27 Σεπ 2014

Λυκούργος Νάνης, "Αλεξιπτωτιστές" Αρχιμανδρίτες


"Αλεξιπτωτιστές" Αρχιμανδρίτες
Ο μέλλων να εκλεγεί αρχιερεύς θα πρέπει επί τη βάσει των όσων διαλαμβάνει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο περισπούδαστο σύγγραμμά του που φέρει τον τίτλο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ να τυγχάνει ή Θεόκλητος ή Δημόκλητος και η εκλογή του να μην αποτελεί προιόν , προσυννενοήσεων,συναλλαγής και φατριαστικών δοσοληψιών. Ας "αφήσουν" οι άγιοι συνοδικοί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να μιλήσει το Άγιο Πνεύμα, του οποίου η προτίμηση δεν είναι δυνατό να έχει διαρρεύσει στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ γενικότερα πολύ καιρό προ των μητροπολιτικών εκλογών!

Στους "χρυσούς αιώνες" της Εκκλησίας και τι δε μηχανεύονταν και σοφιζόντουσαν κάποιοι άγιοι άνθρωποι, κατά τον προαναφερθέντα άγιο Νικόδημο, προκειμένου να αποφύγουν την επίφθονη επισκοπική καθέδρα! Άλλος απέκοπτε το ωτίο του, άλλος υποκρινόταν το δαιμονιώντα, άλλος έφευγε από δω κι από κει, άλλος απήγετο και άκων έσπευδε προς την αρχιερωσύνη!
Τα νεότερα χρόνια και "διηγώντας τα να κλαις" πλην, βεβαίως, ΕΠΑΙΝΕΤΕΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ! 
Σήμερα οι υποψήφιοι "μνηστήρες" αγαλλομένω ποδί σπεύδουν προς κατάκτησιν της "πολυφέρνου" και ωραίας νύμφης, τουτέστιν ιεράς τινός μητροπόλεως, καταχρώμενοι και παρερμηνεύοντες το σχετικό παύλειο χωρίο περί "ορεγομένου επισκοπής" και αφού προηγουμένως το αποτέλεσμα "μαγειρευτεί" σε διάφορες παρασυναγωγές, με τηλεφωνήματα, υποσχέσεις περί "αντιπαροχών κ.ο.κ.!
Επαναλαμβάνω, προς άρσιν παρεξηγήσεων, πλην ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ! Επίσης, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, η βούληση του λαού παραθεωρείται όπως έχει αποδείξει η σύγχρονη εκκλλησιαστική Ιστορία. Δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι μιας επαρχίας, σύσσωμα, να αιτούνται την εκλογή ενός κληρικού που εκδαπανήθηκε στη διακονία της αποσπώντας, κατ αυτόν τον τρόπο, την καθολική αποδοχή του ποιμνίου του και οι εκλέκτορες να εκλέγουν διάφορους "αλεξιπτωτιστές" αρχιμανδρίτες, που ως επί το πλείστων ενδιατρίβουν στο κλεινόν άστυ ως "ποντικοί" των συνοδικών γραφείων!
Για πολλούς αρχιμανδρίτες η θητεία τους ως γραμματέων στα συνοδικά γραφεία αποτελεί το πρόκριμα για την κατάληψη του αρχιερατικού αξιώματος με συνέπεια η αρετή και ο υπέρ της Εκκλησίας ζήλος κάποιων άλλων κληρικών να θεωρείται...μειονέκτημα!
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, παλαιότερα, είχε καυτηριάσει θεοφιλώς τον κρατούντα τρόπο εκλογής μητροπολιτών αλλά, δυστυχώς, μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε για την ανιτιστροφή της στρεβλής αυτής καταστάσεως ίσως γιατί συναντά αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ιεραρχίας!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερος!
Μπραβο Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αχ γιατρέ μου, μιλάτε σε ώτα μη ακουόντων. Μόνο εμείς τα διαβάζουμε που περιδιαβαίνουμε τα αγωνιστικά ιστολόγια για να παρηγορούμαστε, ποιός από τα ρετιρέ της εκκλησιαστικής εξουσίας ασχολείτε με όσα υπέροχα μας αναλύετε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου αδελφοί ποτέ δεν κατάλαβε το πτωχό μου το μυαλό γιατί ο εκάστοτε Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου εκλέγεται πάντοτε επίσκοπος μιας επαρχίας. Μήπως η καρέκλα στην οποία κάθεται προσελκύει τη χάρη του Αγ. Πνεύματος (συγχώρα με Θεέ μου κολάστηκα);

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός γ. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος ηρνήτω επισταμένως την αρχιεροσύνην, καίτοι δημόκλητος.

Ανώνυμος είπε...

Το agioritikovima περιδαβαίνει συνεχώς τα ιστολόγια για να πάρει ειδήσεις και εκκλησιαστικά θέματα για να κερδίσει καμμιά διαφήμηση.
Ντροπή δεν βάζει σωστά την παραπομπή κι΄αυτό είναι κλοπή του κόπου άλλων που εργάζονται αφιλοκερδώς.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟΙ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΩΝ ΑΛΛΕΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ....ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ γιατρέ, οι επισκοπομανείς αρχιμανδρίτες δεν στεγάζονται μόνο στο κτίριο της αρχιεπισκοπής. Έχουν εισχωρήσει -σαν μολυσματικός ιός- σε ουκ ολίγες μητροπόλεις, επηρρεάζοντες τους επισκόπους προς την κατεύθυνση της απραξίας και της αδιαφορίας απέναντι στα φλέγοντα ζητήματα της Πίστεως. Και είναι φυσικό. Έχουν καταλάβει ότι αφού οι Οικουμενιστές βρίσκονται στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις της Εκκλησίας, ο σίγουρος τρόπος για να γίνουν επίσκοποι είναι να τα έχουν καλά μαζί τους. Μάλιστα υπάρχει ένας τέτοιος που τον ξέρεις και τον ξέρω, που δεν κάνει τίποτ' άλλο στη ζωή του από το να κολακεύει και να γλύφει τους Οικουμενιστές.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να προστατεύσει το λαό του απ' αυτούς τους θεομπαίχτες.

Βασίλης Κερμενιώτης
Υπαγ. στην Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com