13 Ιαν 2017

«Το ζητούμενο είναι να στηρίζεις τους επισκόπους, ασχέτως με το τι θα κάνουν αυτοί».

Αποτέλεσμα εικόνας για λεμεσού αθανάσιος
‘’ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ’’*
Στις μέρες γίνεται επίκαιρος ο προβληματισμός και η λύπη αρκετών Χριστιανών, που δοκίμασαν πριν μερικά χρόνια από αναφορές  στην ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

«Αν κάποιοι επίσκοποι συλλειτουργήσουν με αιρετικούς ή κοινωνήσουν αιρετικούς, δεν βλάπτουν την Εκκλησία αλλά μόνον τον εαυτό τους» ανέφερε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.   Αντί άλλης απάντησης θα παραθέσω αυτό  που άκουσα παλαιότερα  σε ομιλία του, περί οικουμενικότητας του ατομικού κακού. Τώρα ομιλεί τα άκρως αντίθετα, δηλαδή περί ατομικότητας του  οικουμενικού (οικουμενιστικού) κακού.   Τον σκανδαλισμό των πιστών γιατί τον αγνοεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού;  Συμπροσευχή για την καθ΄ημάς Ανατολήν, το «συνεύχεσθαι εν αληθεία εστί». 
 Ακολούθως ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος  ανέφερε ότι, «αν κάποιοι επίσκοποι συλλειτουργήσουν με αιρετικούς ή κοινωνήσουν αιρετικούς, δεν βλάπτουν την Εκκλησία αλλά μόνον τον εαυτό τους».  Μία φορά μόνο να παρευρεθεί κάποιος Ορθοδόξως στην Θεία Λειτουργία, αρκεί για να καταλάβει το «αλήθεια εν αγάπη» και το «αγάπη εν αληθεία».  Καταπατούν τους Ιερούς κανόνες  οι συμπροσευχόμενοι και δη οι συλλετουργούντες μετά των ετεροδόξων;  Ο Κανών ΛΓ΄ της εν Λαοδικεία Συνόδου λέγει «Ου δει αιρετικούς ή σχισματικούς συνεύχεσθαι», πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται περί συλλειτουργίας μετά αιρετικών. 
 «Όσοι κατακρίνουν τις πράξεις των Πατριαρχών και Επισκόπων, όσοι στηλιτεύουν και καταδικάζουν τις πράξεις τους, αυτοί δεν αγαπούν την Εκκλησία» ανέφερε κατόπιν ο Μητροπολίτης Λεμεσού.  Αν διαβάσει κανείς την επιστολή του Οσίου  Παϊσίου προς τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, η οποία δημοσιεύτηκε τότε στον «Ορθόδοξο Τύπο», θα αντιληφθεί ότι ο Επίσκοπος αυτός δεν έχει δίκαιο.  Εκτός φυσικά και αν συμφωνεί με τη θέση αυτή του Μητροπολίτη Λεμεσού και τότε ξεκάθαρα θα θεωρήσει ότι ο Όσιος Παΐσιος δεν αγαπούσε την Εκκλησία, στέλνοντας την ελεγκτική επιστολή για τον Πατριάρχη στον «Ορθόδοξο Τύπο».   «Επόνεσα κι εγώ» έγραφε ο Όσιος Παΐσιος «σαν τέκνον Της και εθεώρησα καλόν, εκτός από τις προσευχές μου, να στείλω κι ένα μικρό κομματάκι κλωστή (που έχω σαν φτωχός μοναχός), δια να χρησιμοποιηθή κι αυτό…».  Ο Ομολογητής Όσιος Γέροντας της Παναγούδας δεν παρέλειψε να ελέγξει τον τότε Οικουμενικό  Πατριάρχη Αθηναγόρα, καταλογίζοντας μάλιστα ως αίτιο του οικουμενίστικου ολισθήματός του, την κοσμική αγάπη.  Δεν αγαπούσε την Εκκλησία  ο Όσιος Παΐσιος και τα έγραψε αυτά;
 Ακολούθησε η υπόδειξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου η οποία ήταν η εξής :  «Το ζητούμενο είναι να στηρίζεις τους επισκόπους, ασχέτως με το τι θα κάνουν αυτοί».  Αλίμονο αν στην Ορθόδοξη Εκκλησία ακολουθούσαν οι πιστοί τους Επισκόπους στις εκπτώσεις της Αληθείας και προτιμούσαν την συνένοχη σιωπή.  Οι βίοι και λόγοι των Ομολογητών Αγίων μας, διαψεύδουν τον Επίσκοπο αυτόν. 
 Παραθέτομε τα λόγια του Οσίου  Παϊσίου προς τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, για να καταδειχθεί η μεγάλη έγνοια του Οσίου για την Αλήθεια και την Εκκλησία μας «Επίσης ας γνωρίσωμεν καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν έχει καμίαν έλλειψιν.  Η μόνη έλλειψις που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ιεραρχών και ποιμένων με πατερικές αρχές.  Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί», για να καταλήξει, «Ο Κύριος όταν θα πρέπει, θα παρουσιάσει τους Μάρκους, τους Ευγενικούς και τους Γρηγόριους Παλαμάδες, δια να συγκεντρώσουν τα σκανδαλισμένα αδέλφια μας, δια να ομολογήσουν την Ορθόδοξον Πίστιν, να στερεώσουν την Παράδοσιν και να δώσουν χαράν μεγάλην εις την Μητέρα μας». 
 Έπρεπε να σιωπήσει ο Όσιος Παΐσιος;  Ήταν απαράδεκτες οι αναφορές αυτές του Οσίου  Παϊσίου;   Υπάρχει η οδός της  ορθής ομολογίας της  Πίστεως, χωρίς να περιπέσει κανείς σε σχίσμα.  Αλίμονο αν εκείνοι που ομολόγησαν την Πίστη τους, ακολουθούσαν την υπόδειξη του Επισκόπου αυτού που ανέφερε ότι, «το ζητούμενο είναι να στηρίζεις τους Επισκόπους, ασχέτως με το τι θα κάνουν αυτοί».

*Αναφορά από  ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ορθόδοξος Εκκλησία, είναι το Σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Εάν δεχτούμε ότι μολύνονται όλοι όσοι έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με Πατριάρχες και Επισκόπους, που συμπροσεύχονται με αιρετικούς, είναι σαν να μετατρέπουμε την Εκκλησία από Σώμα Χριστού σε... σώμα του εκάστοτε Επισκόπου ή Πατριάρχη! Η αλήθεια είναι πώς οι παραβάτες των Ιερών Κανόνων, μολύνουν και ενοχοποιούν ενώπιον Τού Χριστού, μόνο τον εαυτό τούς. Το υπόλοιπο Σώμα, δύναται μεν να σκανδαλιστεί, δεν φέρει όμως απολύτως καμία ευθύνη ενώπιον Τού Θεού για τις κανονικές παραβάσεις των ποιμένων τού, ούτε μολύνεται απ' αυτές.

Ανώνυμος είπε...


Μόνο και μόνο από τις δηλώσεις του Λεμεσού, φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο πολύ θα ήθελαν να ήταν στη θέση του Πάπα.

Κάθε Επίσκοπος και ένας Πάπας, αυτή είναι η φαντασίωσή τους .

Δεν θα σας ακολουθήσουμε "κύριοι". Μάλλον θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η όποια πνευματική "εξουσία" σας, εξαρτάται αποκλειστικά από το ποσοστό αποδοχής σας από το λογικό ποίμνιο.

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος αγαπητοί αδελφοί. Ο Άγιος Λεμεσού είναι Πατερικός και εμπειρικός πατήρ της Εκκλησίας μας. Μην κατηγορείτε τον άνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 13/1 4:51 μμ

Κάνετε λάθος, εκφράζεται μόνο τις προσωπικές σας απόψεις.

Μπορείτε να μας πείτε που ακριβώς εμφανίζονται τα παραπάνω που γράφετε, στους Λόγους του Κυρίου Ιησού Χριστού και στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων ???

Σταματήστε επιτέλους να γράφετε τις προσωπικές ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ σας !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Λεμεσού νομίζω ότιδεν υπέγραψε στην Σύνοδο της Κρήτης, όπως και ο Μορφου. Επομένως ολα τα παραπάνω είναι για να¨"βρησκόμαστε σε δουλειά" και να λέμε συνέχεια εναντίον των επισκόπων. Στώμεν καλώς.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την ανάρτηση. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού διαφωνεί με τον οικουμενισμό. Δεν υπέγραψε τα κείμενα του Κολυμπαρίου και δημοσίευσε κείμενα εναντίον της Εκκλησιολογιας της Συνόδου της Κρήτης και πριν και μετά. Τον κορόιδευαν οι οικουμενιστές μέσα στις συνεδριάσεις καθώς και τον Μορφου, Ναυπάκτου κλπ.
Ας είμαστε προσεκτικοί τι λέμε και πως κρίνουμε. Ο Λεμεσού έχει Ορθόδοξο πνεύμα όσο λίγοι. Και ως τέτοιο επίσκοπο - μοναχό δεν ξέρω πόσα χρόνια είχε η εκκλησία να βγαλει. Στώμεν καλώς

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνείτε με αυτά που λέει στο Ντορτμουντ;

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ είπε...

ΣΕΒΑΣΜΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ??ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΥΓΧΥΣΗ??ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ??? ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ??? ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΑΤΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ??? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΓΙΕ ΛΕΜΕΣΣΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΦΩΝΟΥΣ!!!ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΣ ? ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑΝ ΚΡΙΣΙΝ ΚΡΙΝΕΤΕ!! ΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΓΝΩΜΟΥΣ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ?? ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ?? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΠΕΣ!!!!ΑΛΑΘΗΤΟΙ?? ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΌ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΝΕΣΘΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΘΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΕΙΣΘΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝΑ ΣΩΘΕΙ????

Ανώνυμος είπε...

ώρα είναι να φαγωθούμε μεταξύ μας, αυτό θέλει κι ο διάβολος. Η μέση και Βασιλική οδός δεν υπάρχει? Έγινε παρελθόν? και κυριαρχούν οι ακρότητες κι από τη μια κι από την άλλη πλευρά.
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΙΣ", πού θα βγεί αυτό σε άλλα τόσα παλαιοημερολογήτικα κόμματα?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον 6:31, αυτα που αναφέρει ο 4:51 θεωρώ πως είναι μεταπατερικες οικουμενιστικες κακοδοξιες. Αν ίσχυαν αυτές οι κακοδοξίες δε θα υπηρχαν ούτε αιρέσεις ούτε κανόνες.
Κλασική ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ παραθεολογια "Τείχη του αισχους " απεκάλεσε ο αρχιοικουμενιστης επισκοπο τους ιερούς κανόνες.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Μπουλοβιτς δεν υπεγραψε, αλλα αναβει εβραϊκες καντηλες.

Η μη υπογραφη στο Κολυμπαρι δεν συνιστα εχεγκειο Ορθοδοξιας

Ανώνυμος είπε...

Ποσο δυσδιακριτο ειναι το πονηρο πνευμα του οικουμενισμου! Oι ανθρωποι εγκαταλειπουν την κοινη λογικη οταν μολυνθουν απ' αυτο. Αν δεν ειχαμε τα λογια των προφητων [που μας φανερωνουν την αληθεια], θα ειχαμε τρελλαθει ολοι.

Ανώνυμος είπε...

Πάει και ο Λεμεσού, ποιος άλλος έχει σειρά να περάσει από την "κρησάρα" των "αλάθητων" ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η προτροπή του Μητροολίτη Λεμεσού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατι αυτή συνεπάγεται συνενοχή

Ανώνυμος είπε...

Είπε κάποιος πως ο Λεμεσού δεν υπέγραψε στο Κολυμπάρι της Κρήτης.
Υπέγραψε όμως στη θέση του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.
Και δεν έκανανε καμιά δήλωση περί τούτου.
Γιατί ακριβώς πειθαρχεί σε ότι του υποδείξουν και δεν επιθυμεί πόλεμο για χάρη της "ειρήνης" και της "ενότητας" της Εκκλησίας.
Άκουσε κανείς ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά τον γλυκήτατο και λαλίστατο Μητροπολίτη Αθανάσιο να λέει ευθαρσώς και με παρρησία πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι αξιωματικοί του βαδίζουν το οικουμενιστικό μονοπάτι και πως προχωρούν αντορθόδοξα στην ένωση με τους παπικούς και τους άλλους αιρετικούς?
Όχι.
Δήλωσε όμως ότι ο Πατριάρχης δεν συμπροσεύχεται με ετερόδοξους.
Και πως ο Πατριάρχης γνωρίζει, σέβεται και τηρεί τους ιερούς κανόνες.
Γιατί Σεβασμιώτατε μας μειώνετε τόσο πολύ?
Τόσο βλάκες, αδαείς, αγράμματοι, τυφλοί και κωφάλαλοι είμαστε?
Υπερασπίζεστε ψευδώς τον Πατριάρχη και προδώνετε το λαό που ο θεός σας εμπιστεύτηκε.
Είστε εξαίρετος ομιλητής.
Ομολογητής όμως ΟΧΙ.
Δεν σας πονεί που σας εμπιστευτήκαμε τόσα χρόνια και τώρα μας θλίβετε?
Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σας θεωρούσε ανήθικο.
Και εμείς δεν τον πιστέψαμε.
Είστε άνθρωπος που γνωρίσατε μεγάλους αγίους και πήρατε τη γεύση της γλυκειάς Ορθοδοξίας.
Αλλάξετε στροφή.
Δηλώστε την αλήθεια.
Θα σας διώξουν.
Αυτό είναι σίγουρο.
Ο πιστός λαός του θεού θα είναι και πάλι δίπλα σας.
Και το γνωρίζετε καλά.
Ο θεός να σας φωτίζει.
Και εσάς και εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει "κρησάρα" των "αλάθητων" όπως γράφετε
Υπάρχει όμως ο Λόγος του Κυρίου και η Διδασκαλία των Αγίων της Ορθοδοξου Εκκλησίας. Με βάση λοιπόν αυτά αξιολογούμε και ζυγιζουμε τα λεγόμενα του καθενός και κατόπιν είτε τα δεχόμαστε είτε τα απορρίπτουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 13/1 4:51 μμ

Γράφετε και πολύ σωστά :Η Ορθόδοξος Εκκλησία, είναι το Σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Τι δουλειά έχουν λοιπόν τα μέλη του Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού ( οι ορθόδοξοι κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί) να συμπροσεύχονται με αιρετικούς ???

Σας παραπέμπω στον Απόστολο Παύλο, ο οποίος λέει ότι τα μέλη του Χριστού δεν πρέπει να τα κάνουμε μέλη πόρνης ( αίρεση = πνευματική πορνεία).

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι που ελέγχουν με αδιακρισία, έχουν πνευματική σκότωση και κακία, και τους ανθρώπους, δυστυχώς, τους βλέπουν σαν κούτσουρα. Και, ενώ τους πελεκάνε αλύπητα, και υποφέρουν οι άνθρωποι, αυτοί χαίρονται για το τετραγώνισμα που τους κάνουν (τόν κυβισμό)!
Μεγαλύτερη αξία έχει ένας ευλογημένος άνθρωπος που άλλαξε εσωτερικά και άγιασε και εξωτερικά, παρά όλοι οι άνθρωποι που αλλάζουν συνέχεια μόνον τα εξωτερικά (τά ρούχα τους) και διατηρούν εσωτερικά τον παλαιό τους άνθρωπο με αρχαιολογικές αμαρτίες.
Μεγαλύτερη αξία έχει ένας λόγος ταπεινού ανθρώπου με βιώματα, που βγαίνει με πόνο από τα βάθη της καρδιάς του, παρά ένας σωρός φιλολογίες εξωτερικού ανθρώπου, που βγαίνουν με ταχύτητα από την εκπαιδευμένη του γλώσσα, η οποία δεν πληροφορεί τις ψυχές, γιατί είναι σάρκα και όχι πύρινη γλώσσα της Αγίας Πεντηκοστής.

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

Ανώνυμος είπε...

Αυτά έγιναν πρίν αρκετό καιρό ίσως και χρόνια και σχολιάστηκαν και επικρίθηκαν τότε ! Έκτοτε παρήλθε πολύς καιρός ,ξεχάστηκαν , η ομολογία του στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης κάλυψε την αστοχία των παλαιοτέρων δηλώσεών του Ποιός ο λόγος της αναμόχλευσής των από τον κ. Χαραλάμπους;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ -ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com