13 Σεπ 2016

Για τον καλούμενο από τους Παπικούς ‘’οικουμενισμό αίματος’’.

IMG_2497
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ‘’ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΑΙΜΑΤΟΣ’’
Στο ‘’Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας’’, με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία», που πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2016 στην οικουμενιστική κοινότητα του Bosε, οι Παπικοί προέβαλαν και πάλι τον καλούμενο από αυτούς ‘’οικουμενισμό αίματος’’.

Η παρουσία Ορθοδόξων σε αυτά τα Συνέδρια, προσδίδει διαφοροτρόπως μια άλλη ‘’εγκυρότητα’’ σ’ αυτήν τη οικουμενιστική κοινότητα. Δεν τους προβληματίζει το γεγονός ότι η οικουμενιστική κοινότητα του Bose, απευθύνεται στους Παπικούς, στους Κόπτες και τους Αιθίοπες, στους Λουθηρανούς, στους Μαρωνίτες, στους Παλαιοκαθολικούς, στους Ουνίτες και στους Ορθόδοξους;
Οι παπικοί στο ‘’Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας’’, ανεφέρθηκαν σε αυτό που ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ αποκάλεσε ‘’κοινωνία μαρτύρων’’ και ο Πάπας Φραγκίσκος ‘’οικουμενισμό αίματος’’, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ‘’ως προφητεία της κοινωνίας, η οποία θέλουμε να οδηγήσει στον Κύριο των εκκλησιών’’.
Προ καιρού οι αναφορές για το συνέδριο αυτό, έκαναν λόγο για «εμπειρία των μαρτύρων του εικοστού αιώνα η οποία είναι μια πολύτιμη κληρονομιά για όλες τις ευαγγελικές εκκλησίες και το σύνολο της ανθρωπότητας». Ξεκάθαρα αποτελεί διαχριστιανική συγκρητιστική εκκλησιολογική στρέβλωση.
Προς τούτο συνέταξαν στην οικουμενιστική κοινότητα του Bose ένα συγκρητιστικό οικουμενιστικό ‘’εορτολόγιο - μαρτυρολόγιο’’, το οποίο απεκάλεσαν ‘’οικουμενικό μαρτυρολόγιο’’. Αυτό τιτλοφορείται «Εκκλησίες θυμηθείτε». Ως πρόφαση για τη δημιουργία του οικουμενιστικού αυτού μαρτυρολογίου προέταξαν την εορτή των Αγίων Πάντων, η οποία θεσπίστηκε τον 4ον αιώνα στην Αντιόχεια, λησμονώντας ότι στους Αγίου Πάντες δεν συμπεριλαμβάνοντο οι αιρετικοί.
Εξάλλου η οικουμενιστική κοινότητα του Bosε, «είναι μια κοινότητα από μοναχούς και μοναχές, που ανήκουν σε διαφορετικές χριστιανικές εκκλησίες, που αναζητούν τον Θεό στην υπακοή του Ευαγγελίου, στην αδελφική κοινωνία και στην αγαμία», όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους..

Σε αυτό το λεγόμενο ‘’εορτολόγιο’’ του Bose παρατηρείται σε μια μέρα να ‘’εορτάζουν’’ Αγγλικανούς, Παπικούς, Λουθηρανούς, Μαρωνίτες, Κόπτες της Αιθιοπίας, Ορθοδόξους, Ουνίτες, της λεγόμενης ‘’Ασσυριακής εκκλησίας’’, της λεγόμενης ‘’Συριακής καθολικής εκκλησίας’’ κλπ. Στο οικουμενιστικό αυτό μαρτυρολόγιο οι Ορθόδοξοι Άγιοι, παρουσιάζονται στην ίδια ομαδοποιημένη ενότητα με τους ουνίτες, με την αναγραφή «Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες Καθολικοί», με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο διαχριστιανικός συγκρητισμός στο αποκορύφωμά του. Με τέτοιο οικουμενιστικό ολίσθημα είναι φυσικό να αναφέρονται οι παπικοί σε ‘’οικουμενισμό αίματος’’. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Monastero di Bose...!
Φιλόξενοι.... ακούραστοι εργάτες του Ευαγγελίου... της υπακοής και της ταπείνωσης....πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των χριστιανών και για το λόγο αυτό υπάρχει κοινό Ποτήριο... Πράγματι το Bose είναι υφαίστιο αγάπης.... Κακώς λέτε εναντίον του.

Ανώνυμος είπε...

Στο ανώνυμο 12:11 π.μ. Από αφέλεια και άγνοια μιλάς η κάνεις αστεία;

Ανώνυμος είπε...

"Ηφαίστειο αγάπης" το Βοζε! ¨Ποιας αγάπης; Δεν μπορεί να υπάρχει αυθεντική αγάπη χωρίς την αλήθεια, και η αλήθεια δεν την βρεις εκτός Εκκλησίας. Για αυτό, εάν έχεις αληθινή αγάπη, τότε πονάς για τους εκτός Εκκλησίας και δεν μπορείς να δεχτείς το γεγονός ότι βρίσκονται σε πλάνη και βαδίζουν συνέχεια εν αυτή. Και φυσικά δεν τους στηρίξεις στην πλάνη τους αλλά αντίθετα θα βάλλεις κάθε προσπάθεια να τους βοηθάς να έρχονται στην αλήθεια - με το λόγο σου, με την προσευχή σου. Ας μη σε τυφλώνει η οικουμενιστική αγαπολογία! Παγίδα του διάβολου είναι. "Ηφαίστειο αγάπης" το Βοζε! ¨Ποιας αγάπης; Δεν μπορεί να υπάρχει αυθεντική αγάπη χωρίς την αλήθεια, και η αλήθεια δεν την βρεις εκτός Εκκλησίας. Για αυτό, εάν έχεις αληθινή αγάπη, τότε πονάς για τους εκτός Εκκλησίας και δεν μπορείς να δεχτείς το γεγονός ότι βρίσκονται σε πλάνη και βαδίζουν συνέχεια εν αυτή. Και φυσικά δεν τους στηρίξεις στην πλάνη τους αλλά αντίθετα θα βάλλεις κάθε προσπάθεια να τους βοηθάς να έρχονται στην αλήθεια - με το λόγο σου, με την προσευχή σου. Ας μη σε τυφλώνει η οικουμενιστική αγαπολογία! Παγίδα του διάβολου είναι, με δόλωμα η δήθεν "αγάπη". Το είπε ξεκαθαρα και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος: "Τρις παγίδες έστησε ο διάβολος στις ημέρες μας - για τους φτωχούς τον κομμουνισμό, για τους πλουσίους την μασονία και για τους Χριστιανούς τον οικουμενισμο".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com