28 Σεπ 2014

Διαθρησκειακή Συνδιάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή (ΦΩΤΟ)

Νέα Υόρκη 21-22/09/2014. Διαθρησκειακή Συνδιάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε από τον ΟΗΕ σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο των “Εκκλησιών” πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη.Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λυπηρό, οπωσδήποτε, γεγονός η παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής στην πανθρησκειακή αυτή σύναξη. Δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής όπως και ο ομογάλακτός του Αλβανίας Αναστάσιος, άνδρες προικισμένοι με εκλεκτά προσόντα, ανιδιοτελείς, ιεραποστολικές προσωπικότητες των οποίων το έργο παγκοίνως αναγνωρίζεται, τα τελευταία, ιδίως χρόνια, μας απογοητεύουν με τις οικουμενιστικές "επιδόσεις" τους και αποξενώνονται, εξ αντικειμένου, απ το υγιώς φρονούν ποίμνιο.
Ευτύχησαν, αμφότεροι, να ποδηγετηθούν πνευματικά από ένα σέμνωμα της Ελλαδικής Εκκλησίας, το μακαριστό μητροπολίτη Νικαίας Γεώργιο (Παυλίδη), που λατρεύτηκε απ το λαό τον οποίο ποίμανε εξ αιτίας των αρετών και του έργου του. Μέχρι και ο κομμουνιστής δήμαρχος της Νίκαιας προσκύνησε με δάκρυα το σκήνωμά του και τον εγκωμίασε!
Ο αοίδιμος, όμως γέροντάς τους, καυτηρίασε με εγκύκλιό του τον οικουμενισμό εν έτει 1989 σαν "φοβερό εχθρό" της Εκκλησίας. Ενδεχομένως η εν τη αλλοδαπή διατριβή τους και ο πόθος τους για την επανένωση του χριστιανικού κόσνου να τους έχει εφοδιάσει με διαφορετικά κριτήρια περί τη στάθμιση προσώπων και πραγμάτων. Δεν πρέπει όμως επ ουδενί αυτά τα κριτήρια να παραθεωρούν και επισκιάζουν τη βοώσα και κράζουσα πραγματικότητα επί τη βάσει της οποίας ο οικουμενισμός, ο δόλιος και ύπουλος και εψιμμυθιωμένος με το επίχρισμα της αγάπης και της ενότητος του χριστιανικού κόσμου, τυγχάνει παναίρεση, προπομπός και πρόδρομος και προάγγελος της δαιμονικής πανθρησκείας!
Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και το λεγόμενο ΠΣΕ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ), στο οποίο, δυστυχώς, ο άγιος Αλβανίας κατέχει ηγετικό ρόλο προς αφάνταστο και άφατη πικρία του δεινώς, εν προκειμένω, αλγούντος ποιμνίου! Μάλιστα ο διαληφθείς αρχιεπίσκοπος ηγήθηκε, επί τι χρονικό διάστημα, αν δεν απατώμαι, και μιας συνιστώσας του ΠΣΕ που σαν αντικείμενο είχε τον παγκόσμιο ευαγγελισμό και την ιεραποστολή! Αλλά για ποια ιεραποστολή μιλάμε; Νοείται η ιεραποστολή εκτός του Σώματος της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου, τουτέστιν;
Ποια η έννοια, το περιεχόμενο και ο σκοπός της ιεραποστολής εντός του παν-προτεσταντικού ΠΣΕ στο οποίο συμμετέχουν ΙΣΟΤΙΜΑ (πού καταντήσαμε Θεέ μου), και αντιτριαδίτες και "επισκοπίνες" και "παπαδίνες" και υπέρμαχοι του "γάμου" των σοδομιτών και αυτουργοί της "ιερολογήσεως" του εν λόγω "γάμου";
Όσο για την πανθρησκειακή σύναξη, αυτή υπό το απατηλό πρόσχημα της ενασχόλησης και καταθέσεως θρησκευτικού λόγου με το παγκοσμίου εδιαφέροντος ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, απεργάζεται τεχνηέντως και με περισσή και ύπουλη μαεστρία,την καλλιέργεια και προώθηση του πανθρησκειακού ιδεώδους που τεκταίνεται εδώ και χρόνια στο σκοτεινό παρασκήνιο από τις σκοτεινές εκείνες δυνάμεις που βυσσοδομούν σε βάρος της Ορθοδοξίας, της μόνης Εκκλησίας, του μοναδικού κανόνος Πίστεως και Ζωής, της μονης ελπίδας αναψυχής, αγιασμού και σωτηρίας του συγχρόνου ανθρώπου.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com