28 Ιουλ 2016

Ετήσιο σεμινάριο στελεχών ΣΦΕΒΑ στο Αηδονοχώρι Κονίτσης - Πορίσματα    ΣΦΕΒΑ                                         Κόνιτσα 24 Ιουλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 22 - 24 Ιουλίου 2016, στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο   Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.
   Συζητήθηκαν  εκτενώς οι σχέσεις Ελλάδος- Αλβανίας ως προς το ζήτημα των Τσάμηδων. Διαπιστώθηκε συμπερασματικά ότι:
1. Η Αλβανία χρησιμοποιεί τους Τσάμηδες ως την αιχμή του δόρατος του αλβανικού εθνικισμού,  με αλυτρωτικές βλέψεις κατά ελληνικών εδαφών.
 2. Οι Τσάμηδες κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής προέβησαν σε κακουργηματικές πράξεις (όπως δολοφονίες, βιασμούς, κλοπές,) κατά του  ελληνικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας.

 3. Ήταν συνεργάτες των Ναζί με τη βοήθεια των οποίων διέφυγαν από την Ελλάδα  κατά την αναχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων,  προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων.
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας  εισηγήθηκε το θέμα : « 1946-2016: 70 χρόνια από το συνέδριο της ειρήνης.»  Τονίσθηκε ιδιαίτερα, η παραπομπή του ζητήματος  της Βορείου Ηπείρου προς επίλυση από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ των τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, ΗΠΑ), μετά τη διευθέτηση του αυστριακού και γερμανικού προβλήματος.  
 Επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι, το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο παραμένει ανοιχτό βάσει του διεθνούς δικαίου και  συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  των Βορειοηπειρωτών, όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Επιβεβαιώθηκε, τέλος, το υψηλό φρόνημα των στελεχών μας  και η  απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα μας.   

Το Κεντρικό Δ.Σ.                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com