28 Σεπ 2014

Νίκος Χειλαδάκης, Πως «βαπτίζουμε» το άσπρο, μαύρο και το ιστορικό….ανιστόρητοΠΩΣ «ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ» ΤΟ ΑΣΠΡΟ, ΜΑΥΡΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ …ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ
Κυριακή πρωί πριν πάμε στην εκκλησία έτυχε να παρακολουθήσουμε την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή ιεράρχη μητρόπολης της κεντρικής Ελλάδας, που υποτίθεται πως προωθεί τις παραδοσιακές μας αξίες. Πρώτη δυσάρεστη έκπληξη. Στην εκπομπή απαγορεύεται ο όρος και ο χαρακτηρισμός «λαθρομετανάστης». Όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι που κατά εκατοντάδες εισέρχονται καθημερινά βάσει συγκεκριμένου σχεδίου στην χώρα μας, ταυτίζονται με τους Έλληνες μετανάστες που πήγαιναν μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους στην Γερμανία την δεκαετία του πενήντα και του εξήντα για να δουλέψουν στις γερμανικές φάμπρικες. Μάλιστα αναφέρθηκε πως δεν θα πρέπει όλοι αυτοί να αισθάνονται κανένα... «κόμπλεξ κατωτερότητας» από τους γηγενείς και ότι θα πρέπει να τους τονίζουμε πως και αυτά που πιστεύουν, (όπως ίσως και οι… Τζιχαντιστές), έχουν μεγάλη αξία και ότι θα πρέπει και εμείς να τα… γνωρίσουμε από αυτούς.

Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη. Η οθωμανική κατοχή βαφτίζεται… πολυπολιτισμός και τονίζεται, ακούστε, πως την εποχή εκείνη οι χριστιανοί ζούσαν αρμόνικα με τους μουσουλμάνους, ότι όταν γιόρταζαν οι χριστιανοί γιόρταζαν μαζί τους και οι μουσουλμάνοι και ότι όταν γιόρταζαν οι μουσουλμάνοι γιόρταζαν μαζί τους και οι χριστιανοί. Έστω και να συνέβαινε αυτό σε κάποιες περιπτώσεις, δηλαδή για να μην τρελαθούμε τελείως, όλοι αυτοί που μαρτύρησαν στην σκοτεινή εκείνη εποχή, τα εκατομμύρια των άγριων γενοκτονιών της Ανατολής, είναι απλά μυθεύματα γιατί υπήρχε ένας.. «όμορφος» και «χαριτωμένος» πολυπολιτισμός, που πρέπει και σήμερα να τον μιμηθούμε για να πάμε μπροστά στον εκσυγχρονισμό της ιστορίας μας. Ακόμα και η γνωστή σε όλους μας αξιότιμη κύρια Ρεπούση, έχει ξεπεραστεί από όλες αυτές τις «προοδευτικές» απόψεις.  Αλλά δεν έφταναν όλα αυτά τα πολύ «ωραία». Στην περίφημη αυτή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, που την πληρώνουμε όλοι εμείς, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι θα πρέπει να αλλάξει και το σύνταγμα για να επανακαθορίσουμε την ίδια μας την ταυτότητα και την κάνουμε πιο ανεκτική στη διαφορετικότητα, στην άλλη άποψη και να σβήσουμε το αποκλειστικό της ελληνορθόδοξης ύπαρξης μας. Μπράβο και συγχαρητήρια στην περίφημη αυτή εκπομπή!!!
Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί μια ξέφρενη εκστρατεία με όλα τα μέσα, αλλαγής όλων των παραδοσιακών μας πιστεύω, όλων των παραδοσιακών μας αξιών, με αποκορύφωμα την ανατροπή της ίδιας μας της φύσης σαν ανθρώπινα όντα και πολυ περισσότερο σαν πρόσωπα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Αλλά το θλιβερό δεν είναι ότι οι γνωστοί «σωτήρες» της πατρίδας μας αγωνίζονται να μας… «αλλάξουν  τα φώτα», άλλωστε αυτή είναι η αποστολή τους, αλλά ότι όλα αυτά τα στηρίζουν και τα ενισχύουν και ιεράρχες της ελληνικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Δεν φτάνει που οι διάφοροι πολιτικοί «σωτήρες» μας «έσωσαν» από την καταστροφή, οδηγώντας τους Έλληνες στην αυτοκτονία, στον ξεριζωμό και στην ανεπανάληπτη ένδεια, δεν φτάνει που έχει παραδοθεί σε ξένους τοκογλύφους και ανθέλληνες η εθνική μας κυριαρχία, θα πρέπει να το υποστούμε και αυτό. Δηλαδή να βλέπουμε δημόσια  ιεράρχες να στηρίζουν και να προπαγανδίζουν όλη αυτή την νεοταξική λαίλαπα. Σε εκκλησίες μητρόπολης της δυτικής Θράκης και μάλιστα στον ακριτικό Έβρο, μοιράστηκε πρόσφατα, ακούστε, μέσα στους ιερούς ναούς ένα βιβλίο με τίτλο και περιεχόμενο να.. γνωρίσουμε το Ισλάμ. Δηλαδή εκείνο που μας καίει και εκείνο που μας απασχολεί και ίσως εκείνο που θα μας… «σώσει» είναι να…γνωρίσουμε το Ισλάμ!
Με όλα αυτά φαίνεται πόσο δίκαιο είχε εκείνος ο κορυφαίος βυζαντινολόγος, ο Στήβεν Ράνσιμαν και πόσο επίκαιρος είναι όταν έγραφε στο κορυφαίο βιβλίο του «Βυζαντινή Θεοκρατία», ότι, «Ο σεβασμός για την θεϊκή εξουσία του Αυτοκράτορα ή του Πατριάρχη δεν εμπόδιζε τους Βυζαντινούς να ξεσηκώνονται σε επανάσταση εναντίον ενός ανθρώπου που τον θεωρούσαν ανάξιο για τέτοια θέση».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βδελυγα της ερημωσεως ο οικουμενισμος και η παγκοσμιοποιησι
σ ολο του το μεγαλειο.Αισχος στους οικουμενιστας θρησκευτικους ηγετας και τους αντιχριστους και ανθεληννες ποτιτικους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ.Χειλαδάκη εκλήσσεσθε ; Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι εκ των ών ούκ άνευ για το οικουμενιστικό ρεπερτόριο του Δημητριάδος Οι τοιούτοι έχουν σπουδάσει την επιστήμη της ΄΄ επικοινωνίας ΄΄ στερημένοι παντελώς της αληθούς επικοινωνίας Όχι μόνο μας αποκάλεσε ψυχοπαθείς αλλά και πιστεύει ότι βρίσκεται σε ψυχιατρείο όπου δια της μεθόδου του υπνωτισμού θα μας αλλάξει προσωπικότητα έτσι ώστε να πιστέψουμε ότι είμαστε ρατσιστές
Ας μην τον αδικούμε όμως ! Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εκπομπή είναι παλαιά πρίν το φαινόμενο των τζιχαντιστών , των οποίων η κοφτερή μάχαιρα έχει επιφέρει κάποιες αλλοιώσεις στο ψυχισμό του συγκεκριμένου επισκόπου, ο οποίος έχει πράγματι μια εκπληκτική προσαρμοστικότητα άνάλογα με τον καιρό ή τόν χώρο τόν χωροχρόνο όπως λένε νά διατυπώνει διαφορετικά πράγματα Έχει ας πούμε μία θεολογία για τον χειμώνα και μία για το καλοκαίρι ΄΄ Σήμερα το να είσαι Χριστιανός είναι αιτία Μαρτυρίου ΄΄ λέγει Δηλαδή επί τέλους θυμήθηκε το μαρτύριο , το οποίο ασυστόλως μαζί με τους καλεσμένους του χλεύασε μαζί και τους αγίους μάρτυρες ! Είναι προτιμότερο κανείς να πιστεύει σε κάτι έστω και αν αυτό είναι η αθεΐα παρά να μην πιστεύει σε τίποτα παρά μόνο στην ιδιοτέλειά του !
΄΄Ωραίος κάλλει΄΄

Ανώνυμος είπε...

Ούτε κατά μία υπόθεση ο Δημητριάδος δέν προώθησε τις παραδοσιακές αξίες Απλά η θεολογία του σεληνιάζεται δηλαδή επηρεάζεται από την έλξη της σελήνης ένα φαινόμενο ανάλογο της παλίρροιας Είναι καί ο Δημητριάδος ένα μέρος του σύμπαντος !

Αντιοικουμενιστής είπε...

Διακρίνω υψηλόν φυλετισμόν εις τον άγιον Δημητριάδος. Διατί δεν φιλοξενεί εις το Φαραωνικόν Δεσποτικόν του μέγαρον διακόσιους - τριακόσιους τζιχαντιστάς;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν απατώμαι (παρακαλώ τον αξιότιμο κ.Χειλαδάκη και κάθε άλλον επαίοντα να με διορθώσουν στην περίπτωση που λαθεύω)στη σχετική συζήτηση συμμετείχαν και ο π.Βασίλειος Θερμός, γνωστός για τις περί "αντισημιτισμου", μεταναστών, δήθεν "χαμένων ευκαιριών" για την Ελλαδική Εκκλησία εξ αιτίας των αγώνων της τελευταίας για το λεγόμενο "Μακεδονικό" ζήτημα και για το ζήτημα της απαλείψεως του θρησκεύματος από τις αστυνομικές τυτότητες, στρεβλές του απόψεις και κάποιος θεολόγος που στελεχώνει τη διαβόητη ακαδημία Δημητριάδος και ο οποίος εξέφερε "άρρητα ρήματα" προβάλλοντας από τηλοψίας τις ιδεοληψίες του. Καλό θα ήταν να ετίθετο ενώπιόν μας το "σώμα του εγκλήματος", τουτέστιν ολόκληρη η συγκεκριμένη εκπομπή, προκειμένου να επιβεβαιώσουν οι αναγνώστες για μία ακόμη φορά το μέγεθος της διαστροφής της σκέψεως κάποιων θεραπόντων της "μεταπατερικής" "θεολογίας", μάλλον θολολογίας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μέ τον κ.Λυκούργο Νάνη θά πρέπει νά προβληθεί ολόκληρη η απείρου κάλλους εκπομπή καί άν συνομιλητής είναι ο π.Β.Θερμός τόσο τό καλύτερο !
΄΄Ωραίος κάλλει΄΄

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com