21 Σεπ 2016

Φίλης: Η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας

-Αρχιεπισκοπή: Απάντησή μας το έργο μας
Ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας επέρριψε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας επέρριψε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική εκπομπή. 
Η εκκλησία εχει συμβάλλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή». Διευκρίνισε δε ότι για τους λόγους αυτούς στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.
Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η αρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.
Αρχιεπισκοπή: Απάντησή μας το έργο μας
Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδυνάμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο, απαντά με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη, ο εκπρόσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.
Νωρίτερα, αιχμές κατά του κ. Φιλη , χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα» με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. 
«Το υπουργείο είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων», ήταν η απάντηση του Νίκου Φίλη. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί λέει ετούτος ; Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών --δέν θυμάμαι τό όνομά του, άς με βοηθήσει κάποιος -- όταν του ζήτησαν οι Γερμανοί να παραδώσει το γραφείο του τους απάντησε : ΄΄Είθισται παρ'ημίν οι αρχιεπίσκοποι να αποκεφαλίζονται ΄΄

Όχι εκκλησιαστικός άνθρωπος ,αλλά ο δημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε στην δημοσιότητα επιστολές του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου προς τους συνταγματάρχες διαμαρτυρόμενος για πληροφορίες που είχε περί ασκήσεως βίας θαυμάζοντας ο Τριανταφυλλόπουλος τό θάρρος και την τόλμη τους που δέν έιχαν πολλοί ΄΄αντιστασιακοί΄΄ Καί εν παση περιπτώσει άν ήξεραν οι Έλληνες τί τους επεφύλασσε η μεταπολίτευση καί η δημοκρατία θά προτιμούσαν την χούντα Πολλοί είναι οι Έλληνες που την αναπολούν Είναι φαιδροί οι άνθρωποι και εξευτελίζουν τό όποιο αγαθό της δημοκρατίας που φοβάμαι οτι είναι μόνο η ελευθερία του λόγου Επι χούντας οι Ελληνες δέν πεινούσαν ,σήμερα επί δημοκρατίας όπως την εννοούν πεινάνε ,ευτυχώς όμως έχουν την ελευθερία να τό φωνάξουν και να πούνε πεινάμε Δυστυχώς όμως οι Έλληνες πεινανε όχι μόνο υλικά ,αλλά καί πνευματικά Κάτι λέγεται οτι ο Φίλης ό ίδιος ή ο πατέρας του ήταν νεωκόρος καί ψάλτης Επί χούντας λοιπόν μήπως ο ίδιος ήταν παπαδάκι ; Μήπως του αρνήθηκαν να τον κάνουν δεσπότη καί του ανέκοψαν την καρριέρα και πήγε να την βρει στο ΚΚΕ ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com