24 Ιουλ 2015

Γιάννης Μπουτάρης: Το Ισλάμ είναι θρησκεία αγάπης – Το σωστό είναι να γίνει το τζαμί – (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε σε σπουδαστές δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη και απάντησε σε μια σειρά απο ερωτήσεις που του απεύθυναν οι μαθητές .
Αρκετές ερωτήσεις προσέγγισαν τα ζητήματα με τη Τουρκία και τις απόψεις που έχει για τη χώρα αυτή ο κ. Μπουτάρης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε «η Τουρκία αποτελεί ένα κράτος που έχει επεκτατικές βλέψεις και τάσεις» και οτι «Είναι αδηφάγοι και εξαρτάται από εμάς το να τους κόψουμε το βήχα» και στη συνέχεια απάντησε σχετικά με τη μουσουλμανική θρησκεία «είναι μια εξέλιξη της χριστιανικής, που απευθύνεται σε άλλου τύπου κόσμο. Παράλληλα είναι θρησκεία αγάπης και ειρήνης, σας προτείνω να διαβάσετε για αυτήν.»
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο θέμα ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στη Θεσσαλονίκη «Εάν έρθει η μουσουλμανική κοινότητα και μας πει ότι έχουν οικόπεδο και θέλουν να χτίσουν τζαμί εκεί, θα ρωτήσουν την πολεοδομία. Εάν έχουν και τις απαραίτητες άδειες να το κάνουν, δεν έχουμε πρόβλημα. Εμείς δεν ανακατευόμαστε εδώ καθόλου, ούτε δίνουμε λεφτά ούτε μπορούμε να αρνηθούμε, αν έχουν εγκεκριμένη άδεια από το κράτος» και επεσήμανε «»Η εκκλησία. αν είναι σοβαρή θα πει κάντε το».
Συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό υγείας
Μπουτάρης: «Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη»
Πηγή seleo.gr & protothema 23/07/2014
Στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί -  Ο Τούρκος υπ. Υγείας κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους
Σε εκδήλωση μαζί με τον τούρκο υπουργό υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη σχέση της πόλης με την Τουρκία. 
Συγκεκριμένα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι «ντροπή που δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη», ενώ αργότερα πρόσθεσε πως είναι στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί. 
«Οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης, ενώ σε αντίθεση με τον μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος υποστήριξε την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.
Από τη μεριά του, ο Τούρκος υπουργός κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους και να επανδρώσουν τα τούρκικα νοσοκομεία. Επίσης έκανε επίσημη πρόσκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να γνωρίσει τον πρωθυπουργό και να φάνε μαζί στον Βόσπορο. Πριν από αυτό ωστόσο, έκανε μια μικρή παρατήρηση στον δήμαρχο χαριτολογώντας, λέγοντας του πως μυρίζει έντονα τσιγάρο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ!ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ,ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ.
ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ

Efstathios Efstathios είπε...

Το γνώθι σε αυτόν δεν είναι κακό. Πώς νομιμοποιείτε ο Γιάννης Μπουτάρης να ομιλεί για τόσο λεπτά θέματα, που απαιτούν ειδικούς επιστήμονες και ειδικές αναλύσεις. Δημοκρατία δεν σημαίνει να λέω ότι ακούω ή ότι με καπνίζει. Να λέω αυτά που μπορώ να υποστηρίξω με τις δικές μου γνώσεις!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com