά που θα΄τανε αλλά και πόσοι που ΄ναι σε άγνοια θα μάθαιναν τι πάει να πει οικουμενισμός!

Ανώνυμος είπε...

Ου κατ' επίγνωση ζήλος.

Ανώνυμος είπε...

Αναπαύει! Γλυκύτατος λόγος, αληθινός!Έτσι και μη χειρότερα. Θα σε υπακούσουμε, πάτερ!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι,
ὁ Θεοφιλέστατος(!) Ἐπίσκοπος Λογγῖνος
εἶναι 24 καράτια ὈΡΘΟΔΟΞΟΣ.
Ὂχι σάν τούς δικοὐς μας τούς ...πεφωτισμένους(?) Μεταπατερικούς!

Ὃμως κάτι ἂλλο, τώρα, γενικώτερον.

Τόν Ἃγιον Ἰ.Χρυσόστομον ἀποκαλοῦμεν " Ἱερόν Χρυσόστομον ".
Διατί πρέπει τούς μοντέρνους Ἐπισκόπους (π.χ.Κύπρου κτλ)
νά τούς ἀποκαλοῦμε Παν-Ιερ-ώτατε;

Δέν τούς φθάνει τό ἐπίθετον τοῦ Χρυσοστόμου, "Ἱερός", εἶναι τόσον ἀνώτεροι;


Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ένας Αληθινά Ορθόδοξος Επίσκοπος. Σε κάθε δύσκολη στιγμή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας αναδεικνύονται οι αληθινοί Επίσκοποι, τα πραγματικά διαμάντια. Έτσι και τώρα θα αναδειχθούν πάνω στην κρίση που προήλθε από την " Σύνοδο της Κρήτης " οι αληθινοί Επίσκοποι, οι αληθινοί Κληρικοί, οι αληθινοί Μοναχοί και οι αληθινοί Λαϊκοί. Το κοσκίνισμα ξεκίνησε, οι πολλοί είτε αποδέχονται, είτε σιωπούν, είτε παρά τις αρχικές αντιρήσεις τους τελικά ανέχονται. Οι λίγοι προχωρούν μπροστά, άλλωστε πάντα λίγοι ήταν οι ήρωες σε κάθε δύσκολη στιγμή, οι Πιστοί των έργων και όχι μόνο των λόγων. Προχωρούν στον δρόμο του καθήκοντος και της θυσίας που οδηγεί με αίμα στην Αγιότητα. Πανιερώτατε, αν διαβάσετε αυτό το σχόλιο να γνωρίζετε, ότι Σας έχουμε ήδη στην καρδιά μας για την Αγάπη Σας Στον Χριστό μας και Την Εκκλησία Του. Εύχεσθε και υπερ ημών των ελαχίστων

Ανώνυμος είπε...

Εις Δοξαν του ενος Τρισυποστατου Θεου.

Ορθοδοξη ομολογια με απολυτο επιγνωση της δι' Υιου θειας παραδοσεως της εκ Θεου Πατρος αληθειας.

Ανώνυμος είπε...

Σε ενα μονο αστοχει. Οι οικουμενιστες εχουν φτιαξει τουλαχιστον ενα νεο δογμα....

Η θεολογησις περι αυτου, οταν ο Κυριος το επιτρεψει...

Απόστολο είπε...

Άλλο ένα φως.

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΟΗΓΗΣΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΛΥΚΟΥΣ, ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ!

Σας Ευχαριστούμε πολύ Σεβασμιώτατε!

Χρήστος Θεόδ.Ελευθεριάδης είπε...

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν,αρκεί να παραμείνουμε ορθόδοξοι χριστιανοί.Όσο έχουμε επισκόπους όπως είναι ο πάτερ Λογγῖνος δεν θα χαθεί η ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Eιθε ο Κυριος να καταταξει τον ΕΠΙΣΚΟΠΟ Λογγινο μαζι με τους αγιους ομολογητες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com