7 Σεπ 2010

Αμερικανική αίρεση δημιουργεί προβλήματα λέγοντας ότι ετοιμάζεται να ρίξει στην πυρά το Κοράνι

Κίνδυνο-θάνατο για τα ξένα στρατεύματα χαρακτηρίζει ο αρχηγός της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, τα σχέδια εκκλησίας βαπτιστών στη Φλόριντα των ΗΠΑ να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου κατά την ένατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν γίνει αυτό θα εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και θα ενισχύσει το αντιαμερικανικό αίσθημα στον μουσουλμανικό κόσμο, επισήμανε ο στρατηγός Πετρέους σε συνέντευξή του στην Wall Steet Journal.

«Κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τα στρατεύματα και την διεθνή προσπάθεια» δηλώνει.

«Είναι ακριβώς η ενέργεια που θα εκμεταλλεύονταν οι Ταλιμπάν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Όχι μόνο εδώ, αλλά παντού στον κόσμο, όπου συνυπάρχουμε με την ισλαμική κοινότητα» προσέθεσε ο στρατηγός.

Η εκκλησία Dove World Outreach Center ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στο Γκέινσβιλ, 500 χιλιόμετρα από το Μαϊάμι, και καλεί και άλλα θρησκευτικά κέντρα να κάνουν το ίδιο στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων και για να πολεμήσουν «τον δαίμονα του Ισλάμ».

Ο πάστορας της συγκεκριμένης εκκλησίας Τέρι Τζόουνς αναγνωρίζει πως οι ανησυχίες του Ντέιβιντ Πετρέους είναι «δικαιολογημένες»

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal προσθέτει: «Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους φανατικούς μουσουλμάνους. Δεν θα μας εξουσιάζει πια ο φόβος και οι απειλές».

Στα τέλη Αυγούστου, δεκάδες φανατικοί μουσουλμάνοι διαδήλωσαν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία και απείλησαν να αρχίσουν ιερό πόλεμο αν η αμερικανική εκκλησία ρίξει στην πυρά το Κοράνι.

Τη Δευτέρα εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Καμπούλ φωνάζοντας «θάνατος στην Αμερική» και καίγοντας ομοιώματα του πάστορα Τέρι Τζόουνς.

Το όλο ζήτημα προκύπτει τη στιγμή που τα πνεύματα είναι ήδη οξυμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας της πρότασης να κατασκευαστεί τέμενος και ισλαμικό πνευματικό κέντρο κοντά στο Σημείο Μηδέν, κέντρο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Το Βήμα»07/09/2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δημιουργεί προβλήματα; Καλά θα κάνει να το ρίξει το διαολοβιβλίο αυτό. Και ακόμα καλύτερα θα κάνει να προσχωρήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Γ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com