1 Σεπ 2016

Νίκος Φίλης: Από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών

Δείτε από 5.20 και εξής
31 08 16 -Δευτερολογία του Νίκου Φίλη στην ολομέλεια της Βουλής

Από φέτος το νέο πρόγραμμα Θρησκευτικών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ esos.gr
Θα ήθελα επ’ ευκαιρία να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευτικών.
Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και σημείωσε τα εξής:
Α. Άκουσα μια τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Μητσοτάκη, προ μηνός σε μια τηλεοπτική εκπομπή που είπε ότι κι αυτός συμφωνεί ότι πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Β. Με το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ, ως Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέσα από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές και την Εκκλησία και τους θεολόγους και όλες τις πλευρές -η απόφαση είναι, βεβαίως, της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο, δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων-, είμαστε έτοιμοι και θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, σε μια αντίληψη να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό, αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών, βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή ζούνε μέσα στη χώρα μας διάφοροι πιστοί. Ελπίζουμε συντόμως να έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αντι να μαθουν τα παιδια γραμματα , τις αληθειες του Ευαγγελιου ,
μοντερνα φυσικη,χημεια,μαθηματικα,η να προσανατολιστουν επαγγελματικα για είναι σε θεσι να επιβιωσουν ,γεμιζουν το μυαλο τους με τα αχυρα της πανθρησκειας,αφου γεμισαν και τα δημοσια ταμεια με αχυρα,αφου προηγουμένως τα καταλυστεψαν,τωρα καταλυστευουν και την απαξ παραδοθησα πιστι ,την ορθοδοξια για να την αντικαταστησουν με τα αχυρα τις πανθρησκειας,εχουμε οντως σοφους κηβερνιτας,εφευρετας της εξωλεθρεψεως της πιστεως και της πατριδος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com