1 Οκτ 2016

Συνάντηση Θεολόγων με τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό

a853f78eb53afa675574aff036afd48b_l
Την Πέμπτη 29-9-2016 τα Μέλη του Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολογίας Νομού Ηλείας είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. κ. Γερμανό ενόψει της συμμετοχής του στην Ιεραρχία της Εκκλησία της Ελλάδος που θα συγκληθεί σε λίγες ημέρες.

Ο Μητροπολίτης τους δέχτηκε με αγάπη και κατανόηση και στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν:
- Τα νέα Προγράμματα Σπουδών κατά το μέγιστο μέρος τους αναφέρονται σε άλλα δόγματα και άλλες θρησκείες και ελάχιστα στην ορθόδοξη παράδοση. Οπότε δεν γίνεται απλώς πολυθρησκειακό μάθημα αλλά οδηγεί στην πανθρησκεία.
- Διδάσκεται πλέον σε πολύ μικρή ηλικία το διαθρησκειακό υλικό με αποτέλεσμα τη σύγχυση των μαθητών.
- Διαφαίνεται η λανθασμένη εντύπωση ότι όλα τα θρησκευτικά παρακλάδια είναι σωστά και οδηγούν στη μια Αλήθεια και τη σωτηρία. Αυτή η άποψη είναι θεωρία της Νέας εποχής.
- Προστίθεται ένας τεράστιος όγκος ύλης στους μαθητές και στους θεολόγους με αποτέλεσμα δυσανασχετήσεις για την εμπέδωση του υλικού και συνάμα πολλά έξοδα για την φωτοτύπησή του.
- Υποτιμάται το μάθημα των Θρησκευτικών με την κατάταξη του στη δεύτερη ομάδα μαθημάτων μαζί με τα Αρχαία Ελληνικά(!) καταργώντας και τις σχετικές εξετάσεις στο τέλος του σχολικού έτους.
- Δεν διορίζονται Θεολόγοι καθηγητές ούτε καν αναπληρωτές με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι υπηρετούντες συνάδελφοι. Παράλληλα έχουν μειωθεί οι ώρες των Θρησκευτικών στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Είναι ανάγκη να τοποθετηθούν Θεολόγοι στα Δημοτικά σχολεία, στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com