7 Σεπ 2010

Σε θρόνο δώρο από την Ελλάδα θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου η επίσημη τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Η επίσημη τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, στην έδρα του σερβικού Πατριαρχείου. στο Πετς, του Κοσόβου.

Η πρώτη, ανεπίσημη τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας έγινε φέτος, στις 24 Ιανουαρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στο Βελιγράδι.

Η επίσημη ενθρόνιση στο Πατριαρχείο του Πετς, σε θρόνο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος των Αρχιερέων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην εαρινή συνεδρίασή της.

Στο Πατριαρχείο του Πετς, από το καλοκαίρι, όταν τη μονή επισκέφθηκαν ο υπουργός Θρησκευμάτων της Σερβίας, Μπόγκολιουμπ Σιγιάκοβιτς, ο Σέρβος υπουργός αρμόδιος για θέματα Κοσόβου, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς και ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι σε εξέλιξη εντατικές προετοιμασίες για την τελετή, στην οποία θα παραστούν προσκεκλημένοι από τη Σερβία και το εξωτερικό.

Ο αυθεντικός μαρμάρινος πατριαρχικός θρόνος, που βρισκόταν στο κέντρο του ναού των Αγίων Αποστόλων, στο Πατριαρχείο του Πετς, δεν έχει σωθεί.

Στο σημείο εκείνο θα τοποθετηθεί θρόνος, δώρο στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ηγουμένης Νικοδήμης και της γυναικείας αδελφότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νέος, χειροποίητος ξύλινος σκαλιστός θρόνος κατασκευάστηκε σε εργαστήριο στη Δράμα. Επικεφαλής της πολυμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί για να φροντίσει για την ενθρόνιση είναι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος.

blic.rs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com