29 Ιαν 2014

Ασεβής πρόκλησις



Ασεβής πρόκλησις
'Ανόητο αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τον τύπο, που διάλεξε ασεβέστατο τρόπο για να προβληθή! Ποιός ο τρόπος και ο τύπος;
• Ο τύπος, πρότυπο σύγχρονης ασέβειας, είναι ο Βαγγέλης Διαμαντό­πουλος. Τί έκανε; Έγινε καρναβαλιστής στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στό Άργος Ορεστικό της Καστοριάς. Εμφανίστηκε με γένεια και ράσα, για να δια­κωμωδήση την ιερωσύνη των χριστιανών.

Και το άκρον άωτον της βλάσφημης ασεβείας του. Κρατούσε στα χέρια σκεύος, που έμοιαζε με Δισκοπότηρο, για να χλευάση τη θεία Κοινωνία. Καλούσε δε καρναβαλιστές να... «τους κοινωνήση»!
• Η ασέβεια παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αν σκεφθή κανείς, ότι  αυτό τό πρόσωπο, που με θρασύτητα και αναίδεια διακωμώδησε δημόσια την πίστι των Ορθοδόξων και το φρικτό μυστήριο της θείας Κοινωνίας, είναι βουλευ­τής, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου!
• Ο ασεβής βουλευτής Διαμαντόπουλος δηλώνει αναρχικός. Έχει επα­νειλημμένα απασχολήσει την κοινή γνώμη με έξαλλες και ασεβείς ενέργειές του. Είναι δε βουλευτής Καστοριάς, περιοχής, που έχυσαν το αίμα τους Μα­κεδονομάχοι, όπως ο Παύλος Μελάς, για να μείνη αυτή η γη Ορθόδοξη Ελλη­νική.
Οι μεν Μακεδονομάχοι με δέος και ευλάβεια, γονατιστοί, δέχονταν όλοι τη θεία Κοινωνία, ενώ ο σύγχρονος θεομάχος, αυτή τη θεία Κοινωνία την δια­κωμώδησε κατά τον αισχρότερο τρόπο, «τό αίμα της διαθήκης κοινόν ηγη­σάμενος» (Εβρ. ι΄ 19).
• Τό «ανόητος», που είπε ο Αρχιεπίσκοπος, δεν απαλλάσσει της ευθύνης τον ασεβήσαντα βουλευτή. Δεν έχει, δηλαδή, το ακαταλόγιστο.
Για τους σταυρωτές του Γολγοθά είπε βεβαίως ο Κύριος από το θρόνο της υπέρτατης αγάπης, «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσιν» (Λουκ. κγ΄ 34).
Εκείνοι, οι σταυρωτές, άσχετοι παντελώς με την παρουσία του Χριστού, αγνοούσαν το πρόσωπό Του. Δεν ήξεραν τι έκαναν σταυρώνοντας τον Κύριο της δόξης.
• Ο κ. Διαμαντόπουλος όμως ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε τι ση­μαίνει για τους χριστιανούς η θεία Κοινωνία. Ήξερε, ότι είναι βουλευτής, που ωρκίστηκε στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Ήξερε, πως το Σύνταγμά μας, του οποίου υποσχέθηκε τήρησι, έχει αρχή την Αρχή του παντός, τόν Άναρχο Θεό, την Αγία Τριάδα. Ήξερε, πως η ασέβειά του καρφώνει με καρναβαλικούς ήλους τον Αρχηγό της Ζωής, που προσφέρεται στους πιστούς με το Άγιο Ποτήριο.
• Όλα αυτά τα ήξερε ο κατ' ευφημισμόν Διαμαντόπουλος. Ελαφρυντικό εκ των προτέρων κανένα. Και μετάνοια εκ των υστέρων καμμία.
• Εζήλωσε δόξαν διωκτών, παλαιοτέρων και νεωτέρων. Εζήλωσε δόξαν Στάλιν και όλων των ασεβών, που σταύρωναν τη Μεγάλη Παρασκευή ιερείς της Εκκλησίας! Άλλωστε δεν κρύβει τήν ιδεολογική του γενιά ο Βαγγέλης Δι­αμαντόπουλος. Το θέμα είναι, τι εν προκειμένω πράττουν οι τρείς θεσμοί:
• Τό κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρκεί έμμεση αποδοκιμασία. Απαιτείται άμεση διαγραφή του αντίχριστου βουλευτή.
• Η Βουλή των Ελλήνων. Απαιτείται να αποπεμφθή από το Σώμα ο Δι­αμαντόπουλος, κατηγορούμενος για προσβολή των ιερών και των οσίων του Έθνους.
• Η Ιερά Σύνοδος. Απαιτείται άμεσος αφορισμός του προκλητικά ασε­βούς και κακόβουλου βουλευτή. Το ζήτησαν ήδη πολλοί Μητροπολίτες.
Αν ολιγωρήσουμε, σε λίγο οι ασύδοτοι ασεβείς θα αρπάζουν το Άγιο Ποτήριο από τη θεία Λειτουργία των Χριστιανών και θα «ρίπτουν τα άγια» στά καρναβαλικά λυσσασμένα σκυλιά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποτροπαιο το γεγονος,σκεφτεται κανεις γιατι επιτρεπει ο Θεος ,δοξα τη μακροθυμια σου Κυριε.
Ο δυστυχης αυτος δειχνει τη πνευματικη του φτωχια και πτωσι και μονο τη ψυχη του βλαπτη,εκανα τις εξης σκεψεις ,μηπως αν αν ντυνοτανε
μασκαρας και κρεμουσε στο λαιμο μια ταπελα με το Οναμα πατριαρχης Βαρθολομαιος και καλουσε τους μασκαραδες για να συμπροσευχηθουν και συλειτουργησουν και εξεφραζε την επιθυμια του για κοινο ποτηριο
και καλουσε και τα σκυλια σε συλειτουργα και παρισταναι,οτι τους ματεδιδε τη θεια κοινονια δεν θα ειτανε πιστη απεικονιση,οσο και αν φαινεται αποτροπαιο,της σημερινης πραγματικοτητος,μηπως αυτο δεν κανει και ο πατριαρχης Βαρθολομαιος και ολοι οι οικουμενισται ιεραρχαι και ιεραρχαι
δια του οικουμενισμου,δεν διδουν τα Αγια στα σκυλια συμροσευχομενοι και συλειτουργουντες μαζι τους καταπατουντες τα αγια ,γυμνη τη κεφαλη
Αραγε θα συνηρχετο αμεσως η σεπτη Ιεραρχια για να τους καθαιρεση και να καταδικαση την παναιρεσι του Οικουμενισμου,εδω η καταστασι εχει
γινει αιωνιζουσα προκαλοντας την αγανακτασι του Θεου και του πιστου λαου και μιας μειοψυφιας ιεραρχων και κληρου.
Μηπως γιαυτο επετρεψε ο Θεος ηθελε
να μας δειξει,οτι ολοι μας καταντησαμε μασκαραδες κληρως και λαος και τον εμπεζουμε σαν τον αξιολυπητο βουλευτη Βαγγελη Διαμαντοπουλο,κατηχηση του χρειαζεται,αλλα που θα βρεθει κηρηκας,αφου οι θρησκευτικοι ηγεται πλανηθηκαν.....

Ανώνυμος είπε...

Όμως και κάποιος άλλος βουλευτής όντας παρών χασκογελούσε με το δρώμενο ... αλλά μετά το καταδίκασε ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com