Ο 59χρονος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς(
Έχει δώσει το «πράσινο φως» για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου, ‘ευλογεί’ την χειροτονία των γυναικών, ενώ πρόσφατα έκανε την απίστευτη πρόταση να ενσωματωθούν στη βρετανική νομοθεσία «κάποιες διατάξεις» του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου της ‘Σαρίας’!!!Τον Αύγουστο του 2002, δυο μόλις μήνες πριν από την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Αρχιεπίσκοπος, με μία κίνηση που προκάλεσε «θύελλα διαμαρτυριών», έγινε επίτιμο μέλος της «Αδελφότητας των Δρυίδων της Ούαλλίας» σε μια μεγάλη τελετή στο Σαίντ Νταίηβιτς της Ούαλλίας. Εχρίσθη Δρυϊδης-Βάρδος από τον Αρχιδρυΐδη της Βρετανίας Δρα Ρόμπυν Λιούζ.Το 2005 άλλο "σκάνδαλο" σχετιζόμενο με τους δρυίδες ξέσπασε, όταν ένας ιερέας της Επισκοπικής εκκλησίας, ο W. William Melnyk, προσχώρησε επίσημα στο ‘Δρυιδικό Τάγμα του Yew’ και πήρε το νέο του δρυιδικό όνομα ‘OakWyse’.
Οι σχέσεις του ιερέα με τον δρυιδισμό άρχισαν να έρχονται στο φως ύστερα από ένα άρθρο της γυναίκας του επίσης ιέρειας στην Επισκοπική Εκκλησία, της Rev. Glyn Ruppe-Melnyk, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Επισκοπικής Εκκλησίας των ΗΠΑ και αφορούσε μία ‘φεμινιστική λειτουργία’.
Στην λειτουργία της Ruppe-Melnyk, γίνεται λόγος για ‘τον Θεό Μητέρα’. Κάποιοι ανακάλυψαν ότι το άρθρο δημοσιεύθηκε και σε φιλοπαγανιστικές ιστοσελίδες.
Τι ήταν οι Δρυίδες.
Οι Δρυίδες ήσαν μέλη ιερατικού σωματείου των αρχαίων Κελτών. Δεν είχαν ναούς, συνέρχονταν μέσα στα δάση και τελούσαν τις πανθεϊστικές λατρείες τους μέσα σε σπηλιές, προσέφεραν δε και ανθρωποθυσίες.
Στην Βρετανία θυσίαζαν στη «θεά» Ανδράστη τις γυναίκες αιχμάλωτες ως εξής. Έκοβαν τα στήθη τους, τα έβαζαν στα στόματά τους επάνω, τις διαπερνούσαν με πασσάλους και κρεμούσαν τα άψυχα κορμιά τους σε δέντρα του ιερού άλσους (Διών ο Κάσσιος, LXII 6).
Τις ανθρωποθυσίες των Δρυίδων αναφέρουν και οι Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (Historia Naturalis XXX) και Τάκιτος (Annales XIV.28-30, Germania IX και ΧΧΧΙΧ), μεταξύ πολλών συγγραφέων. «Και αυτοί οι Γαλάτες που εξευμενίζουν με ανθρωποθυσίες τους ανελέητους θεούς Τεύτα, Έσο και Τάρανη...» (Λουκανός, Φαρσάλια Ι, 422-465).
Είχαν αιρετό, ισόβιο αρχηγό, τον «Μεγάλο Δρυΐδη» και ασκούσαν εξουσία. Όταν οι Ρωμαίοι τους έδιωξαν από τη Γαλατία, κατέφυγαν στη Βρετανία. Καταδιώχθηκαν όμως και από εκεί και τελικά εξαφανίστηκαν κατά τον α΄ μ. Χ. αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, με τα κινήματα της ‘νεοειδωλολατρίας’ και του ‘νεοπαγανισμού’, άρχισαν να αναβιώνουν..
Το 2000 σύμφωνα με άρθρο του Jonatan Petre για την ‘London Telegraph’, επρόκειτο να λάβει χώρα η λεγόμενη διάσκεψη, «Το Πνεύμα του Τόπου 2000», ('Spirit of the Land'), η οποία παρουσιάστηκε ως «συνεδρίαση του χριστιανικού-δρυιδικού διαλόγου και συμφιλίωσης για τη νέα χιλιετία» και στην οποία είχαν προσκληθεί να πάρουν μέρος ανώτεροι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας μαζί με Δρυίδες και παγανιστές με σκοπό να βοηθήσουν στην «συμφιλίωση» των παραδόσεων.
Σύμφωνοι με το ‘πνεύμα της εποχής’, όπου το ενδιαφέρον για τις δοξασίες του κινήματος της Νέας Εποχής (New Age), της νεοειδωλολατρείας και της ‘λευκής μαγείας’ είναι αυξημένο, οι διοργανωτές της διάσκεψης προσκάλεσαν την Emma Restall Orr, , ηγέτη του βρετανικού Τάγματος των Δρυίδων, τον αιδ. Marcus Small, εφημέριο του Hertfordshire και τον κοσμήτορα του Guildford, τον αιδ.Alexander Wedderspoon.
Σύμφωνα με έναν από τους ομιλητές, ένας αριθμός αγγλικανών κληρικών συμμετείχε ήδη στις «κοινές χριστιανικές και ειδωλολατρικές λειτουργίες», αλλά, όπως δήλωσε με στόμφο, υπάρχει ακόμα πάρα πολλή άγνοια και εχθρότητα...
Ο Mark Graham, της Παγανιστικής Ομοσπονδίας, που αντιπροσωπεύει τον Δρυιδισμό, την wicca (μάγοι) και τον Σαμανισμό (πνευματιστές) είπε: «Μερικοί παγανιστές πιστεύουν στη μαγεία, ακριβώς όπως μερικοί Χριστιανοί πιστεύουν στη δύναμη της προσευχής και των θαυμάτων».
«Γιορτάζουμε τη συνεκτικότητά μας στη φύση. Θα χορέψω μερικές φορές γυμνός γύρω από μια φωτιά. Δεν χορεύουν πολύ γύρω από μια φωτιά γυμνοί στους όρθρους ή στους εσπερινούς αλλά ίσως θα έπρεπε. Ίσως να τους αρέσει».
Ο επίσκοπος του Λίνκολν, αιδ. Robert Hardy, προειδοποίησε για την αύξηση του παγανισμού, σε μια συζήτηση της Γενικής Συνόδου, θεωρεί την εκδήλωση «πολύ αμφίβολη» και προειδοποίησε ότι μπορεί να προσδώσει αξιοπιστία σε αμφισβητήσιμες πεποιθήσεις. «Δεν νομίζω ότι υπηρετούμε τον σκοπό του χριστιανισμού, προσπαθώντας να τα αραιώσουμε όλα ή λέγοντας δεν πειράζει. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς είναι δυνατό να συμμετέχω στον διάλογο όταν δεν ξέρετε τι πιστεύουν.»
Η εκδήλωση στο Amesbury, με προεδρεύουσα την Rosemary Hartill, πρώην ανταποκρίτρια θρησκευτικών ζητημάτων του BBC και ομιλητές τους Martin Palmer, πρώην σύμβουλο του πρίγκιπα Φιλίππου και Ronald Hutton, καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, είχε προγραμματιστεί να τελειώσει με χριστιανική λειτουργία μαζί με δρυιδική τελετή, στην οποία μια ντυμένη στα πράσινα ιέρεια θα έκανε τις προσφορές του ψωμιού και του υδρομελιού.
Αντιδρώντας στην εκδήλωση ο κανονικός Michael Cole, του καθεδρικού ναού του Chelmsford, μελετητής του κινήματος της Νέας Εποχής, είπε: «Οι παγανιστές δεν κάνουν καμία διάκριση μεταξύ του Θεού ως δημιουργού και όλων όσων δημιούργησε ο Θεός.
Ένα φυτό και ένας πλανήτης είναι εξίσου «Θεός» για αυτούς, κάτι το οποίο είναι παρανοϊκό. «Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις τους δίνουν την αξιοπιστία, την οποία δεν δικαιούνται να έχουν. Είναι επικίνδυνο να δίνεται η εντύπωση ότι είναι εντάξει για τους Χριστιανούς να αναμιγνύονται σε τέτοια πράγματα.»
Πηγή:Κόκκινος Ουρανός
Ποιμαντορική εγκύκλιος Χριστουγέννων Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ
-
Πνευματική χαρά καί ἀγαλλίασις, χαροποιά σκιρτήματα καί εὐφροσύνη καρδίας
ἀναδύονται ἀπό τά τρίσβαθα τοῦ ψυχικοῦ μας κόσμου διά τό κοσμοσωτήριο καί
κοσμο...
Πριν από 1 ημέρα
2 σχόλια:
ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!
Αν τόλμαγε,ο Ρόουαν Ουίλλιαμς,ας μην φόραγε τις χλαμύδες και τα στεφαΑρκετές χιλιάδες αριθμούν οι "Δρυΐδες" και πολλές άλλες όμοιες με αυτήν.Από κάτω,όμως,είναι και οι ψηφοφόροι-Δρυΐδες.Τι θα γινόταν αν όλους αυτούς τους "καραγκιόζηδες" τους έβαζε στη θέση του ο αγγλικανός επίσκοπος;Τι θα ψήφιζαν και τι κοινωνικό αντίκτυπο θα είχε η γελοιοποίησή τους;Μη ξεχνάμε άλλωστε και τις βέβαιες διασυνδέσεις με τη μασσονία.
Από κοντά και ο δικός "μας" του: "όλες οι θρησκείες ίδιες με διαφορετικές λατρευτικές εκφράσεις.Σε λίγο,θα αποκτήσουμε και την "εκκλησία" των Δρυΐδων,είμαι βέβαιος.Ο Δαλάι Λάμα ετοιμάζεται κι αυτός.
Δημοσίευση σχολίου