30 Ιουν 2010

Φιλορθόδοξος Ένωσις «Κοσμάς Φλαμιάτος», Περί Οικουμενισμού Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο

Ανοικτή επιστολή προς τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ. ΙΕΡΟΘΕΟ

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και τι απάντηση να δώσει ο πολυγραφώτατος, νηπτικός και ησυχαστικός, Μητροπολίτης Ναυπάκτου;

Νομίζω ότι θα συμπεριφερθεί ανάλογα με το προσφιλές για την πολιτική αξίωμα, το οποίο εδώ και χρόνια, διαμορφώνει "τρόπο ζωής" (!) και "στάση ζωής" (!!) της Ιεραρχίας και πάντων ημών. Και ποιο είναι αυτό το αξίωμα;

Υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται, και υπάρχουν πράγματα που λέγονται, αλλά δεν γίνονται.

Έτσι λοιπόν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και η λοιπή ομήγυρις των επισκόπων : Συμμαχούν και καταγίνονται με τον οικουμενισμό, αλλά δεν μας το λένε, από την άλλη δε, μας λέγουν για την Ορθοδοξία, για την Εκκλησία (σημ. ποτέ για θρησκεία), για τους Πατέρες κλπ., αλλά τούτα δεν γίνονται πράξη. Εκτός βέβαια από τη συλλογή υπογραφών!!! Αν ζούσαν οι πατέρες της Εκκλησίας σήμερα αυτό θα έκαναν, υπογραφές θα μάζευαν και όλα θα τα σκέπαζε η ... αγιοπνευματικότητα.

Όλα υπόκεινται πλέον στην αδήριτη νομοτέλεια της εξέλιξης και ο Δαρβίνος, προβλέπω, θα ανακηρυχθεί ο "Μωυσής" της νέας θρησκείας - δια τους ανιάτως πάσχοντας - η νέας εκκλησίας δια τους ιαθέντας. Αυτά.

Και για την υπογραφή

Ο νευροβιολογικά πάσχων
ασθενής σχολιαστής Χι.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ είπε...

Αγαπητοί αδελφοί,μου άρεσε πολύ το άρθρο σας και δεν σας κρύβω, ότι και εγώ απορώ εδώ και πολλά χρόνια με την στάση του Μητροπολίτου Ιερόθεου.Από την μία υποστηρίζει σαφώς τα ορθόδοξα,από την άλλη όμως είναι φίλος και μάλιστα καρδιακός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρόλα τα φρονήματα του τελευταίου.Το αληθινό όμως πρόβλημα,κατά την γνώμη μου,τελικά δεν είναι η στάση του Μητροπολίτη Ιεροθέου ή κάποιων άλλων σαν αυτόν Μητροπολιτών,Ιερωμένων,Καθηγητών κ.λ.π. αλλά εάν είναι ή όχι Αιρετικός στα φρονήματά του ο Πατριάρχης.Εάν τελικά είναι Ορθόδοξος οφείλουμε όλοι μας να του ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη για ότι λέμε για αυτόν και τους ομόφρονές του.Εάν όμως δεν είναι Ορθόδοξος ,αυτός και οι ομόφρονές του,τότε οφείλουμε όλοι μας και οι Ορθόδοξοι Μητροπολίτες και οι Ιερωμένοι και οι Καθηγητές και εμείς ο απλός Λαός ,να διαχωρίσουμε πλήρως την θέση μας,όχι απλά στην θεωρία,αλλά στην πράξη ,με το να πάψουμε να έχουμε Πνευματικούς μας Πατέρες μη Ορθοδόξους.Αυτή είναι η Ορθόδοξη λύση του προβλήματος ,ακόμη δε και η λογική λύση του θέματος, όλα τα άλλα, επιτρέψτε μου ,είναι σοφιστίες και σε αυτό δεν πρέπει να εγκαλούμε τον ένα Μητροπολίτη αλλά όλους μας και εμάς τους ίδιους

Αντιοικουμενιστής είπε...

Όποιος έχει παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τον άγιο Ναυπάκτου, μετά βεβαιότητος θα έδινε μαρτυρία ότι πρόκειται για φιλοοικουμενιστή μητροπολίτη. Όμως ο άγιος Ναυπάκτου γνωρίζει να φυλάγει τα νώτα του...Παίζει κρυφτούλι και πιστεύει ότι κοροϊδεύει και εξαπατά τον Άγιο Φιλόχριστο Ορθόδοξο Λαό. Λογαριάζει ότι στις προσεχείς αρχιεπισκοπικές εκλογές θα είναι δυνατό να βγάλει τον καλά κρυμμένο "άσο" του "άφθαρτου στον οικουμενισμό", από το μανίκι του ράσου του...Καημένε και ταλαίπωρε άγιε Ναυπάκτου! Ο Φιλόχριστος Λαός δεν την ξαναπατά! Είναι πολύ πρόσφατη η μνήμη του μακαριστού ο οποίος στην αρχή σήκωνε τα λάβαρα και στο τέλος έπαιρνε αγκαζέ τον ποντίφικα τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βατικανό. Άγιε Ναυπάκτου μάθε ότι ο Θεός ου μυκτιρίζεται, αλλά και ο λαός δεν εξαπατάται πλέον! Στους δε αδελφούς μου Ορθοδόξους να μην λησμονούν: μη πεποίθατε επ' (εκκλησιαστικούς) άρχοντας οις ουκ έστι σωτηρία...Οι κρυφοοικουμενιστές μητροπολίτες, επίσκοποι και καθηγητάδες χαλεπότεροι και επικινδυνότεροι των φανερών οικουμενιστών!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com