7 Ιουλ 2014

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η κάρτα του Οικουμενικού Πατριάρχη

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η ευχαριστήρια κάρτα που έστειλε πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε όσους τον ευχήθηκαν για την ονομαστική του γιορτή (11 Ιουνίου). Το περιεχόμενο της κάρτας είναι το παρακάτω:
Σας ευχαριστούμεν θερμώς διά τας προσευχάς σας διά την συνάντησιν των Ιεροσολύμων, περί των οποίων είμεθα βέβαιοι, ως και διά τας πρόφρονας ευχάς σας επί τοις ονομαστηρίοις της ημετέρας Μετριότητος. Εύχεσθε πάντοτε, παρακαλούμεν, «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως».
Η ευχαριστήρια κάρτα στάλθηκε σε Αρχιερείς, Ιερείς και Ηγουμένους του Αγίου Όρους και τους καθιστά συμμέτοχους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, στις οικουμενιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα Ιεροσόλυμα με την παρουσία, τις δηλώσεις και τις συμπροσευχές του Πατριάρχη και του Πάπα.
Φωτογραφία της κάρτας δημοσιεύουμε παρακάτω.

10 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Κι αυτό ως αρνητικό και οικουμενιστικό το βρίσκετε; έλεος πια! Ο Κύριος ο ίδιος ζήτησε ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, η Εκκλησία σε κάθε θεία λειτουργία εύχεται υπέρ της των πάντων ενώσεως. Κακή και αυτή η ευχή της Εκκλησίας; Αναζητήστε στο youtube την ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου με τίτλο «Κατάκριση 1».

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΕΦ ΙΑ ΣΤΙΧ 36 ΟΤΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΟ Η ΔΟΞΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ.ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ,,,,ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΤΟΝ ΑΛΑΧ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝ ΜΟΝΟ ΔΟΞΑΖΕΙ,,,ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΙΘΗΚΩΝ Ο ΑΛΛΟΣ .......ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΛ ....ΜΡΑΒΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΡΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΜΕ .....ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ......ΠΟΝΩ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Αφού του έστειλαν ευχές αντί για ΄΄ πρόσθες αυτοίς κακά Κύριε ,πρόσθες αυτοίς κακά ΄΄ καλά νά πάθουν !

Ανώνυμος είπε...

"Η ευχαριστήρια κάρτα στάλθηκε σε Αρχιερείς, Ιερείς και Ηγουμένους του Αγίου Όρους και τους καθιστά συμμέτοχους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, στις οικουμενιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα Ιεροσόλυμα με την παρουσία, τις δηλώσεις και τις συμπροσευχές του Πατριάρχη και του Πάπα".
Τι έχεις να πεις Μιχάλη πάνω σ αυτό;
Επιτρέπεται να καθιστά συμμμετόχους στις οικουμενστικές ασχήμιες του ο πατριάρχης όσους διαφωνούν με αυτές;
Πες μας την άποψή σου!
Όσο για την ευχή άριστα πράττει η Εκκλησία και προσεύχεται. Καταδικάζει όμως με δριμύτητα τις συμμπροσευχές στις οποίες "διαπρέπει" ο πατριάρχης.

Ανώνυμος είπε...

καλααα εε εισαι άσχετος ,μην γραφεις τουλάχιστον γιατι εκτιθεσε!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εσύ Μιχάλη γνωρίζεις καλύτερα τό νόημα αυτής της ευχής από τους πνευματικούς δημιουργούς της που είναι ο Ιερός Χρυσόστομος καί ο Μέγας Βασίλειος ; Γιατί αυτοί δέν εφάρμοσαν την ενότητα την οποία υποδεικνύεις, μήπως εσύ είσαι εξυπνότερός τους ; Αλλά κακώς που οι σχολιογράφοι ασχολούνται μαζί σου γιατί έρχεσαι λές μία κοτσάνα καί φεύγεις όπως κοι οτι οι αγιορείτες ΄΄αυτοαποκαλούνται ΄΄ αγιορείτες καί οτι διακρίνονται σέ κανονικούς καί σέ μή κανονικούς Μήπως θά έπρεπε νά πάρουν το χρίσμα από εσένα βρε λεβέντη ;

Ανώνυμος είπε...

Τι να πουμε και τι να εννοησομε!Εχουμε κατανοησει κατι σημαντικο.Πως οταν καταπιανεται κανεις με νεες συμφωνιες με τον Αδη,καταργει αυτες που οδηγουν στον Παραδεισο.Και οι Πατερες μας διδαξαν απο τα διδακτικα εμπειρικα τους πως πρεπει να αγωνιζεσαι κατα των βδελυρων πνευματων πασης φυσεως,ειτε εισαι παρα-μικρος ειτε ανηκεις εις τα ανωτερα αξιωματα.Κινδυνευουσης δε της πιστεως,οι αββαδες της ερημου μας φωναζουν καθως και οι αγιοι πατερες''Παρε τα οπλα εναντιον των εχθρων ,για να υπερασπιστεις αυτον εδω τον Σταυροοο....'' Αλλοιως,η κατακλειδα θα ειναι Ο Θεος να κλεισει μαζι σου.Θα κνησουμε τας ακοας της μη υγιους διδασκαλιας εκτρεπωμενοι εις μυθους;;;πως θα πεις οτι χαιρεις?????????????

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Κακώς του εύχεσθε και όσοι του ευχηθήκατε καλώς επάθατε! Όπως ευκόλως διαπιστώνετε ο Αρχοντώνης έχει απολέσει και του τελευταίου ίχνους Ορθοδόξου Ταυτότητος και Ακεραιότητος. Όσο δια σε αδελφέ Μιχαήλ, τι να γράψουμε; Αν αδελφέ μου βιάζεσαι δια να ενωθής μετά των πλανεμένων λατίνων, οίοι ουχί μόνον δεν ήραν έστω και μιάν εκ των κακοδοξιών των και πλανών των, αλλά καθημερινώς εκτρέπονται εκ της Ορθοδοξίας και του Χριστιανικού Ήθους ολοένα και περισσότερον, δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε εις ουδεμιάν ομιλίαν δια την κατάκρισιν. Σπεύσε, αυτομόλησε προς τους λατίνους δια να ενωθής με τον αλάθητον πάπαν, δια να μεταλαμβάνεις όστιες, δια να διακηρύττης την εκπόρευσιν του Αγίου Πνεύματος "και εκ του Υιού", να λέγης ότι η Παναγία είχε σύλληψιν "άσπιλον", ότι μετά θάνατον θα φλέγεσαι εκ του "καθαρτηρίου πυρός", σπεύσε να λάβης την "ευλογίαν" όλων των παιδεραστών λειτουργών οίους το Βατικανόν τους φυγαδεύει δια μεταθέσεων κ.λπ., κ.λπ. Ημείς αγαπητέ Μιχαήλ τοιαύτην ένωσιν ούτε επιθυμούμε ούτε θέλουμε, όπως και δεν την επεθύμησαν μεγάλοι Άγιοι και Πατέρες της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όσο δια την κατάκρισιν, ναι ομολογούμε ότι είναι αμάρτημα. Βεβαίως αδελφέ Μιχαήλ θα έπρεπε ως γνώστης των αμαρτημάτων να γινώσκεις ότι τα αμαρτήματα έχουσι ιεραρχίαν. Όταν βιάζονται και κακοποιούνται ορφανά και παντελώς ανυπεράσπιστα παιδάρια από υποτιθεμένους "λειτουργούς" και μάλιστα δη "ιερωμένους" θα έπρεπε τούτον να σε συγκινή περισσότερον εκ της αμαρτίας της κατακρίσεως. Δεν γινώσκω εάν έχης τέκνα, αλλά φαντάσου τα τέκνα υμών να είχαν υποστεί σεξουαλικήν κακοποίησιν ή σκληρόν βιασμόν και τινές αντί να οδηγήσουν τους δράστας εις την δικαιοσύνην, να τους δίδουν "φύλλον πορείας". Ανέγνωσε τα σχετικά χωρία των Αγίων Γραφών, τι λεγη ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Χριστός δια αυτούς που θα σκανδαλίσουν και μόνον (ουχί να βιάσουν ή να κακοποιήσουν) μικρά παιδάρια. Τι λέγη λοιπόν αδελφέ Μιχαήλ; Να κάνουμε τοιούτους "φίλους";

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Μιχάλη, ή μαλλον φιλτατε βολιδοσκοπε..

Οταν στην Ορθοδοξια ευχωμεθα, "υπερ της ενωσεως των πάντων ενώσεως", αναφερωμεθα στον Θεο, συμφωνως προς την Αρχιερατικην Αυτου προσευχη, οπου ο Κυριος ειπε στον Κυριο υπερ εκεινων οι οποιοι ελαβαν και τηρησαν τα ρηματα του Θεου Πατρος, τα δοθεντα σε εμας "δι' Υιου".
Και οσους δεν θελησαν να λαβουν και να τηρησουν τα ρηματα του Θεου Πατρος, ο Κυριος ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.

Οταν λοιπον αγαπητε Μιχαηλ, ο Ρωμαιος Ποντιφηκας, ομολογει το αγιο Πνευμα αιτιουμενο και εκ του Υιου, συγχεωντας την πηγη της αιτιοτητας του Πατρος και επι του Υιου, προς απο κοινου ηθελημενη παραγωγη του αγιου Πνευματος, δηλαδη του τριτου της παρεας, τον οποιο ο αγιος Γρηγοριος ο Παλαμας, τον προσδιοριζει κτιστο, τοτε ο Ρωμαιος Ποντιφηξ, ομολογει εναν δικο του θεουλη, φτιαγμενο στα μετρτα της υπερηφανειας του.

Και αυτο δεν συνιστα "νομιμη ποικιλια πιστεως".
Συνιστα αιρεση, οπως βεβαιωνει ανα τους αιωνες ο Οικουμενικος θρονος της Ορθοδοξιας, εκτος της εποχης του Βεκου , του Καλεκα, και του τυπου εκεινου που απεβιωσε στην διαρκεια της ΨΕΥΔΟσυνοφοτ της Φλωρεντιας, του αντιμαχομενου του αγιου Μαρκου του Ευγενικου.

Φιλτατε Μιχαηλ, ,μια τετοια πιστη, ειναι διαφορετικη απο εκεινη που εδιδαξε ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος.
Και οποιος λεγει το αντιθετο, θα ηταν καλο να επιστρεψει στο κομποσχοινι πρωτα και μετα στα θρανια με μετανοια.

Εχεις την ικανοτητα να απατησεις Ορθοδοξα?

Πολυ θα χαιρωμασταν να διαβασουμε την γνωμη σου...

Ομως για να ξερεις εκ των προτερων, εμεις αρνουμεθα τον ορο της συνοδου της Φλωρεντιας, περι της "δι΄Υιου" συμβολης εις την εκπορευσιν του αγιου Πνευματος.

Κανεις Ορθοδοξος δεν θα επευλογουσε την γνωμη αυτη ως αληθεια εκ Θεου...

Η ενωσις των παντων, μονο ομοδοξων του Χριστου επι ομοπιστων μετακυ των, ειναι εφικτη...

Αιρεση και πλανη δεν χωρα μπροστα στον θρονο του Θεου...

Και οσοι λεγουν το αντιθετο, απλα θεομαχουν...

Και οσοι αρνουνται να ομολογησουν τους Λατινους αιρετικους, απλα ομολογουν την πιστη τους, αλλα Χριστο δεν εχουν.

Γερασιμος Θηκαρας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com