30 Ιουλ 2012

Βατικανό - Πνευματική καθοδήγηση ανάμεσα στα εκθέματα


Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) φωτογραφία / Giuseppe Cacace
Οι 20.000 και πλέον επισκέπτες την ημέρα που έρχονται στο Βατικανό από όλο τον κόσμο θα έχουν ακόμα ένα λόγο να επισκέπτονται τα μουσεία του. Τον Αύγουστο, όσοι επισκέπτονται τα μουσεία του Βατικανό, θα μπορούν να επωφελούνται και από την πνευματική καθοδήγηση που θα προσφέρουν μέσα σε αυτά ιερείς!
Οι ιερείς θα κάθονται σε δύο τραπέζια και θα προσκαλούν τους επισκέπτες να τους προσεγγίσουν εάν επιθυμούν να συζητήσουν για διάφορα πνευματικά θέματα, όπως η αιωνιότητα, ή να τους προσφερθεί ηθική υποστήριξη, και μάλιστα σε μια ποικιλία γλωσσών.
Ο Γενικός Γραμματέας του κρατιδίου της πόλης του Βατικανό, Επίσκοπος Giuseppe Sciacca, πρόσφατα ανακοίνωσε την καινούρια αυτή πολιτική στο L’ Osservatore Romano.

Επισήμανε πως με το που θα τοποθετηθούν οι ιερείς, τα μουσεία θα εξυπηρετούν πλέον πλήρως τους πνευματικούς τους σκοπούς, καλωσορίζοντας ανθρώπους ανεξάρτητα πίστης και καταγωγής.
Πέραν της πνευματικής σκοπιάς του θέματος, μιλάμε για ένα εξαιρετικό παράδειγμα τεχνικής θρησκευτικού τουρισμού, μιας πτυχής του τουρισμού που θα μπορούσε να διαπρέψει στη χώρα μας, και λόγω των χιλιάδων πλούσιων ομόδοξων Ρώσων, αλλά και λόγω της πλούσιας θρησκευτικής μας παράδοσης που θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον πνευματικών ανθρώπων και ερευνητών από όλο τον κόσμο και τις θρησκείες.
TopGunZ, από RT

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.Θα κάνουν "κατήχηση" στους επισκέπτες.
Αυτό, δηλαδή, που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στους επισκέπτες όλων των βυζαντινών εκκλησιών και μοναστηριών. Όχι με τέτοιο άκομψο τρόπο, αλλά όπως γίνεται σε κάποια μοναστήρια του Αγίου Όρους στους ξένους επισκέπτες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com