20 Μαΐ 2010

Στην Κύπρο ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς. Πολλά τα κοινά σημεία Κύπρου - Σερβίας


Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Σερβίας. Θα υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σέρβος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του. Αμέσως μετά, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Τον Πρόεδρο της Σερβίας θα πλαισιώνουν στις συνομιλίες, ο Υπουργός Εμπορίου και Υπηρεσιών Σλομπονταν Μιλοσάβλιεβιτς, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Κύπρο Σάβο Τζούριτσα, οι Σύμβουλοι του Προέδρου Γιοβάν Ράτκοβιτς, και Μπισέρκα Γιεφτιμίγεβιτς Ντρινγιάκοβιτς, και το μέλος της Σερβικής Αντιπροσωπείας Μαρίγια Πέρισιτς. Από κυπριακής πλευράς, στην συνομιλίες θα παρευρεθούν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σερβία Ομηρος Μαυρομάτης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Λεωνίδας Παντελίδης, και η Γραμματέας του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου.

Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, ο Σέρβος Πρόεδρος θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών και θα ακολουθήσει η υπογραφή των διμερών συμφωνιών και η δημοσιογραφική διάσκεψη των δύο Προέδρων.

Από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Σερβίας θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’.

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στις 20:30 ο Πρόεδρος Χριστόφιας προς τιμήν του Σέρβου ομολόγου του.

Την Παρασκευή, ο κ. Τάντιτς θα μεταβεί στις 10 το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αρχικά θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του σώματος Μάριο Καρογιάν.

Στις 11:30 θα μεταβεί στο ΚΕΒΕ και στις 12:00 θα παραστεί στο Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα την οικονομική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Σερβίας. Το Φόρουμ θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομάτης. Χαιρετισμό θα παραθέσει και ο κ. Τάντιτς.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του κ. Τάντιτς, στις 14:40 θα μεταβεί στην οικία του Σέρβου Πρέσβη στην Κύπρο όπου θα παραστεί σε δεξίωση προς τιμήν του.

Τέλος, ο κ. Τάντιτς και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 16:30 το απόγευμα.

«Καθημερινή» - 19/05/2010

Δείτε και

-Τον Πάπα είχε προσκαλέσει και ο πρόεδρος της Σερβίας δύο μήνες πρίν τον Πατριάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com