28 Μαρ 2014

Πρόσκληση Κάρολου Παπούλια στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Ελλάδα. Έτοιμο το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του νομικού προσώπου της Ρωμαιοκαθολικής “Εκκλησίας”, στην Ελλάδα.

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος
Ως «σοφό άνθρωπο» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά το πέρας της 45λεπτης συνάντησης που είχαν στο Βατικανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.
«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος»,  τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Απατώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.
Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Πάπας θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.
Πηγή: ΑΜΠΕ-  naftemporiki,28/03/2014
Συνάντηση στο Βατικανό
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος
Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. «Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ προς τον Ποντίφικα αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.
Ο Κάρολος Παπούλιας δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.
Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» και «εγκάρδια» τη συνάντηση που είχε με τον Πάπα στο Βατικανό.
«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συνάντηση με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής μας και της περιφέρειας. Νομίζω ότι είναι ένας πεφωτισμένος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, την οποία εκφράζει και στους λόγους του. Νομίζω ότι είναι ένας Πάπας, της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».
«Έγιναν αναφορές στα παιδικά χρόνια του Πάπα, που 13 χρόνων, στην Αργεντινή, δούλευε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του και η παρατήρησή μου είναι ότι ένας νέος, ένα παιδί, που περνά αυτές τις δυσκολίες, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».
Σε εγκάρδιο, επίσης, κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του νομικού προσώπου της Καθολικής Εκκλησίας, στην Ελλάδα.
Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Οι δύο Πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την έκθεση «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com