24 Σεπ 2010

Παπισμός και Αγγλικανοί

Η είδηση ότι πάνω από 40 Αγγλικανοί επίσκοποι, εκατοντάδες ιερείς και μισό εκατομμύριο πιστοί θα ενταχθούν, μέσω της Αγγλικανικής Ουνίας στον Παπισμό επειδή διαφωνούν με τις καινοτομίες της δικής τους ομολογίας, έρχεται να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους ορθόδοξους οικουμενιστές.

Οι Αγγλικανοί θα γίνουν αποδεκτοί ως έγγαμοι, αρκεί να δεχτούν το ” πρωτείο” και το ” αλάθητο” του Πάπα.

Τα αποτελέσματα από την πολύχρονη συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο ΠΣΕ δυστυχώς δεν έχουν κανένα θετικό στοιχείο.

Πόσοι ετερόδοξοι πείστηκαν από τη δική μας μαρτυρία μέσα στο ΠΣΕ για να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας ;

Ο Πάπας Βενέδικτος μάλιστα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στη Βρετανία «αγιοποίησε» τον συγγραφέα και καρδινάλιο Τζόν Χένρι Νιούμαν, που είχε ασπασθεί τον Ρωμαιοκαθολικισμό.

Μάλιστα η μνήμη του Νιούμαν θα τιμάται στις 9 Οκτωβρίου, την ημέρα της μεταστροφής και όχι στις 11 Αυγούστου, την ημέρα του θανάτου του .

Όπως πολύ σωστά δήλωσε ο Ρωμαιοκαθολικός συγγραφέας James Martin, αυτό «Είναι πολύ ασυνήθιστο και μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι η είσοδος του Newman στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ήταν πιο σημαντική από την είσοδό του στον ουρανό». Αυτό όμως υπήρξε και το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Πάπας.

Δείτε σχετικά και:

- Επιμένουν οι Αγγλικανοί στον Οικουμενισμό

- Βατικανό και Αγγλικανοί

- Καρποφορία της αγγλικανικής Ουνίας

- Το δίκοπο σπαθί του Βενέδικτου

-Τέλειωσε η επίσκεψη του Πάπα στη Βρετανία

-Συμπροσευχή του Πάπα Βενέδικτου με τον Ρόουαν Ουίλιαµς

-Και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος στη συμπροσευχή του Πάπα Βενέδικτου με τον Ρόουαν Ουίλιαµς (video)

-Ρόουαν Ουΐλλιαμς, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ και Δρυϊδης-Βάρδος

-Δρυίδες και 'χριστιανοί' σε "διάλογο" και όχι μόνο...

-Ο δαιμονικός Δρυϊδισμός

-Γεύση από Λονδίνο. Ο χριστιανισμός και το ευαγγέλιο στο περιθώριο

-Ρόουαν Ουΐλλιαμς. Αρχιεπίσκοπος ή Aρχι-αιρετικός;

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εμείς δεν έχουμε την ανάγκη κανενός. Ούτε να μας προσχωρήσει, ούτε να του προσχωρήσουμε, ούτε και να τους προσχωρήσουμε. Είμαστε πάνω από όλους και από όλα, είμαστε οι ηγήτορες του οικουμενισμού, εμείς, δικός μας είναι ο οικουμενισμός. Καιρός να αλλάξουμε και όνομα. Τι πάει να πεί ορθόδοξος; Ορθόδοξοι είναι οι μαρξιστές, ορθόδοξοι και υπερορθόδοξοι είναι οι Εβραίοι, ορθή και ορθόδοξη είναι και η πολιτική των ΗΠΑ.

Λοιπόν, πρόταση : Οικουμενική Εκκλησία (μεταπατερική) αντί του "Ορθόδοξη" (και παλαιοπατερική).

Όταν, δε, με το καλό (και με την κάρτα του πολίτη) η οικουμενική εκκλησία μας γίνει παγκόσμια, λάβει σάρκα και οστά με τον πάπα (αυτός φροντίζει για μας) τότε θα πάρουμε τη θέση που μας αξίζει. Τη θέση του θυρωρού για να δέχεται πάντας τους προσχωρούντας.

Αμήν γένοιτο και ήμαρτον Κύριε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώντας με το περιεχόμενο των κειμένων και του blog αλλά και του σχολιαστή κ.Χριστοδουλίδη (δύο όψεις του ιδίου νομίσματος) σκέφτομαι: Είναι πρέπον και μπορούμε εμείς στον 20ό αιώνα να το αλλάξουμε, όταν μάλιστα η Ορθοδοξία είναι η μόνη που ΔΕΝ παρεξέκκλινε του ορθού Χριστιανικού Δόγματος και της ορθοπραξίας; Νσ μην ξεχνούμε πως Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι -και αποκαλούνται- εκατομμύρια Χριστιανοί και σε Ρωσία και Αμερική, Ευρώπη και Αφρική και σ' όλο τον κόσμο.

Το ουσιώδες δεν είναι η ονομασία αλλά η ορθή πίστη με τα ορθά έργα. Eίμεθα χλιαροί Χριστιανοί, ευδαίμονες ολιγόπιστοι και υλιστές στην πράξη, συσχηματιζόμενοι με τον αιώνα τούτο τον απατεώνα και δεν μας ζώσει κάποια άλλη ονομασία αλλά η αλλαγή ζωής. Αύτά βλέπουν οι αλλόδοξοι και δεν έρχονται σε εμάς. Στους άλλους πηγαίνουν ίσως για τις επίγειες δόξες και εξουσίες, αλλά οι άλλοι είναι σταθεροί στις απόψεις τους και στην πορεία που χάραξαν. Εμείς, ήπιοι, με συμπλέγματα κατωτερότητας, χαμογελαστοί και χωρίς συνείδηση του "τζιβαϊρικού και πολύτιμου" (Μακρυγιάννης) που κατέχουμε.

Οι αρχαίοι πιστοί λεγόταν "οι της οδού" και σαν σύμβολο είχαν το ΙΧΘΥΣ. Εμείς αυτά δεν τα χρησιμοποιούμε χωρίς επίπτωση στην σωτηρία μας. Η Χριστιανική Εκκλησία (=σύναξη) προσδιορίσθηκε σαν Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, αυτή δηλ. που πιστεύει τα σωστά.

Γένοιτο η επιστροφή των αιρετικών στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, που είναι η Ορθόδοξη. Αμην.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com