21 Μαΐ 2010

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, είχε συνάντηση στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Boris Tadic, τον οποίο υποδέχθηκε με πολλή χαρά στο Γραφείο του. Τον Πρόεδρο, μεταξύ άλλων, συνόδευαν ο Υπουργός Εμπορίου κ. Slobodan Milosavljevic και ο κ. Savo Djurica, Πρέσβης της Σερβικής Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας ο Μακαριώτατος είχε και παλαιότερα την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η χθεσινή συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, κατά την οποία ο Μακαριώτατος και ο Πρόεδρος της Σερβίας αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που άπτονται των σχέσεων των Εκκλησιών Κύπρου και Σερβίας.

Ο κ. Boris Tadic μετέφερε στο Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς και την αγάπη τόσο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη, όσο και της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, τους οποίους είδε πριν από την αναχώρησή του για την Κύπρο και παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για τις στενές και αδελφικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο ίδιος συνεργάζεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας του και διατηρούσε σύνδεσμο με τον αείμνηστο Πατριάρχη Σερβίας Παύλο, για του οποίου την μεγάλη προσωπικότητα και το πολισχιδές έργο αναφέρθηκε. Το πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας της Σερβίας, συνεχίζει, είπε, ο νέος Πατριάρχης Σερβίας.

Ο Μακαριώτατος πληροφόρησε τον Πρόεδρο για τη λειτουργία του Γραφείου της Εκκλησίας μας στις Βρυξέλλες, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της αδελφής Εκκλησίας της Σερβίας για κάθε βοήθεια και συμπαράσταση.

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι προγραμματίζει να παραστεί προσωπικά, κατά την επίσημη ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου και με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – 20/05/210 - Παναγιώτης Θεοδώρου

Δείτε και

-Τον Πάπα είχε προσκαλέσει και ο πρόεδρος της Σερβίας δύο μήνες πρίν τον Πατριάρχη

-Στην Κύπρο ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς. Πολλά τα κοινά σημεία Κύπρου - Σερβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com