5 Σεπ 2016

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος για τον Αρχιμ. Παΐσιο Παπαδόπουλο

ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ Την ανακοίνωση αυτή (δηλαδή το ότι έχει αποστείλει αίτημα δια συνοδικό δικαστήριο) έκανε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος
 κατά τη παρουσία του στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί (σήμερα) της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου στον Ιερό ναό Αγίων Πάντων Δροσερού Εορδαίας. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας δεν θέλησε να σχολιάσει επιπλέον λέγοντας ότι η υπόθεση έχει πια παραπεμφθεί στην Ιερά σύνοδο.

218 σχόλια:

1 – 200 από 218   Νεότερο›   Νεότερο»
Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου είπε...

Πατέρα Θεόκλητε την ευχή σαςθελω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για το θάρρος πού είχατε και αρνηθήκατε να πηγαίνετε στην πονηρά και καταστροφική για την Ορθοδοξία μαςσυνοδο,όμως βλέπουμε τώρα μία στροφή οχι 180μοιρων αλλά πολύ περισσότερο. Με σκοπό να θέλετέ να καθαιρέσετέ και όποιων τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα της πίστης μας, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, αντί να καθαιρέσουμε τους προδότες καθαιρούμε όσους υποστηρίζουν την Ορθοδοξία. Σκεπτείτε τι κάνετε. Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου πολύ παλαιός υποστηρικτής της Μητρόπολης, διότιΟρθοτομουσε τον Λόγο της Αληθείας. Θα περιμένω να ακούσω να πράξετε αυτό που θέλει Ο ΘΕΟΣ. Τίποτα περισσότερο απ' αυτή δεν διέρρηξε την ομόνοια της γλυκητατης μας Ορθοδοξίας απ' την προδοσία στους αιρετικούς.ξ

Αντικοικουμενιστής είπε...

Αρχιερεύς όμοιος των Άννα και του Καϊάφα. Παρέδωσε τον ιερέα του εις τα θηρία των σταδίων των οικουμενιστών. Φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους φιλοοικουμενιστάς και τους δουλεύοντες και υπηρετούντας τον οικουμενισμόν και τους οικουμενιστάς ως τις φεύγει από όφεως... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Σε μια εποχή που το παν έχει ισοπεδωθεί και ο συμβιβασμός με το κακό αποτελεί το κυρίαρχο μοντέλο συμπεριφοράς στην ελληνική κοινωνία βλέπουμε κάποιους να αναλαμβάνουν το ρίσκο να μη συμβιβασθούν αλλά να πολεμήσουν με σθένος για την πίστη τους παρόλο που είναι πιθανόν να καθαιρεθούν γι αυτήν τους την επιλογή.
Δε γνωρίζω αν έκανε καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και στη συγκεκριμένη συγκυρία ο συγκεκριμένος ιερομόναχος. Προφανώς βιώνει από καιρό μία κρίση συνειδήσεως και δεν υπέφερε άλλο η ψυχή του τα όσα αηδή και προδοτικά γίνονται στις μέρες μας.
Αποτελεί πάντως η πράξη του έκφραση ασυμβίβαστης διάθεσης και πόνου για την Ορθοδοξία που ασύστολα προδίδει ο πάπας της Ανατολής, συννηθισμένος επίσης να καρατομεί όποιον αντιστέκεται στις επιλογές του (ας θυμηθούμε το Μεθόδιο Φούγια, το Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, το ΓΙΓΑΝΤΑ Νικόλαο Σωτηρόπουλο), τον οποίο κάποιοι επίσκοποι που φέρονται ως φιλοπαραδοσιακοί δεν τολμούν να ελέγξουν και υποδέχονται με τιμές στις επαρχίες τους...
Δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός ότι ο ομολογητής κληρικός διακονεί στην ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ παραδοσιακή και αντιοικουμενιστική μητρόπολη Φλωρίνης την οποία κλέισε ο π.Αυγουστίνος.
Ο τελευταίος όπως είναι γνωστό διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα, έγραψε αντιοικουμενιστικά βιβλία και υπομνήματα, έστειλε τηλεγραφήματα και επιστολές και δεν καταδίκασε μονάχα τον οικουμενισμό αλλά επέκρινε και ονομαστικά τους πρωτουργούς του.
Τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας είναι, κατά τη γνώμη μου, απότοκος αφ ενός μεν της συντελούμενης προδοσίας αφ ετέρου δε της ακατανόητης ανοχής που έχουν επιδείξει κάποιοι ποιμένες απέναντι στην προδοσία και τους προδότες. Κατά τη γνώμη μου το μνημόσυνο του πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έπρεπε να είχε διακοπεί τουλάχιστον μετά τα αηδέστατα γεγονότα του Νοεμβριου του 2006 στην Κωνσταντινούπολη. Τότε, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, δημιουργήθηκε μία άριστη ευκαιρία για να διακοπεί ο φρενήρης οικουμενιστικός κατήφορος του τελευταίου.
Έτω, όμως, και τώρα ήλθε η ώρα οι επίσκοποι που διατηρούν ακόμη ζώπυρα Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας να αναλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις ευθύνες τους.
Εννοείται πως ο πιστός λαός του Θεού δεν πρόκειται να δώσει σημασία στα όσα μη σοβαρά και θεολογικώς και εκκλησιολογικώς έωλα ακούγονται τελευταία περί ΔΗΘΕΝ ακυρότητος των μυστηρίων όταν ένας επίσκοπος δε μνημονεύει τον πατριάρχη! Δηλαδή οι χειροτονίες που έκανε ο π.Αυγουστίνος το 1970-1972 οπότε και είχε διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα υπήρξαν άκυρες; Επιτρέπεται να λέγονται τέτοια πράγματα;
Η όλη κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δεν προοιωνίζεται τίποτε θετικό. Πολύ πιθανώς να πάμε για σχίσμα με κύρια ευθύνη του πατριάρχη και του Φαναρίου γενικότερα και των ποιμένων που ανέχονται την προδοσία.




Ανώνυμος είπε...

Βρέ τον Πόντιο Πιλάτο ! Θαυμάζουμε το μελιστάλακτο ύφος ! Αυτή ειναι η καλωσύνη του για την οποία ένιοι υποστηρικτές του μιλάνε ; Τους άδειασε όλους που αναφέρονται στήν καλωσύνη του ! Ντροπή καί αίσχος ! Μέγα ατόπημα καί τραγικό ολίσθημα που θά τον ακολουθεί σέ όλη την υπόλοιπη ζωή του που απ'΄τι βλέπουμε δέν απέχει καί πολύ απο τον τάφο που τά ισοπεδώνει όλα ΄΄Οικονομικά ΄΄ανέχεται την συνοδικά κατοχυρωμένη αίρεση του οικουμενισμού ,αλλ΄όμως οικονομικά δέν ανέχεται την ιεροκανονικά κατοχυρωμένη διακοπή του μνημοσύνου του Παύεται τό μνημόσυνο του ονόματος του Θεού ,αλλά καλά κρατεί το μνημόσυνο του ονόματος των επισκοπων! Νά κλείσουν τά στόματα κάποιων που τον αβαντάρουν οτι τάχα μου ο ίδιος δέν κηρύττει αίρεση αλλ'όμως την ανέχεται ,μία συνοδικά κατοχυρωμένη αίρεση καί τάχα μου αυτό είναι τό πνεύμα του σχετικού κανονος σύμφωνα μέ την ερμηνεία του Π.Επιφανίου Θεοδωροπουλου Αν είναι δυνατόν νά είπε τέτοιες κοτσάνες ο π. Επιφάνιος !Ποιά είναι η αυτομεμψία του επισκόπου για την κατάσταση της εκκλησίας ; Τάχα μου είναι γι'αυτή την ζοφωδη κατάσταση ανεύθυνοι οι επίσκοποι ; Δέν επιμερίζεται στον καθένα τους η συλλογική ευθύνη ; Μήπως γι'αυτή την κατάσταση φταίνε τά κυπαρίσια άν όχι πρωτίστως οι επίσκοποι καί κατόπιν οι κληρικοί καί ο καθένας μας ξεχωριστά ; Θέλουν τάχα μου νά αποτρέψουν τά σχίσματα αλλ΄'όμως τά πυροδοτουν καί προκαλούν μία κλιμάκωση αντιδράσεων που δυστυχώς ίσως καταλήξει στό σχίσμα Τό μαχαιρι τους μέ το οποίο λυντσάρουν τις φωνες διαμαρτυρίας θά γίνει λερναία ύδρα καί θά τους καταπνίξει Οι ιεροί κανόνες εκδικούνται ! Πολύ ωραια λοιπόν αφού επιλέγουν τον δρόμο της αντιπαράθεσης ο κύβος ερρίφθη Στά όπλα λοιπόν !

Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα,
Όταν καποιοι έλεγαν πως οι αφορισμοί, σε όσους αντιδρουν στην παναιρεση του οικουμενισμου, ειναι έτοιμοι όσο περνα ο καιρός θα δικαίωνονται.
Δε πειράζει ας φανερωθεί το προσωπο τους, σκοπός κάθε αίρεσης είναι να διχοτομήσει την
Μια Αγια Εκκλησία. Αυτός είναι και ο σκοπός του οικουμενισμου. Η Εκκλησία δε χάνεται απλά θα πληγωθει.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον επίσκοπο μας .! Έπραξε πολύ σωστά και περέπεμψε την υπόθεση στην σύνοδο .! Με αυτό δείχνει ότι δεν θέλει να κρίνει ο ίδιος την συγκεκριμένη υπόθεση τηρώντας την εντολή μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε , και ταυτόχρονα και την συμβουλή του μακαριστού προκατόχου του και πνευματικού του πατέρα , πατρός Αυγουστίνου Καντιώτου , που τον συμβούλεψε να μην κάνει ελεγκτικό κήρυγμα , αλλά αγιοκοσματίτικο . ! ΑΞΙΟΣ .!!!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι η παρουσια του συνοδικου μητροπολιτου πειραιως δια την αρξαμενη συνοδικη περιοδο θα ειναι η πρεπουσα συμφωνα με τις μεχρι τουδε αντιοικουμενιστικες του δραστηριοτητες ευχομαι να θεληση να βοηθησει τον π. παλαμα π χριστιδης δημ εορδαια

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒ ΘΕΟΚΛΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΑΚΟΥΣΘΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΑΞΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΕ............. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ....... ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Η πολεμικη σε βάρος του Θεοκλήτου δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Είχε αρχίσει πολύ πριν την παραίτηση του Αυγουστίνου από το στενό και άμεσο περιβάλλον του, γιατί ο Θεόκλητος δεν ανήκε στον κύκλο τους και δεν ήταν του χεριού τους. Είδαμε με πόση λύσσα και με τι παρασκηνιακές μεθόδους προσπάθησαν να αποτρέψουν την εκλογή του Θεοκλήτου και πως χρησιμοποιήθηκαν ψευδοκαντιωτικές επιστολές για να πετύχουν το σκοπό τους.

Η παρούσα κρίση με τον αρχιμ. Παΐσιο Παπαδόπουλο έδωσε απλώς αφορμή να τον δυσφημίσουν και να τον εκδικηθούν όσοι απώλεσαν τα προνόμια τους που απολάμβαναν επί γέροντος Αυγουστίνου Καντιώτη. Διότι είναι γνωστό από εκθέσεις και αναφορές προς την ιερά Σύνοδο ποιοι ουσιαστικά κυβερνούσαν την μητρόπολη Φλωρίνης κατά τα τελευταία έτη πριν την παραίτηση του Αυγουστίνου και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Η εκκλησιαστική τάξη που μπήκε μετά την εκλογή που Θεόκλητου δυσαρέστησε κάποιους ιερομονάχους, που είχαν μάθει να έρχονται από τη Λογγοβάρδα και μπαινοβγαίνουν στη μητρόπολη Φλωρίνης λες και ήταν σπίτι τους, χωρίς τη γνώση και έγκριση της προϊσταμένης Εκκλησιαστικής αρχής. Δεν αμφιβάλλουμε ότι και ο Θεόκλητος έχει κάνει λάθη, αλλά αυτά γίνονται αφορμή να βγάζουν κάποιοι δυσαρεστημένοι τα απωθημένα τους.

Σπυρίδων είπε...

Πολλοί καλοπροαίρετοι συνεχίζουν να παρασύρονται από άδικους κατηγόρους του.
Δεν συμφωνούμε με όσα κάνει ο Θεόκλητος.
Αλλά ας απαντήσουν όσοι με καλές προθέσεις τον κατηγορούν, όπως ο κ. Κερμενιώτης, όπως η κ. Λωρίτου.

Ποιος ιερός κανόνας δίνει το δικαίωμα να παύεται το μνημόσυνο ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ επισκόπου;

Πόσο δικαίωμα (από την Ι. Σύνοδο) έχει ένας επίσκοπος να καλύπτει έναν ιερέα που ΧΩΡΙΣ να καλύπτεται από τους ιερούς κανόνες, παύει το μνημόσυνο του επισκόπου αυτού;


Ανώνυμος είπε...


ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α´
Γενικαὶ Διατάξεις

Ἄρθρον 1.

"
Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, οὖσα θεῖον καθίδρυμα καὶ ἔχουσα κεφαλὴν τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, εἶναι ἀναποσπάστως ἡνωμένη δογματικῶς μετὰ τῆς ἐν Κωνσταντινουπόλει Μεγάλης καὶ πάσης ἄλλης Ὀρθοδόξου τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, στοιχοῦσα τῇ διδασκαλίᾳ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ τηροῦσα ἀπαρασαλεύτως, ὡς καὶ πᾶσαι αἱ λοιπαὶ Ὀρθόδοξοι Ἐκκλησίαι, τὰ δόγματα, τοὺς ἱεροὺς ἀποστολικοὺς καὶ συνοδικοὺς κανόνας καὶ τὰς ἱερὰς παραδόσεις.

"

Ανάλυση :
---------
Γράφει λοιπόν το άρθο 1 παράγραφος 1, ότι η Εκκλησίας της Ελλάδος : στοιχοῦσα τῇ διδασκαλίᾳ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ τηροῦσα ἀπαρασαλεύτως, ὡς καὶ πᾶσαι αἱ λοιπαὶ Ὀρθόδοξοι Ἐκκλησίαι, τὰ δόγματα, τοὺς ἱεροὺς ἀποστολικοὺς καὶ συνοδικοὺς κανόνας καὶ τὰς ἱερὰς παραδόσεις.

Για όσο διάστημα όμως η Εκκλησία της Ελλάδος και η ΔΙΣ, δεν λαμβάνει ξεκάθαρη και αρνητική θέση για την Κολυμπάριο "Σύνοδο" αυτό σημαίνει ότι την αποδέχεται και την ενστερνίζεται ΣΙΩΠΗΡΑ.

Το παραπάνω όμως σημαίνει ότι δεν "τηρούν απαρασαλεύτως τὰ δόγματα, τοὺς ἱεροὺς ἀποστολικοὺς καὶ συνοδικοὺς κανόνας καὶ τὰς ἱερὰς παραδόσεις" και επομένως καταστρατηγούν το Άρθρο 1 - παρ.1 του καταστατικού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω (και έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα αλλάξει το καταστατικό της) και μέχρι να πάρει ξεκάθαρη και αρνητική απόφαση για τη λεγόμενη Σύνοδο του Κολυμπαρίου:

Είναι ΑΚΥΡΕΣ όλες οι δικαστικές αποφάσεις που θα πάρει (επί δογματικών θεμάτων) για τον Αρχιμανδρίτη Παϊσιο Παπαδόπουλο καθώς η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ και "δεν τηρεί απαρασαλεύτως τὰ δόγματα, τοὺς ἱεροὺς ἀποστολικοὺς καὶ συνοδικοὺς κανόνας καὶ τὰς ἱερὰς παραδόσεις"

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Η δικη μου αποψη μπορει να διαφερει λιγο , ως προς το ισοζυγιο των δυο πλευρων,καθως πρεπει να βλεπουμε και απο τις δυο οπτικες γωνιες.Αλλοιως ειναι να εισαι επισκοπος που εχεις τα δικα σου προβληματα στην εκκλησια ,τους δικους σου προβληματισμους,τους δικους σου γολγοθαδες,απο διαφορων πιεσεις κ.α προβληματα ασθενειας ισως,οικονομικα της Μητροπολεως και διαφορα .
Πιστευω πως ολος ο ντορος απο μηνυματα εγινε περισσοτερο απο τους πιστους για να υπερασπιστουν τον ιερεα Του Θεου. Ο σαλος,οταν κινδυνευει η πιστις εγραφε ο αγιος Γρηγοριος μπορει να εχει τας εμπειριας του, ομως σε πολλες των περιπτωσεων εξυπηρετει την πλευρα των αιρετικων[κατα των αιρετικων Βαρλααμ και Ακινδυνου,τοτε],πλην ομως ειναι αναγκαιο να διευκρινησουμε πως οι αιρεσεις εντος του σκαφους δεν γινεται αλλοιως,αποτελουν αρνητικη πηγη ζωογονησεως της Ορθοδοξου Πιστεως.
Οταν ο πατηρ Επιφανιος σε γραμμα του στον Παλαιοημερολογιτη Νικοδημο,ειχε γραψει πως εαν η συνειδηση καποιου δεν τον αφηνει να μνημονευει τον Αθηναγορα τοτε,ας το κανει ,μονο που δεν θα μνημονευει κανεναν αλλο επισκοπο.Αλλα θα περιμενει την συνοδικη διαγνωμη.
Ο π.Επιφανιος ηταν καλος θεολογος και δογματολογος.Επομενως εαν αυτο αληθευει γεγραμμενο στα ''δυο ακρα'' ,τοτε πως κανει σχισμα ο συγκεκρημενος ιερεας του Θεου,δεν καταλαβαινω,χωρις να επικροτω ενα τετοιας εμβελειας ζητημα,λογω τω λεγομενων του Μακαριστου Αυγουστινου Καντιωτη,πως θα φερει μεγαλη δονηση στην εκκλησια.
Ο π.Παισιος,ο αγιος των ημερων μας,φρονουσε περισσοτερο να κανουμε υπομονη κ να δωσει Ο Θεος φωτισμενους ιεραρχας αν ηταν δυνατον κ ΟΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΚΑΙ αυτον τον αγιο τον αποκαλουν πλανεμενο κ παρασυρουν κ τους αλλους σε αυτο το επικινδυνο μονοπατι .Πιστευω πως η νηφαλιωτητα θα επικρατησει κ δεν αποτελει φιλαδελφεια να στελνουμε οι ιδιοι στην αρενα αδελφους που για τον Α η Β λογο ,η συνειδηση τους η ορθοδοξη τους εφθασε στο εσχατο σημειο οπως λεγει κ ο π.Επιφανιος,και που ελπιζω πως κ ο σεβασμιωτατος θα εχει την επιοικια να μιλησει κατ ιδιαν κ να τα βρουν.Δεν ξερω αν εκανα καλα που μιλησα,αλλα ο ιερεας Του Θεου,εδω πριν λιγο καιρο για ολους τους πιστους αγωνιζοταν ,κυριως επειδη αγαπα Τον Κυριο ως κ ημεις.
Ο Θεος εις την βοηθειαν προσχες!

ΑΛΕΞΙΟΣ Κ είπε...

αδελφε σπιριδων ο δεκατος πεμπτος κανονας της πρωτωδευτερας συνοδου επι Μεγαλου Φ
ωτιου λεει ξεκαθαρα οτι οταν κυρησεται γυμνη την αιρεση τοτε πρεπει ο ιερεας και οι πιστοι να κοβει το μνημοσινο και οι αποστολικοι κανονες και η ζωη των αγιων πατερων εκοβαν αμεσως το μνημομοσυνο οχι μονο απο τον αιρετικο αλλα και απο αυτον που μνημονευει εναν αιρετικο αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Σπυρίδων 1.22
Σάς ευχαριστώ
Η απάντησίς μου βρίσκεται στό ίδιο το σχόλιό μου Πόσο ορθόδοξοι είναι οι επίσκοποι ,οι οποίοι δέν θά έλεγα ΄΄οικονομικώς ΄΄ αλλά ενόχως ανέχονται την συνοδικώς κατοχυρωμένη αίρεση ,δέ χωρά πλέον καμμια οικονομία Πόσο ανεύθυνοι είναι όλοι οι επίσκοποι ,οι κληρικοί καί όλοι οι λαικοι; Ποιά η αυτοπεμψία τους καί η συναίσθηση της ευθύνης των ; Δηλαδή τό φαινόμενο του οικουμενισμού δέν αφορά κάποιους παραδοσιακούς καί περισπουδαστους επισκόπους οι οποίοι είναι σάν νά τά βλέπουν όλα μέλι γάλα καί μή μου τους κύκλους τάραττε ; Ο Ιωήλ Εδέσσης το είχε πεί επί τη ευκαιρία της καθαιρέσεως του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά --μέ τά ίδια τά μάτια μου τό είδα στό κατηγορητήριο -- οτι αυτά ίσχυαν τότε που υπήρχαν αιρέσεις ,σήμερα που έχουμε ειρήνη δέν συντρέχει λόγος Δηλαδή σήμερα έχουμε ειρήνη καί δέν συντρέχει λόγος ανησυχίας !!!!!!!Πού ζούν οι άνθρωποι στόν Άρη ; Πόσοι από αυτούς έγιναν ένα μετρήσιμο μέγεθος στο αντίβαρο της αιρέσεως; Όταν μετρά κανείς τά κουκιά τά βρίσκει πολύ ελλιπή ,μετριούνται στά δάκτυλα της μιάς χειρός Οι λεγόμενοι παραδοσιακοί άς μήν αρκούνται σέ έναν κληρονομικώ δικαίω τίτλο που τον ωφείλουν στούς γεροντάδες τους γιατί τους έχουν εξευτελίσει ! Αρκετά πιά άς αναλάβουν τις ευθύνες τους !

Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν Ιεροί Κανόνες που επιτρέπουν την καθαίρεση κληρικού του οποίου η συνείδηση δεν ανέχεται πλέον την εκκλησιαστική κοινωνία με την αίρεση, με επισκόπους που είτε είναι αιρετικοί είτε ανέχονται μια Παναίρεση που επεβλήθη συνοδικά στην Τοπική Εκκλησία. Και επειδή δεν υπάρχει Ορθόδοξη Τοπική Σύνοδος αυτή την στιγμή, τυχόν καθαίρεση του Αρχιμανδρίτου θα είναι άκυρη.

Επίσης, δεν είναι αρμοδία η ΔΙΣ να ασχοληθή με το θέμα. Έπρεπε πρώτα ο Μητροπολίτης να καλέσει τον Αρχιμανδρίτη τρείς φορές. Ο ΛΑ’ Αποστολικός Κανών αναφέρει ότι η καθαίρεση του κληρικού «μετὰ μίαν, καὶ δευτέραν καὶ τρίτην παράκλησιν τοῦ ἐπισκόπου γινέσθω.» Ο Κανών αυτός αναφέρεται σε πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις, όταν κληρικός περιφρονεί τον επίσκοπό του (χωρίς να γνωρίζει ότι ο επίσκοπος σφάλλει φανερά στην ευσέβεια ή στην δικαιοσύνη), μαζεύει τους πιστούς και κτίζει άλλη εκκλησία.

Εδώ ο Αρχιμανδρίτης δηλώνει ότι o επίσκοπός του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!! Ότι δεν το σηκώνει η συνείδησή του να τον ακολουθήσει στην Παναίρεση του Οικουμενισμού και ο επίσκοπός του δεν τον κάλεσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;;; Και τον στέλνει αμέσως σε Εκκλησιαστικό Δικαστήριο;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Επίσκοπος έκφράζει τήν Εκκλησία του Χριστού. Ο άγιος Κυπριανός, ο Επίσκοπος Καρχηδόνος, λέγει καθαρά: «Ο Επίσκοπος είναι στήν Εκκλησία καί ή Εκκλησία στόν Επίσκοπο» (έπιστολή 66). Καί γιά νά δηλώσουμε λοιπόν ότι ανήκουμε στήν Εκκλησία του Χριστού πρέπει οπωσδήποτε νά μνημονεύσουμε τόν Επίσκοπο. H μνημόνευση δηλαδή του Επισκόπου δέν είναι απλά μία προσευχή γι' αύτόν, άλλά είναι μία ομολογία ότι έχουμε ενότητα μαζί του καί έτσι λοιπόν ανήκουμε στήν Εκκλησία του Χριστού. H παρέκκλιση από τήν γραμμή αύτή είναι καθαρά προτεσταντισμός. Οι Αγιοι Πατέρες καί συγκεκριμένα ο άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Αντιοχείας, μάς λέγει από παλαιά: «Ενωθείτε μέ τόν Επίσκοπο» (έπιστολή προς Μαγνησίους). Καί ο ίδιος Πατέρας μάς λέει: «Νά έχετε σχέση μέ τόν Θεό καί μέ τόν Επίσκοπο». Καί «όποιος έργάζεται ενάντια πρός τόν Επίσκοπο λατρεύει τόν διάβολο» (έπιστολή πρός Σμυρναίους). Επαναλαμβάνω τό Εκκλησιολογικό δόγ­μα: Γιά νά δηλώσει ο χριστιανός ότι ανήκει στήν Εκκλησία του Χριστού, πρέπει νά δη­λώσει τήν ενότητά του μέ τόν Επίσκοπο τής Επαρχίας στήν οποία κατοικεί. Ο άγιος Κυπριανός Καρχηδόνος μάς λέγει πάλι: «Αν κανείς δέν είναι μέ τόν Επίσκοπο, δέν είναι καί μέ τήν Εκκλησία» (έπιστολή 66).

Ανώνυμος είπε...

Προς "Σπυρίδωνα": γιατί ανακατεύεις τον Κερμενιώτη στην κουβέντα; Είδες κανένα σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση που να υπογράφεται από τον Κερμενιώτη; Τι ανεπίτρεπτα πράγματα είναι αυτά;
Δε φθάνει που είσαι ψευδώνυμος, ανακατεύεις και επώνυμους στην κουβέντα!
Επιπλέον , γιατί παρελθοντολογείς και τεχνηέντως στρέφεις αλλού το θέμα; Σε γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν πάνω από δεκαπέντε χρόνια;
Το θέμα μας είναι αυτό που εσύ θίγεις ή η στάση του μητροπολίτη Θεοκλήτου απέναντι στον οικουμενισμό;
Ακόμη και να χεις δίκαιο σε πληροφορώ ότι ουδέποτε ο π.Αυγουστίνος θα μπορούσε να φαντασθεί ότι η μητρόπολή του θα διαποιμαινόταν από έναν επίσκοπο που σιωπά τόσο μα τόσο πολύ και που σε βασικά θέματα βαδίζει σε αντίθετη γραμμή από αυτήν που εκείνος χάραξε και παρέδωσε.
Υ.Γ. Κατέληξες τελικά σε κάποιο ψευδώνυμο ή κάθε φορά εμφανίζεσαι με διαφορετικό;

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήσεις προς το μητροπολίτη Θεόλητο και κάποιους από τους υποστηρικτές του.
Ποια η αντίδραση του μητροπολίτη Θεοκλήτου στα όσα ψευδέστατα ισχυρίστηκε ο Προικονήσου στη Φλώρινα αναφορικά με τη δήθεν συγγνώμη του π.Αυγουστίνου;
-Συλλειτούργησε, ΝΑΙ Ή ΌΧΙ, ο υπό σου ανυμνούμενος και εγκωμιαζόμενος επίσκοπος με τον βαρυνόμενο επί διατυπώσει φρικαλέας κακοδοξίας Προύσης Ελπιδοφόρο, παρά το σάλο που προέκυψε ημέρες πριν και εν όψει της επικείμενης συλλειτουργίας; Αν αυτό δε συνιστά περιφρόνηση της ευαισθησίας των πιστών τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους!
-Πότε ο μητροπολίτης Θεόκλητος καυτηρίασε δημόσια τον αφορισμό του Ν.Σωτηρόπουλου;
-Πότε ήλεγξε τα αίσχη του πατριάρχη Βαρθολομαίου (συμπροσευχές,coca-cola, δώρο δσκοπότηρου στουν ουνίτη ψευδεπίσκοπο Αθηνών,Ασσίζη, Μπάλαμαντ, Πόρτο Αλέγκρε,Σαμπεζύ, "θρονική εορτή" στο Φανάρι το 2006 κ.τ.ό;
-Τι έχεις να πεις λαλίστατε Λ.Κ. για το ανεκδιήγητο κήρυγμα του π.Θεοκλήτου στην Αγία Παρασκευή;
-Μήπως θυμάσαι που πριν χρόνια ΄στην Εορδαία 2000 λαού διαμαρτυρόταν με στεντόρεια φωνή για τη συμπεριφορά του μητροπολίτη απέναντι στον εκλεκτό κληρικό π.Μελέτιο Βαδραχάνη; Μήπως θυμάσαι και πώς αντέδρασε ο τελευταίος;
-Είναι αλήθεια ότι σε κεντρικό ναό της Φλώρινας δε γίνεται κήρυγμα; Αν ζούσε ο π.Αυγουστίνος εννοείται ότι ο υπεύθυνος ιερέας θα είχε πάρει "πασσαπόρτι" από τη μητρόπολη.
-Είναι αλήθεια ότι σε τελετή λήξης κατασκηνωτικής περιόδου στην Πρώτη Φλωρίνης κατασκηνωτής τραγούδησε την "πριγκιπέσσα" και ένα ηλίθιο τραγούδι του Β.Παπακωνσταντίνου;
-Είναι αλήθεια, ΝΑΙ Ή ΌΧΙ, ότι πρώην μεγαλόσχημος κληρικός της μητροπόλεως και νυν επίσκοπος ισχυρίστηκε σε αγιορείτικη μονή ότι οι στόχος των διοικούντων τη μητρόπολη είναι η απο-καντιωτικοποίηση της μητροπόλεως;
-Γνωρίζεις άμετρε υμνητά του μητροπολίτη Φλωρίνης ότι γίνονται "γαμοβαφτίσια" στη μητρόπολη Φλώρινας; Σήκω Αυγουστίνε απ΄τον τάφο και πάρε πάλι τη σφενδόνη του λόγου και των ιερών κανόνων.
- Ο Φλωρίνης Θεόκλητος παραπέμπει το μοναχό του Φιλώτα στο συνοδικό δικαστήριο. Δεν τον είδαμε ποτέ όμως να ζητά τη συνοδική καταδίκη του παπα-Φάρου, του Γιανναρά, του Ζηζιούλα, του Χαρκιανάκι, του Προύσης και άλλων για τις κακοδοξίες τους!
Αυτά για τώρα Λ.Κ.!
Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και άλλα και πιο σοβαρά που αποδεικνύον την εγκατάλειψη του πνεύματος του π.Αυγουστίνου από το νυν επίσκοπο.
Επομένως σύνελθε!

Ανώνυμος είπε...

Οι Ιεροι Κανόνες δεν παρέχουν κανένα δικαίωμα στον π. Παίσιο Παπαδόπουλο να διακόψει το μνημόσυνο του Επισκόπου του.

Ανώνυμος είπε...

για το σχόλιο 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:21 μ.μ.

Οἱ 13ος, 14ος καί τό πρῶτο μέρος τοῦ 15ου Κανόνα τῆς ΑΒ΄Συνόδου, ἀπειλοῦν μέ καθαίρεση τούς κληρικούς ἐκείνους, πού θά τολμήσουν νά ἀπομακρυνθοῦν καί δέν μνημονεύσουν, ταυτόν εἰπεῖν ἀποτειχιστοῦν, ἀπό τόν οἰκεῖο ἐπίσκοπο, προτοῦ ἡ Σύνοδος νά ἐξετάσει καί καταδικάσει τά ἐγκλήματα καί παραπτώματα του.

Ανώνυμος είπε...

προς 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:20 μ.μ.

O ιε΄ κανών τής Α΄ καί Β΄ συνόδου, ΔΕΝ επιτρέπει αποτείχιση από ολόκληρη τήν Εκκλησία! Πουθενά δέν αναφέρεται "υποχρέωση", παρά μόνο τό προαιρετικό δικαίωμα τής διακοπής τού μνημοσύνου τού, αιρετικά διδάσκοντος Επισκόπου καί ΜΟΝΟΝ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εις, Αληθινός Επίσκοπος εις τον χώρον ποιμαντορίας του, εις την ποίμνην του και εις το έδαφός του είναι ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΟΣ. Δύναται να καλύπτει τον ιερέαν του εις το διηνεκές, εφόσον, φυσικώς, και ο ίδιος το επιθυμεί. Ο εν λόγω ποιμήν - λύκος τελικώς επροτίμησεν όπως παραδώσει εις την βορράν των αγρίων θηρίων τον Άξιον Ιερέαν του. Αίσχος, αίσχος, αίσχος! Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Οι αληθινοί πατεράδες δεν πνίγουν τά παιδιά τους. Αυτό, που κάνει σήμερα ο μητροπολίτης Φλωρίνης, προσφέροντας με χαμόγελα βορά στό στόμα των λύκων ένα από τα παιδιά του, θα το βρεί γρήγορα μπροστά του. Οι πνευματικοί Νόμοι δεν αστειεύονται...
Εδώ δεν μιλάμε γιά πατέρα, ούτε καν γιά πατριό. Τί μανία είναι αυτή εναντίον των αγνών αγωνιστών υπέρ της Ορθοδοξίας; Τα μικρόβια και τα παράσιτα, που έχουν καταμολύνει το Σώμα της Εκκλησίας μας, δεν τά βλέπει ούτε ένας επίσκοπος; Τόση τύφλα έχει πέσει; Καί την πέφτουν πάνω στά αληθινά παλληκάρια, λες και φοβούνται το φιλότιμο και την παλληκαριά τους την πνευματική! Είναι πολύ λυπηρό αυτό που βλέπουν τα μάτια μας:Επίσκοποι να γίνονται, απροκάλυπτα πλέον, συνεργάτες των αιρετικών...Πού είσαι πατρο-Κοσμά καί συ θρυλικέ Αυγουστίνε να δείτε τα χάλια μας!

Ανώνυμος είπε...


Ανώνυμε (5 Σεπτ. - 6:15 μ.μ.),

Όταν γίνονται καταγγελίες, καλά είναι να γίνονται επωνύμως και ο καταγγέλλων να μην κρύβεται σαν τυφλοπόντικας πίσω από την ανωνυμία. Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης καυτηρίασε την μάστιγα της ανωνυμογραφίας στο βιβλίο του «Κοινωνικαί Πληγαί».

Επιπλέον, δεν μπορεί η καταγγελία να γίνεται υπό μορφή ερωτήσεως («Είναι αλήθεια ότι ...τραγούδησε την "πριγκιπέσσα" και ένα ηλίθιο τραγούδι του Β.Παπακωνσταντίνου;») και να αφήνονται σκιές και υπονοούμενα. Αυτή η τακτική είναι εντελώς ανήθικη. Το βάρος της αποδείξεως ανήκει στον καταγγέλλοντα και όχι στον ερωτώμενο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε

Γράφετε :"Ποια η αντίδραση του μητροπολίτη Θεοκλήτου στα όσα ψευδέστατα ισχυρίστηκε ο Προικονήσου στη Φλώρινα αναφορικά με τη δήθεν συγγνώμη του π.Αυγουστίνου;"

Είχε δικαίωμα ως οικοδεσπότης να μην πάρει θέση . Το οτί δεν πήρε θέση δεν σημαίνει ότι συμφωνούσε και με εκείνα που είπε ο Προικονήσου .!

Γράφετε : "Συλλειτούργησε, ΝΑΙ Ή ΌΧΙ, ο υπό σου ανυμνούμενος και εγκωμιαζόμενος επίσκοπος με τον βαρυνόμενο επί διατυπώσει φρικαλέας κακοδοξίας Προύσης Ελπιδοφόρο, παρά το σάλο που προέκυψε ημέρες πριν και εν όψει της επικείμενης συλλειτουργίας;"

Συλλειτούργησε διότι είναι κανονικός επίσκοπος .! Δεν έχει κριθεί από καμία σύνοδο ως αιρετικός για τα λεγόμενα του .!

Γράφετε : "Πότε ο μητροπολίτης Θεόκλητος καυτηρίασε δημόσια τον αφορισμό του Ν.Σωτηρόπουλου;-Πότε ήλεγξε τα αίσχη του πατριάρχη Βαρθολομαίου
(συμπροσευχές,coca-cola, δώρο δσκοπότηρου στουν ουνίτη ψευδεπίσκοπο Αθηνών,Ασσίζη, Μπάλαμαντ, Πόρτο Αλέγκρε,Σαμπεζύ, "θρονική εορτή" στο Φανάρι το 2006 κ.τ.ό;"

Είχε συμβουλή από τον πνευματικό του , τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη να μην ελέγχει , αλλά να κάνει αγιοκοσματίτικο κήρυγμα .!

Γράφετε: "Τι έχεις να πεις λαλίστατε Λ.Κ. για το ανεκδιήγητο κήρυγμα του π.Θεοκλήτου στην Αγία Παρασκευή;"

Έχετε κάποιο βίντεο για να ακούσουμε τι ακριβώς είπε ο ίδιος ο επίσκοπος μας ή βασίζεστε στο τι γράφει και μεταφέρει ο ένας και ο άλλος , πράγματα που ενδεχομένος να μην έχουν καμία δόση αλήθειας ;

Γράφετε : " Μήπως θυμάσαι που πριν χρόνια ΄στην Εορδαία 2000 λαού διαμαρτυρόταν με στεντόρεια φωνή για τη συμπεριφορά του μητροπολίτη απέναντι στον εκλεκτό κληρικό π.Μελέτιο Βαδραχάνη; Μήπως θυμάσαι και πώς αντέδρασε ο τελευταίος;
-Είναι αλήθεια ότι σε κεντρικό ναό της Φλώρινας δε γίνεται κήρυγμα; Αν ζούσε ο π.Αυγουστίνος εννοείται ότι ο υπεύθυνος ιερέας θα είχε πάρει "πασσαπόρτι" από τη μητρόπολη.
-Είναι αλήθεια ότι σε τελετή λήξης κατασκηνωτικής περιόδου στην Πρώτη Φλωρίνης κατασκηνωτής τραγούδησε την "πριγκιπέσσα" και ένα ηλίθιο τραγούδι του Β.Παπακωνσταντίνου;"

Αυτά όλα δεν αφορούν το φρόνημα του .! Το φρόνημα το οποίο είναι Ορθόδοξο κρατάμε .! Το αν είπε τραγούδι και τι τραγουδούσε δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν .!

Γράφετε :" Είναι αλήθεια, ΝΑΙ Ή ΌΧΙ, ότι πρώην μεγαλόσχημος κληρικός της μητροπόλεως και νυν επίσκοπος ισχυρίστηκε σε αγιορείτικη μονή ότι οι στόχος των διοικούντων τη μητρόπολη είναι η απο-καντιωτικοποίηση της μητροπόλεως; "

Αυτό εσείς το λέτε .! Δεν σημαίνει και το ότι μας γράφετε ειπώθηκε κιόλας .!

Γράφετε : "Γνωρίζεις άμετρε υμνητά του μητροπολίτη Φλωρίνης ότι γίνονται "γαμοβαφτίσια" στη μητρόπολη Φλώρινας;"

Ούτε και αυτά δεν καθίστανται σοβαρά , για να σηματοδοτήσουν διακοπή μνημόνευσης και για να τον καταστήσουν αιρετικό τον επίσκοπο μας .! Επιπλέον και επι εποχής του μακαριστού Αυγουστίνου ενδεχομένως να γινόντουσαν .

Γράφετε : "Ο Φλωρίνης Θεόκλητος παραπέμπει το μοναχό του Φιλώτα στο συνοδικό δικαστήριο. Δεν τον είδαμε ποτέ όμως να ζητά τη συνοδική καταδίκη του παπα-Φάρου, του Γιανναρά, του Ζηζιούλα, του Χαρκιανάκι, του Προύσης και άλλων για τις κακοδοξίες τους!"

Παραπέμπει τον π.Παϊσιο στο συνοδικό δικαστήριο διότι τον απείλησε δημόσια με διακοπή μνημονεύσεως και επειδή δεν θέλει ο ίδιος να τον κρίνει . Ως ποιμένας όφειλε να προστατέψει το ποίμνιο από σχισματικούς .!
Άλλωστε ο ίδιος ο π.Παϊσιος είπε δημόσια ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους .!
Άρα τι σας πείραξε αγαπητέ που θα περάσει από συνοδικό δικαστήριο από την στιγμή που θέλει και ο ίδιος ο π. Παϊσιος να αποτειχιστεί από το σώμα της Εκκλησίας ;

"Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και άλλα και πιο σοβαρά που αποδεικνύον την εγκατάλειψη του πνεύματος του π.Αυγουστίνου από το νυν επίσκοπο."

Σε πληροφορώ και εγώ με την σειρά μου ότι αν κρίναμε με το ίδιο τρόπο που κρίνεις , θα ήμασταν όλοι μολυσμένοι . Θα έπαιρνε πολλούς η μπάλα .! Για αυτό φρόντησε να μην είσαι τόσο σκληρός και φανατισμένος στα λεγόμενα σου .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της απομακρύνσεως του εφημερίου του Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδος π. Μελετίου Βαδραχάνη από την ενορία του κατά τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αδικεί τον επίσκοπο Θεόκλητο, δημοσιεύουμε εκ νέου απόσπασμα παλαιότερης επιστολής της Μητροπόλεως Φλωρίνης στην εφημερίδα «Ορθ. Τύπος» (4-11-2005), όπου αναφέρονται οι πραγματικοί λόγοι της απομακρύνσεως του συγκεκριμένου κληρικού, την οποία αποκρύπτουν κάποιοι επικριτές του Θεοκλήτου, προκειμένου να τον εμφανίσουν ως διώκτη και τιμωρό αγωνιζομένων υπέρ Πίστεως ιερέων της Επαρχίας του.

Στην επιστολή περιέχονται τα εξής εν σχέσει με το θέμα μας:

«...Όσον αφορά στην περίπτωση του αρχιμ. Μελετίου Βαδραχάνη σκοπίμως προσπάθησαν κάποιοι να την συνδέσουν με την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην ιερά μας Μητρόπολη και την μη συμμετοχή του σε αυτή. Αν ο λόγος της παύσεως του π. Μελετίου από τα καθήκοντα του προσωρινού προϊσταμένου του ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδος ήταν η μη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου, τότε την ίδια αντιμετώπιση θα είχαν και οι υπόλοιποι 6 (...) από τους 25 αρχιμανδρίτες της Μητροπόλεως μας, που δεν συμμετείχαν σε αυτές. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστές οι σχέσεις του π. Μελετίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο από τις επισκέψεις τού ανώτερου κληρικού στο Φανάρι και στην Καππαδοκία, ως και από την συμμετοχή του στο μακρινό Πατριαρχικό ταξίδι στην Κούβα κατά το έτος 2004. Η επαναφορά του π. Μελετίου στα κατά νόμον καθήκοντά του ήταν καθ' όλα κανονική και νόμιμη, δεδομένου ότι κατείχε την θέση του προσωρινού προϊσταμένου, κατ' οικονομία και με την επισκοπική συγκατάθεση... Εξ άλλου, δώστε και στον τοπικό Επίσκοπο το δικαίωμα αυτό που του παραχωρούν οι Ιεροί Κανόνες και τού αναγνωρίζει η Εκκλησία να μπορεί ο ίδιος να κανονίζει τα του οίκου του. Πώς, στα αλήθεια, θα αντιμετωπίζατε εσείς έναν κληρικό, που επιδεικτικά έκανε ανυπακοή στις εντολές της Μητροπόλεως, αγνοούσε και περιφρονούσε τις εντολές του Μητροπολίτου, μετέβαινε στο εξωτερικό χωρίς την άδεια και την ευλογία της εκκλησιαστικής του αρχής, θεωρούσε την ενορία, που εξυπηρετούσε, ως προσωπική του ιδιοκτησία, την οποία με διάφορους τρόπους απέκοπτε από την ιερά Μητρόπολη, χρησιμοποιούσε τον ιερό άμβωνα, για να διχάσει με ψεύδη και όχι να οικοδομεί, κατηγορούσε ευκαίρως ακαίρως τον Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του, μείωνε με απρεπείς λόγους τους συνεφημερίους του. Νομίζουμε ότι η κρίση σας θα ήταν πολύ πιο αυστηρή από του Μητροπολίτου μας.

Για όλα τα παραπάνω κάλεσε σε απολογία τον π. Μελέτιο, τον κάλεσε δε και για έναν επιπλέον λόγο. Ισχυρίστηκε σε κήρυγμά του ο π. Μελέτιος, ότι πιέστηκε από την ιερά Μητρόπολη να δώσει υψηλό χρηματικό ποσό για την οικονομική κάλυψη της Πατριαρχικής επισκέψεως. Αυτό είναι μέγιστο ψέμα του π. Μελετίου. Καμία ενορία δεν αναγκάστηκε να δώσει χρήματα στην Μητρόπολη και καμιά δεν έδωσε, πλην δύο μεγάλων ενοριών πόλεων, που από μόνες τους προθυμοποιήθηκαν. Ούτε και έγιναν σπατάλες και περιττά έξοδα. Όλα έγιναν με μέτρο. Τις σπατάλες, τα περιττά έξοδα και την κακοδιαχείριση του ιερού χρήματος ο π. Μελέτιος και οι συν αυτώ να την αναζητήσουν αλλού και όχι στην Μητρόπολη του ακτήμονος και πτωχού Μητροπολίτου Θεοκλήτου».

Αυτά προς αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών για τους πραγματικούς λόγους που απομακρύνθηκε από την ενορία του ο π. Μελέτιος Βαδραχάνης (που έχουν να κάνουν αποκλειστικώς με κανονικά παραπτώματα και κρούσματα απειθαρχίας), και ας παύσουν ορισμένοι να τον εμφανίζουν ως θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και θύμα δεσποτικής αυθαιρεσίας για να δυσφημίσουν τον Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

@5 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:56 μ.μ.
Για Ορθόδοξο Επίσκοπο σε Ορθόδοξη Τοπική Εκκλησία ισχύουν αυτά.
Έχουμε ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

@5 Σεπτεμβρίου 2016 - 6:25 μ.μ
Οι Ιεροί Κανόνες δεν παρέχουν δικαίωμα καθαιρέσεως ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ κληρικού.

@5 Σεπτεμβρίου 2016 - 6:30 μ.μ.
Πολύ σωστά: «ἐγκλήματα καί παραπτώματα». Καμία σχέση με την εν λόγω περίπτωση.

Σπυρίδων είπε...

Προς τον ανώνυμο αρχιψεύταρο 6:11 μ.μ.
Πότε εγώ παρελθοντολόγησα; Πού βλέπεις στο σχόλιο μου κάτι τέτοιο;
Δύο ερωτήματα ρώτησα με καλή διάθεση.
Εγώ ρωτάω μόνο όσους κρίνουν τον μητρ. Θεόκλητο με καλή διάθεση και ως τέτοιους ονόμασα δύο που βλέπω ότι έχουν καλή διάθεση.
Πού βλέπεις να μπλέκω τον κ. Κερμενιώτη; Μπλέξιμο το βλέπεις, το ότι του αναγνωρίζω καλή διάθεση;

Είσαι με τα καλά σου σκοτισμένε άνθρωπέ μου;

Τα ερωτήματά μου παραμένουν προς απάντηση πειστική. Και απευθύνονται μόνο στους ανθρώπους με καλή διάθεση και σε κανέναν άλλο σκοτισμένο άνθρωπο.

Σπυρίδων είπε...

Προς τον Αντιοικουμενιστή 6:48 μ.μ.
Αυτά που γράφεις το λες από μόνος σου ή το βασίζεις κάπου;
Πού παραπέμπεις για όσα λες;

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες, αλλά υπάρχει περίπτωση να λογοδοτεί ο επίσκοπος στην Ι. Σύνοδο.

Σπυρίδων είπε...

Προς τον προβληματικό ανώνυμο 6:11 μ.μ.
Πού είδες να λέω ότι είδα κανένα σχόλιο του κ. Κερμενιώτη στην παρούσα ανάρτηση;
Φαντάσματα βλέπεις;

Τόση ψύχωση έπαθες από δύο ψύχραιμα ερωτήματα που έβαλα;


Ανώνυμος είπε...

«Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας, Μοναχοί και λαϊκοί, έχουν δυστυχώς αποσχισθή από αυτήν εξ αιτίας των φιλενωτικών. Έχω την γνώμην ότι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζόμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φοράν που θα πταίη ο Πατριάρχης˙ αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον ο καθένας ν’ αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό, νομίζω, είναι παράλογον. Εάν διά την α’ ή β’ λοξοδρόμησι των κατά καιρούς Πατριαρχών χωριζώμεθα και κάνωμε δικές μας Εκκλησίες–Θεός φυλάξοι!-, θα ξεπεράσωμε και τους Προτεστάντες ακόμη. Εύκολα χωρίζει κανείς και δύσκολα επιστρέφει».

Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου 8:52 να μιλάς έτσι για τον π.Μελέτιο που κόσμησε τη μητρόπολη Φλώρινας με την παρουσία του και αγαπήθηκε τόσο από το ποίμνιό του.
Λάθος είχαν οι χιλιάδες λαού που διαμαρτυρόντουσαν και είχε δίκαιο η μητρόπολη;


Ανώνυμος είπε...

Επιτρέπεται να γελάει ο δέσποτας γι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Σαν άλλος Πόντιος πιλατος ο Θεοκλητος νιπτει τας χείρας του.Ας σκεφτεί όμως οτι και αυτός θα μείνει στην ιστορία της Ορθοδοξίας μας αμαυρο σημείο .Ο Θεος να τον φωτίσει και να τον ελεησει .Ε.Τ

Ανώνυμος είπε...

Έπεσες σε μεγάλο λάθος ανώνυμε 7:59 μ.μ.!

Να σταματήσει πια αυτό το παραμύθι!
Ο Φλωρίνης Αυγουστίνος δεν είναι εναντίον της οποιασδήποτε ανωνυμίας, αλλά της κακής ανωνυμίας που διαλύει οικογένειες και έχει κακούς σκοπούς.
Η καλή ανωνυμία που λέει αλήθειες, επιτρέπεται και θα την έχει στην Β΄ Παρουσία στο ενεργητικό του όποιος την χρησιμοποιεί για το καλό.

Καλύτερη μια καλή ανωνυμία που υπηρετεί το καλό από μια υποκριτική ΕΠΩΝΥΜΙΑ που δουλεύει στο ψέμα.
Υπάρχουν κομπλεξικοί που θέλουν να φαίνονται παλλικαράδες παθαίνουν αφάνταστη νευρική κρίση και συκοφαντούν όλους τους ανώνυμους με διάφορους χαρακτηρισμούς εκ του ασφαλούς για να μην τους πάρουν την πρωτιά της παλλικαριάς και της δόξας! Στο τέλος αποδεικνύονται χειρότεροι από τους καλούς ανώνυμους.


Δεν είμαι ο 6:15 μ.μ., ούτε και τον υποστηρίζω, ούτε και συμφωνώ μαζί του σε όλα όσα γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Λ.Κ επειδή φαίνεσαι αστοιχείωτος σε παραπέμπω στο κήρυγμα του π.Αυγουστίνου Δεσποτοκρατία, Η αγία ανυπακοή και πότε να μην υπακούς στον παπά... Θα ταραχτείς! "Επίσκοπος που δεν ελέγχει είναι άθεος"!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

5 Σεπτεμβρίου 2016 - 6:39 μ.μ.

Τί ωραίος που είσαι βρέ φιλε μου ; Ειλικρινά σέ θαυμάζω ! Αναφέρεσει στον τάδε καί στον τάδε κανόνα καί στόν μισό 15ο της Α/Β οικουμενικής συνόδου Αν δέν γνώριζες τον συγκεκριμένο κανόνα θά είχες το ελαφρυντικό τουλάχιστον της άγνοιας Αλλά τόν γνωριζεις ,τον διάβασες καί επέλεξες τον μισό Γιατί άραγε τόν μισό καί όχι ολόκληρο ;Συγνώμην ,αλλά δέν είναι καθολου τίμια η στάση σου! Μήπως θα είχες την καλωσύνη να μάς τον παραθέσεις ολόκληρο, ώστε όσοι δέν τόν γνωρίζουν νά τον μάθουν , όσοι τον γνωρίζουν να τον ξαναθυμηθούν καί σύ ο ίδιος να καταλάβεις σέ ποιο μισό εμπίπτει η περίπτωση που ασχολούμεθα ; Η μισή αλήθεια δέν ειναι κάν αλήθεια καί αυτό ονομάζεται προσπάθεια εξαπάτησης καί δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μιλάει για τρία ειδη αθεΐας : πρώτον αυτους που δέν πιστεύουν στήν ύπαρξη του Θεού ,δεύτερον οι αιρετικοί καί τρίτον αυτοί που δέν μιλάνε ενώ η αιρεση προελαύνει ,γενικεύεται, μεσουρανει , καταλαμβάνει τά πάντα καί κατοχυρώνεται συνοδικα Δέν έχουμε να κάνουμε μέ μία αίρεση η οποια βρισκεται υπο τον μόδιον,η οποία σκεπάζεται μέ το πέπλο της δειλιας καί δέν τολμα νά ξεμυτήσει ,αλλά έχουμε να κάνουμε μέ μία αίρεση, η οποια έχει ξεπεράσει καί αυτή τή φάση του κηρύγματος καί αποτελεί πλέον την κυρίαρχη θέση μέσα στην εκκλησία Για ποια γυμνή κεφαλή μιλάνε κάποιοι ; Η αίρεση είναι ολόκληρη γυμνή καί ενθρονισμένη σέ θρονο δόξης λαμπρο Καταργείται το όνομα του Θεού καί οι επίσκοποι ενδιαφέρονται για το δικό τους όνομα Για τον χλευασμό του ονόματος του θεού δέν μιλάνε ,αλλά μιλάνε για τό δικό τους όνομα Ζούν οι άνθρωποι στήν κοσμάρα τους ,στίς αυλές τους μέ τους αυλοκόλακές τους ......

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι ο φιλοκατηγορος ανωνυμος να φωτιστει και να συνετιστει και να μην βλεπει τα λαθη του Θεοκλητου με τα μεγενθυντικα γυαλια της εμπαθειας του.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 1,29 πμ
δεν ξερεις φαινεται τι γραφεις.
Σωστα τα εγραψε ο ανωνυμος που κατηγορεις. Οι κανονες για τους οποιους μιλησε ο ανωνυμος ειναι οι κανονες που εχουν σχεση με την περιπτωση μας. Ο ιε μισος κανονας δεν αφορα την περιπτωση μας, αφορα την περιπτωση αιρετικου επισκοπου. Ο Θεοκλητος καθε αλλο παρα αιρεικος μπορει να χαρακτηριστει.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην ξεχνιομαστε .
Ακομα περιμενουμε τον κανονα που δινει το δικαιωμα στον ιερεα να διακοψει το μνημοσυνο ορθοδοξου επισκοπου.
Περιμενουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου 10:07 μ.μ. να παραβλέπεις και να
δικαιολογείς τα τόσο σοβαρά κανονικά παραπτώματα του π. Μελετίου Βασραχάνη. Ο π. Θεόκλητος υπήρξε πολύ επιεικής απέναντι στον π. Μελέτιο. Άλλος επίσκοπος θα τον είχε ξυρίσει με στουρναρόπετρα. Δεν είναι η Εκκλησία ξέφραγο αμπέλι. Πρέπει να επικρατεί η εκκλησιαστική τάξη και οι ιερείς να σέβονται τους Ιερούς Κανόνες και όχι να τους καταπατούν.

Αντικοικουμενιστής είπε...

"υπάρχει περίπτωση να λογοδοτεί ο επίσκοπος στην Ι. Σύνοδο" Προς τον αγαπητόν ανώνυμον "5 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:26 μ.μ." Δύνασαι να μας εξηγήσης δια ποίαν κατηγορίαν εις επίσκοπος οίος δεν "τιμωρεί" τον ιερέαν ος αρνείται την μνημόνευσιν του Πατριάρχου κινδυνεύει όπως λογηδοτήση εις την Ιεράν Σύνοδον; Το πολύν - πολύν να του παύσουν την... καλημέρα, αλλά και τας "εξυπηρετήσεις" εκ του σαπρού συστήματος. Τώρα, αν ανταλλάσσει τις τας "εξυπηρετήσεις" με τον ιερέαν του, τούτον είναι ετέραν υπόθεσιν... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:47 π.μ.

Ο μακαριστός Αυγουστίνος στα κηρύγματα του μιλούσε σε γενική μορφή .
Το τι συμβούλευε στον καθένα προσωπικά ως πνευματικός πατέρας δεν μπορείς να το γνωρίζεις .! Δεν γνωρίζεις καλύτερα από τον επίσκοπο μας , το τι τον συμβούλεψε
κατ' ιδίαν ο μακαριστός Αυγουστίνος . Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ίδιοι και πλασμένοι το ίδιο .! Δεν γεννήθηκαν όλοι για να φωνάζουν όπως ο μακαριστός Αυγουστίνος .! Αυτά είναι χαρίσματα και ο καθένας αντιδράει με τον δικό του τρόπο και το δικό του χάρισμα . Με τον τρόπο που τον έπλασε Ο Θεός .!

Και όπως αναφέρει σε κατήχηση του , ένα άλλο πνευματοπαίδι του πατρός Αυγουστίνου , ο π.Λαυρέντιος : " Όταν δείτε τον πράο να αντιδράει τότε να προβληματιστείτε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Εκκλησία ."

Τι σημαίνει αυτό αγαπητέ ανώνυμε ; Ότι ο πράος μέχρι να αντιδράσει επειδή δεν έλεγχε ως την στιγμή της αντιδράσεως , ήταν άθεος ;

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση του π.Μελετίου, αξίου, αδιαβλήτου, προσοντούχου καια ομολογητού κληρικού, η μητρόπολη ήλθε σε καταφανή αντίθεση με το λαικό αίσθημα.
Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες της περιοχής.
Αποτελεί αφόρητη πρόκληση να επανέρχεται η μητρόπολη σε αυτό το θέμα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αντί από χρόνια να έχει ζητήσει συγγνώμη από τον αδικηθέντα κληρικό.
Μακάρι να διακονούσε ακόμη στη μητρόπολη Φλωρίνης ο π.Μελέτιος!

Ανώνυμος είπε...

@6 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:40 π.μ. & 5:45 π.μ.
@5 Σεπτεμβρίου 2016 - 6:39 μ.μ.

Τα «εγκλήματα» που αναφέρονται στον ΙΓ’, ΙΔ’ και πρώτο μέρος του ΙΕ’ Κανόνος είναι πορνεία, ιεροσυλία κ.λπ. Ο π. Παΐσιος ουδέποτε κατηγόρησε τον Επίσκοπό του για τέτοια εγκλήματα!!! Δεν ανέχεται να ακολουθήσει τον Επίσκοπό του στην συνοδικά κατοχυρωμένη ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ παναίρεση του Οικουμενισμού!!!

@ 5:45 π.μ. Ακόμα περιμένουμε τον κανόνα που δίνει το δικαίωμα στην Σύνοδο να καθαιρέσει έναν ορθόδοξο κληρικό.
Περιμένουμε.

Σπυρίδων είπε...

Αγαπητέ "Αντιοικουμενιστή" ρωτάς στο 7:51 π.μ. για άλλα πράγματα. Το πρόβλημα δεν είναι η διακοπή του μνημόσυνου του Πατριάρχη. Το πρόβλημα είναι η διακοπή του μνημοσύνου Ορθόδοξου επίσκοπου. Ο π. Παϊσιος διέκοψε το μνημόσυνο του Θεόκλητου. Σ΄ αυτό έχεις να πεις κάτι ;

Πώς είσαι σίγουρος ότι ο επίσκοπος που αδικαιολόγητα καλύπτει τον ιερέα που ΧΩΡΙΣ να καλύπτεται από τους ιερούς κανόνες παύει το μνημόσυνο του επισκόπου αυτού, δεν θα λογοδοτήσει στην Ι. Σύνοδο ;
Έχεις να μας παραπέμψεις κάπου;

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:45 π.μ.
6 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:40 π.μ.

Μέ διαφορά 5 λεπτών δύο ανώνυμα σχόλια που λέγουν τό ίδιο πράγμα ,επιμένουν οτι ο επίσκοπος Θέοκλητος είναι ορθόδοξος καί δέν τόν αφορά το δεύτερο μισο του 15ου κανόνος Αλλά καί συνεχώς στα τοσα πολλά σχόλια εμφανίζεται ίσως τό ίδιο πρόσωπο που δημιουργεί τον ίδιο θόρυβο καί ενώ του έχουμε απαντήσει αυτός συνεχίζει το βιολί του Υπάρχουν εδώ κάποιοι αεριτζήδες που γράφουν για να γράφουν καί δέν ακούνε και δέν απαντούν σέ όσα τους γράφουν αλλά μόνο δημαγωγούν καί γεμίζουν τον χώρο για να μήν βρίσκει κανείς άκρη Ανάμεσα σέ πολλά σκουπίδια βρίσκει κανείς ελάχιστα υπεύθυνα σχόλια ,δέν λέω σχόλια της μιάς απόψεως αλλά μιλάω για υπευθυνότητα που να λαμβάνει υπ'όψιν την απάντηση του άλλου καί νά νήν παριστάνει τον κουφο Μία θερμή παράκληση λοιπόν : Όταν τά σχόλια γίνονται πάρα πολλά και γινονται λεία της ανωνυμιας κάι της αγυρτίας ,ειναι καλό να αφήνουμε την ανωνυμία την οποία όλοι χρησιμοποιούμε για λόγους διακρισης καί όχι για να δημαγωγούμε καί να γράφουμε μέ το όνομά μας εκτός των περιπτώσεων που κάποιοι έχουν γίνει ΄΄επώνυμοι΄΄ μέ τό ψευδώνυμό τους όπως ο σεβαστός σχολιογράφος ΄΄αντιοικουμενιστής ΄΄τον οποίο ανώνυμε 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:26 μ.μ. θά πρέπει μέ προσοχή να ακούμε Μού έκανε π.χ. εντύπωση το ανώνυμο σχόλιο που αναφέρεται στόν άγιο Παΐσιο για τά σχίσματα Τώρα αυτό πού κολλάει ; Έκανε κανείς δική του εκκλησία ;


Έτσι λοιπόν ανώνυμε 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:45 π.μ. καί
6 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:40 π.μ. που είσαι ο ίδιος μέ τον 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 6:39 μ.μ.,καί δέν ξέρουμε μέ ποσους άλλους ανωνύμους σου έχω απαντήσει καί στά σχόλια που έχουν τό όνομά μου αλλά καί στό ανώνυμό μου σχόλιο 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 1:29 π.μ. Απλά νομίζουμε οτι δέν θέλεις να ακουσεις,αλλά μόνο νά δημιουργέις θόρυβο Ειναι δικαίωμά σου,αλλά φίλε μήν εκμεταλλεύεσαι το δικαίωμα της ανωνυμίας απλώς για μία δολιοφθορά του διαδικτυακού χώρου ο οποίος προσφέρεται ως μια ευλογία για ενημέρωση , καταρτισμό ,ομολογία, επικοινωνία κ.τ.λ. Κάποιοι πίσω από τά ιστολόγια κουράζονται καί εργάζονται ακάματα για να μάς παρέχουν αυτή την δυνατότητα καί θά πρέπει καί μείς αναλόγως όταν πιάνουμε το πληκρολόγιο να είμαστε υπεύθυνοι Τον χριστιανό θά πρέπει να τόν διακρίνει η υπευθυνότητα είτε είναι ανώνυμος --τον γνωρίζει ο Θεός --είτε ειναι επώνυμος ,είτε ειναι στόν κοιτώνα του ,είτε είναι στην δημοσιότητα

Σας απαντούμε λοιπόν για πολλοστή φορά οτι στην σημερινή περίσταση που έχουμε μία συνοδικά κατοχυρωμένη αίρεση μία αίρεση όχι μόνο μέ το κεφάλι γυμνο ,αλλά ολόγυμνη καί ενθρονισμένη σέ μέγα, λαμπρό θρονο και όχι μία σοβούσα ,λανθάνουσα αίρεση η σιωπή της πλειονότητος των επισκόπων παραδοσιακών καί μή --η παραδοσιακότητα εις τι συνίσταται μήπως στίς κοτσίδες ; -- ισοδυναμεί με΄το τρίτο ειδος της αθεΐας σύμφωνα με΄τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά Σέ παρακαλώ ή απάντησέ μας σέ αυτά που σού λέμε ή μήν επανέλθεις στο θέμα και δή ανώνυμα

Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

προς 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:01 μ.μ.
προς 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:26 π.μ.

Για πες μου τον κανόνα που επιτρέπει την διακοπή μνημοσύνου ορθοδόξου επισκόπου;

Συνοδικά ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ αίρεση σημαίνει ότι έχει διαγνωστεί και καταδικαστεί από Σύνοδό. Για πέστε μου πότε και από ποια Σύνοδο έχει καταδικαστεί η αίρεση του οικουμενισμού;

Ανώνυμος είπε...

"Σπυρίδων" δεν είμαι ο αντιοικουμενιστής, δεν ξέρω αν είσαι Φλωρινιώτης, επειδή εγώ είμαι σε παρακαλώ άκουσε. ο π.Θεόκλητος έχει μιλήσει κατά του Οικουμενισμού, στην πράξη όμως τον αποδέχεται, τον προβάλλει και τον υπερασπίζεται! τη φωτογραφία του με τον καρδινάλιο δεν την έχετε δει; το ότι υπερασπίζεται τον προδότη Βαρθολομαίο δεν το έχετε ακούσει; ότι συνεχώς καλεί μητροπολίτες που φιλούν τα πόδια του πάπα δεν το έχετε επισημάνει; ότι υπέγραψε για να έρθει ο πάπας δεν το ξέρετε; ότι συλλειτούργησε με τον ασεβή αιρετικό Ελπιδοφόρο δεν το ακούσατε; ότι ποτέ δεν ήλεγξε τους προϊσταμένους του για τους διαχριστιανικούς διαλόγους αντιθέτως τους καλεί και τους εγκωμιάζει αφειδώς το καταλάβατε; ότι ενώπιόν του ο Ιωήλ Εδέσσης εκήρυξε πως είναι αδιάφορο για τον Θεό αν είσαι Ορθόδοξος ή Παπικός κι αυτός τον ευχαρίστησε για τα ωφέλημα το γνωρίζετε;

Αυτά είναι κάποια -που θυμήθηκα προχείρως- σφάλματα που τον καθιστούν ΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΛΙΓΟ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗ!'

Ανώνυμος είπε...

Πρός τον 9:26 π.μ.
Τί θα πει "συνοδικά κατοχυρωμένη ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ παναίρεση του Οικουμενισμού";
Τί παράξενα τερτίπια είναι αυτά;
Το ερώτημα παραμένει:
Ο Φλωρίνης Θεόκλητος πότε κήρυξε κάποια αίρεση;
Ο Φλωρίνης Θεόκλητος πότε υπέγραψε τα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης;

Τα άλλα όλα είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά και δεν στέκουν.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:26 π.μ. η τελευταία σου απάντηση να την απευθύνεις στην Σύνοδο.
Εδώ μιλάμε για τον μητροπολίτη Θεόκλητο στη σχέση του με τον π. Παϊσιο Παπαδόπουλο.
Ο 5:45 π.μ. με αυτό που περιμένει είναι μέσα στο θέμα μας. Εσύ με αυτά που γράφεις αποδεικνύεις ότι δεν έχεις να πεις κάτι και αλλάζεις κουβέντα.

Γ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σπυρίδων 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:57 π.μ

Συγνώμην που παρεμβαίνω ,δέν παίρνω τον λόγο από τον σεβαστο ΄΄αντιοικουμενιστή΄΄ο οποίος θα απαντήσει όταν ενημερωθει για το σχόλιό σας

1) Ξεπερνάτε αβρόχοις ποσί πολλές σκοπέλους καί παίρνετε ως δεδομένα πολλά ζητούμενα μέχρι να φθάσετε στό ερώτημά σας Καί παίρνετε ως δεδομένη την ορθοδοξότητα του επισκοπου Θεοκλήτου ενώ ειναι ζητουμενη Ίσως είστε ο ίδιο πρόσωπο που συνεχώς θέτετε το ίδιο θέμα ενω σάς έχει απαντηθεί καί από άλλους σχολιογράφους και από εμένα καί μάλιστά από ένα τελευταίο μου σχόλιο που τώρα που σάς γράφω δέν ε΄χει ακόμα εμφανιστεί στήν οθονη

2)Τό μόνο δεδομένο που έχουμε ειναι οτι ο επίσκοπος Θεόκλητος δέν ειναι ορθόδοξος ή αναμένεται να μας δείξει οτι είναι ορθόδοξος λύνοντας την σιωπή του ,συστρατευόμενος μέ τους άλλους πατέρες που αντιστρατεύονται τον οικουμενισμό Δέν νομίζω οτι ο π.Παΐσιος θά εκοπτε το μνημόσυνο του επισκόπου εάν αυτός ήταν ο π.χ. Ο Πειραιώς ή ο Γόρτυνος ή το Φαλήρου κ.τ.λ. μαλλον καί θά συστρατευόταν μαζί του Χρειάζεται λοιπόν απαναδιατύπωση το ερώτημά σας προς τον σεβαστόν ΄΄άντιοικουμενιστήν΄΄ χωρίς αυτου του είδους τις αεροβασιες

3) Ας παρουμε την περίπτωση που ο επίσκοπος δέν μιλά από δειλία ή αστοχια ή μιά ψυχολογική αδυναμία ή ιδιρρυθμία χαρκτήρος κ.τ.λ. όμως έχει μια αυτομεμψία καί πονα για την εκκλησιαστική κατασταση καί την θριμβευτική προέλαση της αιρέσεως Μέ δεδομένο λοιπόν αυτό ρωτάτε εάν υπάρχει κάποιος κανόνας που νά επιτρέπει την ατιμωρησία του επισκόπου που συναισθανόμενος την δική του ευθύνη και ενοχή προστατεύει τον ιερέα του και δέν τον δίνει βορά στο δικαστήριο των ΄΄Ιουδαίων΄΄ Είναι σάν να μας ρωτάτε εάν υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος να μας απαλάσσει από κάποια αόρατη ενοχή επειδή στήν αυλή μας δέ έχουμε μία πισίνα όπου να καλλιεργούμε την χελώνα καρέτα --καρέτα Εσείς πρέπει να μας δείξετε τον κανόνα εκέινον ο οπόιος τιμωρεί τον επίσκοπο εκείνο ο οποιος καλύπτει τον ιερέα που διακόπτει το μνημόσυνό του επειδή η σιωπή του ιδιου και των άλλων αρχιερέων έχει δώσει το δικαίωμα στους αιρετικούς να έχουν πάρει το επάνω χέρι και νά θριαμβεύουν καί μέ την σιωπή τους δηλαδή των επισκόπων έχουν εκθέσει την εκκλησία στόν έσχατο κίνδυνο Είναι σαν νά λεμε ενεργητικός καπνιστής και παθητικος παπνιστής Καί οι δύο παθαίνουν καρκίνο και πεθαίνουν

3) Η κατάστασή μας έχει καταντήσει κωμικοτραγική Ενώ βλέπουμε την αίρεση μπροστά μας ολόγυμνη εμεις ζητάμε το κεφάλι της Ενω βλέπουμε τον λύκο μπροστά μας εμείς ζητάμε τον ντορό Της άρκτου παρούσης ζητούμε τά ίχνη .......

Λωρίτου Ελενη

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος μίλησε εκ παραδρομής για ΄΄συνοδικά κατεγνωσμένη αίρεση ΄΄ Δυστυχώς δέν είναι συνοδικά κατεγνωσμένη καί καταδικασμένη αίρεση αλλά συνοδικά κατοχυρωμένη αίρεση Εχουμε απλώς μία κατεγνωσμένη αίρεση από τους πατέρες και από την εκκλησιαστική συνείδηση πρό συνοδικής διαγνωσεως καί η ευχή μας είναι να γίνει και συνοδικά κατεγνωσμενη καί καταδικασμένη από μία μελλοντική σύνοδο που θα ανακηρύξει την σύνοδο του Κολυμπαρίου ψευδή καί ληστρική Ειθε αλλά μέχρι τότε δέν σημαινει οτι κοιμόμαστε καί εφησυχάζουμε αλλά σφυρηλατουμε ενα φρόνημα αντιστάσεως .....

Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Άφησε Ε. Λωρίτου 10:56 π.μ. τις μπούρδες που γράφεις περι δολιοφθοράς και περι ανωνυμίας και απάντησε επί της ουσίας σε αυτό που ρωτάνε οι ανώνυμοι που κατηγορείς ανεπίτρεπτα. Ο καθένας έχει δικαίωμα επώνυμα ή ανώνυμα, να ασκεί την κριτική του και να ρωτάει.
Πες μας συγκεκριμένα και με αποδείξεις.
Ποιος κανονας είναι "που δινει το δικαιωμα στον ιερεα να διακοψει το μνημοσυνο ορθοδοξου επισκοπου".
Περιμενουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 11:04 π.μ. που γράφει για τον Θεόκλητο ότι
"υπερασπίζεται τον προδότη Βαρθολομαίο"

Πότε έγιναν αυτά που γράφεις; Πότε δικαιολόγησε ο Θεόκλητος τον Βαρθολομαίο για τα οικουμενιστικά του ανοίγματα; Δείξε μας μια ομιλία του που δικαιολογεί τα οικουμενιστικά του ανοίγματα.

Ανώνυμος είπε...

Προς την Ε. Λωρίτου
Άφησε τις εξυπνάδες περι "αεριτζήδων", "αγυρτείας", "δημαγωγίας" ,περι "θορύβου". Αυτά δεν στηρίζονται πουθενά, είναι δικές σου εικασίες.

ΜΑΘΕ :
Ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που τον κατηγορούν ανώνυμα ή ανώνυμα.
Υπάρχουν και αυτοί που τον υπερασπίζονται με καλή πρόθεση και δεν καταπίνουν αμάσητα την κριτική που του γίνεται ορισμένες φορές και μάλιστα από εμπάθεια από κάποιους.
Χώνεψε το.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:04 π.μ. αιρετικός είναι αυτός που κηρύττει αίρεση. Όχι αυτός που ανέχεται τους αιρετικούς.
Αυτά που γράφεις είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά. Πώς δεν το καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 11:04 π.μ.
"ενώπιόν του ο Ιωήλ Εδέσσης εκήρυξε πως είναι αδιάφορο για τον Θεό αν είσαι Ορθόδοξος ή Παπικός κι αυτός τον ευχαρίστησε για τα ωφέλημα το γνωρίζετε"

Δείξτο μας να σε πιστέψουμε.
Αλλά και αν το πιστέψουμε που δεν το πιστεύουμε αν δεν το δούμε, πάλι αυτό δεν τον κάνει αιρετικό. Μπορεί να το έκανε από κακή διάκριση χωρίς να συμφωνούσε με τον Εδέσσης Ιωήλ.

Ανώνυμος είπε...

Προς σχόλιο 3:52 μ.μ. της Ε. Λωρίτου
Δεν μιλάμε για τον Εδέσσης Ιωήλ. Μιλάμε για τον Φλωρίνης Θεόκλητο. Γιατί αναφέρεσαι στον Εδέσσης Ιωήλ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λένε τα σχόλια 5:45 π.μ. 5:40 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ε. Λωρίτου με το χθεσινό 9:36 π.μ. σχόλιο της βιάστηκε πολύ. Προσπαθεί στο σχόλιο της να αμφισβητήσει την καλωσύνη του μητροπολίτη Θεόκλητου. Πού το στηρίζει;
Προσπαθεί να το στηρίξει στο ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος έστειλε το θέμα του π. Παϊσιου Παπαδόπουλου στη Σύνοδο.
Αλλά αυτό που έγραψε η Ε. Λωρίτου θα ίσχυε μόνο αν ήξερε σίγουρα ο μητροπολίτης Θεόκλητος ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο να ανέχεται τον π. Παϊσιο να μην τον μνημονεύει ως επίσκοπο.
Δηλαδή δεν δείχνει έλλειψη καλοκαγαθίας, η ύπαρξη δειλίας.
Η βιασύνη δεν κάνει καλό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μας απαγορεύσεις Ε. Λωρίτου να λέμε αυτά που ενοχλούν ορισμένους!
Αν δεν έχεις να απαντήσεις ουσιαστικά χωρίς να καταφεύγεις στην εύκολη "δαιμονοποίηση" των ανώνυμων (ορθών) σχολίων τότε μην γράφεις τίποτα. Τα σχόλια στα οποία απαντάς είναι τα ορθά σχόλια.
Χώνεψε το.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 6:15 μ.μ.
Ποια από όσα γράφεις (ακόμα και αν τα δεχθούμε ότι είναι όλα όπως τα γράφεις) δικαιολογούν την διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτη Θεόκλητου;

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:47 π.μ.

Λ.Κ. Αγνοείς παντελώς τον π.Αυγουστίνο καταφανώς! Η Ορθοδοξία ήταν γι'αυτόν το υπέρ παν άλλο! Δεν επέτρεπε επουδενί συμβιβασμούς που θα έπλητταν την πίστη! Και ο ίδιος ήταν φύσει (σαν παιδί και έφηβος) εσωστρεφής και ντροπαλός! Αλλα ου γαρ έδοκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως! Αυτό ήταν το πνεύμα του! Τα περί γενικής μορφής και αερολογίες της κακιάς ώρας αλλού! όταν αίρεση μάτωνε την Ορθοδοξία συμβούλευε ως λέοντες πυρ πνέοντες να αντιδρούμε! Αγνοώ την κατήχηση του π.Λαυρεντίου, υπογραμμίζω τα λόγια του απ. Παύλου προς τον Επίσκοπο Τιμόθεο επιτίμησον... τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων έλεγχε ινα και οι λοιποι φόβον έχουσι!, το οποίο ορμήνευε και ο τελευταίος Ορθόδοξος Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος!

Η συζήτηση είναι περιττή, ο Μητροπολίτης μας οφείλει μια συγγνώμη καθώς παρεκτράπηκε, εισχώρησε πρόδηλα στα μονοπάτια του οικουμενισμού, αιρετίζει σαφώς και κρέμασε όλους όσοι έσπευδαν και σπέυδουν να τον υπερασπιστοὐν, καθώς εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με την συναίνεσή του να έρθει ο πάπας κι όσα αληθή ατοπήματα του καταμαρτυρούν!

Αντικοικουμενιστής είπε...

"Το πρόβλημα είναι η διακοπή του μνημοσύνου Ορθόδοξου επισκόπου. Ο π. Παΐσιος διέκοψε το μνημόσυνο του Θεόκλητου. Σ΄ αυτό έχεις να πεις κάτι; Πώς είσαι σίγουρος ότι ο επίσκοπος που αδικαιολόγητα καλύπτει τον ιερέα που ΧΩΡΙΣ να καλύπτεται από τους ιερούς κανόνες παύει το μνημόσυνο του επισκόπου αυτού, δεν θα λογοδοτήσει στην Ι. Σύνοδο;"
Αγαπητέ ανώνυμε "6 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:57 π.μ." τότε τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα: ή ο επίσκοπός του γνωρίζει την καρδίαν του και παρ' αυτά τον καλύπτει δια της αγάπης του ή ο ίδιος επιβάλει την ποινήν ως οφείλει, ως επίσκοπός του. Σίγουρα το χαλεπότερον εστί όπως παραδώση αυτόν εις τα αδηφάγα στόματα των θηρίων οικουμενιστών. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Έχασαν την ψυχραιμία του ο ανώνυμος κατήγορος του μητροπολίτη Θεόκλητου.
Φαίνεται αυτό από τα σχόλια του.
Δεν έχουν λογικό ειρμό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ισχύουν όλα αυτά που γράφεις 11:04 π.μ.
Αλλά και αν ισχύουν θα ήταν πολύ βαριά και θα ίσχυαν οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους τελειώνεις αν συνέβαιναν έτσι:

Αν καλούσε μητροπολίτες που "φιλούν τα πόδια του Πάπα" και παρουσία του κήρυτταν φιλοπαπικά.
Αν καλούσε τον Ελπιδοφόρο και παρουσία του κήρυττε οικουμενισμό ή αιρέσεις.
Αν ο ίδιος κήρυττε Οικουμενισμό.
Αν επαινούσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα οικουμενιστικά του ανοίγματα.
Αν συμφωνούσε με τον Εδέσσης Ιωήλ -αν και πολύ αμφιβάλλω αν τα μεταφέρεις σωστά τα όσα είπε ο Εδέσσης Ιωήλ- .

Αντικειμενικός

Ανώνυμος είπε...

11:25
Τί θα πει "συνοδικά κατοχυρωμένη ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ παναίρεση του Οικουμενισμού";

Τι ακριβώς δε καταλαβαίνεις 11:25, εδώ και 2 μήνες όσοι δεν είναι οικουμενιστές μιλούν για μία σύνοδο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ. Μια σύνοδος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΑΡΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΡΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.



Ανώνυμος είπε...

Θα σταματήσεις επιτέλους Λ.Κ. να επαναλαμβάνεις το ίδιο τροπάριο;
Τι είναι πάλι αυτό το "αγιοκοσμάτικο κύρυγμα" sic;
Άλλος τύπος κηρύγματος είναι αυτός;
Και πότε συμβούλευσε ω γενναίε ο μακαριστός π.Αυγουστίνος το διάδοχό του να μην ελέγχει;
Μήπως όταν ο δεύτερος ήταν πρωτοσύγκελός του;
Και αν δεν ελέγξει ο επίσκοπος τότε ποιος θα ελέγξει;
Θα σοβαρευθείς επιτέλους;
Ως πότε οι ανοησίες σου θα καταλαμβάνουν τον πολύτιμο χώρο του ιστολογίου;

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκαντιωτικοποίηση της μητρόπολης της ακριτικής Φλώρινας μεγάλη ευθύνη έχουν οι σημερινοί ένοικοι της οδού Τροπαιούχου, ο ένοικος του δεσποτικού μεγάρου Καλαμαριάς, κάποιος παπάς μεγάλου ναού της που δεν κηρύττει σχεδόν ποτέ και κάποιοι αρχιμανδρίτες-μοναχοί απ τους οποίους ο ένας έχει σχέση και με μητρόπολη του εξωτερικού και καθώς ακούγεται προαλείφεται και για επίσκοπος.

Ανώνυμος είπε...

@6 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:57 π.μ.
«Συνοδικά ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ αίρεση σημαίνει ότι έχει διαγνωστεί και καταδικαστεί από Σύνοδό. Για πέστε μου πότε και από ποια Σύνοδο έχει καταδικαστεί η αίρεση του οικουμενισμού;»

Διαστρέφετε τα λόγια μου. Είπα: συνοδικά ΚΑΤΟΧΥΡΟΜΕΝΗ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ παναίρεση.

@6 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:15 π.μ.
«Τί θα πει "συνοδικά κατοχυρωμένη ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ παναίρεση του Οικουμενισμού"; Τί παράξενα τερτίπια είναι αυτά;»

Η Σύνοδος της Κρήτης εισήγαγε συνοδικά στις 10 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες την Παναίρεση του Οικουμενισμού, η οποία Παναίρεση είναι κατεγνωσμένη από τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και από συγχρόνους πατέρες.

@6 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:25 π.μ.
«Ανώνυμε 9:26 π.μ. η τελευταία σου απάντηση να την απευθύνεις στην Σύνοδο.»

Η Σύνοδος δεν είναι ορθόδοξη.

«Εδώ μιλάμε για τον μητροπολίτη Θεόκλητο στη σχέση του με τον π. Παϊσιο Παπαδόπουλο.»

Και εγώ γι’ αυτούς μιλώ, ή καλύτερα, για την σχέση του π. Παϊσίου με τον Οικουμενισμό. ΚΟΒΕΙ με την παναίρεση του Οικουμενισμού. Άς κάνει το ίδιο ο Επίσκοπός του.

«Ο 5:45 π.μ. με αυτό που περιμένει είναι μέσα στο θέμα μας. Εσύ με αυτά που γράφεις αποδεικνύεις ότι δεν έχεις να πεις κάτι και αλλάζεις κουβέντα.»

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με την υπογραφή του στην Σύνοδο της Κρήτης βούλιαξε την Εκκλησία της Ελλάδος στην Παναίρεση του Οικουμενισμού. Και ενώ οι επίσκοποι έχουν την υποχρέωση να απομακρύνουν την αίρεση από την Εκκλησία και να αποκόψουν τα αιρετικά μέλη της, δεν αντιδρούν. Ούτε έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας, ούτε τίποτα. Γι’ αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος καθίσταται πλέον επισήμως αιρετική. Τα ορθόδοξα μέλη όμως αντιδρούν στην εισαγωγή της Παναιρέσεως σύμφωνα με την διδασκαλία της Αγίας Γραφης, των Αγίων Πατέρων και της Ιεράς Παραδόσεως .

Ο Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος φρόντισε να καταγγείλει την Παναίρεση του Οικουμενισμού ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥ. Δεν κατήγγειλε τον επίσκοπό του ως αιρετικό, αντιθέτως υπογράμμισε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Επομένως ο κ. Θεόκλητος δεν θα κληθεί στη Σύνοδο βάσει του ΙΕ’ Κανόνος της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, επειδή δεν υπάρχει κάποια καταγγελία για κατεγνωσμένη αίρεση εναντίον του.

Επομένως δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε εντυπώσεις λες ο κ. Θεόκλητος κατηγορήθηκε για κάτι από τον Αρχιμανδρίτη.

Νομίζω ότι ο Αρχιμανδρίτης δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον κ. Θεόκλητο αφού λέγει στους πιστούς «όσοι από εσάς θα έρχονται εδώ θα σας λένε ότι είμαι πλανεμένος» κ.λπ. Μάλλον περίμενε ότι ο επίσκοπός του θα έδειχνε κατανόηση, αφού τον έχει ως ορθόδοξο.
Στην Μητρόπολή του ο κ. Θεόκλητος κάνει κουμάντο και όχι η ΔΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Περιμενω τον κανονα που επιτρεπει την διακοπη μνημοσυνου ορθοδοξου επισκοπου.
Ποσο θα περιμενω ακομα;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 3,12 μμ αυτο , η αποκαντιωτικοποιηση, δεν δικαιολογει την διακοπη του μνημοσυνου του ορθοδοξου Θεοκλητου απο τον οποιοδηποτε ιερεα.

Ανώνυμος είπε...

Ω γενναιοι που τα βαλατε με τον καλοκαγαθο Θεοκλητο!
Δεν σας ειδαμε να γραφετε τοσο εντονα για αλλους τρις χειροτερους !
Τι στεφανι θελετε να σας δωσουμε για την ...γενναιοτητα σας;

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 1:08 μ.μ.

Αλλοίμονο ! Έχουμε απόλυτη ελευθερία να γράφει κανεις ανωνύμως επανειλημμένως πολλες φορές ,νά λέει τό ίδιο πράγμα να κωφεύει στις απαντήσεις που του δίνουν ,νά τις ξαναζητά καί πάει λέγοντας Τό ίδιο έκανε και ο Κολοκοτρώνης, νά φωνάζει μέ την βροντερή φωνή του ,να νομίζει ο εχθρός οτι είναι πολλοι καί να τρέπεται σέ φυγή Μόνο που πάντα μοι έξεστι ,αλλ'ου πάντα συμφέρει


6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:29 μ.μ.

Νάτο ! Για πολλοστή φορά έδειξα οτι ο επίσκοπος Θεόκλητος και καθε άλλος επίσκοπος που εφησυχάζει ενώ η αίρεση κάθεται επί θρονου υψηλού καί επηρμένου δέν ειναι ορθόδοξος Δεν θά το επαναλάβω ,διαβάστε τά σχόλια που έχω ήδη γράψει καί προ πάντων μάθετε να διαβάζετε τους κανόνες ολόκληρους καί όχι μισούς

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:36 μ.μ.

Ακριβώς αυτό λέμε ,οτι είστε ενα τσούρμο που σκοπό έχετε να υπερασπιστείτε τον επίσκοπο ή απο προσωποληψία ή από επισκοποκεντρισμό ή από εξάρτηση και δέν υπερασπίζεστε τον Χριστο καί την εκκλησία από την αίρεση !

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:37 μ.μ.

Αυτος που ανέχεται τους αιρετικούς δηλαδη τί κανει κρατάει τσίλιες ;

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:43 μ.μ.

Η αναφορά μου στον Ιωήλ Εδέσσης δείχνει οτι δέν έχουμε κάποια εμπάθεια στόν συγκεκριμένο Θεόκλητο ,αλλά σέ κάθε επίσκοπο που παρακολουθούν απαθείς το ωραίο θέαμα της προελάσεως της αιρέσεως όπως ο Νέρων παρακολουθουσε την πουρκαγια της Ρώμης !

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:53 μ.μ

Στό ερώτημά σας έχει απαντήσει ο ΄΄αντιοικουμενιστής ΄΄ στό σχόλιό του : 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 7:51 π.μ. Ασφαλώς καί θά χάσει ! θά χάσει τις εξυπηρετήσεις του και επι πλέον θά κακοχαρακτηρισθεί ως κρυπτορθοδοξος ,γιατί για φανερό ορθόδοξο δέν τον λές καί τότε αλλοίμονο !

Λωρίτου Ελένη



Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα στά πάρα πολλά σχόλια που γράφτηκαν και δημιουργούν ενα κομφούζιο επειδή κάποιοι δέν δειχνουν μιά σοβαρότητα στον διαλογο ,έχουν γραφτεί καποια που είναι πολύ καλά Μεταξύ αυτών θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σέ όποιον καλοπροαίρετο στό σχόλιο 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:28 π.μ. δηλαδή το τρίτο από την αρχή ,τον οποίο καί ευχαριστούμε !

Ανώνυμος είπε...

Με την φύση του ανθρώπου και την πλάση του δεν μπορεί να τα βάλει κανένας .! Ούτε ο μακαριστός Αυγουστίνος δεν μπορούσε να συμβουλέψει τον προκάτοχο του να φωνάζει ενώ ήξερε ότι είναι πλασμένος από Τον Θεό να είναι ήπιων τόνων .!
Από εκεί και πέρα ο επίσκοπος μας Θεόκλητος πήρε θέση .! Θέση Ορθόδοξη .! Θέση σύμφωνη με την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας .! Οποιαδήποτε διακοπή μνημονεύσεως του από κληρικό της μητροπόλεως του είναι τελείως αδικαιολόγητη και σχισματική .!

Η μητρόπολη μας δεν είναι μητρόπολη μόνο Φλωρίνης ώστε ο επίσκοπος να αντιδρά σύμφωνα με τις επιθυμίες ορισμένων καντιωτικών , αλλά είναι και μητρόπολη Εορδαίας . Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν εκείνοι που θέλουν έναν επίσκοπο καντιωτικής φύσεως .!

"Καντιωτοποίηση" και "αποκαντιωτοποίηση" είναι έννοιες άγνωστες για την Εκκλησίας μας .! Ενώ η προσωπολατρεία που έχουν οι καντιωτικοί είναι αίρεση .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

προς 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 4:04 μ.μ.

Ὁ 15ος Κανόνας τῆς ΑΒ΄ ἐπιτρέπει τήν ἀποτείχιση μόνο σέ περίπτωση αἱρέσεως κατεγνωσμένης ἀπό Σύνοδο ἤ ἀπό Ἁγίους Πατέρες : «Οἱ γάρ δι’ αἵρεσιν τινά παρά τῶν Ἁγίων Συνόδων ἤ Πατέρων κατεγνωσμένην…». Ὁ Οἰκουμενισμός δέν ἔχει καταδικαστεῖ μέχρι σήμερα ἀπό Σύνοδο (Τοπική ἤ Οἰκουμενική). Μόνο ἀπό συγχρόνους Πατέρες ἔχει καταγνωστεῖ, χωρίς ὅμως ὅλοι αὐτοί νά ἔχουν ἀποτειχιστεῖ. Καί δέν ἀποτειχίστηκαν, διότι εἶχαν τόν ἀνάλογο φωτισμό νά διακρίνουν τήν ἀνάγκη τῆς Συνοδικῆς καταδίκης τῆς καινούργιας αὐτῆς αἱρέσεως. Αὐτός, ἄλλωστε, ἦταν ὁ κύριος σκοπός καί ἡ κυρία ἐπιδίωξις τῶν ἀρχαίων μεγάλων Πατέρων, ἡ ἐπίτευξη τῆς Συνοδικῆς καταδίκης τῶν αἱρέσεων καί τῶν αἱρετικῶν τῆς ἐποχῆς των.

Ανώνυμος είπε...

"Νομίζω ότι ο Αρχιμανδρίτης δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον κ. Θεόκλητο αφού λέγει στους πιστούς «όσοι από εσάς θα έρχονται εδώ θα σας λένε ότι είμαι πλανεμένος»"

Όχι μόνο εκείνος αγαπητέ αλλά και εσείς είστε πλανεμένος με αυτά που μας αναφέρεται .! Στην Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας δεν υπάρχει Πρωτείο εξουσίας αλλά συνοδικότητα .!
Η Εκκλησία της Ελλάδος έλαβε το περασμένο Μάϊο μία απόφαση ότι οι αιρετικοί δεν είναι Εκκλησίες .! Αυτή η απόφαση είναι συνοδική απόφαση .! Η σύνοδος είναι πάνω από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας , διότι η Εκκλησία λειτουργεί με το θεσμό της συνοδικότητας .! Καμία υπογραφή προκαθημένου που δεν αντιπροσωπεύει την όποια απόφαση της συνόδου της Εκκλησίας του δεν καταργεί την ληφθείσα συνοδική απόφαση .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 2:18 μ.μ. αντικειμενικέ τα έχω όλα μαγνητοφωνημένα!! Βούβα!

Ανώνυμος είπε...

Πες μας τότε ανώνυμε σημερινέ 6:43 μ.μ.
πότε υποστήριξε τον πατριάρχη Βαρθολομαίο;

Αν δεν μας τα δείξεις δεν σε πιστεύουμε.

Ανώνυμος είπε...

Λ.Κ. άσε ήσυχο τον Λαυρέντιο να ασχοληθεί με την προσωπική του μετάνοια.
Δεν είναι πρότυπο ο Λαυρέντιος ούτε τα λεγόμενα του.
Άφησε τον να μετανοήσει.


Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου αρέσει ο χθεσινός σχολιαστής 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:55 π.μ.
Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Σημερινέ ανώνυμε 3:01 μ.μ. θα είχες δίκαιο αν δεν είχε μιλήσει ποτέ ο Φλωρίνης Θεόκλητος για τον Παπισμό και για την Ορθοδοξία. Θα είχες δίκαιο αν δεν είχε στείλει ορθόδοξο υπόμνημα πριν την Σύνοδο της Κρήτης για να κρατηθεί στη Σύνοδο της Κρήτης η ορθόδοξη γραμμή.
Τότε ναι. Θα μπορούσες να τον κατηγορήσεις για δειλία και αφωνία.
Τώρα όμως όχι!

Ανώνυμος είπε...

@6 Σεπτεμβρίου 2016 - 6:30 μ.μ.

Λ.Κ.
Από τα λεγόμενά σας κατάλαβα ότι και εσείς γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται οι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος να ομολογήσουν και να απορρίψουν ΣΥΝΟΔΙΚΑ την ψευδοσύνοδο της Κρήτης και βρήκατε αυτή την άθλια δικαιολογία ότι τάχα δεν χρειάζεται! Εσείς που καλλιεργείτε τον εφησυχασμό σε καιρό αιρέσεως είστε χειρότεροι από τους αιρετικούς.

Τι έχετε να πείτε για την αναίρεση του 72ου Κανόνος της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου από την Σύνοδο της Ιεραρχίας του περασμένου Μαΐου;

Ανώνυμος είπε...

"Η μητρόπολη μας δεν είναι μητρόπολη μόνο Φλωρίνης ώστε ο επίσκοπος να αντιδρά σύμφωνα με τις επιθυμίες ορισμένων καντιωτικών , αλλά είναι και μητρόπολη Εορδαίας . Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν εκείνοι που θέλουν έναν επίσκοπο καντιωτικής φύσεως .!".
Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη! Δηλαδή η Εορδαία δεν επυθυμεί επίσκοπο "καντιωτικής φύσεως" και επιθυμεί μόνο η Φλώρινα;
Θα μας τρελλάνεις άνθρωπέ μου;

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είπε στην Ε. Λωρίτη ότι έχει εμπάθεια η ίδια. Είναι πολύ πιθανό όμως να παρασύρεται από την εμπάθεια άλλων που σίγουρα υπάρχει.

Ξέφυγαν εντελώς ορισμένα μπλογκς και μίλησαν πολύ ΑΔΙΚΑ και συκοφαντικά για τον μητροπολίτη Θεόκλητο! Έφθασαν σε μεγάλο κατάντημα αυτά τα μπλογκς!
ΝΤΡΟΠΗ!

Ἀνδρονικη Καπλάνογλου είπε...

Θὰ ἤθελα να ἀπαντήσω στὸν Λ. Κ., στὸν Λάζαρο δηλαδή ἀπὸ τὴν Ἀσβετόπετρα, ποὺ ἔγραψε τὰ περισσότερα σχόλια με το μονόγραμμά του ή και χωρίς αυτό.
Ποὺ τὸν ξέρει τον π. Μελέτιο και τον κατηγορεῖ; Μήπως σπουδαζε μαζί του στήν Βουλγαρία;
Που ξέρει τί ἔγινε πρό της παραιτήσεως του π. Αὐγουστίνου, τότε ποὺ ἦταν αὐτὸς μικρό παιδί και ἔπαιζε με τ᾽ αὐτοκινητάκια; Πριν ἀπὸ τρία χρόνια δεν ἤξερε τίποτε ἀπὸ ὅλα αὐτά και τώρα ἔγινε γνώστης των πάντων!!!
Βρέ Λάζαρε, ποιός σ᾽ ἔκανε ξεφτέρι; Ὁ νέος πνευματικό σου, ποὺ ἔγινε προτωσύγκελλος ἡ ὁ σύμβουλος του δεσπότη, που ἀπέκτησε και αὐτὸς μίτρα και πατερίτσα;
Ανδρονίκη Καπλάνογλου

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα του αρχιμ. Μελετίου Βαδραχάνη η Μητρόπολη Φλωρίνης έχει απόλυτο δίκαιο. Υπερέβη ο π. Μελέτιος τα εσκαμμένα και υπέστη τις συνέπειες. Ας μην επικαλούνται κάποιοι το λαϊκό αίσθημα ή τη δημοτικότητά του για να αμνηστεύσουν τον π. Μελέτιο και να ενοχοποιήσουν πάλι τον επίσκοπο Θεόκλητο. Ο πολύς λαός είναι απαίδευτος περί τα εκκλησιαστικά και εύκολα πλανάται και παρασύρεται. Ο πλανεμένος και παρασυρμένος όχλος ανέβασε τον Σωτήρα Χριστό πάνω στο Σταυρό με τα απαίσια εκείνα «σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν». Δεν λειτουργεί με συμπάθειες και με πλειοψηφικές λογικές η Εκκλησία. Ο επίσκοπος οφείλει να εφαρμόζει τους κανόνες της Εκκλησίας όταν παραβιάζεται η εκκλησιαστική τάξη από κάποιο κληρικό, όσο λαοπρόβλητος και αν είναι αυτός. Και ο Θεόκλητος, έστω και αν δυσαρέστησε μερικούς, έπραξε στο ακέραιο το επισκοπικό του καθήκον απομακρύνοντας από την ενορία του τον κατ' εξακολούθηση υπεύθυνο για κανονικά παραπτώματα. Η όποια δημοτικότητα ή λαϊκή αποδοχή δεν παρέχει σε κανένα κληρικό το δικαίωμα να αυτενεργεί και να αυθαιρετεί σε βάρος του επισκόπου και της εκκλησιαστικής τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Η Ανδρονίκη Καπλάνογλου είναι πηγή μεγάλης κακοδαιμονίας στην μητρόπολη Φλωρίνης. Είναι η προσωποποίηση της κατάκρισης και της ιεροκατηγορίας. Ο Θεός να την αξιώσει να ταπεινωθεί και να μετανοήσει για να σώσει την ψυχή της. Έχει διασύρει άδικα πολλούς ανθρώπους μέσα από το ιστολόγιο της, βγάζοντας τα προσωπικά της απωθημένα.

Ανώνυμος είπε...

Η Καπλάνογλου να αφήσει τις φαντασίες της και να συμμαζευτεί!
Η Καπλανογλού δεν εκπροσωπεί τον π. Αυγουστίνο παρα μόνο τον εαυτό της!

Το τι έγινε πριν την παραίτηση του π. Αυγουστίνου δεν το ξερουμε από τον ΛΚ αλλά από άλλες πηγές. Αλλωστε δεν έγραψε ο ΛΚ το σχόλιο για τά γεγονότα πριν την παραίτηση του π. Αυγουστίνου.
Ούτε εγώ. Υπάρχουν άλλοι ασύγκριτα ανώτεροι απο την Καπλάνογλου και τον ΛΚ που έχουν μιλήσει γι αυτό!
Ξυδάκι λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Δειλός και άφωνος υπήρξε ο μητροπολίτης Θεόκλητος και στην περίπτωση του άδικου διωγμού και ψευτοαφορισμού του Ν.Σωτηρόπουλου. Ποτέ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, ποτέ δεν κάλεσε το μακαριστό Νικόλαο να κηρύξει στη Φλώρινα, ούτε στην κηδεία του πήγε. Και ούτε μια ανακοίνωση δεν έβγαλε για την κοίμησή του. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του π.Αυγουστίνου!

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια ορισμένων για τον μητροπολίτη Θεόκλητο είναι ολοφάνερη!
Δεν μιλάνε για άλλους πολύ κατώτερους του Θεόκλητου. Εχουν όμως μένος αδικαιολόγητο για τον Θεόκλητο! Αυτό όμως είναι σκέτη υποκρισία! Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μίλησε ο ΛΚ για τον π. Μελέτιο! Αυτός που μίλησε δεν ήταν ο ΛΚ και φανερό αυτό στους απροκατάληπτους από το γράψιμό του. Μάλιστα μίλησε χρησιμοποιώντας και δημοσιεύματα στον Ορθόδοξο Τύπο που όπως κατάλαβα δεν απαντήθηκαν.

Η φαντασιοπληξία δεν κάνει καλό!

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε να μετανοήσεις Καπλάνογλου και άφησε τις αρλούμπες!
Τον εαυτό σου και μόνον εκπροσωπείς.
Τόσο δυσκολονόητο είναι;

Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος είπε...

Απαντήσεις και εξηγήσεις σε ερωτήματα, σχόλια σε αναγνώστες και θεατές των video που παρουσιάστηκαν σχετικά με την διακοπή μνημοσύνου από τον Αρχιμ. Παΐσιο Παπαδόπουλο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα

Εειδή διαπιστώνω ότι δημιουργείται σάλος και ορισμένοι προσπαθούν σον και καλά να μας καταστήσουν σχισματικούς δεν θα τους κάνω την χάρη και θα τους δώσω ένα γερό ξεσκόνησμα, Α. Σχετικά με το ότι δημιουργούμε σχίσμα
Γιατί ισχυρίζεσθε ότι εμείς κάνουμε σχίσμα εφ’ όσον θέλουμε να κρατήσουμε απαραχάρακτη την ορθή πίστη και ενεργούμε σύμφωνα με προηγούμενα παραδείγματα της εκκλησιαστικής ιστορίας και όχι εσείς που την νοθεύετε την εξ αποκαλύψεως πίστη αφού κηρύσσετε και ενεργείτε έχοντας εγκολπωθεί διαφορετικά από τους Αγίους Πατέρες είτε διότι δεν αντιδράτε στην αίρεση με την σιωπή και με το να μην παίρνετε θέση;
1. Για το πρώτο. Έχουμε πει ότι στην εποχή μας, όπου η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν κάνει άλματα και στην πληροφορική, η ενημέρωση και πληροφορία τρέχουν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή κοινωνικής δικτύωσης τόσο, που είναι πλέον εύκολο να αποδειχθεί τι πρεσβεύει κανείς από την μετάδοση ήχου και εικόνας, τα οποία είναι η καλύτερη κατάθεση μαρτυρίας των όσων γίνονται. Μια απλή και μόνο περιήγηση στο διαδίκτυο σε ιστολόγια που δίνουν μαρτυρία Ορθοδοξίας φτάνει για να αντιληφθεί ο καλοπροαίρετος αναγνώστης ότι οι οικουμενιστές έχουν ξεφύγει τελείως. Βρίθουν από περιπτώσεις και περιστατικά που καταδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν κρατούν Ορθοδοξία αλλά έχουν αποθρασυνθεί κιόλας με το να νομίζουν πως η Εκκλησία του Χριστού είναι τσιφλίκι τους που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να χρησιμοποιούν τους κανόνες για να υπερασπίσουν την ασέβειά τους και να απειλούν με καθαίρεση όσους θέλουν να υπερασπίζονται την ορθή πίστη. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος όμως επισημαίνει ότι κριτήριο και καθήκον ενότητος στην Εκκλησία δεν είναι μόνο η κοινωνία αλλά πρωτίστως η κοινή εξ αποκαλύψεως πίστη. «Ὅταν πάντες ὁμοίως πιστεύομεν τότε ἑνότης ἐστίν (ὑπάρχει)».Όπως γράφει ο π. Σάββας ο Λαυριώτης και συναγωνιστής «Πρῶτα προσβάλεται ἡ κοινὴ πίστη καὶ μετὰ ἡ κοινωνία. Τὴν παρέκκλιση ὅμως στὴν κοινὴ πίστη, ὅταν τὴν προκαλοῦν οἱ ἴδιοι οἱ Ἐπίσκοποι, τὴν ἀποενοχοποιοῦν καὶ ἐνοχοποιοῦν τοὺς συμμετέχοντες στὸ ἑπόμενο νόμιμο στάδιο, δηλ. αὐτὸ τῆς ἀντίδρασης καὶ διακοπῆς τῆς κοινωνίας. Ὁ Μ. Φώτιος σὲ μία ἐπιστολή του μᾶς πληροφορεῖ γιὰ μία Ἀποτείχιση ποὺ ἔλαβε χώρα στὴν Καισάρεια. Τὸ ἀξιοσημείωτο εἶναι, ὅτι θεωρεῖ ἀποστάτη τὸν Ἀρχιεπίσκοπο τῆς Καισαρείας Παῦλο καὶ ὄχι τοὺς ἀποτειχισμένους. Διότι ἔγινε προδότης τῶν δογμάτων τῆς Πίστεως καὶ οἱ πιστοὶ ἀποτειχίστηκαν ἀπὸ αὐτόν, τὸν ἀποστρέφονταν τελείως καὶ οὔτε «“χαίρετε” δὲν τοῦ ἔλεγαν».

Ανώνυμος είπε...


προς Αρχιμ. Παΐσιο Παπαδόπουλο 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:12 π.μ.

Ποτε "ἔγινε προδότης τῶν δογμάτων τῆς Πίστεως" ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος;

«Οἱ Ἱεροὶ Κανόνες παρέχουν δικαίωμα παύσεως μνημοσύνου τοὖ αἱρετικᾶς διδασκαλίας κηρύσσοντος Ἐπισκόπου ἡ Πατριάρχου. Δὲν παρέχουν ὅμως δικαίωμα παύσεως μνημοσύνου καὶ ἐκείνων, οἱ ὁποῖοι, Ὀρθόδοξοι ὄντες, ἀνέχονται αὐτόν. Μεγάλη προσοχὴ εἰς τὸ σημεῖον τοὖτο! Ὀφείλομεν νὰ διακρίνωμεν μεταξὺ τῶν δύο καταστάσεων: Ἄλλο ὁ κηρύσσων αἱρετικὰ φρονήματα καὶ ἄλλο ὃ Ὀρθοδόξως φρονῶν καὶ διδάσκων, ἀλλὰ, κατ' οἰκονομίαν, ἀνεχόμενος τὸν πρῶτον καὶ κοινωνῶν μετ' αὐτοὖ». (Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο μέγιστος των κανονολόγων)

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:52 μ.μ.

Η Λωρίτου γιατι να έχει εμπαθεια ,μήπως τον ήξερε και από χθές ; Τις ενέργειες του κρίνει που στέλλει προς καρατόμηση έναν ιερέα του Ενώ βλασφημείται το όνομα του Θεού αυτος αρκείται και καθησυχάζει την συνείδησή του καί όλους εσάς που υπστηριζετε αυτή του την ενέργεια οτι ο ίδιος ειναι απλώς θεατής στήν αρένα της προδοσίας εις βάρος της πίστεως καί της φιλτάτης πατρίδος Θά έπρεπε όλοι εσείς άν τον αγαπάτε καί δέν έχετε κάποια εμπαθή προσκόλληση ή συμφεροντολογική εξάρτηση να τον αποδοκιμάσετε γιά να παρει πίσω αυτό του το ολίσθημα που θά τον ακολουθεί σέ όλη του την υπόλοιπη ζωή και θά τον στιγματίζει Πώς θά πλησιάσει το άγιο θυσιαστήριο ,τά χέρια του θά στάζουν αίμα Αυτός που αγαπάει κάποιον του υποδεικνύει τά λάθη του καί δέν τον σπρώχνει στον γκρεμό Επί πλέον αυτή του η ενέργεια δημιουργεί πολλά πάθη καί διχασμό καί ανάμεσα στό ποιμνιό του ,αυτό δέν το βλέπει; Αλλα επαληθεύεται ο γενικός κανόνας οτι οι δεσποτάδες γενικως γραφουν το ποίμνιο του στα΄παλιά τους τά παπούτσια ,περί άλλων τυρβάζουν Δυστυχώς η μωροφιλοδοξία δέν πεθαίνει ποτέ ,δέν βλέπουν την ματαιότητα ούτε καί ολίγον πρό του τάφου

Ανώνυμος είπε...

Προς Δεσποινής Νίκη

Δεν κατηγόρησα κανένα π.Μελέτιο όπως ψευδώς αναφέρεστε .! Από εσάς όμως βλέπουμε να κατηγορείται τον ίδιο τον επίσκοπο μας στο ιστολόγιο σας και να τον συγκρίνεται με τον μακαριστό Αυγουστίνο . Κατηγορείται έναν επίσκοπο τον οποίο παραδέχονται τόσο ο π.Λαυρέντιος όσο και ο πνευματικός σας π.Ιερόθεος .!
Ο π.Ιερόθεος επίσης όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στο ιστολόγιο ρομφαία παρεβρέθηκε στον εσπερινό στα ονομαστήρια του επισκόπου μας με τα ιερατικά του άμφια ενώ στον ίδιο εσπερινό μαζί του παρεβρισκόταν και ο μητροπολίτης Σύρου που ενδεχομένως για εσάς είναι "αιρετικός" , μιας και είχε παρεβρεθεί κατά το παρελθόν σε χειροτονία παπικού "ιερέως" . Ο ένας βρισκόταν απέναντι από τον άλλο .!
Στον ίδιο εσπερινό παρεβρισκόταν και ο π.Λαυρέντιος με τα ιερατικά του άμφια όπως επίσης θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες , ο οποίος δεν γνωρίζουμε αν εν τέλει παρέμεινε μέχρι τέλους και υπό την παρουσία του μητροπολίτη Σύρου .
Δεν παύει όμως να βρίσκεται σε κοινωνία με τον π.Ιερόθεο και με τον επίσκοπο μας.!

Αν συνδέσουμε όλα αυτά μεταξύ τους και τα ελέγξουμε κατά τον τρόπο και με το μέτρο που εσείς ελέγχεται και κρίνετε στο ιστολόγιο σας , καταλήγουμε στο ότι όλοι είμαστε "μολυσμένοι" .!

Ιδού οι φωτογραφίες από το Ιστολόγιο Ρομφαία : http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/6648-esperinos-onomastirion-mitropoliti-florinis-theoklitou-foto

Και μη μου πείτε ότι δεν είστε ή ιδιοκτήτρια ή της ομάδας του ιστολογίου που φέρει το όνομα του μακαριστού Αυγουστίνου , μιας και στο παρελθόν είχαμε συνεργαστεί μια φορά , και δική μου μετάφραση περάσατε στο ιστολόγιο σας έπειτα από δική σας παράκληση . Θυμάμαι κιόλας που μας λέγατε και για την επισκεψιμότητα που είχατε . Θυμάστε ;

Ιδού η μετάφραση μου : http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=70

Και μια επισήμανση : Βουλγαρικά είναι Български και όχι България που γράφετε λανθασμένα στην κατηγορία .! Διορθώστε το .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

"Τι έχετε να πείτε για την αναίρεση του 72ου Κανόνος της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου από την Σύνοδο της Ιεραρχίας του περασμένου Μαΐου;"

Καμία αναίρεση αγαπητέ δεν μπορεί να γίνει κανενός κανόνος από Οικουμενικές Συνόδους .! Η Οικουμενική Σύνοδος είναι πάνω από την τοπική σύνοδο της κάθε Εκκλησίας .!
Και μια σύνοδος για να χαρακτηριστεί Οικουμενική θα πρέπει να παρεβρίσκονται όλοι οι προκαθήμενοι και οι επίσκοποι της μιας Ορθοδόξου Εκκλησίας . Διαφορετικά δεν είναι σύνοδος , αλλά σύναξη όπως μας αναφέρει το Πατριαρχείο της Μόσχας για την συνάντηση που είχαν όσοι πήγαν στην Κρήτη.


Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Προς Αρχ. Παϊσιο Παπαδόπουλο

Θα πρέπει να κατανοήσετε κάποια πράγματα . Όπως :

1. Κεφαλή της Εκκλησίας είναι Ο Ίδιος Ο Κύριος .! Είναι Ο Ίδιος Ο Χριστός .!
2. Ο Χριστός ονομάστηκε Σωτήρας διότι είναι Εκείνος που σώζει και εμάς και την Εκκλησία Του .!
Δεν σώζουμε εμείς την Εκκλησία , αλλά Εκείνος .! Μέσα από την ενέργεια της Θείας Πρόνοιας .!
π.χ
Την φωτιά που έπεσε από τον ουρανό και κατέστρεψε το παπικό αλτάριο που ήθελαν να βάλουν δίπλα στην Αγία Τράπεζα σε Ορθόδοξο Ναό στην Κέρκυρα .! Εκεί βλέπουμε την παρέμβαση της Θείας Πρόνοιας .! Θεία Πρόνοια την οποία αγνοείται .!
Αναφέρετε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο , αλλά μέσα από τον βίο του διαπιστώνουμε την εντολή που έδωσε στους επισκόπους και στις διακόνησες του , να υπηρετούν και να μείνουν σε κοινωνία με τον παρείσακτο διάδοχο του .!
Θα μπορούσε κάλλιστα να τους πάρει μαζί του και να αποσχιστεί από τους αντικανονικούς μη δεχόμενος την εξορία του . Αλλά τι έπραξε ;
Έπραξε το ακριβώς αντίθετο για να μην δημιουργηθεί σχίσμα εντός της Εκκλησίας .!
Δέχτηκε την εξορία του , ενώ τους άλλους τους άφησε πίσω συμβουλεύοντας να μείνουν ενωμένοι με τους κατηγόρους του , με τους επικριτές του .
Γνώριζε όπως χαρακτηριστικά έλεγε ότι χορεύει η Σαλώμη και προσπαθεί να παρασύρει στο χορό της και τους άλλους .! Να τους βγάλει έξω από το σώμα της Εκκλησίας .! Διότι ξέρει πως έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σημερινέ 8:24 π.μ. που κόπτεσαι δήθεν για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο!
Αν μιλούσες πρώτα για τους ψευδαδέλφους του Νικολάου Σωτηρόπουλου που τον πολέμησαν, τότε θα είχες κάποιο ίχνος αξιοπιστίας και ειλικρίνειας!

Τώρα η υποκρισία σου βγάζει μάτι!
Είσαι αναξιόπιστος!
Το ίδιο και όλοι οι εμπαθείς κατήγοροι του Θεόκλητου που γνωρίζουν και δεν μιλούν για τους ψευδαδέλφους του Νικολάου Σωτηρόπουλου!

Δίκαιος

Ανώνυμος είπε...

Στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο ναό ο Σεβασμιότατος κήρυξε προκλητικότατα λέγοντας πως ο Βαρθολομαίος αυτά που κάνει τα κάνει "χάριν φιλανθρωπίας για να μη γίνονται πόλεμοι, όχι γιατί προδίδει την πίστη"! Ρωτήστε οιονδήποτε παρευρισκόμενο! Αυτά είναι ντροπή να λέγονται για αστείο όχι από άμβωνος Δεσπότη! έπρεπε με λεβεντιά να καταγγείλει την αισχρή προδοσία που τέλει το φανάρι κι όχι να την δικαιολογεί κατινιοτρόπως(σαν κατίνα)!

Αν έχει ηχογραφήσει κάποιος (όπως ειπώθηκε ότι υπάρχουν ηχογραφημένα) το κήρυγμα του Δεσπότη ανήμερα της Αγ. Παρασκευής ας το ανεβάσει είτε διάκειται υπέρ είτε κατά... Κι ας βγει ο ίδιος ο Μητροπολίτης να το αναιρέσει αν δεν το είπε, εμείς όμως το ακούσαμε και μας λύπησε πολύ... εγώ δεν το περίμενα, είχα άλλη γνώμη γι'αυτον...

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω κανένα να ισχυρίστηκε ότι κάνετε π. Παϊσιε σχίσμα. Μπορεί να κάνετε σχίσμα, μπορεί και να μην κάνετε, αλλά δεν το είπε κανείς εδώ από ό,τι είδα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Π. Αυγουστίνος λυπάται πολύ με τον κατήφορο που έχει πάρει η Καπλάνογλου σε αρκετά θέματα. Πολύ λυπάται!

Ανώνυμος είπε...

Παρά τα λάθη του ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι πολύ καλύτερος από την Καπλάνογλου!

Τώρα αν γράφονται στα διάφορα μπλογκς πολλές αδικίες και όγκοι βλακειών για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο αυτό δεν έχει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος δεν έκανε τίποτα το κακό και το μεμπτό για να γίνει επίσκοπος Φλωρίνης.
Το ότι έγινε επίσκοπος Φλωρίνης αυτό ήταν η θέληση του Π. Αυγουστίνου!

Αυτή είναι η αλήθεια ακόμα και αν δεν αρέσει σε μερικές!

Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος είπε...

2. Για το δεύτερο, δηλαδή για εκείνους που ενώ γνωρίζουν ότι ο Πατριάρχης και οι συμφωνούντες μετ’ αυτού εξόκειλαν της ορθοδόξου πίστεως αλλά σιωπούν μη παίρνοντας θέση ο άγιος Αθανάσιος επισημαίνει: «Εἰ δέ τις προσποιεῖται ὁμολογεῖν μὲν ὀρθὴν πίστιν, φαίνεται δὲ κοινωνῶν ἐκείνοις (ἂν κάποιος προσποιούμενος ὁμολογεῖ τὴν ὀρθὴ πίστι, ἀλλὰ κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικούς) τὸν τοιοῦτον προτρέψασθε ἀπέχεσθαι τῆς τοιούτης συνηθείας· καὶ ἐὰν μὲν ἐπαγγέλληται, ἔχετε τὸν τοιοῦτον ὡς ἀδελφόν· (καὶ ἐὰν σᾶς ὑποσχεθεῖ ὅτι θὰ διακόψει τὴν κοινωνία μὲ τοὺς αἱρετικούς -καὶ τὸ πράξει- νὰ τὸν ἔχετε ὡς ἀδελφὸ σας) ἐὰν δὲ φιλονίκως ἐπιμένῃ τὸν τοιοῦτον παραιτῆσθε (ξεκόψτε ἀπὸ αὐτόν)». Όλος ο αγώνας στην εν Χριστῲ ζωή εξαρτάται από την προαίρεση του ανθρώπου, και αν θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις ένα πρόσωπο ψάξε να βρεις τα κίνητρά του. Αυτό είναι που δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου! Ο άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας επισημαίνει κάτι ακόμη εν προκειμένω· το τι πραγματικά θέλει κανείς φαίνεται από δύο αισθήματα, την χαρά και την λύπη. Χαρά έχει ο άνθρωπος για εκείνα που πολύ αγαπά και θλίψη έχει για εκείνα που αποστρέφεται. Επομένως, διαπιστώνοντας με τί χαίρεται και με τι λυπάται κανείς μπορούμε πληροφορηθούμε που έχει δοσμένη και την ψυχή του. Ο λόγος του Θεού που απευθύνεται προς τα μέλη της Εκκλησίας διευκρινίζει όμως «μὴ ἀγαπᾶτε τὸν κόσμον μηδὲ τὰ ἐν τῷ κόσμῳ. ἐάν τις ἀγαπᾷ τὸν κόσμον, οὐκ ἔστιν ἡ ἀγάπη τοῦ πατρὸς ἐν αὐτῷ· ὅτι πᾶν τὸ ἐν τῷ κόσμῳ, ἡ ἐπιθυμία τῆς σαρκὸς καὶ ἡ ἐπιθυμία τῶν ὀφθαλμῶν καὶ ἡ ἀλαζονεία τοῦ βίου, οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ πατρός, ἀλλ᾿ ἐκ τοῦ κόσμου ἐστί. καὶ ὁ κόσμος παράγεται καὶ ἡ ἐπιθυμία αὐτοῦ· ὁ δὲ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ μένει εἰς τὸν αἰῶνα»(Α΄ Ιω. 2,15-17). Επομένως δεν είναι συμβατό ο πιστός και μάλιστα ο Ποιμήν να έχει κοσμικά κριτήρια. Δεν θα αλλάξουμε το Ευαγγέλιο επειδή ορισμένοι εκκλησιαστικοί ταγοί σκέφτονται ή θέλουν να ενεργούν με διπλωματία. Να προδώσουμε την πίστη μας για να κάνουμε πολιτική; Υπήρξε ποτέ στην Εκκλησία μας τέτοια νοοτροπία; Με αυτό που έγινε στο Κολυμβάρι και γενικά με τις οικουμενιστικές κινήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των περί αυτό, ισχυρίζονται ορισμένοι επίσκοποι (κανονικά θα έπρεπε να τους ονομάσω αλλά δεν μου αρέσει αυτό το πνεύμα, αφού όμως μας κατηγορούν στο εξής θα καταγράφονται τα λεγόμενά τους και θα εκθέτονται ονομαστικώς) ότι, «η φαναριώτικη διπλωματία γλύτωσε την Ελλάδα από τον πόλεμο». Είναι αυτά επιχειρήματα να λέγονται από επίσκοπους ομιλώντας μάλιστα στις συνάξεις; Κρατούμε το Ευαγγέλιο ή μήπως τελικά προβάλλουμε κάτι άλλο; Μήπως, άθελά μας ενεργούμε σύμφωνα με την Βίβλο της Νέας Εποχής και με την Νέα τάξη πραγμάτων δια της οποίας προσπαθούν να μας οδηγήσουν κάπου αλλού; Αν ομιλούμε, να ξέρουμε τι λέμε! Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος αυτοεπαναλαμβανόμενος σχολιαστής που αλλάζει τα ψευδώνυμα σαν τα πουκάμισα εδώ και πολύ καιρό έχει σαν κέντρο της κριτικής και συλλογιστικής του τα εσωτερικά γεγονότα της αδελφότητας του Σταυρού προ 15 και πλέον ετών.
Με βάση αυτά κρίνει και κατακρίνει όσους κατηγορούν με στοιχεία την απαραδεκτη τακτική του Φλωρίνης Θεοκλήτου.
Είναι χαρακτηριστικό το ύφος των σχολίων του και η συνεχής εναλλαγή ψευδωνύμων.

Αντικοικουμενιστής είπε...

1. "Ω γενναίοι που τα βάλατε με τον καλοκάγαθο Θεόκλητο!
Δεν σας είδαμε να γράφετε τόσο έντονα για άλλους τρις χειρότερους !
Τι στεφάνι θέλετε να σας δώσουμε για την ...γενναιότητα σας; 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 4:22 μ.μ."
2. "Δεν μιλάνε για άλλους πολύ κατώτερους του Θεόκλητου. Έχουν όμως μένος αδικαιολόγητο για τον Θεόκλητο! Αυτό όμως είναι σκέτη υποκρισία! Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 8:29 π.μ."
Οι πλέον χαλεπέστεροι είναι οι... κρυφοί και εκείνοι οίτινες φορούν προσωπείον "ορθοδόξου" και έτι υποκριτικότερον "καλού", "αγαθού" και... "χαμογελαστού"! Το να φανερόν δηλοί τις ότι οικουμενιστής είναι, τούτον δηλώνει τουλάχιστον την ειλικρίνειάν του! Το μέγαν πρόβλημα εστί όπως δηλώνει τις "ορθόδοξος" αλλά να πράττη και να φέρεται ως φανατικότερος των οικουμενιστών! Όστις γαρ όλον τον νόμον τηρήσει, πταίσει δε εν ενί, γέγονεν πάντων ένοχος. Ιακ β΄ - 4, Οφείλουμε άπαντες να λάβωμεν θέσιν εις την τρομερήν παναίρεσιν του οικουμενισμού. Ή Ορθόδοξοι ή οικουμενισταί. Ουδείς οικέτης δύναται δυσίν κυρίοις δουλεύειν· ή γαρ τον ένα μισήσει, και τον έτερον αγαπήσει· ή ενός ανθέξεται, και του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε θεώ δουλεύειν και μαμωνά. Λουλ. ιστ΄ - 13. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσεθε...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοεπαναλαμβανόμενε, το σχόλιό σου για την ΕΠΩΝΥΜΗ κα Καπλάνογλου είναι άσχετο με το περιεχόμενο του σχολίου της! Ναίσκε;

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου γράφει "Για πολλοστή φορά έδειξα οτι ο επίσκοπος Θεόκλητος και καθε άλλος επίσκοπος που εφησυχάζει ενώ η αίρεση κάθεται επί θρονου υψηλού καί επηρμένου δέν ειναι ορθόδοξος".

Απαντώ
Αυτό θα αν θα ίσχυε θα ίσχυε αν δεν είχε στείλει ορθόδοξο υπόμνημα ο επίσκοπος Θεόκλητος και δεν μιλούσε για την Ορθοδοξία και για τον Παπισμό. Τώρα που μιλάει πώς εφησυχάζει;

Μα και πάλι δική σου θεωρία είναι αυτή.
Δηλαδή αν ένας επίσκοπος από το γήρας του ή από κακή ενημέρωση δεν έχει καταλάβει πόσο γιγαντώνεται μία αίρεση σημαίνει ότι δεν είναι Ορθόδοξος; Όχι δα!

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Η Ε. Λωρίτου έγραψε "Αυτος που ανέχεται τους αιρετικούς δηλαδη τί κανει κρατάει τσίλιες ; "

Αυτός που ανέχεται τους αιρετικούς μπορεί να πιστεύει καλώς ή κακώς ότι υπάρχει άλλη πιο κατάλληλη ώρα για να ενεργήσει.
Αλλά και το ρήμα "ανέχεται" δεν ταιριάζει για την περίπτωση του Θεόκλητου.
Πότε ανέχθηκε ο Θεόκλητος να κηρύττουν αιρετικά κληρικοί ή λαϊκοί μέσα στη Μητρόπολη του;
Όταν ο ίδιος μιλάει Ορθόδοξα, πώς ανέχεται την αίρεση;

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παϊσιος Παπαδόπουλος έγραψε "Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος όμως επισημαίνει ότι κριτήριο και καθήκον ενότητος στην Εκκλησία δεν είναι μόνο η κοινωνία αλλά πρωτίστως η κοινή εξ αποκαλύψεως πίστη."

Απαντώ. Εσείς π. Παϊσιε και ο μητροπολίτης σας Θεόκλητος έχετε την ίδια κοινή εξ αποκαλύψεως πίστη. Για τον λόγο αυτό πώς διακόψατε την κοινωνία με τον μητροπολίτη σας;

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παϊσιος έγραψε "Ὁ Μ. Φώτιος σὲ μία ἐπιστολή του μᾶς πληροφορεῖ γιὰ μία Ἀποτείχιση ποὺ ἔλαβε χώρα στὴν Καισάρεια. Τὸ ἀξιοσημείωτο εἶναι, ὅτι θεωρεῖ ἀποστάτη τὸν Ἀρχιεπίσκοπο τῆς Καισαρείας Παῦλο καὶ ὄχι τοὺς ἀποτειχισμένους. "

Ερώτηση:
Ο Καισαρείας Παύλος ήταν ο ίδιος αιρετικός ή όχι;

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Στο video βλέπουμε και ακούμε το μητροπολίτη Φλωρίνης να χαμογελά απευθυνόμενος σε κάποιον παντελονά Κώστα στην αρχή και μετά σε κάποιους συλλειτουργούς του τη στιγμή που αναφέρεται στην παραπομπή στο συνοδικό δικαστήριο του π.Παισίου. Τόσο άξιο γέλωτος είναι το γεγονός της παραπομπής ενός κληρικού στο συνοδικό δικαστήριο ώστε να δικαιολογείται η συγκεκριμένη στάση από την πλευρά του μητροπολίτη και των παρισταμένων; Ένας δεν βρέθηκε να ανακαλέσει στην τάξη τον παρεκτραπέντα επίσκοπο; Έτσι θα φερόταν ο μακαριστός προκάτοχός του σε ανάλογη περίπτωση;

Σπυρίδων είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε "Αντιοικουμενιστή" στο χθεσινό - 1:48 μ.μ. αυτά που λέτε είναι στο "φλου". Δεν μας παραπέμπετε κάπου για να ισχυροποιήσετε τον ισχυρισμό σας ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα ο μητροπολίτης που καλύπτει ιερέα που αδικαιολόγητα διακόπτει το μνημόσυνο του.

Σπυρίδων είπε...

Αλέξιε κ. σας ξέχασα και δεν σας απάντησα στο προχθεσινό σχόλιο σας 3:20 μ.μ..
Εκεί αναφέρετε τον ιε΄ κανόνα της πρωτοδευτέρας Συνόδου. Ο Κανόνας αυτός μιλάει για κληρικό που διακόπτει το μνημόσυνο αιρετικού επισκόπου που διδάσκει αιρετικά ξεκάθαρα. Δεν έχει θέση αυτό στην περίπτωση μας.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα πρωτοπαλίκαρα να ξέραν τι κακό κάνουν στην εκκλησία και τους μητροπολίτες τους, που τάχα τους υπεραγαπουν και τους προστατεύουν εποτιθεμενοι σε οποιον τολμήσει να μιλήσει και να ασκήσει κριτική.

Αγαπητα πρωτοπαλίκαρα αντί να δώσετε θάρρος στους μητροπολίτες σας να ορθώσουν ανάστημα ως οφείλουν απέναντι στον αρχιαιρεσιαρχη και τους αιρεσιαρχες του οικουμενισμού τους κανετε πλάτες στο λάθος δρομο και την δειλια τους απέναντι στους πανίσχυρους οικουμενιστες.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

Σπυρίδων είπε...

Αγαπητή κ.Λωρίτου στο χθεσινό 12:09 μ.μ. δεν παραπέμπετε και εσείς κάπου, για να αποδείξετε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο ο μητροπολίτης που αφήνει τον ιερέα του χωρίς τιμωρία όταν αυτός διακόπτει το μνημόσυνο του χωρίς να στηρίζεται σε κανένα κανόνα της Εκκλησίας.

Η ορθοδοξότητα του μητροπολίτη Θεόκλητου είναι δεδομένη και φαίνεται και από τα κηρύγματα του και τις δηλώσεις του κατα καιρούς. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να μας παραπέμψει σε ομιλίες του να τις ακούσω και σε δηλώσεις του να τις διαβάσω. Σας απάντησα στα 1) και 2).

Στο 3) φαίνεται ότι παρεξηγήσατε αυτό που ζήτησα. Εσείς νομίσατε ότι ζήτησα κανόνα της Εκκλησίας και κάνετε λάθος. Ζήτησα κάποια παραπομπή π.χ. Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ή παλαιότερα παραδείγμα όμοια, που κατοχυρώνεται ο μητροπολίτης να αφήσει ατιμώρητο τον ιερέα της επισκοπής του που χωρίς να στηρίζεται σε κανένα κανόνα της Εκκλησίας διακόπτει το μνημόσυνο του μητροπολίτη του. Πόσο μάλλον που αυτό δεν έγινε κρυφά ώστε να μπορεί να το καλύψει αλλά υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα σ΄ αυτή την διακοπή του μνημοσύνο του μητροπολίτη Φλωρίνης.

Θυμίζω και πάλι τα ερωτήματα μου
Ποιος ιερός κανόνας δίνει το δικαίωμα να παύεται το μνημόσυνο ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ επισκόπου;

Πόσο δικαίωμα (από την Ι. Σύνοδο) έχει ένας επίσκοπος να καλύπτει έναν ιερέα που ΧΩΡΙΣ να καλύπτεται από τους ιερούς κανόνες, παύει το μνημόσυνο του επισκόπου αυτού;


Ανώνυμος είπε...

Σημερινέ 12:33 μ.μ. η προσωπολατρεία σου ξεχειλίζει από τα μπατζάκια!!!!!
Δηλαδή όποιος είναι επώνυμος γίνεται αυτόματα αθώα περιστερά;
Και όποιος είναι ανώνυμος ρίπτεται αυτόματα στο πύρ το άσβεστο;

Πάρε τα φαντάσματα σου περι αυτοεπαναλαμβανόμενου ανώνυμου και πήγαινε στο καλό!

Ανώνυμος είπε...

Σημερινέ 3:04 μ.μ. δεν μιλάμε για άσκηση κριτικής. Μιλάμε για διακοπή μνημοσύνου ορθόδοξου μητροπολίτη. Γιατί δεν προσέχεις τί γράφεις;

Και δεν δικαιολογείται ο Θεόκλητος σε όλα, ούτε λέγεται ότι είναι άμεμπτος.
Παρ΄ όλα αυτά γίνονται προσπάθειες να προστατευθεί από τα αδηφάγα στόματα άδικων επικριτών του.

Ανώνυμος είπε...

Κανενός η ορθή πίστη δεν είναι δεδομένη, η σωστή πίστη, η τυφλή υπακοή στον ισχυρό ή όχι, η εκπλήρωση του καθήκοντος ή όχι φαίνεται από τα έργα.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει σχόλια που απορώ αν αυτοί που τα χουν γράψει έχουν διαβάσει την Αγία Γραφή!!!!
Έχουμε διαβάσει σε σχόλια την ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ άποψη ότι πρέπει να μνημονεύεται επίσκοπος που κηρύσσει αίρεση και ότι είναι τάχα προαιρετική η παύση μνημόνευσης του. Μα ο ίδιος ο απόστολος Παύλος γράφει "Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρ’ ο ευαγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα εστω" ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΥΣΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ.

Έχουμε βρει μια φράση το κατ οικονομία (γιατί περί φράσης χωρίς περιεχόμενο τείνει να καταλήξει) και το χουμε κάνει λάστιχο προς τη μία κατεύθυνση (ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ που έχει απλά τη ΘΈΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ανεχομαστε τα μύρια όσα) και προς την άλλη κατεύθυνση ας αφοριστεί και ΈΝΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπράβο αξίζουν στις ΑΚΤΙΝΕΣ που δεν φοβούνται την αλήθεια και αφήνουν να φανεί δημοσιευοντας όλα τα σχόλια τα ευπρεπή.
Κάποια μπλογκς που αδικούν πολύ τον μητροπολίτη Θεόκλητο κόβουν τα σχόλια που τον υπερασπίζονται όσο ευπρεπή και αν είναι αυτά με φθηνές δικαιολογίες. Ντροπή τους!
Μπράβο πολλά σ εσάς!

Ανώνυμος είπε...

Αντιοικουμενιστή 12:32 μ.μ. υπερβάλλεις πολύ και αδικείς όταν γράφεις "Το μέγαν πρόβλημα εστί όπως δηλώνει τις "ορθόδοξος" αλλά να πράττη και να φέρεται ως φανατικότερος των οικουμενιστών! "

Ώστε ο Ορθόδοξος λόγος του μητροπολίτη Θεόκλητου σε τόσα κηρύγματα του τον κάνει φανατικότερο των οικουμενιστών;
Το ότι έστειλε ορθόδοξο υπόμνημα για κρατηθεί η ορθόδοξη γραμμή στη Σύνοδο της Κρήτης αυτό τον κάνει να είναι φανατικότερος των οικουμενιστών;


Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:05 μ.μ. τελείως αθεολόγητη είναι η δική σου άποψη.
Η παύση του μνημόνευση του αιρετικού επισκόπου είναι προαιρετική. Διάβασε ιε΄ κανόνα της πρωτοδευτέρας Συνόδου.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούνται όσοι ανώνυμοι στερούνται επιχειρημάτων και απαντήσεων και δεν έχουν να πουν κάτι για την ταμπακέρα να μιλούν καθόλου παρά να αραδιάζουν τις φαντασίες που τους καταταδιώκουν.

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ π. Παΐσιε, και μόνο ότι σας υποστηρίζουν πρόσωπα προβληματικά και μισαλλόδοξα, όπως η Ανδρονίκη Καπλάνογλου και ο Οδυσσέας Τσολογιάννης, γίνεται ζημιά στον αγώνα σας. Δεν χρειάζεστε τέτοιους υπερασπιστές. Βλάπτουν την αξιοπιστία σας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ 5:54 διάβασε την Αγία Γραφή διάβασε και θα σου λυθεί η απορία.
Μετά κάνε και την ερμηνεία των κανόνων και αν συνεχίσεις να θεωρείς προαιρετική την παύση μνημόνευσης αιρετικού επισκόπου και υποχρεωτική την μνημόνευση του αιρετικού τότε τι να πω....

Ανώνυμος είπε...

"Σπυρίδων", "δίκαιος", "αντικειμενικός", "Έλλην"! Διαλέγετε και παιρνετε από ψευδώνυμα!

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακέρα έχεις να πεις κάτι ανώνυμε επαναλαμβανόμενε κατήγορε του μητροπολίτη Θεόκλητου 7 Σέπτ. 7:11 μ.μ. ;;
Αλλά για όσα λένε με επιχειρήματα εκεί το βουλώνεις!
Μόνο στις φαντασίες είσαι πρώτος, εμπαθής και προσωπολήπτης!

Ανώνυμος είπε...

Την Αγία Γραφή δεν την εκπροσωπείς εσύ ανώνυμε 6:56 μ.μ.
Δείξε μας με επιχειρήματα αν έχεις δίκιο και όχι με γενικολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό πως καλοπροαίρετοι παρασύρθηκαν από εμπαθείς κατηγόρους του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που προσπαθούν να τον παραστήσουν σαν τον πρώτο κίνδυνο της Ορθοδοξίας!

Έλεος με την εμπάθεια τους!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σημερινέ 6:26 μ.μ. δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. Ειδικά για τον κ. Τσολογιάννη που δεν έχει προκαλέσει καθόλου στη συζήτηση είναι απαράδεκτη η αναφορά σας. Παρακαλώ να μην δημιουργείτε φασαρίες εκεί που δεν υπάρχει κανένα απολύτως λόγος.

Εκτός και αν είσαι προβοκάτορας και ενώ βαδίζει σωστά η συζήτηση με επιχειρήματα εσύ θέλεις να την διαλύσεις.
Παρακαλώ και το blog Ακτίνες να προσέχει από προβοκάτορες.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Προς τον αγαπητόν ανώνυμον "7 Σεπτεμβρίου 2016 - 2:55 μ.μ." Επαναλαμβάνω, μητροπολίτης εις την έδραν του, εις την επαρχίαν του, εις το έδαφός του, εις τον χώρον του είναι ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΟΣ. Γράψε συ προς ημάς, τις και βάσει τίνων θα επιβάλει ποινήν εις τινά επίσκοπον επειδή τις ιερεύς του δεν τον... μνημονεύη! Προς τον αγαπητόν ανώνυμον "7 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:51 μ.μ.". Το ζήτημα είναι να φθάση τις ακραιφνώς Ορθόδοξος έως τέλους: Μπορεί αρχικώς λ.χ. να είναι οικουμενιστής, να μετανοήση και τελικώς να φθάση έως τέλους Ορθόδοξος. Και έτερος, αρχικώς να εκκινήση ως Ορθόδοξος και τελικώς να πέση και να ασπαστεί την παναίρεσιν του οικουμενισμού. Τα έσχατα τιμούν τα πρώτα αγαπητέ! Δε αναγινώσκεις και την Καθολικήν Επιστολή Ιακώβου: "Όστις γαρ όλον τον νόμον τηρήσει, πταίσει δε εν ενί, γέγονεν πάντων ένοχος. Ιακ β΄ - 4". Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

κ. Αντιοικουμενιστή αν ο Θεόκλητος είχε έστω και ένα κήρυγμα οικουμενιστικό τότε θα είχε θέση ο λόγος σας περι ασπασμού της παναιρεσης του Οικουμενισμού στα έσχατα και βαρείς χαρακτηρισμοί που είπατε το μεσημέρι. Τώρα μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε το λάθος σας.
Βιαστήκατε να κατηγορήσετε και Παραδεχθείτε το.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει η μητρόπολη Φλωρίνης να εκδώσει ανακοίνωση για το ζήτημα που δημιουργήθηκε; Είναι αδιανόητο να πληροφορείται ο λαός τη θέση του μητροπολίτη από ένα...βίντεο ελάχιστης διάρκειας στο οποίο υπερισχύουν τα μειδιάματα!
Καλό θα είναι να εξηγήσει ο μητροπολίτης στους διαπορούντες πιστούς για ποιον λόγο δεν παραπέμφθηκε η υπόθεση του μοναχού κατ αρχήν στο επισκοπικό δικαστήριο όπως προβλέπει ο σχετικός εκκλησιαστικός νόμος (βεβαίως κάθε άλλο παρά σύμφωνος με το πνεύμα του κανονικού δικαίου είναι ο τρόπος απονομής δικαιοσύνης σε αυτού του τύπου τα δικαστήρια αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο νόμος που καποιοι εκκλησιαστικοί εδώ και δεκαετίες επαγγέλονται ότι θα αλλάξει αλλά κάτι τέτοιο παραμένει ένας ευσεβής πόθος...).
Επίσης καλό θα προκύψει εάν κάποιοι προφυλάξουν το μητροπολίτη από ανέτως παρεξηγήσιμα κηρυγματα σχετικά με τη διακοπή μνημοσύνου, τη θέση του επισκόπου στην Εκκλησία, τις διαθρησκειακές κ.ά., όπως το επίμαχο κήρυγμα σε ναό της Φλώρινας για το οποίο και οι θέσεις που περιείχε κατακρίθηκαν διαδικτυακά.

Ανώνυμος είπε...

Τον παρασήκωσε τον αμανέ ο σχολιαστής που είναι πράγματι ανεξάντλητος στην εφεύρεση κάθε φορά διαφορετικού ψευδωνύμου και ο οποίος ενοχλείται από την κριτική στο μητροπολίτη.
Κριτήριο της κριτικής του είναι παλαιά γεγονότα της αδελφότητας Σταυρός.
Αφορμάται από κει για να διατυπώσει τα σχόλια του.
Και σε άλλα ιστολόγια το ίδιο κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλλην , θά απαντήσω μονο σέ εσας άν και είχα αποφαφασίσει να μήν επανέλθω γιατί δεν γίνεται διαλογος σέ ώτα μή ακουόντων μεταξύ ανωνυμων , που θέλουν μόνο νά μιλάνε για να δημιουργούν θόρυβο και ένα κομφούζιο και δέν δίνουν σημασία σέ πολύ σοβαρές τοποθετήσεις πολύ σοβαρών σχολιογράφων οπως ο ΄΄αντιοικουμενιστής ΄΄ Δεν έχω κανένα λόγο νά έχω εμπάθεια ουτε υπερ του ενός καί κατά του άλλου ούτε το αντίστροφο ,γιατί μου είναι κάι οι δύο άγνωστοι Ισως και αυτή η απόσταση μας κανει πιο αντικειμενικους Άν ανατρέξετε στά σχόλιά μου θά βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε αλλά άς τά επαναλάβουμε με΄άλλα λόγια τά όσα έχουμε πεί Η ορθοδοξότητα του κάθε επισκόπου είναι ενα ζητουμενο Ο επίσκοπός σας είναι ΄΄εθνικός και όλίγον χριστιανίζων ΄΄ δηλαδή λίγο ορθόδοξος ,λίγο οικουμενιστής καί στό τελος δέν βγαίνει τίποτα Σ'αυτή την κατηγορια ανήκει η πλειονοτητα των επισκόπων και γι'αυτό έχουμε τά γνωστά αποτελέσματα της θριαμβευτικης προελάσεως της αιρέσεως Τέτοιους ΄΄ορδοδόξους΄΄ όπως θέλετε εσεις να τους λετε τί να τους κάνουμε ,ειναι καλύτερα να μήν τους έχουμε όπως λέει ο ΄΄αντιοικουμενιστής΄΄ γιατί μόνο ζημιά κάνουν ,γιατί παρασύρουν την εκκλησία σέ μία νάρκωση ,σέ μία απώλεια των αντανακλαστικών της Εάν έχουμε λίγη αγάπη για την εκκλησία και την φιλτάτη πατρίδα με τίποτα δέν πρέπει να συμβιβαστούμε με΄αυτό τό τέλμα Εάν ο επίσκοπος Θεόκλητος για τον α' ή τον β΄ λόγο είναι μέρος αυτου του τέλματος ,αλλ'όμως μέσα του στην καρδιά του διέσωζε την καλή ανησυχία για την πορεία των πραγματων θα έπρεπε να χαρει που υπάρχουν κληρικοί του που έχουν μία ορμή ,που συνειδησιακά εξεγείρονται που θέτουν ιεραρχικά πρώτα το όνομα του Θεού που βλασφημείται καί ύστερα το δικό τους δηλαδη του επισκόπου Αυτόν δει αυξάνεσθαι εμε δέ ελλαττούσθαι Ολόκληρη η εκκλησία θά πρέπει να βρεθει σε΄μία αντεπίθεση και δυστυχώς σέ αυτή την αντεπίθεση ελάχιστοι ειναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν ,οι περισσότεροι εφησυχάζουν μέσα στα μέγαρά τους αποδυναμώνοντας τραγικά την αντιοικουμενιστική κίνηση Θά έπρεπε να χαρει και νά τον συγχαρεί όπως ενας πατερας χαιρεται που το παιδί του τον ξεπερνά στήν αξιωσύνη και να μήν τον παραδώσει στήν ανθρωποθυσία Αυτό θα μπορούσε νά τον είχε διασώσει στην συνείδηση της εκκλησίας και να αποδείκνυε καί την ορθοδοξότητά του Καποιος ανώνυμος διατρέχει τά σχόλια συνεχώς ρωτώντας άν αυτό θά εξέθετε τον ίδιον σέ κινδυνο Εχει απαντήσει ο ΄΄αντιοικουμενιστής ΄΄ αλλά ή είναι κουφός ή απο την σύγχυση και την ταραχή του δέν βλέπει τί του γράφουν Τό δεύτερο μισό του 15ου κανόνος επαινεί την αποτείχιση του κληρικού απο τον επίσκοπο ή πατριάρχη κ.τ.λ. που κηρύττει γυμνή τη κεφαλή αίρεση Σέ αυτή την κατηγορία εντάσσονται όλοι οι επισκοποι που με την στάση τους λατρεύουν την πόρνη της αιρέσεως που έχει ενθρονιστεί επί θρονου λαμπρού γυμνη όχι μόνο το κεφαλι της αλλά ολόγυμνη Πιο γυμνή δέν γίνεται Οι επίσκοποι έχουν γίνει μία συντεχνία που υπαρασπίζονται τά συμφέροντά τους ,νά μήν αμφισβητηθει η εξουσία τους Βλασφημείται ο όνομα του Θεού καί αυτούς τους νοιαζει το δικό τους όνομα Εάν αγαπάτε τον επίσκοπό σας και΄δέν έχετε εμπαθή προσκόλληση ή συμφεροντολογικές εξαρτήσεις θα πρέπει να γίνετε καλοί του σύμβουλοι ,νά σώσετε την υστεροφημία του και να του υπενθυμίσετε την ματαιότητα των προσκαίρων

Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

ούτε εσύ αγαπητέ 8:25 μ.μ. εκπροσωπείς την Καινή Διαθήκη και φυσικά δεν εκπροσωπείς τους Ιερούς Κανόνες.
Πολύ αμφιβάλω περί του κατανοεί κάποιος τι πιστεύει από τη στιγμή που δε μπορεί να εκφράσει ξεκάθαρη θέση για το αν θεωρεί κακό την παύση μνημόνευσης αιρετικού (που κηρύσσει αίρεση) επισκόπου και υποχρεωτική την μνημόνευση του αιρετικού!!!!

15ος κανόνας
όχι μόνον δια τον χωρισμόν δεν καταδικάζονται, άλλα και της τιμής της πρεπούσης, ως ορθόδοξοι, είναι άξιοι, επειδή, όχι σχίσμα επροξένησαν εις την Εκκλησίαν με τον χωρισμόν αυτόν, άλλα μάλλον ηλευθέρωσαν την Εκκλησίαν από το σχίσμα και την αίρεσιν των ψευδεπισκόπων αυτών.

Άρα λοιπόν ας αποφασίσουν ορισμένοι αν είναι ορθόδοξοι ή οικουμενιστές και ας αφήσουν τις σοφιστείες περί τάχα σχισματικών και σχισμάτων σε όσους δεν μνημονεύουν αιρετικούς επισκόπους γιατί οι οι οικουμενιστές είναι αυτοί που κατηγορούν για σχισματικούς όσους δε μνημονεύουν την αίρεση λες και είναι υποχρεωτική η μνημόνευση του αιρετικού επειδή είναι επίσκοπος (ψευδοεπίσκοπος).

απλές συγκεκριμένες ερωτήσεις:
ο σημερινός ένοικος Φαναρίου πρέπει να μνημονεύεται;;;;;; οι θέσεις του είναι γνωστές. Οι επίσκοποι που τον μνημονεύουν ακολουθούν τον κανόνα 15;;;;;;; αν εξακολουθούν να τον μνημονεύουν είναι ΑΞΙΟΙ σύμφωνα με τον 15 κανόνα;;;;;;;

Απ. Παύλος
"Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρ’ ο ευαγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα εστω" ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.

Αντικοικουμενιστής είπε...

Προς τον αγαπητόν ανώνυμον "7 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:02 μ.μ." Αγαπητέ, διώκει τον ιερέαν του, ος διεμαρτυρήθη δια τον οικουμενισμόν. Προηγουμένως είχε δεχθεί μέγαν οικουμενιστήν εις την επαρχίαν του και συλλειτούργησε μαζί του. Δύναται τις επίσκοπος να εισέλθει εις την επαρχίαν ετέρου επισκόπου άνευ της προσκλήσεως και της αδείας του πρώτου και να κηρύξη ή να συλλειτουργήση από κοινού; Δεν χαρακτηρίζω ουδένα. Τον χαρακτηρίζουν αι πράξεις και αι ενέργειαί του. "Και αύτη η γραφή εντεταγμένη· μανή, θεκέλ, φάρες. 26 τούτο το σύγκριμα του ρήματος· μανή, εμέτρησεν ο Θεός την βασιλείαν σου και επλήρωσεν αυτήν· 27 θεκέλ, εστάθη εν ζυγώ καί ευρέθη υστερούσα· 28 φάρες, διῄρηται η βασιλεία σου, και εδόθη Μήδοις και Πέρσαις. (Δαν. Ε΄ 25 - 28). Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Τον παρασήκωσε τον αμανέ ο ανώνυμος επαναλαμβανόμενος κατήγορος του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που φαντάζεται ό,τι η εμπάθεια του θέλει.
Κριτήριο των φαντασιώσεων του η προκστάληψη απέναντι των σχολιαστών που δεν συμφωνούν με την εμπάθεια του.
Οι άλλοι σχολιαστές μιλάνε επι της ουσίας και με επιχειρήματα. Αυτός αδυνατεί να απαντήσει επι της ουσίας και προσπαθεί να ακυρώσει τα λεγόμενα με κραυγές και φαντασίες.

Δεν πρέπει να του κάνουμε την χάρη να δεχόμαστε την εμπάθεια του και να σταματήσουμε να λέμε την γνώμη μας.
Παρακαλούνται όλοι οι σχολιαστές να τον περιφρονούν και να τον αφήσουν στην γωνιά απομονωμένο και να συνεχισουν την συζητηση επι της ΟΥΣΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αντιοικουμενιστή δεν διώκει τον ιερέα του αυτό που εκανε είναι ότι έστειλε το θέμα στη Σύνοδο.
Αν ήταν σκληρόκαρδος θα τον καθαιρούσε ο ίδιος, αλλά προφανώς δεν το θέλει. Το έστειλε το θέμα για να μην βρει τον μπελά του. Αυτό δεν είναι σκληροκαρδία , ίσως φόβος.

Αλλά δεν απαντήσατε ποιος κανόνας επιτρέπει την διακοπή μνημοσύνου ορθόδοξου επισκόπου.
Αν δεν επιτρέπεται απο κανένα κανόνα αυτό που έκανε ο π.Παισιος τότε έχουμε να κάνουμε με κανονικό παράπτωμα του ιερέα.

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου πειστικά τα επιχειρήματα της κας Λωρίτου στο τελευταίο της σχόλιο. Τα περισσότερα απο αυτά που έγραψε στερούνται δυνατών βάσεων. Είναι δικές απόψεις και μόνον.
Θα μας πει τον κανόνα που ζητήθηκε που επιτρέπει την διακοπή του μνημοσύνου ορθόδοξου επισκόπου;
Υπάρχει τέτοιος κανόνας; Αν οχι, τότε γιατί είναι υποχρεωμένος ο επίσκοπος να καλύπτει τον κληρικό του αυτόν;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12,47
αναμασάτε τα επιχειρήματα των αποτειχισμένων περι υποχρεωτικού ιε κανόνα. Ο ιε κανόνας είναι Δυνητικός, όχι υποχρεωτικός. Αν το καταλάβετε αυτό τότε θα καταλάβετε και ότι άδικα γράψατε όλο το σχόλιο σας.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι έχει θέση η ρητορική ερώτηση προς τον συνεχώς επαναλαμβανόμενο χθεσινό ανώνυμο 7 Σεπτ. 2016 - 9:08 μ.μ.


Για την ταμπακέρα έχεις να πεις κάτι συκοφάντη ανώνυμε επαναλαμβανόμενε κατήγορε του μητροπολίτη Θεόκλητου ;;
Αλλά για όσα λένε με επιχειρήματα εκεί το βουλώνεις!
Μόνο στις φαντασίες είσαι πρώτος, εμπαθής και προσωπολήπτης!

Ανώνυμος είπε...

κ. Λωρίτου δεν έχετε δίκαιο. Δηλαδή θα πρέπει στανικά να δεχτούμε τις απόψεις σας; Δεν πρέπει να εκφράζονται όλες οι απόψεις;
Αφού δεν έχουν βάση δυνατή τα όσα γράφετε.

Ανώνυμος είπε...

Η παύση του μνημόνευση του αιρετικού επισκόπου είναι προαιρετική. Διαβάστε ιε΄ κανόνα της πρωτοδευτέρας Συνόδου.

Ανώνυμος είπε...

Μην μεταθέτουν οι σχολιαστές σαν τον 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:04 μ.μ. το θέμα στην άσκηση κριτικής. Η αποστολή του θέματος του π. Παϊσιου στην Σύνοδο δεν έγινε για την άσκηση κριτικής, έγινε για την διακοπή του μνημοσύνου του επισκόπου Θεόκλητου που είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Τα προβληματικά στοιχεία σαν τον 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:08 μ.μ. που σαν παράσιτα προσπαθούν να διαλύσουν την συζήτηση με φαντασίες τους πρέπει να απομονωθούν και να μην λογαριάζονται καθόλου.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να σταματήσουμε την συζήτηση!
Το ίδιο και οι τυχόν προβοκάτορες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάς ανώνυμε 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:02 μ.μ. να εξηγήσει ο μητροπολίτης γιατί παρέπεμψε το θέμα στη Σύνοδο;
Κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις;
Το παρέπεμψε για αδικαιολόγητη διακοπή του μνημοσύνου Ορθόδοξου επισκόπου.
Τί δεν καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:47 π.μ. ο ιε΄ κανόνας είναι δυνητικός. Δεν τιμωρεί όποιον δεν διακόπτει το μνημόσυνο αιρετικού επισκόπου, αλλά επαινεί αυτόν που τον διακόπτει.
Ο μητροπολίτης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος επίσκοπος. Αυτό δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε αβρόχοις ποσί.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:02 μ.μ. τα μειδιάματα δεν έγιναν από τον μητροπολίτη όταν μιλούσε για το θέμα παραπομπής του ιερέα στη Σύνοδο. Τα μειδιάματα έγιναν όταν μιλούσε για την χειροτονία του νέου διακόνου σε πρεσβύτερο.
Το πόσο στενοχωρημένος ήταν για το θέμα του ιερέα αυτό και το δήλωσε και φάνηκε στο προηγούμενο βιντεοσκοπημένο κομμάτι
http://aktines.blogspot.gr/2016/09/blog-post_2.html

Ανώνυμος είπε...

Σοβαροί σχολιαγράφοι είναι οι άλλοι κ.Ελένη Λωρίτου, δεν είναι μόνο ο "αντιοικουμενιστής". Όλοι μιλάνε επι του ζητήματος σοβαρά.

Εξαιρείται το ανώνυμο παράσιτο που επαναλαμβανόμενος κατηγορεί συνεχώς τον μητροπολίτη Θεόκλητο και κοιτάει να δει ποιός έγραψε, τί έγραψε και αν το έγραψε με διαφορετικό όνομα, για να διαλύσει την συζήτηση που τον ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:05 μ.μ.
και ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και όλοι οι σοβαροί πανεπιστημιακοί καθηγητές Θεολογίας υποστηρίζουν ότι ο ιε΄ κανόνας είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και όχι υποχρεωτικός. Γιατί προσπαθήσεις να παραστήσεις την γνώμη ότι ο ιε΄ κανόνας είναι προαιρετικός σαν γνώμη παράξενων σχολίων;

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά ο Σπυρίδων είπε κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ συμφωνεί με όσα κάνει ο Θεόκλητος στο 5 Σεπτεμβρίου 2016 - 1:22 μ.μ.

Πώς θεωρείται ως υποστηρικτής του Θεοκλήτου επειδή έθεσε δύο ερωτήματα;

Όποιος δεν είναι εμπαθής κατήγορος του Θεόκλητου, είναι υποστηρικτής του;
Με ποιά λογική;

Ας συμμαζευτεί ο ανώνυμος επαναλαμβανόμενος εμπαθής κατήγορος του Θεόκλητου που θέλει όλοι να του μοιάσουν στην εμπάθεια του!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κ. Αντιοικουμενιστή 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:32 μ.μ. νομίζεις πώς ο Θεόκλητος ανήκει σ΄ αυτούς που λες ότι είναι οι πλέον χαλεπέστεροι οίτινες φορούν προσωπείον "ορθοδόξου" και έτι υποκριτικότερον "καλού", "αγαθού" και... "χαμογελαστού";;;;;

Άν ναι, τότε βρίσκεσαι σε μεγάλη πλάνη και σε έχουν παρασύρει άλλοι... Η γρήγορη απόρριψη και κατάκριση του Θεόκλητου είναι μεγάλη αμαρτία.
Άλλο δειλία, άλλο τα βαριά που γράφεις.
Κοίταξε να επανορθώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:08 μ.μ. ποιά εννοείς "άλλα ιστολόγια"; Αυτά που κατακρίνουν και βρίζουν τις Ακτίνες επειδή δεν ακολουθούν τα λάθη τους;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:08 μ.μ. οι φαντασίες σου θα είχαν κάποια λογική δεν βλέπαμε επιχειρήματα. Ο λόγος τους δεν στηρίζει ουδόλως τις φαντασίες σου.
Μείνε με τις φαντασίες σου που φοβάσαι επειδή φαίνεται έχεις λερωμένη την φωλιά σου και άφησε μας ήσυχους.
Εντάξει;

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο το ερώτημα "Δύναται τις επίσκοπος να εισέλθει εις την επαρχίαν ετέρου επισκόπου άνευ της προσκλήσεως και της αδείας του πρώτου και να κηρύξη ή να συλλειτουργήση από κοινού;".

Ποιός μίλησε για κάτι τέτοιο;;;; Τί δουλειά έχει αυτό στην κουβέντα;

Ανώνυμος είπε...

"Και αύτη η γραφή εντεταγμένη· μανή, θεκέλ, φάρες. 26 τούτο το σύγκριμα του ρήματος· μανή, εμέτρησεν ο Θεός την βασιλείαν σου και επλήρωσεν αυτήν· 27 θεκέλ, εστάθη εν ζυγώ καί ευρέθη υστερούσα· 28 φάρες, διῄρηται η βασιλεία σου, και εδόθη Μήδοις και Πέρσαις. (Δαν. Ε΄ 25 - 28).

Αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους εμπαθείς κατήγορους του μητροπολίτη Θεόκλητου.
Αν δεν ξέρεις "Αντιοικουμενιστή" τότε μην μιλάς.
Η υποκρισία τους είναι ανυπόφορη!

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου γράφει "Δεν έχω κανένα λόγο νά έχω εμπάθεια"

Απάντηση
Ποιός είπε ότι έχετε εμπάθεια;


Ε. Λωρίτου γράφει "Άν ανατρέξετε στά σχόλιά μου θά βρείτε τις απαντήσεις"
Σ΄ αυτά που σας ρώτησα δεν βρήκα απαντήσεις.
Σας ρώτησα
"Πότε ανέχθηκε ο Θεόκλητος να κηρύττουν αιρετικά κληρικοί ή λαϊκοί μέσα στη Μητρόπολη του;
Όταν ο ίδιος μιλάει Ορθόδοξα, πώς ανέχεται την αίρεση;"

Ακόμα σας είπα "Αυτός που ανέχεται τους αιρετικούς μπορεί να πιστεύει καλώς ή κακώς ότι υπάρχει άλλη πιο κατάλληλη ώρα για να ενεργήσει."
Εσείς συνεχίζετε να επιμένετε ότι αυτός ο επίσκοπος δεν είναι ορθόδοξος. Μπερδέψατε την έννοια της δειλίας ή της λανθασμένης τακτικής με την έννοια της Ορθοδοξίας.

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου στο σχόλιο σας γράψατε για "γυμνή τη κεφαλή" αίρεση.

Απάντηση
Στην Μητρόπολη Φλώρινας πού είδατε να διδάσκετε "γυμνή τη κεφαλή" η αίρεση;
Το ότι δεν υπάρχει στη Μητρόπολη Φλώρινας δείχνει πόσο υπερβολικά είναι αυτά που γράφετε "όλοι οι επισκοποι που με την στάση τους λατρεύουν την πόρνη της αιρέσεως".
Σ΄ αυτές τις υπερβολές τί να απαντήσω; Είναι δικές σας αυθαίρετες τοποθετήσεις.

Ε. Λωρίτου γράψατε "θα έπρεπε να χαρει που υπάρχουν κληρικοί του που έχουν μία ορμή"

Απάντηση
Καλή η ορμή όταν κινείται εντός πλαισίων ορισμένων από το Πηδάλιο. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος δεν έκανε θέμα την κριτική που ασκείται προς αυτόν, πολλές φορές άδικα. Η διακοπή του μνημοσύνου ορθόδοξου επισκόπου είναι αυτό που ξεπέρασε τα πλαίσια και εκεί αυτός αντέδρασε ή από φόβο ή από άλλη αιτία. Αιρετικό δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τον ονομάσουμε.

Ἐλλην

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου έγραψε "Θά έπρεπε να χαρει και νά τον συγχαρεί όπως ενας πατερας χαιρεται που το παιδί του τον ξεπερνά στήν αξιωσύνη και να μήν τον παραδώσει στήν ανθρωποθυσία"

Απάντηση
Εσείς το βλέπετε σαν ανθρωποθυσία. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος μπορεί να το βλέπει σαν παιδαγωγικό μέτρο για να μην διαλυθεί η Μητρόπολη του από παρόμοια περιστατικά που μπορεί να εξαπλωθούν αν δεν λάβει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα.
Δική σας η οπτική να το βλέπετε σαν μεγαλύτερη αξιωσύνη. Μεγαλύτερη αξιωσύνη θα ήταν αν συνέχιζε την αντιοικουμενιστική κριτική του αλλά δεν ξεπερνούσε το όριο να διακόψει το μνημόσυνο. Ποιός έγκριτος κληρικός διέκοψε το μνημόσυνο ορθόδοξων επισκόπων;

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου έγραψε "Οι επίσκοποι έχουν γίνει μία συντεχνία που υπαρασπίζονται τά συμφέροντά τους ,νά μήν αμφισβητηθει η εξουσία τους"

Απάντηση
Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης δεν ανήκει σε αυτούς.

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Παιδια τι θα γινει επιτελους;;;;
Θα μου πειτε τον κανονα που επιτρεπει στον καθε καλο κατα τ αλλα ιερεα αδικαιολογητα να διακοπτει το μνημοσυνο ορθοδοξου επισκοπου;;;;

Ποσο θα περιμενω ακομα πια;;;;;


Ανώνυμος είπε...

12,47 πμ εισαι αποτειχισμενος;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ελλην
Επειδή δεν καταλαβαίνεις αυτά που σού γράφω , αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητα , θα προσπαθήσω να σου τά πώ με άλλα λόγια , παρ’όλο που είχα πεί να μην επανέλθω εξ αιτίας της οχλαγωγίας που δημιουργούν κάποιοι ανώνυμοι και ψευδώνυμοι όχι παραπάνω από 2-3 που επανέρχονται γράφοντας τα ίδια πραγματα Έτσι λοιπόν , από τους 70 ίσως και περισσότερους επισκόπους που έχομε οι 10 είναι επιθετικοι οικουμενιστές , άλλοι λιγότεροι από 10 είναι αντιοικουμενιστές και ανάμεσα σε αυτούς είναι η μεγάλη μαζα ,οι ΄΄ολίγον εθνικοί και ολίγον χριστιανίζοντες ΄΄ αγνώστου ταυτοτητος ,αλλ’όμως είναι αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά , γιατί είναι αυτοί που στρώνουν το χαλί στην μεγάλη πόρνη της αιρέσεως και της επιτρέπουν να περάσει με κάθε μεγαλοπρέπεια Ο κάθε σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί αυτό να το αρνηθεί Διά της εις άτοπον απαγωγής , αν δεν ήταν έτσι , αν το σύνολο της ιεραρχίας πλήν των 10 επιθετικών οικουμενιστών ήταν αντιοικουμενιστές δεν θα έφθανε η αίρεση να αποκτήσει συνοδική κατοχύρωση Σύμφωνοι ; Ας μου επιτραπεί να πω ότι η λέξη ορθόδοξος σήμερα έχει χάσει την έννοιά της αν δεν έχει άλλα εμφανή χαρακτηριστικά και αποδεικτικά της ορθοδοξοτητος , τα οποια ας μου επιτραπεί να πω στερείται ο επίσκοπός σας Και αυτόι οι επιθετικοι οικουμενιστές ονομάζονται ορθόδοξοι, γιατί λένε και πολλα καλά πράγματα --μπορώ να σας το βεβαιώσω ,επειδή διαμένω σε μία τέτοια πόλη , ότι ρίγη συγκινήσεως διαπερνούν την πλάτη των ευσεβών κυριών όταν ακούνε τον Δημητριάδος π.χ. – και επειδή απαγγέλλουν το σύμβολο της πίστεως ως έχει από την Α’και Β οικουμενική σύνοδο χωρις καμμία αιρετική προσθήκη (άς το εννοήσει πιά ο πολύς Μεσογαίας ! ) και αυτό το οικομενιστικό μοναστήρι του Bose της Ιταλίας ονομάζεται ορθόδοξο και κάνει ορθόδοξα συνέδρια και στελλουν αντιπροσωπείες τά ορθοδοξα μοναστήρια ,αλλά το πόσο ορθόδοξο είναι ο Θεός το γνωριζει και όσοι θέλουν να έχουν τά μάτια τους ανοιχτά Απέναντι λοιπον στην επιθετικότητα της αιρέσεως και την θριαμβευτική της αναγνώριση δεν μπορούμε εμείς να προτάσσουμε το τίποτα και να ειμαστε και ευχαριστημένοι , αν δεν αναπτύξουμε και εμείς την ανάλογη ορθόδοξη επιθετικότητα Δεν είναι αρκετό το ότι καποιος δεν κηρύττει ο ιδιος την αίρεση μεγαλοφώνως ,αλλ’όμως γίνεται παθητικός υποστηρικτής της Συνεχίζεται ......

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια

Απαιτειται σήμερα όχι μόνο ο επίσκοπος Θεόκλητος ,αλλά ολοι και ο πολύς Μεσογαίας και ο γειτονας σας Ιωήλ Εδέσσης και όλοι να πάρουν μία θέση ! Είναι ένα αίτημα! Περιμένουμε μία ομοβροντία απέναντι στην αίρεση και όχι να στηνουν δικαστήρια για να καρατομήσουν αυτούς που παραβιαζουν την εξουσία τους Δεν χρειάζεται η καταστολή ΄΄των παρόμοιων περιστατικών ΄΄ όπως λετε για να μην διαλυθει η μητρόπολή του ,γιατι αυτό είναι το ζητούμενο της διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου, δηλαδή το να δημιουργηθεί αναταραχή -- κατά το κρείσσων ο πόλεμος ειρήνης Θεού χωριζούσης -- ώστε η εκκλησία να επισπεύσει την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάστασιν της ειρήνης δια της καταδικάσεως της αιρεσεως και των αιρετικών Αυτό τον κίνδυνο της εξαπλώσεως του φαινομένου θα έπρεπε ο επίσκοπος να το κραδαίνει ως ένα μέσο πίεσης προς την Ιερά Σύνοδο και όχι να ζητά την καταστολή του θυσιάζοντας τον ιερέα του , όπως λέτε από δειλία μήπως έχει επιπτώσεις Η δειλία είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα και δή για επίσκοπο που η εκκλησία τον συμβολίζει με αετό ,λιοντάρι κ.τ.λ Τι ελεγε ο Καντιώτης ; Αν ο επίσκοπος είναι δειλος να βγάλετε από τον δεσποτικό το λιοντάρι και να βάλετε λαγό που τρέχει και φεύγει γρήγορα και σώζει τον σαρκίο του Απέναντι στην πανοπλία της αιρέσεως εμείς έχουμε να προτάξουμε 5-6 δεσποτάδες αντιοικουμενιστές αποδυναμωμένους και ΄΄άδειους ΄΄ από την αδιαφορία και την δειλία των συνεπισκόπων τους , που παρ’όλα αυτά θέλουν να ονομάζονται και ορθόδοξοι και να τους μνημονεύουν και να μην τους αμφισβητουν Βλέπετε ανάμεσα σε αυτούς τους 5-6 δεσποτάδες που αποτελούν ένα αντιβαρο στην αίρεση να συμπεριλαμβανεται και ο Φλωρίνης Θεόκλητος ; Δεν νομίζω ! Βλεπετε τα΄ κουκιά είναι πολύ ελλιπή Όπως θέλει άς πράξει ο επίσκοπος και σεις που τον σπρωχνετε στον γκρεμό Η εκκλησία του Χριστού είναι προδομένη από τους ίδιους τους επισκόπους της ,ειτε με την άμεση προδοσία ,ειτε με το φιλί του Ιούδα Τα σκάνδαλα είναι αναγκαίο να έλθουν , οι ορθόδοξοι επίσκοποι και οι αντιοικουμενιστές πατερες θα μείνουν στις επάλξεις και θα πολεμήσουν έστω κι αν χρειαστεί να θυσιαστούν απογυμνωμένοι από κάθε ανθρώπινη βοήθεια , αλλα θα έχουν την βοήθεια του Θεού που κυβερνά την εκκλησία του , όμως αλλοίμονο σε αυτούς που προκαλουν τά σκάνδαλα ……..

Λωρίτου Ελενη

Ανώνυμος είπε...

@8 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:31 μ.μ.

Για τον ΙΕ’ Κανόνα της Α’ και Β’ Συνόδου

Ο ΙΕ’ Κανών είναι υποχρεωτικός επειδή:

- Υποχρεώνει την σύνοδο, στο πρώτο μέρος του, να καθαιρέσει τον κληρικό που διακόπτει την μνημόνευση του Πατριάρχου, κατηγορώντας τον για εγκλήματα, προ συνοδικής κρίσεως.

- Υποχρεώνει την σύνοδο, στο δεύτερο μέρος του, όχι μόνο να μην καθαιρέσει αλλά να τιμήσει ως ορθόδοξο τον κληρικό που διακόπτει την μνημόνευση του Επισκόπου/Μητροπολίτου/Πατριάρχου, που διδάσκει γυμνή τη κεφαλή αίρεση κατεγνωσμένη από συνόδους ή πατέρες, προ συνοδικής κρίσεως.

Η διακοπή μνημοσύνου αιρετίζοντος Επισκόπου/Μητροπολίτου/Πατριάρχου προ συνοδικής κρίσεως δεν αναφέρεται ως υποχρεωτική στον Κανόνα. Λέγει: Αυτοί που διακόπτουν το μνημόσυνο…. όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά είναι άξιοι τιμής.

Όμως, ο μακαριστός π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος αναφέρει στην επιστολή του προς τον π. Νικόδημο, εκτός από τον ΙΕ’ Κανόνα που ισχύει για ΟΡΘΟΔΟΞΗ Τοπική Εκκλησία, και την περίπτωση που ολόκληρη Τοπική Εκκλησία έπεσε σε αίρεση. Λέγει:

«…ἡ πτῶσις ἐκκλησίας τινὸς εἰς αἵρεσιν παρέχει δικαίωμα εἰς ὑπερορίους Ἐπισκόπους νὰ παρέμβουν.»

Πτώση της Εκκλησίας σε αίρεση σημαίνει ότι η Εκκλησία απομακρύνθηκε από την Ορθόδοξη Αλήθεια και δέχτηκε αιρετικά δόγματα, όπως έγινε στην Σύνοδο της Κρήτης αλλά και στην Ιεραρχία του περασμένου Μαΐου (π.χ. η αποδοχή του κανονισμού λειτουργίας της συνόδου Κρήτης, το κείμενο «Το μυστήριον του γάμου και τα κωλύματα αυτού» κ.λπ.).

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, οι ορθόδοξοι πιστοί έχουν την υποχρέωση να απομακρυνθούν από την αίρεση. Όχι μόνο από τους επισκόπους που την κηρύττουν αλλά και από τους επισκόπους που ναι μεν δεν την κηρύττουν αλλά παραμένουν σε κοινωνία μ’ αυτήν. Και αν οι πιστοί μένουν χωρίς επίσκοπο, τότε έχουν καταφύγιο στην υπερόρια Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Το πλάτυασμα και έκθεση ιδεών δεν κατοχυρώνουν όσα λέτε κ. Ελένη. Αυτή είναι η γνώμη σας και Υπάρχει και η άλλη οπτική που "δεν πετά στον σκουπιδοτενεκέ" τον μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά και καλά τα όσα γενικά γράφετε. Ναι αλλά ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν είναι αιρετικός ούτε οικουμενιστής ούτε.., ούτε.., ούτε...
Εκεί βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης.

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους γίνεται να πάψουν να επαναλαμβάνουν πως ο κ.Θεόκλητος είναι ορθόδοξος; Είναι αισχρό να μας κοροϊδεύουν με τέτοιο θράσος! Πρόκειται για έναν δειλό επίσκοπο που λόγω δειλίας κι όχι κακών προθέσεων κατέληξε αιρετικός! Το έχουν καταλάβει κι οι πέτρες! αυτοί τέτοια προσωπολατρεία έχουν;

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικός και ασεβής είσαι εσύ που υποστηρίζεις μια τέτοια κατηγορία σε βάρος ορθοδόξου επισκόπου. Αλλά μειονεκτήματα μπορεί να έχει, αιρετικός όμως δεν είναι.!Μην κατακρίνεις γιατί θα κολαστείς.

Ανώνυμος είπε...

΄΄ Απέναντι λοιπον στην επιθετικότητα της αιρέσεως και την θριαμβευτική της αναγνώριση δεν μπορούμε εμείς να προτάσσουμε το τίποτα΄΄

΄Πώς δέν προτάσσουμε ! Προτάσσουμε τις κοτσίδες των παραδοσιακών επισκόπων !

Ανώνυμος είπε...

Η προσωπολατρεια και το θρασος χαρακτηριζουν εσενα παθιασμενε 11,08!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολιτης Θεοκλητος δεν ειναι αιρετικος , μην πολυβιαζονται να τον ανεβασουν στην πυρα των αιρετικων ... Μεχρι στιγμης ειναι ορθοδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Οι έμμονες ιδέες-κατηγορίες σου ανώνυμε 11:08 μ.μ. περι αιρέσεως για τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεόκλητο δεν έχουν δύναμη και σκάνε σαν σαπουνόφουσκα.

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια ορισμένων εναντίον του μητροπολίτη Θεόκλητου έχει ξεπεράσει τα όρια!

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια του ανώνυμου εναντίον του μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται να πάψει ο ανώνυμος κατήγορος να επαναλαμβάνει την συκοφαντία ολκής ότι ο Θεόκλητος είναι αιρετικός; Θα πνιγεί στο τέλος από την χολή του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ είναι Ορθόδοξος!
Αυτό το καταλαβαίνουν οι ΠΑΝΤΕΣ!
Οι ΠΑΝΤΕΣ που έχουν μάτια!

Ανώνυμος είπε...

Ο αείμνηστος εγκυρός ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΣ π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έχει πει ξάστερα ότι ο ιε΄ κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Το ακούς ανώνυμε - 9:06 μ.μ.;

Ανώνυμος είπε...

Και οι πέτρες έχουν καταλάβει την εμπάθεια άδικων κατηγόρων του Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Αγνωστε Γνωστέ του περιβάλλοντος του δεσπότη Φλωρίνης Λ.Κ.σας ικανοποιεί ημελάτη του Κυριαζόπουλου που δημοσιεύθηκα σήμερα ή μήπως β΄ρισκεται πάλι λόγους καθαίρεσης για τον π. παίσιο;

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου έγραψε “Επειδή δεν καταλαβαίνεις αυτά που σού γράφω“

Απαντώ
Εγώ καταλαβαίνω αυτά που γράφετε που είναι σαν γενικές προσωπικές σας ιδέες. Εσείς δεν θέλετε να απαντήσετε όσα σας ρώτησα. Σας ρώτησα:
Στην Μητρόπολη Φλώρινας πού είδατε να διδάσκετε "γυμνή τη κεφαλή" η αίρεση;
Πότε ανέχθηκε ο Θεόκλητος να κηρύττουν αιρετικά κληρικοί ή λαϊκοί μέσα στη Μητρόπολη του;
Όταν ο ίδιος μιλάει Ορθόδοξα, πώς ανέχεται την αίρεση;"

Ε. Λωρίτου έγραψε “Η δειλία είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα”

Απαντώ
Η δειλία είναι αμάρτημα και όχι αίρεση, όπως έτρεξαν μερικοί “καλοθελητές” να τον λιθοβολήσουν παρασυρμένοι και μη παρασυρμένοι. Το ίδιο είναι το αμάρτημα και το ίδιο η αίρεση; Η διαφορά μεταξύ τους δλδ της αίρεσης και του αμαρτήματος δεν γεφυρώνεται.

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου έγραψε “Βλέπετε ανάμεσα σε αυτούς τους 5-6 δεσποτάδες που αποτελούν ένα αντιβαρο στην αίρεση να συμπεριλαμβανεται και ο Φλωρίνης Θεόκλητος ; “

Απαντώ
Ναι, δεν είναι ο Φλωρίνης Θεόκλητος από τους 5-6 επισκόπους που είναι οι μπροστάρηδες. Αλλά δεν είναι και από τους αιρετικούς αφού ποτέ στη Μητροπολή του δεν κήρυξε ο ίδιος αίρεση και μιλάει και Ορθόδοξα. Δεν είναι μόνο οι 5-6 μπροστάρηδες επίσκοποι οι ορθόδοξοι. Υπάρχουν και άλλοι οι δεν είναι μπροστάρηδες αλλά ούτε αιρετικοί.
Θέλετε και κάτι άλλο για να δείτε πόσο έχετε παρασυρθεί; Ξαναγράφτηκε αυτό και προσπεράστηκε.
Πόσοι επίσκοποι έστειλαν ορθόδοξο υπόμνημα πριν την δήθεν “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”; Δεν ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού; Δεν μάθατε ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο Φλωρίνης Θεόκλητος; Γιατί τότε παρασύρεστε στις άδικες και ασήκωτες κατηγορίες για τον μητροπολίτη Φλωρίνης;
Σας είπα και χθες μπερδέψατε την έννοια της δειλίας ή της λανθασμένης τακτικής με την έννοια της Ορθοδοξίας.

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Ε. Λωρίτου έγραψε “Δεν χρειάζεται η καταστολή ΄΄των παρόμοιων περιστατικών ΄΄ όπως λετε για να μην διαλυθει η μητρόπολή του ,γιατι αυτό είναι το ζητούμενο της διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου, δηλαδή το να δημιουργηθεί αναταραχή -- κατά το κρείσσων ο πόλεμος ειρήνης Θεού χωριζούσης -- ώστε η εκκλησία να επισπεύσει την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάστασιν της ειρήνης δια της καταδικάσεως της αιρεσεως και των αιρετικών”

Απάντηση
Με συγχωρείτε αλλά εδώ είναι που τα έχετε κάνει ρωσική σαλάτα... Το ζητούμενο του ιε΄ Κανόνα είναι η αναταραχή σε επισκοπή που είναι αιρετικός ο επίσκοπος. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε όπως σας είπα και σας εξήγησα και στα προηγούμενα σχόλια μου με αιρετικό επίσκοπο. Προσπαθείτε δλδ άκαιρα και άσχετα να εφαρμόσετε τον ιε΄ Κανόνα εκεί που δεν έχει εφαρμογή και τα κάνατε ρωσική σαλάτα.

Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Θα διαβασουμε την μελετη του κ. Κυριαζοπουλου και με προσοχη θα δουμε αν ειναι ικανοποιητικη

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ το να μετετρεπεται ενα σχόλιο σε πολλα δε σημαίνει τιποτα περισσοτερο παρα την απελπιδα προσπαθεια δημιουργίας ντόρου. Μπορεί κάλλιστα να περιγράφει μια άποψη σε ενα σχόλιο μερικών σειρών απο το να γράφονται σχολιακια 2 ή 3ων σειρών επαναλαμβανομενα.

Με ρωτάτε αν είμαι αποτειχισμενος.
Απαντώ:
αφήστε επιτέλους αυτή τη λεξη του συρμού. Βλέπετε παντού αποτειχισμενους και παλαιοημερολογίτες. Είμαι με το νεο ημερολόγιο. Τελεία και παύλα.

Σας Ρώτησα το πολύ απλό:
Θεωρήτε κακό την παύση μνημόνευσης αιρετικού επισκόπου και υποχρεωτική την μνημόνευση του αιρετικού επισκόπου;
Το ερώτημα είναι πολύ απλό και πολύ ξεκάθαρο για εναν ορθόδοξο. Γιατί δεν απαντάτε;;;;;

Σας κάλω να μου φερετε εσείς εναν κανόνα που λέει οτι ο αιρετικος επισκοπος πρεπει υποχρεωτικά μα μνημονεύεται επειδή είναι επίσκοπος.
Αναμενω...


15 κανόνας
όχι μόνον δια τον χωρισμόν δεν καταδικάζονται, άλλα και της τιμής της πρεπούσης, ως ορθόδοξοι, είναι άξιοι, επειδή, όχι σχίσμα επροξένησαν εις την Εκκλησίαν με τον χωρισμόν αυτόν, άλλα μάλλον ηλευθέρωσαν την Εκκλησίαν από το σχίσμα και την αίρεσιν των ψευδεπισκόπων αυτών.

Κάνω τις απλές ερωτήσεις
Ένας οικουμενιστης επίσκοπος ή αρχιεπίσκοπος πρεπει να μνημονεύεται;
Οι επίσκοποι που μνημονεύουν εναν οικουμενιστή αρχιεπισκοπο ακολουθούν τον κανόνα 15;;;;;;;
αν εξακολουθούν να τον μνημονεύουν είναι ΑΞΙΟΙ σύμφωνα με τον 15 κανόνα;;;;;;;
Αν διαβάζετε τον κανόνα 15 είναι ευκολο να απαντήσετε...

Βέβαια τα πολλά λογια είναι φτώχεια...

Απ. Παύλος
"Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρ’ ο ευαγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα εστω" ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.

Αγαπητέ δεν είμαι απο την μητρόπολη Φλωρίνης. Δεν γνωρίζω ουτε έχω προσωπικά με τον επίσκοπο σας. Ουτε πρωσοπολάτρης είμαι.

Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και είναι γεγονος οτι οι οικουμενιστες ασκούν πιέσεις σε όσους δεν είναι πρόθυμοι να τους ακολουθησουν.

Γνωρίζουμε όλοι πως η κατασταση είναι τέτοια που οι οικουμενιστες έχουν πίσω τους το παγκοσμιο οικονομικό πολιτικό σύστημα της ανομίας. Ως εκ τούτου ΝΑΙ είναι δύσκολο για εναν επίσκοπο να παει κόντρα σε αυτό το συστημα.

Εμείς όμως σαν ορθόδοξοι χριστιανοί δε πρέπει να στηρίξουμε τον επίσκοπο μας ( αν μάλιστα είμαστε βεβαιοι πως είναι αγαθός) στο χρέος του που είναι Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ;
Το να χειροκροτούσε την επιλογή τοι ΦΟΒΟΥ δεν κάνουμε κακό και στην Εκκλησία (ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ) αλλά και στον επίσκοπο μας (ο οποίος ίσως και να αναζητά φωνές που θα τον στηρίξουν στον δύσκολο δρόμο της ομολογίας);

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος ανώνυμος που ανά 3 λεπτά αγκομαχεί να αναμασήσει μια ευτελή επιχειρηματολογία υπέρ του εκτεθειμένου ποιμένα είναι πολύ κουραστικός κι η σπαστικότητα που εκφράζει δείχνει πρόδηλη ένδεια υποβάθρου τεκμηρίων!

Κύριε καλοπροαίρετα και φιλικά σας προτείνω να περιορίσετε τα τα ανά τρία λεπτά μηνύματα η ορθοδοξότητα του Μητροπολίτη -που αντιλαμβάνομαι καλοδιάθετα προβάλλετε- έχει σπιλωθεί και ειλικρινώς σας λέω μας έχει απογοητεύσει και έχει προκαλέσει τόση οργή, γιατί ακριβώς δεν την περιμέναμε από έναν Μητροπολίτη με το κύρος του Θεοκλήτου! Κι αν όντως είναι έτσι όπως τα λέτε και μακάρι να είναι έτσι ας βγει ο Μητροπολίτης να αναθεματίσει τον οικουμενισμό, τον Βαρθολομαίο ως αρχιοικουμενιστή, τη Σύνοδο της Κρήτης ως ΑΙΡΕΤΙΚΗ (κι όχι με απλές επιστολές τύπου στέλνω να δω τι κάνετε), να διαμαρτυρηθεί για την κατάντια του αρχιεπισκόπου και των υπολοίπων συνεπισκόπων του (κι όχι να μοιράζουν φιλοφρονήσεις και αλληλοπαινέματα σε προκλητικά άθεους επισκοόπους) να πάψει τους νεωτερισμούς (μεικτές επιμορφώσεις ομαδαρχών, μεικτά παιχνίδια βλέπε κρυμμένους θησαυρούς, παπάδες σε φωτιές, κατηχητές και κατηχήτριες που χρήζουν κατήχησης, πισίνες και άλλες κατασκηνωτικές σαχλαμαροειδείς κοσμικές ιδέες κ.α.) επί ποινής και τότε μετά βαΐων και κλάδων θα δεχτούμε την όντως ορθοδοξότητά του.

Λίγους μήνες πριν μπορούσαν να του προσάψουν το "Ὁ σιωπών δοκει συναινείν", τώρα που έλυσε τη σιωπή του με τις ευχαριστίες στον Ελπιδοφόρο με το επαίσχυντο κήρυγμα τον ναό της Αγίας Παρασκευής ανήμερα της εορτής της και το αλλόκοτο ότι κάθε ακολουθία στην οποία δεν μνημονεύεται ο οικείος επίσκοπος ή ο Πατριάρχης είναι άκυρη (δηλαδή όσες φορές κοινώνησε ο ίδιος ή εξομολογήθηκε ή τι έτερον έλαβε από του Καντιώτου, ο οποίος έπαψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη και ουδέποτε το πήρε πίσω ήταν άκυρο!!!!)... έχει ξεφύγει το πράγμα!

Ανώνυμος είπε...

@9 Σεπτεμβρίου 2016 - 1:33 μ.μ.

«Ο αείμνηστος εγκυρός ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΣ π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έχει πει ξάστερα ότι ο ιε΄ κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Το ακούς ανώνυμε - 9:06 μ.μ.;»

Ο μακαριστός π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος ουδέποτε θα έλεγε ότι ο ΙΕ’ Κανών της Α’ και Β’ Συνόδου είναι προαιρετικός. Διότι αυτό θα σήμανε ότι επιτρέπονται τα σχίσματα! Θα σήμανε:

1. Ότι είναι προαιρετική η τιμωρία του κληρικού που διακόπτει την μνημόνευση του Πατριάρχου του προ συνοδικής κρίσεως με την κατηγορία ότι ο Πατριάρχης διέπραξε κάποιο έγκλημα (βλ. πρώτο μέρος του Κανόνος).

2. Ότι είναι προαιρετική η επιβράβευση του κληρικού που φύλαξε την Εκκλησία από αιρέσεις και σχίσματα, διακόπτοντας την μνημόνευση του Επισκόπου/Μητροπολίτου/Πατριάρχου του πρό συνοδικής κρίσεως, επειδή κηρρύττει γυμνή τη κεφαλή κάποια αίρεση κατεγνωσμένη από συνόδους ή πατέρες, (βλ. δεύτερο μέρος του Κανόνος).

Τρελά πράγματα δηλαδή. Αν διαβάσετε προσεκτικά την επιστολή του π. Επιφανίου, θα δείτε ότι σχετικά με τον ΙΕ’ Κανόνα αναφέρει ότι η ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ αιρετικού επισκόπου είναι προαιρετική (όχι ο ίδιος ο ΙΕ’ Κανών).
Αλλά πότε είναι προαιρετική η παύση του μημοσύνου αιρετικού επισκόπου; Όταν, όπως μας λέγει ο π. Επιφάνιος, η Εκκλησία είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ. Εδώ είναι το πρόβλημα. Μετά την τελευταία Ιεραρχία και την Σύνοδο της Κρήτης, η Εκκλησία της Ελλάδος, μαζί με άλλες εννέα Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, έπεσε σε αίρεση!

Στην επιστολή του ο π. Επιφανίος επισημαίνει:

«Ἡ ὅλη κατάστασις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἶνε σήμερον λίαν θλιβερά. Ἴσως τελικῶς δὲν θὰ ἀποτραποὖν μεγάλαι περιπέτειαι.»…

και για την παύση του μνημοσύνου λέγει:

Αἱ θέσεις τῆς «Ἐπιστολιμαίας Διατριβῆς» ἰσχύουν ἒφ' ὅσον ἡ Ἐκκλησία ἠμῶν εἶνε Ὀρθόδοξος καὶ ὄχι αἱρετική. Tὸ νὰ «ὑγιαίνη» ἔχει πολλὴν εὐρύτητα. Ἀπόλυτον ὑγείαν (κανονικήν, διοικητικήν, ἤθικην κ.λ.π. ) δὲν δυνάμεθα νὰ ζητῶμεν παρὰ τῆς Ἐκκλησίας, ἀφοὖ αὐτὴ σύγκειται ἐξ ἀτελῶν καὶ ἁμαρτωλῶν ἀνθρώπων. εὔκταιον θὰ ἦτο νὰ ὑγιαίνη ἐν παντί. Ἀλλ’ εἶνε τοὖτο δυνατόν; Ἄρκει λοιπὸν νὰ εἶνε ἐκκλησία Ὀρθόδοξος καὶ οὐχὶ αἱρετική. ….Ἂν δὲ ἡ συνείδησις τινος δὲν ἀνέχηται νὰ μνημονεύη τοὖ ὀνόματος αὐτοὖ, ἔχει τὸ δικαίωμα, προβαίνων ἔτι περαιτέρω, νὰ παύση τὸ μνημόσυνον αὐτοὖ, συμφώνως τῷ ΙΕ’ Κανόνι τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου. Τοὖτο ὅμως εἶνε το ἔσχατον βῆμα, εἰς τὸ ὁποῖον δύναται νὰ προχώρηση, ἅν θέλη νὰ μὴ εὑρεθῆ εἰς σχίσματα καὶ εἰς ἀνταρσίας. Παύων δηλαδὴ τὸ μνημόσυνον, δὲν θὰ μνημονεύη ἑτέρου Ἐπισκόπου (ἐκτὸς ἅν πιστεύη ὅτι ὅλη ἡ ἐκκλησία ἠμῶν ἐπεσεν εἰς αἵρεση!), ἄλλα θὰ ἀναμένη, ὡς προέγραψα, ἐν τὴ «Ἐπιστολιμαία Διατριβή» μου, μετ' ἠρέμου συνειδήσεως τὴν κρίσιν Συνόδου….Ἔχομεν δηλαδὴ δικαίωμα, παρεχόμενον ὑπὸ τῶν Ἱερῶν Κανόνων, νὰ παύσωμεν τὸ μνημόσυνον αὐτοὖ, δὲν εἴμεθα ὅμως ὑποχρεωμένοι νὰ πράξωμεν οὕτω. Κατ' ἀκολουθίαν, ἅν τίς, χρησιμοποιῶν τὸ δικαίωμα αὐτοὖ, παύση τὸ μνημόσυνον, καλῶς ποιεῖ καὶ δὲν πρέπει νὰ ἐλέγχηται ὑπὸ τῶν ἄλλων.

Ανώνυμος είπε...

11.53μ.μ

Βλέπετε οτι μέ αυτο το μή σκεπτόμενο τσούρμο δεν μπορεί να γίνει διαλογος Εγώ τίμησα τον ΄΄Έλληνα ΄΄ καί του απάντησα με πολύ σοβαρότητα ,αλλά αυτός αδικεί τον εαυτόν του και την νοημοσύνη του καί θέλει να γίνεται απλώς τυφλό όργανο Δέν ειναι παραπάνω από 2-3 ανώνυμοι και ψευδώνυμοι που αναπαράγουν την νοοτροπία του όχλου Εχουν δικαίωμα οι άνθρωποι να υπηρετούν τις εμπαθείς ίσως και συμφεροντολογικες τους εξαρτήσεις εις βάρος της προσωπικής των αξιοπρεπείας Εμείς τί μπορούμε να κάνουμε Δέν θέλουν όυτε καν να μπουν στην διαδικασία να σκεφθούν Ο τρόπος που συμπεριφέρονται και γράφουν δειχνει το επίπεδό τους Τους γραφεις ένα σχόλιο μέ πολύ σοβαρή συλλογιστική και σου παραθέτουν 10 σχόλια έτσι για να γεμίζουν το χωρο με λόγια του αέρα Το άν είναι ο Θεόκλητος ορθόδοξος είνα πρός απόδειξιν μέ επιχειρήματα καί όχι επειδή κάποιος το λέει στόν αέρα Οι επίσκοποι έναι ορθόδοξοι ,αλλά η εκκλησία ειναι οικουμενιστική Πώς γίνεται αυτο ; Είναι έναι ρητορικό ερώτημα και δέν θέλω καμμία απάντηση και μάλιστα από τον ΄΄Έλληνα ΄΄ που θά επαναλάβει για ακόμα 10 φορές το ίδιο τροπάριο χωρίς κανένα επιχείρημα

Ανώνυμος είπε...

Ο "Έλλην" και οι άλλοι υποστηρικτές του Θεόκλητου, εκτός του ΛΚ, πολύ καλά τα λένε.

Με δυνατά επιχειρήματα απαντούν.

Ένδεια επιχειρημάτων υπάρχει από την πλευρά των συκοφαντών του μητροπολίτη Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:59 π.μ. εσύ επαναλαμβάνεις το ίδιο τροπάριο. Ο Έλληνας απαντάει ΣΩΣΤΑ.


Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:53 μ.μ. είσαι εκτός θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε χθεσινέ 11:53 μ.μ. οι καχυποψίες σου δίνουν και παίρνουν. Δεν πας καλά δυστυχώς με αυτές τις καχυποψίες.
Προσπάθησε να δείξεις λίγη σοβαρότητα.
Αν έχεις να πεις κάτι για το θέμα μας πες.
Διαφορετικά μην αλλάζεις θέμα με άσχετα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:58 π.μ. ο π. Επιφάνιος ήταν της σωστής γνώμης ότι η διακοπή του μνημοσύνου αιρετικού επισκόπου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. Πας να κάνεις την ημέρα νύχτα;
Να μας πεις ότι ο π. Επιφάνιος ήταν υπερ του υποχρεωτική διακοπής μνημοσύνου;
Δεν γίνεται να μας πείσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά από επιχειρήματα του "Έλληνα" δεν τα πρόσεξε ο ανώνυμος που έχει τρελλαθεί να κατηγορεί τον Θεόκλητο.

Ο Έλληνας έγραψε

"Πόσοι επίσκοποι έστειλαν ορθόδοξο υπόμνημα πριν την δήθεν “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”;
Δεν ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού;
Δεν μάθατε ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο Φλωρίνης Θεόκλητος;
Γιατί τότε παρασύρεστε στις άδικες και ασήκωτες κατηγορίες για τον μητροπολίτη Φλωρίνης; "

Για πρόσεξέ το παρακαλώ.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 218   Νεότερο› Νεότερο»

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com