24 Ιουλ 2012

Αδιαφορία από τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

Ιωνάθαν Μακρής: «Προσφέροντας δωρεάν το λόγο του Θεού σε όλη τη Θράκη»
eie1
Από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη μοιράζοντας το λόγο του Ιησού. Μέσα σε μία εβδομάδα περίπου έχουν οργώσει όλη τη Θράκη και έχουν μοιράσει 126.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, συμπεριλαμβανομένων και 15.000 τουρκικών γραφών
..
Ο λόγος για τους εθελοντές της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, περνούν πόρτα – πόρτα προσφέροντας το λόγο του Θεού δωρεάν, "για να υποστηρίξουν τη χώρα μας, στους δύσκολους καιρούς που περνάει", όπως λένε χαρακτηριστικά.
Το dimosia.gr εντόπισε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης Ιωνάθαν Μακρή, ο οποίος εξήγησε το σκοπό της άφιξης τους εδώ και τους σκοπούς του Σωματείου εν γένει.
eie2«Είμαστε Σωματείο αναγνωρισμένο από όλους τους κρατικούς φορείς» σημειώνει αρχικά ο κος Μακρής και συνεχίζει «βασικός μας στόχος είναι να διαδόσουμε το λόγο του Θεού. Είναι κρίμα να υπάρχει η Καινή Διαθήκη γραμμένη στα ελληνικά και ο μέσος Έλληνας να μην την έχει διαβάσει», εξηγεί. «Επισκεπτόμαστε κάθε σπίτι ξεχωριστά και αφήνουμε μια Καινή Διαθήκη μαζί με ένα cd-mp3 με ανάγνωση της Καινής Διαθήκης καθώς και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο» συνεχίζει, διευκρινίζοντας ότι «δεν είμαστε ούτε απατεώνες, ούτε αιρετικοί και δεν έχουμε καμία σχέση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά».eie3
Η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια περίπου από τον Κώστα Μακρή, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του επιδόθηκαν σε εθελοντική Ιεραποστολή στη Νέα Γουινέα σε μια περιοχή όπου ζούσαν ιθαγενείς. Ο σκοπός του Κώστα Μακρή επετεύχθη, οι ιθαγενείς ασπάστηκαν το λόγο του Ιησού και έκτοτε το κίνημα γιγαντώθηκε και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε 30 χώρες.eie4
Στο camping της Αλεξανδρούπολης, όπου έχουν καταλύσει οι εθελοντές της Ένωσης, βρίσκονται 330 άτομα εκ των οποίων οι 100 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι κατάγονται από 22 διαφορετικές χώρες.
Η επίσκεψη εκεί, είναι ένας καταιγισμός πληροφοριών, αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να μοιραστούν την εμπειρία που τους έκανε να ασπαστούν τους σκοπούς της Ένωσης και να δραστηριοποιηθούν στο βασικό σκοπό της που είναι το Κήρυγμα του λόγου του Θεού. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στην Αλεξανδρούπολη ιδίοις εξόδοις και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα τόσο για την πόλη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή στην οποία έχουν κάνει διανομές της Καινής Διαθήκης.
Η φετινή τους εξόρμηση στην Ελλάδα περιλαμβάνει, εκτός από τη Θράκη, την Πελοπόννησο και όλα τα νησιά, ενώ αμέσως μετά την λήξη της παραμονής τους στην Αλεξανδρούπολη (δηλαδή την Τετάρτη 25/07) τελειώνει μεν η φετινή αποστολή, αλλά το έργο συνεχίζεται. Η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση πέραν του θρησκευτικού κηρύγματος επιτελεί κι άλλο έργο, αφού στους κόλπους της συντηρεί συσσίτια απόρων και ένα κέντρο μητρότητας για γυναίκες που δεν επιθυμούν την έκτρωση. Επίσης, σύντομα ξεκινά και μία πολυκλινική για τις κοινωνικές ανάγκες των φτωχών, των άπορων και των προσφύγων που βρίσκονται στον τόπο μας.
Βασικό τους σύνθημα είναι η φράση «Ο Θεός σ’ αγαπάει» και όσο για το οικονομικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, αυτό προέρχεται καθ’ ολοκληρίαν από εθελοντές που σέβονται το έργο της Ένωσης και συνδράμουν από το υστέρημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com