1 Σεπ 2016

Το Ισλάμ είναι εδώ

islam
Το Ισλάμ είναι εδώ
Γράφει ο Αντώνης Λαμπίδης.
«Η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι το Ισλάμ είναι εδώ ! Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν».

Εν μέσω θερινής ραστώνης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης από του βήματος της ελληνικής Βουλής θέλησε με αυτή τη φράση του να υποστηρίξει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα. Μεταξύ άλλων φαιδρών, ο υπουργός ανέφερε ότι : «η κατασκευή του τζαμιού απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία από την χώρα μας… Όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;».
Η επιχειρηματολογία του υπουργού διακατέχεται από ιδεοληπτική σύγχυση, σκόπιμη (;) άγνοια της σκληρής πραγματικότητας όπως αυτή σήμερα διαμορφώνεται  στην Ευρώπη, όσο και από ανιστόρητες αναφορές.
Εδώ, δεν θα επιχειρηματολογήσουμε υπέρ ή κατά της δημιουργίας ισλαμικών τεμενών στη χώρα μας. Αν βρισκόμασταν σε άλλες ειρηνικές και ανυποψίαστες εποχές του παρελθόντος, αυτό το ζήτημα θα μπορούσε κάλλιστα να συζητηθεί με νηφαλιότητα και σύνεση που χαρακτηρίζει την ελευθεροφροσύνη του Έλληνα. Σήμερα όμως, όταν η Ελλάδα πιέζεται εξ ανατολών και εκβιάζεται εκ δυσμών με τα ανεξέλεγκτα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα μουσουλμανικών πληθυσμών, όταν η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο ακραίων εγκληματικών ισλαμικών στοιχείων, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανακίνηση τέτοιου θέματος.
Ας σημειωθεί ότι η ομιλία του υπουργού στη Βουλή συνέπεσε με μπαράζ εισβολών και επιθέσεων  σε ορθόδοξες εκκλησίες, με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότωφ στον προαύλειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου.
Είχε προηγηθεί, στις 27 Μαΐου 2016, εκδήλωση για την παιδεία στην Καλλιθέα, όπου ο υπουργός όταν ρωτήθηκε  για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, απάντησε με το εξής αμίμητο: «Το παιδί θα μαθαίνει για τα πολιτιστικά στοιχεία της ορθοδοξίας αλλά θα μαθαίνει κάτι και για το Ισλάμ, όταν στο διπλανό  θρανίο βρίσκεται ένα παιδάκι που οι γονείς του έχουν ασπαστεί το Ισλάμ». Κι ακόμη:  «Σιγά σιγά θα χτίζουμε μια τέτοια θρησκευτική ενημέρωση των παιδιών». Δηλαδή, κύριε υπουργέ της Παιδείας, κάτι σαν δελτίο ειδήσεων !
Σε ερώτηση στο τι κάνουν τα παιδιά μουσουλμανικής θρησκείας στο μάθημα των θρησκευτικών ο υπουργός απάντησε: «Εμείς θέλουμε το μάθημα που θα φτιάξουμε να μπορεί να κερδίζει και τα μουσουλμανάκια να ακούνε και κάτι για την δικιά τους θρησκεία. Στο κάτω κάτω ο χριστιανισμός δεν είναι ελληνικός χριστιανισμός, είναι χριστιανισμός. Δηλαδή η εθνικιστική  προσέγγιση της θρησκείας  είναι αίρεση. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία. Υπάρχει ελληνικό Κράτος, ελληνικό έθνος, υπάρχει και η ορθοδοξία».
Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς το μόνο που έχουμε μετά λύπης να υπογραμμίσουμε ότι αυτά τα εξωφρενικά ειπώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας της Ελλάδας. 1
Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή όπου κυριαρχεί σύγχυση εννοιών μέσα σε έναν απέραντο ωκεανό ημιμάθειας και ασχετοσύνης. Υπεύθυνα άτομα της Πολιτείας συναγωνίζονται για το ποιος θα εκστομίσει την μεγαλύτερη μπαρούφα, νομίζοντας ότι θα εντυπωσιάσει το χάσκον ακροατήριο. Το δε εξοργιστικό είναι ότι θεωρούν εαυτούς ειδήμονες, τη στιγμή που είναι παντελώς άμοιροι ελληνικής Παιδείας.
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και οι εξελίξεις στον περίγυρο μας δυσοίωνες. Ο εφησυχασμός και οι ψευδαισθήσεις ως συστατικά στοιχεία της τραγικής ανεπάρκειας των ιθυνόντων ακυρώνουν κάθε προοπτική ανασύνταξης της καθημαγμένης πατρίδας μας.
https://www.alfavita.gr/arthron/apokleistiko-ti-dilose-o-filis-gia-ta-thriskeytika-sta-sholeia-tin-ekklisia-tin-proseyhi-kai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com