30 Δεκ 2016

Ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου

O Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας στην «Κροκίδειο» αίθουσα (https://www.youtube.com/watch?v=3dOh-rwTmbA)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ  20/12/2016
 Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ.
 Με την παρουσία πυκνού ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, στην «Κροκίδειο» αίθουσα, η τρίτη από τις συνάξεις, που συγκαλεί η Ιερά Μητρόπολή μας, προς πνευματικό καταρτισμό των Πιστών με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».
Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, του οποίου η εμπεριστατωμένη εισήγηση με Θέμα: «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη», λόγω της πολυετούς ενασχόλησής του με την Παλαιά Διαθήκη και της εξειδίκευσής του στην Εισαγωγή και την Ερμηνεία αυτής, ως Πανεπιστημιακού Καθηγητού, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών μέχρι τέλους.
Ο Σεβ. κ. Ιερεμίας λαμβάνοντας αφορμή από την «Μητρόπολη των εορτών», τα Χριστούγεννα, παρουσίασε, με απλό αλλά βαθύ θεολογικό λόγο,  τις αποκαλύψεις του «ασάρκου Λόγου» στην Παλαιά Διαθήκη, του Μεσσία δηλαδή, ο οποίος ενεργούσε ως άσαρκος μεν και προτυπούμενος δια στόματος των Προφητών, ένσαρκος δε και φανερούμενος στην Καινή Διαθήκη, υπό της Αγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Ο Χριστός, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι το κλειδί ερμηνείας της Π. Διαθήκης, αφού αυτή ερμηνεύεται μόνο υπό το φώς της Καινής, ενώ  η αξία της Παλαιάς Διαθήκης και το μεγαλείο της βρίσκονται στις πολλές Προφητείες της, που μιλούν για τον Μεσσία Ιησού Χριστό, μερικές από τις οποίες, με βαθειά γνώση και πατερική ερμηνεία, ανέλυσε.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, τον προσκάλεσε να είναι και πάλι ομιλητής στις συνάξεις αυτές. Ακολούθησε διάλογος, τον οποίον συντόνισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, και εν συνεχεία απεύθυνε προς τους παρισταμένους τις εόρτιες ευχές Του εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

1 σχόλιο:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Βέβαια, σεβασμιότατε, απομονώνοντας το γεγονός της "συνόδου" από την τρέχουσα κατάσταση και ακριβέστερα από την συμπεριφορά των ποιμένων, των εντεταλμένων καθηγητών και των κάθε είδους επιτροπών και το δούναι λαβείν μετά των αιρετικών, μπορείς και ανοίγεις το στόμα σου και λες κάποια πράγματα αληθοφανή. Γιατί και με ποιο δικαίωμα όμως αυτά τα αποκρύπτεις από το ποίμνιό σου; Τις οικουμενιστικές κινήσεις αμέτρητων ορθοδόξων ποιμένων, τις συμπροσευχές, τις άνομες συνευρέσεις σε παντοειδή συμπόσια και τελετές, πρωτοφανείς και ξένες προς την παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας και άλλα παρόμοια, γιατί δεν τα είπες στην ομιλία σου; Αυτά δεν προδιαθέτουν, τουλάχιστον ανθρωπίνως, ώστε "να κρατάμε μικρό καλάθι", σχετικά με το σκοπό και τις αποφάσεις της "συνόδου"; Όσο για το "θα", που μας σπέρνετε στα αυτιά της συνείδησής μας, η απάντηση έρχεται από τον απλό θυμόσοφο λαό και ισχύει με τά πάσης βεβαιότητος στην περίπτωση Κολυμπαρίου: "Το 'θα' το σπείρανε και δε φύτρωσε ποτέ". Η Αλήθεια θα λάμψει και μακάρι να μας βρει εν μετανοία. Όλους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com