29 Ιαν 2015

Διαβεβαιώσεις Τ. Κουράκη σε Σταυρούλα Ξουλίδου: «δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών»


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΞΟΥΛΙΔΟΥ- ΚΟΥΡΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Είχε συνάντηση με την βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου
Νέα βιβλία από τους πρώτους στόχους του Κουράκη στο υπ. Παιδείας
Διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Νέα βιβλία και το μάθημα των θρησκευτικών από τα πρώτα θέματα που βάζει στο τραπέζι του διαλόγου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.
Ο κ. Κουράκης και η βουλευτής  των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη επεσήμαναν από κοινού  την άμεση ανάγκη σύστασης  επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε την κ. Ξουλίδου ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο χαρακτήρας του μαθήματος, ο οποίος παραμένει υποχρεωτικός και οι όποιες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να διευκολυνθούν οι αλλόθρησκοι μαθητές. Επίσης, συμφώνησε με την κ. Ξουλίδου στην πρότασή της ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα εκείνη σε κάποιο άλλο μάθημα.

Ο  κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην  κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι θα μπουν κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία και η δίκαιη αντιμετώπιση όλων.
Η κ  Ξουλίδου, όπως ανακοίνωσε, επικρότησε τη δέσμευση του υπουργού για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Και οι δύο  εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με κοινό στόχο την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της παιδείας, ενώ στοίχημα αποτελεί η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς χωρίς κενά στα σχολεία.
Επί τάπητος οι αλλαγές σε διδακτέα ύλη και νέα βιβλία για τα σχολεία
Διαβεβαιώσεις Κουράκη σε Ξουλίδου: «Παραμένει υποχρεωτικό μάθημα τα Θρησκευτικά»
    Επιστημονικές ομάδες θα συσταθούν σύντομα στο υπουργείο Παιδείας για την επανεξέταση της διδακτέας ύλης στα σχολεία και τη συγγραφή νέων βιβλίων. Αυτό συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη, σε συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.
   Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο Τάσος Κουράκης τόνισε στη συνομιλία του με την Σταυρούλα Ξουλίδου ότι δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση για αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος που παραμένει υποχρεωτικό, όπως άλλωστε και οι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται για τη διευκόλυνση των αλλόθρησκων μαθητών.
   Επίσης εξετάστηκε η αναζήτηση εκπαιδευτικών «οδών» ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα της διδασκαλίας τους, σε κάποιο άλλο μάθημα.
    Κατα τη συνάντηση τονίστηκε και πάλι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουρείου Παιδείας για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α' και Β' Λυκείου, αλλά και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με στόχο την διασφάλιση της ισονομίας και η δίκαιης αντιμετώπισης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com