21 Σεπ 2016

Τα πολιτικά κόμματα για τα Θρησκευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινοβουλιο
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Με μικροκομματικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, η ΝΔ παρεμβαίνει στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δέσμια των πιο συντηρητικών, ακόμα και φονταμενταλιστικών, αντιλήψεων, υποχωρεί ακόμα και από τη δημόσια δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, ότι πρέπει να αλλάξει το μάθημα.

 Επιχειρεί να μετατρέψει ένα θέμα αμιγώς παιδαγωγικό, σε θέμα θρησκευτικής διαφοράς, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, κατά τη συνήθειά της, και σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας. Ευσεβείς πόθοι!
Σε μια δημοκρατική πολιτεία, οι ρόλοι των θεσμών είναι σαφείς. Την ευθύνη για την Εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία, η οποία διαλέγεται με όλους τους αρμόδιους φορείς. Για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών υπήρξε τριετές πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας σε πολλά σχολεία, αλλά και πολύμηνος διάλογος του αρμόδιου φορέα, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την Εκκλησία.
Θα περίμενε κανείς η ΝΔ να μην κατασκευάζει αφορμές για να δημιουργήσει άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις εις βάρος της Εκπαίδευσης, αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε από μάθημα Ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών, και βεβαίως της Ορθοδοξίας. Υποστηρίζει την ανάγκη του ουδετερόθρησκου σχολείου, που απορρέει από τη συνταγματική αρχή της ανεξιθρησκείας στη χώρα μας.
………………………………………………………………………..
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση;
«Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει.
Κανένας δεν Θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης οε σχέση με άλλες θρησκείες. Κάτι που έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό, όμως, οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων».
………………………………………………………………………..
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αν.Γραμ.Παιδείας ΑΝΕΛ Κ.Γεωργόπουλος σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών
Στηριζόμενοι στο Άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι:»…η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθόδοξων μαθητών της χώρας μας, γίνεται κατά τη χριστιανική διδασκαλία».
Στηριζόμενοι σε σειρά αποφάσεών του ΣτΕ, όπως η 2176/98
η οποία αναφέρει πως «…η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης είναι συνταγματική επιταγή δεσμευτική τόσο για την Πολιτεία όσο και για τον αποδέκτη αυτής μαθητή Χριστιανό Ορθόδοξο που συμπράττει στην υλοποίησή της».
Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση 115/2012 του Δ/κου Εφετείου Χανίων η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτική».
Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη θέση του Χριστιανισμού στην παγκόσμια ιστορία αλλά και την αλληλεπίδρασή του με την παράδοση του τόπου μας».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Υποστηρίζουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προστασίας της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης δεν αντιτίθεται στις απαιτήσεις του πλουραλισμού, της πολυφωνίας και της πολυπολιτισμικότητας.
Καμία αλλαγή λοιπόν τόσο στο ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και στα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι δόκιμη αφού εγείρονται θέματα νομιμότητας, κοινωνικού αυτοματισμού και κατακραυγής και δημιουργείται ανούσια ένα ακόμη μέτωπο διαμάχης.
Γεωργόπουλος Κων/νος
Αν. Γραμματέας Παιδείας ΑΝΕΛ
……………………………………………………………………………
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Όσο επιμένει ο κ. Υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

Η επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 2) για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων δεν δύναται να αμφισβητείται, πολλώ δε μάλλον να προσβάλλεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, που αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού.
Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να ακούσει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
……………………………………………………………………………..
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο άθεος Φίλης εξαπέλυσε νέα χυδαία επίθεση κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ανοχή του «συνταγματικού τόξου»
Το αληθινό αντεθνικό και αντιχριστιανικό πρόσωπο των εγχώριων μπολσεβίκων φάνηκε για μια ακόμη φορά, με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αμόρφωτος και ανιστόρητος αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων, Νίκος Φίλης, τον οποίο μια ατυχής συγκυρία έφερε ως επικεφαλής του τόσο νευραλγικού πόστου του υπουργού Παιδείας.
Εξαπολύοντας νέα χυδαία επίθεση εναντίον της Εκκλησίας, την κατηγόρησε ότι «συμβάλλει στην ηθική κατάπτωση της Πατρίδας μας», ότι «ήταν απούσα στην Κατοχή και τη χούντα», ότι με τα Θρησκευτικά «κάνει προσηλυτισμό» και ότι «ανθρώπινος θεσμός είναι, δεν πρέπει να τον προσκυνάμε», δείχνοντας ότι τα συμπλέγματα τα οποία κουβαλά ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της… πληθωρικής εξωτερικής εμφάνισης.
Η ισοπεδωτική ταύτιση της Ορθοδοξίας με τις άλλες θρησκείες και ο υποχρεωτικός «εξισωτισμός» σε μια Χώρα με μια πρωτοφανή θρησκευτικά ομοιογενή σύνθεση (που αγγίζει το 98%), δείχνει την επιχείρηση ξερίζωσης της Ορθοδοξίας από τις καρδιές των Ελλήνων.
Κάτι τέτοιο θα συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια αποεθνικοποίησης του Τόπου, καθώς η Ορθοδοξία αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς κρίκους της αδιάσπαστης αλυσίδας της συνέχειας του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες που πέρασαν.
Πατώντας πάνω στην ανοχή – συνενοχή των εγχώριων κοσμοπολιτών του φιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, οι μπολσεβίκοι (με την καπιταλιστική νοοτροπία) του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μετατρέψουν την Πατρίδα μας σ΄ένα άεθνο και άθρησκο κράτος και να μετατρέψουν τον ομοιογενή Εθνικά Λαό μας σ΄έναν ετερογενή πληθυσμό από αλλόθρησκους αλλοδαπούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com