24 Ιουν 2016

Ορθόδοξοι Πολίτες Ημαθίας: Ανεπιθύμητος ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ημαθία!!!

Ανεπιθύμητος ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ημαθία!!!
Ο πατριάρχης, που εμπράκτως και δημοσίως καταπάτησε το κύρος των δεκάδων Αγίων Συνόδων και προσέβαλε την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων που αναθεμάτισαν τον Παπισμό, που περιφρόνησε το μαρτύριο χιλιάδων Αγίων που αντιστάθηκαν στους παπικούς και θανατώθηκαν από αυτούς, έρχεται στην Βέροια, στην πόλη του αντιαιρετικού Αποστόλου Παύλου και του αντιπαπικού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά.

«Εχθροί του Θεού δεν είναι μόνο οι αιρετικοί, αλλά και όσοι κοινωνούν μαζί τους».                                                            Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης
          Καλούμε τον ευσεβή λαό να μη συμμετάσχει σε καμία εκκλησιαστική ή κοινωνική εκδήλωση με τους επίσημους εργάτες της νοθείας της Πίστης.
«Να φεύγετε ολοταχώς από ιερείς που υπέκυψαν στην Λατινική υποταγή. Να μη συγκεντρώνεστε μαζί τους στην εκκλησία, ούτε να δέχεστε από τα χέρια τους καμία ευλογία. Διότι είναι καλύτερο να προσεύχεστε μόνοι στα σπίτια σας παρά να συνάγεσθε στην εκκλησία με τους Λατινόφρονες. Να μη προδίδετε κανένα από τα ορθά δόγματα τα οποία έχετε παραλάβει από παλιά».    
                                                                Άγιος Γερμανός

Ορθόδοξοι Πολίτες Ημαθίας

7 σχόλια:

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Εύγε! Εύγε! Εύγε!
Εφόσον οι ποιμένες δεν αντιδρούν στις όποιες παρεκτροπές και υποτιθέμενες αγαπολογίες με τους κακόδοξους παπικούς, υπάρχει ακόμα ο πιστός λαός που θα πρέπει να πει τα αυτονόητα. Γιατί αν δεν μιλήσει κανείς θα αναγκαστούν να μιλήσουν οι πέτρες.....και τότε αλίμονό μας.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουν το κόσμο γύρω τους και μπερδεύτηκαν.Να από τη μια ο μωαμεθανός,να από την άλλη ο βουδιστής,να από τα δεξιά ο καθολικός να από τα αριστερά ο προτεστάντης.Γίναμε μια παγκοσμιοποιημένη πολυπολιτισμική κοινωνία και κοντεύουμε να χάσουμε το προσανατολισμό μας.Λες και δε ξέραμε κάποτε ότι όλοι αυτοί υπήρχαν λίγο πιο πέρα από μας και πιο πριν.Λένε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα,και τις προκλήσεις τους στο σύγχρονο κόσμο.Μα όλα αυτά υπήρχαν,τώρα μας προκαλούν επειδή τα συναντάμε δίπλα μας,επειδή ανοίγουμε το παράθυρό μας και τα βλέπουμε;Όχι δε προσαρμοζόμαστε με αυτά,είναι συσχηματισμός δικός μας προς αυτά,κι αυτό είναι πλάνη του πονηρού.Θα μας πουν τρελούς και παλαβούς,ήδη μας λένε τζιχαντιστές του Χριστού,μας συγκρίνουν με συσκοτισμένους εγκληματίες.Ας πουν ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα τους,αυτό επιδιώκουν να εξοβελίσουν το Χριστό εντελώς,να φέρουν ένα νέο 'Χριστό' κατά τη πλάνη τους,Χριστό που δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία τους.Λένε όλοι προερχόμαστε από Αβρααμική ρίζα,καλύπτονται πίσω από τον Αβραάμ όπως και οι Φαρισαίοι που θεωρούσαν τον Αβραάμ γενάρχη τους,ο Χριστός όμως τους αποδοκίμασε,αν είστε παιδιά του Αβραάμ τότε θα δεχόσασταν κι εμένα γιατί ο Αβραάμ χάρηκε που είδε αυτόν που εσείς τώρα αποδοκιμάζετε.Από τον Αβραάμ προερχόμαστε πνευματικά αλλά δεν είμαστε όλοι παιδιά του Αβραάμ.Οι μουσουλμάνοι είναι παιδιά της δούλης,εμείς παιδιά της νόμιμης γυναίκας,εκείνοι κατά σάρκα εμείς κατά πνεύμα.Το λέει σαφώς ο Απόστολος,οι κληρονόμοι είναι από τη νόμιμη γυναίκα κι όχι από τη δούλη..Άρα ας μη χρησιμοποιούν τον Αβραάμ για όλες ...τις χρήσεις για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα...

Απόστολο είπε...

Να και κάτι διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...


Η μειοψηφία δεν μπορεί να επιβάλλει την άποψή της στην πλειοψηφία που εγκρίνει τις αποφάσεις του Οικουμενικού.

Ανώνυμος είπε...

ЕΥΓΕ στους Ορθοδόξους πολίτες της Ημαθίας για την αντίδρασή τους.
Σε μια εποχή ραστώνης και συμβιβασμού τέτοιου είδους αντιδράσεις μας γεμίζουν ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:38: για ποια "μειοψηφία" μιλάς;
Δεν πρόκειται για μειοψηφία αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν επικροτούν την πολιτική του πατριάρχη Βαρθολομαίου που έρχεται σε αντίθεση με τους ιερούς κανόνες αλλά δεν εκδηλώνονται δημόσια.
Η γνώμη των κοσμικών ανθρώπων που δεν πατάνε το πόδι τους στην Εκκλησία παρά μόνο στις μεγάλες γιορτές και τα πανηγύρια δε μετράει το ίδιο με αυτή των πιστών που έχουν οργανική σχέση με την Εκκλησία.
Όσο για το "οικουμενικός" που γράφεις αναφερόμενος στον πατριάρχη μάθε ότι κάθε τοπική Εκκλησία είναι από τη φύση της οικουμενική και δεν αποτελεί η οικουμενικότητα μονοπώλιο του πατριαρχείου της Πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Τυγχάνουν άξιοι επαίνου οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πολίτες της Ημαθίας για την πεπαρρησιασμένη και ομολογιακή τους αντίδραση απέναντι στην έλευση του καταπροδίδοντος την Ορθοδοξία, διά των κατά καιρούς σκανδαλωδών δηλώσεων και εκδηλώσεών του, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, του και συγκαλύπτοντος τις φρικαλέες "χαρκιανάκειες, ζηζιούλειες και "ελπιδοφόρες" κακοδοξίες, στην περιοχή στην οποία αυτοί ζουν και δραστηριοποιούνται.
Σε μια εποχή ανησυχητικής αδιαφορίας για το πατρώο Δόγμα και παραθεωρήσεως και νοθεύσεως αυτού από την πλευρά κορυφαίων εκκλησιαστικών αξιωματούχων αλλά και ενός ανεπίτρεπτου συμβιβασμού μερίδος κλήρου και πιστών με τη θλιβερή αυτή κατάσταση η σύμπηξη πυρήνων αντιστάσεως σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, μάλιστα δε στις κακώς ονομαζόμενες "Νέες Χώρες" όπου μνημονεύεται ο εκάστοτε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, συνιστά απόλυτη ανγκαιότητα και πληροί αφάτου χαράς και ελπίδος τους ορθοφρονούντες πιστούς.
Πολλά είναι τα πιστά μέλη της Εκκλησίας που αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις τη μειοδοτική και ολέθρια πολιτική την οποία εδώ και πολλά έτη ακολουθεί το Φανάρι στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων αλλά δεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε οργανωμένες και συλλογικές αντιδράσεις δημόσιας διαμαρτυρίας για την προαναφερθείσα πολιτική.
Τον τελευταίο, όμως, καιρό βλέπουμε να ξεπροβάλλουν ευαισθητοποιημένοι, περί την ακεραιότητα της πατρώας πίστεως, σύλλογοι λαικών μελών της Εκκλησίας, όπως π.χ. στην Ημαθία και την Πτολεμαίδα, που δίδουν διά των παρεμβάσεών τους, την καλήν ομολογία.
Ας ελπίσουμε να ιδρυθούν και άλλοι παρόμοιοι σύλλογοι και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς όφελος της πεφιλημένης μας Ορθοδοξίας η οποία προδίδεται αδεώς από τους οικουμενιστές "ποιμένες".
Δυστυχώς, μεγάλο μερίδιο ευθύνης υπέχουν και κάποιοι θεωρούμενοι ως φιλοπαραδοσιακοί ποιμένες που ενώ στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους μέμφονται τον ένοικο του Φαναρίου για τα οικουμενιστικά του καμώματα εν τούτοις όταν επισκέπετεται ο τελευταίος τις επαρχίες τους τον υποδέχονται μετά τιμών ασυνήθων και προξενουσών το δεινό σκανδαλισμό του λαού αντί να του απευθύνουν το "ουκ έξεστι σοι προδίδειν την Ορθοδοξία" και να διακόψουν το μνημόσυνό του όπως έπραξαν οι μακαριστοί Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Παραμυθίας Παύλος στην περίπτωση του πατριάρχου Αθηναγόρα.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com