1 Αυγ 2016

Οι στρατιές των αποδομητών

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η εισβολή αναρχικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας. Οι εισβολείς διέκοψαν τη θεία λειτουργία και πέταξαν φυλλάδια εντός και εκτός του ναού, επειδή εκκενώθηκαν από τις Αρχές χώροι που είχαν καταλάβει - στους οποίους είχαν εγκαταστήσει και μετανάστες!

Σε μια επίδειξη σφοδρού αντιχριστιανικού πνεύματος, οι βέβηλοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους απλούς πιστούς, που είχαν πάει στην εκκλησία και ήθελαν να παρακολουθήσουν απερίσπαστοι τη θεία λειτουργία, χωρίς να ασχημονούν δίπλα τους άνθρωποι γεμάτοι μίσος και φανατισμό, που αρέσκονται να μολύνουν τα όσια και τα ιερά της πίστεώς μας.
Το μήνυμα προς την κοινωνία είναι το ίδιο το γεγονός. Στην Ελλάδα σήμερα ορισμένοι σκοτεινοί κύκλοι θεωρούν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να ασχημονούν σε χώρους που εκφράζουν τον σκληρό υπαρκτικό πυρήνα του εθνικού βίου. Δύνανται να αμφισβητούν εμπράκτως και με τον χυδαιότερο δυνατό τρόπο το δικαίωμα των Ελλήνων να επικοινωνούν με τον Θεό και να εκφράζουν την αγάπη τους για τον Χριστό και τον άνθρωπο.
Αυτό δεν συνέβη απότομα, από τη μια μέρα στην άλλη. Η ασέβεια, η κατάρρευση των αξιών, η σήψη και η παρακμή είναι τα αποτελέσματα πολυετούς, εργώδους προσπάθειας των νεοταξικών προπαγανδιστικών «στρατευμάτων».
Οι στρατιές των αποδομητών του ελληνικού έθνους στελεχώθηκαν από πολιτικούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές, δημοσιογράφους, εκδότες, επιχειρηματίες, τηλεπαρουσιαστές και πάσης φύσεως «διαμορφωτές άποψης». Όλοι οι προαναφερθέντες συστηματικά, αδιάκοπα και με ζήλο προσπαθούσαν να πείσουν την κοινωνία να αντιστρέψει τον αξιακό κώδικά της για να συμβαδίσει με το «μοντέρνο», το «νέο».
Εν πολλοίς, τα κατάφεραν και το «μοντέρνο» που ήρθε ήταν η χρεοκοπία, η διάλυση της αγοράς εργασίας, η εθνική υποτέλεια, η συλλογική κατάθλιψη, η καταστροφή του αστικού τοπίου, η ερήμωση της υπαίθρου, η λαθρομετανάστευση και μια διεθνώς καταγέλαστη «ελίτ» της συμφοράς.
Αυτοί είναι οι πικροί καρποί της επικράτησης της ιδεολογίας των ιερόσυλων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια παιδιά να ΄χεις,σίγουρα ένα ποτήρι νερό θα το΄χεις στα γεράματα!Καταπληκτικά παιδιά,στοχευμένες οι επιθέσεις τους,αν αυτό γινόταν σε τζαμί ή σε συναγωγή θα τους αποκαλούσαν τα ίδια παιδιά ρατσιστές,τώρα είναι απλά κακομαθημένα παιδιά από τους αντιρατσιστές.Παππού δεν είχαν να τους πει ότι αυτός ο χώρος είναι ιερός;Μάνα δεν έχουν να τους πει ότι σε αυτό το χώρο ενδεχομένως να καταφύγουν σε καιρό δύσκολο της ζωής τους;Ο πατέρας τους δεν τους μίλησε ποτέ ότι η εκκλησία είναι άσυλο και χώρος λατρείας του δημιουργού τους;Τι λέω...μάλλον απευθύνονται τούτα τα λόγια σε ώτα μη ακουόντων και η πώρωση έχει σφραγίσει εκτός των δερματικών πόρων και το νου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com