29 Απρ 2014

Φώτης Μιχαήλ, Προεκλογικά πηγαδάκια



ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ
Ας ακούσει κάποιος τις κουβέντες στους καφενέδες...
-Κυρ-Θανάση, εσύ που είσαι και παλιός δικηγόρος, μήπως ξέρεις ποιοι είναι σήμερα οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο;
-Έ...Τι να σας πω βρε παιδιά. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά οι άνθρωποι, που μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή, μου είναι εντελώς άγνωστοι! Μήπως τους προτείνουμε εμείς, για να τους ξέρουμε κιόλας; Άλλοι τους διαλέγουν.  Εμείς απλώς καλούμαστε με την ψήφο μας, να τους εγκρίνουμε. 

- Εσύ κυρ-Βαγγέλη, που ήσουνα και λυκειάρχης, μήπως τους γνωρίζεις; Ξέρεις κάτι να μας πεις για την καταγωγή τους, για την προκοπή που έκαναν, πριν εκλεγούν, για τις ιδέες τους; Έχεις υπ' όψη σου τουλάχιστον τα ονόματά τους; 
- Απ' ότι έχω διαβάσει, εκλέγουμε συνολικά είκοσι έναν ευρωβουλευτές. Η αλήθεια είναι πως ακούγονται ένας δυο για κάποιες παρεμβάσεις τους, αλλά ούτε τα ονόματα όλων τα γνωρίζω ούτε και τι πάστα άνθρωποι είναι.
- Δηλαδή, κυρ-Βαγγέλη, στέλνουμε στην Ευρωβουλή, να μας εκπροσωπήσουν, ανθρώπους, που ούτε την φάτσα τους δεν γνωρίζουμε!
Τον λόγο, χωρίς να μεσολαβήσει κενό, τον παίρνει από μόνος του ο φιλόλογος της παρέας, ο κυρ-Φάνης .
- Αν μου επιτρέπετε, πάνω στο θέμα αυτό, έχω να σας πω μια δυο σκέψεις κι αν θέλετε τις ακούτε.
Οι άνθρωποι αυτοί, που στην ουσία εκλέγονται από τα κεντρικά κομματικά γραφεία των Αθηνών, ποιους εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή; Ασφαλώς εμάς, τους Έλληνες.
Κι όταν λέμε ότι εκπροσωπούν εμάς, τους Έλληνες, τι ακριβώς εννοούμε; Εννοούμε ότι εκπροσωπούν την Ελληνικότητα, και οφείλουν με αυτοθυσία να αγωνίζονται για το συμφέρον του Έθνους, για τις αξίες μας και τις παραδόσεις τις δικές μας.
- Δηλαδή, κυρ-Φάνη, δεν πρέπει να μοιάσουμε σε όλα με τους Ευρωπαίους; Στα δικά μας θα μείνουμε;
- Εσείς, μωρέ, τι λέτε; Ξέρετε πολλούς Ευρωπαίους, που περιφρονούν τα δικά τους; Δεν βλέπετε με τι πάθος και με τι φανατισμό Γάλλοι, Εγγλέζοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ρώσοι κλπ, υπερασπίζονται την Εθνική και Πολιτισμική τους ταυτότητα; 
- Έ, ναι , σ' αυτό δεν έχεις και άδικο.
- Όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης όχι μονάχα δεν παραιτούνται, αλλά με κάθε μέσον υπερασπίζονται τις παραδόσεις τους, και φυλάνε τον πολιτισμό τους σαν τα μάτια τους! Πράγμα που γίνεται ολοφάνερο στα Όργανα της Ε.Ε., στην Παιδεία τους, στα Εθνικά τους Κοινοβούλια, στα τηλεοπτικά τους προγράμματα, στον στρατό τους, παντού!
Ενώ εμείς τι κάνουμε; Κάνουμε εντελώς το αντίθετο: Αρνούμαστε τα τιμαλφή τα δικά μας, περιφρονούμε τον πολυτίμητο δικό μας πολιτισμό, και ζηλεύουμε το κάθε φανταχτερό ''τίποτα'', που μας έρχεται από τα ξένα. 
Πόσες φορές, μέχρι σήμερα, ακούσατε Έλληνα ευρωβουλευτή, να δίνει μάχες για τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας;
Δεν μας τιμά, αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε: Οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο διστάζουν να δηλώσουν την ταυτότητα του Έθνους που εκπροσωπούν!
Θαρρείς και ντρέπονται για την ύψιστη τιμή, που τους δόθηκε, να εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται την ιστορία, τα ιδανικά και τον πολιτισμό ενός λαού με συνεχή παρουσία τρισήμισυ χιλιάδων χρόνων!
Γι' αυτό, όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, θα ήταν καλά, να βγουν δημοσίως και να μας πουν:
Νοιάζονται για την γλωσσική μας παράδοση ή είναι από εκείνους, που αδιαφορούν και την χλευάζουν;
Σέβονται την Πίστη μας την Ορθόδοξη ή την περιφρονούν και την πολεμάνε;
Τιμάνε την Ιστορία μας ή συμπορεύονται με εκείνους, που την περιγελούν και την παραχαράσσουν;
Κρατάνε τα ήθη και τα έθιμα τα δικά μας ή προτιμάνε τα ξένα; 
Έτσι, για να ξέρουμε κι εμείς ποιους θα ψηφίσουμε...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com