29 Ιαν 2014

Άθεοι εν κόσμω ή και εν θρόνω;
Άθεοι εν κόσμω ή και εν θρόνω;
Θέλετε νά κυβερνήσετε, κ. Τσίπρα. Θέλετε να ηγηθήτε αυτού του τόπου, που λέγεται Ελλάδα. Μόνο που λησμονείτε, ότι η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε σε σας ούτε σε κανένα άλλο κόμμα ούτε και στους λεγομένους σήμερα Έλληνες.
• Ανήκει στους ήρωες, που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της. Και οι ήρωες αυτοί δεν ήσαν άθεοι.
• Ανήκει στους διδάχους του Γένους. Και αυτοί δέν ήσαν άθεοι.
• Ανήκει στην Ελληνική Παιδεία. Και αυτή δεν ήταν ποτέ άθεη.
• Ανήκει στην ιστορία της. Και αυτή δεν ήταν ποτέ άθεη, ούτε γράφτηκε από αθέους.

• Ανήκει στους φωτιστές της, πού την έβγαλαν από τον πρωτογονισμό των ειδώλων και την ωδήγησαν στον πολιτισμό του πνεύματος. Και αυτοί, οι φωτιστές, δεν ήσαν άθεοι «εν τω κόσμω» (Εφεσ. Β΄ 12). Ήσαν οι Απόστολοι του Χριστού.
• Ανήκει στην παράδοσι της. Και αυτή δεν είναι άθεη.
Σείς, κ. Τσίπρα, δηλώνετε επίσημα, ότι είστε άθεος. Εκπρόσωπός σας, ο βουλευτής κ. Αμανατίδης, με πολύ απλότητα και ως αυτονόητο για το πρόσ­ωπό σας, είπε στις 19 Ιανουαρίου 2014, ότι είστε άθεος. Καί φυσικά δεν διαψεύστηκε.
Διακαίωμά σας ατομικό η αθεία. Δεν μπορεί όμως το ατομικό δικαίωμα ενός αθέου να επιβληθή στο λαό μιάς χώρας χριστιανικής.
• Αν έχετε παράπονο από λεγομένους χριστιανούς άλλων πολιτικών πα­ρατάξεων, που καπηλεύονται τη θρησκεία προς ίδιον κομματικό όφελος, βγή­τε τίμια και ξεχωρίστε ιερούς θεσμούς από άθλιους εκμεταλλευτές ιερών και οσίων.
Και μεις βέβαια δεν ταυτιζόμαστε με κόμματα, που έχουν και... λίγο θρη­σκευτικό χρώμα. Δεν είναι πάντως το ίδιο, ένας δεδηλωμένος άθεος και ένας ασυνεπής χριστιανός.
• Η δική σας αθεία οδηγεί στη χείριστη αθλιότητα. Δηλαδή, πώς η συν­έπεια της αθεϊστικής σας απόψεως θα φανή στην υλοποίησι του προγράμ­ματός σας;
• Θα κηρύξετε και Συνταγματικά την Ελλάδα ως κράτος άθεο;
• Θα καταργήσετε τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της Παιδείας;
• Θα ξερριζώσετε την πίστι του Ιησού Χριστού και την ελπίδα της ζωής από τις νεώτερες γενιές;
• Θα διώξετε τό μάθημα τών Θρησκευτικών από τα σχολεία;
• Θα δώσετε «οικογενειακά» δικαιώματα στούς ομοφυλοφίλους, ίσα με εκείνα των φυσιολογικών ανθρώπων;
Αυτά και άλλα ακόμα είναι συνεπακόλουθα ενός δεδηλωμένου αθέου άρ­χοντα. Και σείς δηλώνετε άθεος, κ. Τσίπρα. Λοιπόν, όλα τα παραπάνω θα τα πραγματώσετε; Πέστε το με ευθύτητα στον Ελληνικό λαό.
Και αν ψηφίση ο λαός την αθεία σας, τότε θα έχη προδώσει την ταυ­τότητα και την ιδιοπροσωπεία του. Αλλά και θα πρέπη να ετοιμαστή να υ­ποστή τις συνέπειες ενός αθέου καθεστώτος, που απροκάληπτα ανοίγει πό­λεμο κατά της πίστεως των χριστιανών και κατά της Εκκλησίας των μαρ­τύρων και των οσίων.
• Κύριε Τσίπρα, «σκληρόν πρός κέντρα λακτίζειν» (Πράξ. κστ΄ 14).
• Όσο για τους εκκλησιαστικούς ποιμένες, που σπεύδουν σε εναγκαλισμό συναντήσεων και συζητήσεων με ανατέλλοντα αστέρα, ας προσέξουν.
«Τίς κοινωνία φωτί προς σκότος;» (Β΄ Κορ. Στ΄ 14).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ο λαός ψηφίσει την αθεΐα παπά μου άραγε "τότε θα έχη προδώσει την ταυ­τότητα και την ιδιοπροσωπεία του" ή μήπως θα έχει σιχαθεί τους "ασυνεπείς" χριστιανούς και προτιμά την όποια συνέπεια επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

Πολυχρόνιο, υγεία και γλυκό παράδεισο να σου δώσει ο Χριστός μας, αγαπητέ και σεβαστέ μου π. Δανιήλ, για το ωραίο Σου αυτό και δυνατό άρθρο-κήρυγμα. Είσαι προφήτης και δυνατός αγωνιστής της ορθόδοξης πίστης μας. Συγχαρητήρια για την πετυχημένη Σου διακονία τόσα χρόνια στον αμπελώνα του Χριστού.
Σε ευχαριστούμε.
Με πολλή αγάπη π. Ιερεμίας
Δημητσάνα - Μεγαλόπολη

Ανώνυμος είπε...

Π.Δανιήλ, όταν έχεις ένα λύκο απέναντί σου λίγο πολύ ξέρεις τι να κάνεις αν θέλεις να σωθείς. Όταν έχεις όμως ένα προβατόσχημο λύκο, που μάλιστα βελάζει κιόλας, τότε τι πρέπει να κάνεις; Καλά όσα γράφετε για τον Τσίπρα αλλά για όλα αυτά που του καταλογίζετε ότι θα κάνει νομίζω ότι τον έχουν προλάβει είδη άλλοι. Ποιοι; μα φυσικά οι ένθεοι «Χριστιανοί» Γ. Παπαντρέου , Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος κ.π.ά. που από τη μια βελάζουν κι από την άλλη κατασπαράζουν.
Προσέξτε που οδηγείτε το ποίμνιο σας ,έχετε τεράστια ευθύνη.
Με σεβασμό προς την Ιεροσύνη σας ένας ακρίτας πολύτεκνος που η μόνη του ελπίδα είναι ο γλυκύτατος Ιησούς, η Παναγιά η Πελαγίσα και κάτι σπηλαιότες που μας θεραπεύουν τις καθημερινές δαγκωματιές ενθέων και αθέων.
Παρασκευάς Ερημονήσης

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζοταν τουτος ο λογος.Η πολιτικη ζωη εχει καταντησει καρναβαλικη.
Να κανουμε και λιγο χιουμορ.
''Σβερκωστε τους,θα μας καταντησουν φυτωρια-αθειας''π

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com