30 Μαΐ 2010

Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, «Αγαπώ και τιμώ τον Πάπα ως άνθρωπο και αδελφό» «Συνηγορώ υπέρ αποβολών ιεραρχών από την Ιερά Σύνοδο»

«Απολογούμαι εκ μέρους του Αθανάσιου»

>>Αγαπώ και τιμώ τον Πάπα ως άνθρωπο και αδελφό >>Συνηγορώ υπέρ αποβολών ιεραρχών από την Ιερά Σύνοδο >>Η μονή Κύκκου δεν έχει μηχανή που κόβει λεφτά >>Μου ζητούν χρήματα ακόμα και μέσα στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας >>Ο Πρόεδρος είναι αδελφικός μου φίλος, αλλά θα με βρει απέναντί του >>Η νέα φορολογία για ακίνητη ιδιοκτησία είναι καταστροφική και θα αντισταθούμε >>Αν επιμένουν να δώσουμε €163 εκατ. πρέπει να πουλήσουμε και τις εκκλησίες.

Σήμερα στην Καυτή Καρέκλα ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος

Ιδιαίτερα επικριτικός με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο παρουσιάζεται ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος. Αιτία, αποτέλεσαν οι δηλώσεις και οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε ο πρώτος στον Πάπα Βενέδικτο, παραμονές της ιστορικής, όπως χαρακτηρίζεται, επίσκεψής του στην Κύπρο. Ο Κύκκου Νικηφόρος, αφού καθιστά σαφές πως η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει από την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, αλλά από τις ακρότητες και το φανατισμό, απολογείται στους Μαρωνίτες και στους Λατίνους της Κύπρου για τις τοποθετήσεις του Άγιου Λεμεσού που με διάφορα επίθετα προσέβαλε τον θρησκευτικό τους ηγέτη.

Τα πυρά του Μητροπολίτη Κύκκου από την Καυτή Καρέκλα δέχεται και η κυβέρνηση Χριστόφια τόσο για την απαίτηση καταβολής από την Εκκλησία ποσού ύψους €163 εκατ. όσο και για τη νέα φορολογία που προωθεί στην ακίνητη περιουσία. «Μπορεί να είμαστε αδελφικοί φίλοι, αλλά θα με βρει απέναντι του ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Θα αντισταθούμε στη νέα φορολογία που θα είναι καταστροφική για την Εκκλησία» υπογραμμίζει.

Ο Πανιερότατος δεν παραλείπει να αναφερθεί στη λανθασμένη εντύπωση που επικρατεί ότι η Εκκλησία και δη η Μονή Κύκκου «έχει μηχανή που κόβει λεφτά» και δίνει ξεκάθαρη απάντηση στα όσα λέγονται υπό μορφή ράδιου αρβύλα για την περιβόητη συμφωνία στο Μετόχι του Κύκκου, που ανέδειξε τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο.

Η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο παρόλο που χαρακτηρίστηκε ιστορική, εντούτοις, δίχασε την Ιερά Σύνοδο. Εσείς Πανιερότατε, ασπάζεστε τη θέση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, καθώς και άλλων μελών της Συνόδου ότι, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη;

Καταρχήν θέλω να δηλώσω ότι, ως ορθόδοξος ιεράρχης είμαι εχθρός κάθε ακρότητας και αντίθετος προς κάθε φανατισμό. Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, στη βάση κάθε φανατισμού υπάρχει η αμαρτία του εγωισμού που ισοδυναμεί με την ακαθαρσία της πορνείας, αφού σύμφωνα με το λόγο του Θεού «ακάθαρτος ενώπιον Κυρίου πας υψηλοκάρδιος».

Οποιοσδήποτε επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας οφείλει να υψώνει με παρρησία τη φωνή του για να υπερασπίζεται την πίστη και τα δίκαια της Εκκλησίας του. Ουδεμία μετακίνηση δεν επιτρέπεται από τα δόγματα της Ορθοδοξίας. Όχι όμως πάθος αλόγιστο, φανατισμός και τύφλωση. Η Ορθοδοξία μας πρέπει να είναι φλογερή αλλά όχι μισαλλόδοξη, διότι ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία είναι εκδηλώσεις αμαρτωλές και αντίθετες με το κήρυγμα του Θεανθρώπου. Είναι μακράν της ύψιστης χριστιανικής αρετής της αλήθειας όσοι αρνούνται να δεχθούν και να διαλεχθούν με τους αλλόδοξους και αλλόθρησκους.

Εγώ σέβομαι τον Πάπα, ως θρησκευτικό πνευματικό αρχηγό 1,5 δισεκατομμυρίου Ρωμαιοκαθολικών Χριστιανών.

Τον αγαπώ και τον τιμώ ως άνθρωπο και ως αδελφό και θα συμμετάσχω σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν του. Και νιώθω να μην κινδυνεύει καθόλου, μα καθόλου η Ορθοδοξία μου, η πίστη μου.

Επισκεφθήκατε το Βατικανό με τον Μακαριότατο;

Συνόδευσα τον Μακαριότατο και ναι, μείναμε για μια εβδομάδα στο Βατικανό, φιλοξενούμενοι του Πάπα. Φάγαμε πολλές φορές μαζί του και επιστρέψαμε στην Κύπρο, Ορθόδοξοι ως είμαστε και ουδόλως μολύνθηκε η πίστη μας. Συνεπώς, δεν συμφωνώ με αυτούς που σκανδαλίζονται με την επίσκεψη του Πάπα και βεβαίως, δεν ασπάζομαι τη θέση ούτε του Λεμεσού Αθανάσιου ούτε και των άλλων Αδελφών που διαφωνούν με την επίσκεψή του στην Κύπρο. Εκείνο όμως που με ξένισε πάρα πολύ είναι η συνέντευξη του Αγίου Λεμεσού την περασμένη Κυριακή στον «Φ». Μέσα στην Ιερά Σύνοδο ο Άγιος Λεμεσού ζήτησε να διαφοροποιηθεί και να μην παρευρεθεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Πάπα. Η Σύνοδος σεβάστηκε την άποψή του καθώς και άλλων μελών της Ιεράς Συνόδου. Νομίζω ότι ήταν αρκετό το θέμα να μείνει ώς εκεί. Εντός δηλαδή της Ιεράς Συνόδου. Διαφωνώ με τη συνέντευξη του Λεμεσού Αθανάσιου για δυο λόγους: Πρώτον, ο χρόνος που επέλεξε να μιλήσει δεν ήταν ο ορθός, παραμονές της αφίξεως του Πάπα. Εφόσον είχε υπόψη του τα επεισόδια που προκάλεσαν πρόσφατα φανατικοί, δεν έπρεπε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Θα μπορούσε ο Άγιος Λεμεσού να πει αυτά που θέλει και πιστεύει αμέσως μετά την επίσκεψη του Πάπα. Δεύτερον, κόσμησε τον Πάπα με πολλά επίθετα. Δεν μπορείς να προσβάλεις το θρησκευτικό Αρχηγό οποιουδήποτε δόγματος ή οποιασδήποτε θρησκείας, πολύ περισσότερο τον Πάπα που είναι ο θρησκευτικός Αρχηγός των Μαρωνιτών και των Λατίνων που ζουν στην Κύπρο. Πρέπει όταν ανοίγουμε το στόμα μας να μετρούμε το βάρος των λέξεών μας και τον αντίκτυπο που θα έχουν. Γιατί αυτήν τη στιγμή οφείλω μια απολογία ως επίσκοπος προς τους Αδελφούς Μαρωνίτες και Λατίνους που ζουν στην Κύπρο, για τις δηλώσεις του Άγιου Λεμεσού. Να μην παρασυρθούν και να μην στενοχωρηθούν από τις διαφημιζόμενες αρνητικές τοποθετήσεις είτε μελών της Ιεράς Συνόδου είτε και άλλων φανατισμένων λαϊκών εναντίον του Πάπα. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, αγκαλιάζει με πολλή στοργή και αγάπη τους αδελφούς Μαρωνίτες και Λατίνους. Βεβαίως, σέβομαι τις απόψεις οποιουδήποτε μέλους της Ιεράς Συνόδου, όπως αυτοί σέβονται τη δική μου. Ήταν αχρείαστη η συνέντευξη του Λεμεσού Αθανάσιου και δεν έπρεπε να δοθεί.

Αφού διαφοροποιήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο ο Λεμεσού Αθανάσιος και άλλοι Ιεράρχες, τότε πώς δόθηκε στη δημοσιότητα κοινό ανακοινωθέν από την Ιερά Σύνοδο;

Για το ανακοινωθέν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους όλοι. Και αυτοί που σκανδαλίζονται και αυτοί που δεν σκανδαλίζονται από την επίσκεψη του Πάπα. Επειδή ακριβώς ορισμένα σωματεία και σύνολα φανατισμένων υπερ - ορθοδόξων θα έλεγα, κυκλοφορούσαν φυλλάδια και βιβλία παρουσιάζοντας ούτε λίγο - ούτε πολύ, την άφιξη του Πάπα στην Κύπρο ως κατάλυση της Ορθοδοξίας, αισθανθήκαμε την ανάγκη, ως ιεράρχες να ενημερώσουμε σωστά το λαό καθώς επιχειρείτο προσπάθεια παραπλάνησής του.

Θεωρείτε ότι ο Μακαριότατος θα πρέπει να υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε σε ιεράρχες ότι, σε περίπτωση που αρνηθούν να παραστούν σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Πάπα, θα τους αποβάλει από την Ιερά Σύνοδο;

Οφείλω να σας πω ότι, ως μέλος της Ιεράς Συνόδου αισθάνθηκα και εγώ θιγμένος από αυτές τις δηλώσεις. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτες και Επίσκοποι, δεν είμαστε μαθητούδια για να μας τραβάει από το αφτί ο εκάστοτε Προκαθήμενος και να μας πετάει έξω ή να μας αποβάλλει. Ο κάθε ιεράρχης, για να φτάσει εκεί που έφτασε, είχε μια μακρά πορεία δράσης μέσα στην Εκκλησία η οποία τον καταξίωσε και έτσι πρέπει να σεβόμαστε όχι μόνο τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Έχει το δικαίωμα ο Προκαθήμενος, εάν το επιθυμεί, να κάνει εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο για αποβολή ιεραρχών, αλλά είναι η Ιερά Σύνοδος που θα αποφασίσει. Η άποψη η δική μου είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος, δεν πρέπει να θέσει ένα τέτοιο θέμα στη Σύνοδο. Εάν όμως τεθεί, εγώ θα διαφωνήσω. Είμαι εναντίον κάθε πνευματικής τρομοκρατίας. Επειδή ξέρω τον Αρχιεπίσκοπο, είμαι βέβαιος ότι θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο μόνο όταν και εφόσον διαπιστώσει ότι, ένας ιεράρχης συνεργεί σε ακρότητες και συνδαυλίζει το φανατισμό. Τότε και εγώ θα συνηγορήσω υπέρ αποβολής αυτού του Συνοδικού.

«Φιλελεύθερος»30/05/ 2010

9 σχόλια:

amethystos είπε...

Νομίζουμε πως δεν ειναι σωστό να αναρτώνται ασχολίαστα κείμενα ανθρώπων που κατέχουν εξουσία.
Κατηγορεί για υψηλοκαρδία οσους αντιδρούν.
Μετρήστε σας παρακαλώ πόσα ΕΓΩ υπάρχουν στο κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια ορθοδοξία μας μιλάει αφού αποδέχεται τον αιρετικό Πάπα ως Επίσκοπο; Πώς είναι δυνατόν τόσοι Πατριάρχες και Επίσκοποι να είναι μασόνοι; Ο Μητροπολίτης Λεμεσού μίλησε Ορθόδοξα και έπεσαν όλοι να τον φάνε! Αφού οι Οικουμενιστές είναι εναντίον κάθε φανατισμού γιατί με τέτοιο φανατισμό πολεμούν τη τήρηση των Ιερών Κανόνων;

aktines είπε...

Τι να σχολιάσει κάποιος, αγαπητέ «Αμέθυστε», σ΄ένα κείμενο οικουμενιστικού παραληρήματος;Αγαπά τον Πάπα αλλά θέλει την τιμωρία των αδελφών του. Τα λόγια του Μητροπολίτη Κύκκου μιλούν από μόνα τους

Ανώνυμος είπε...

Ας καθαιρεθεί το συντομότερο ο Κύκκου πριν είναι πολύ αργά για την Κυπριακή Ορθοδοξία...

Φαίδων

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κύκκου Νικηφόρος : Εάν όμως τεθεί, (σ.σ. θέμα αποβολής από την Ιερά Σύνοδο Κύπρου όσων επισκόπων δεν παραστούν στις εκδηλώσεις για τον πάπα),εγώ θα διαφωνήσω. Είμαι εναντίον κάθε πνευματικής τρομοκρατίας.

Δηλαδή, εάν εγώ απαγγείλω το Σύμβολο της Πίστεως λέγοντας "... και εις το Πνεύμα το Άγιον, το εκ του Πατρός εκπορευόμενο", είμαι πνευματικός τρομοκράτης! Η απαγγελία του Συμβόλου της Νικαίας είναι τρομοκρατική πράξη, διότι και το Σύμβολο και το Άγιον Πνεύμα εμφορούνται από, και εμφυσούν στον πιστό, το πνεύμα του φανατισμού, το ακραίον πνεύμα δηλαδή.

Εντάξει. Αυτός όμως του "μεσαίου" πνεύματος τι θέλει και τι προτιμά; Να απαγγέλει "το εκ του πατρός και εκ του υιού εκπορευόμενο πνεύμα"; Ή μήπως να τα καταργήσουμε και τα δυο (κάτι ήξεραν οι προτεστάντες);
Διότι όταν ο πάπας διχάζει το άγιον Πνεύμα, διχάζει εν τω άμα και τον άνθρωπο : Άλλοι θα προτιμήσουν το εκ του πατρός, έτεροι το εκ του υιού, μερικοί από αυτό τουτο το πνεύμα (το εκ του πνεύματος εκπορευόμενο πνεύμα !) και τέλος άλλοι, θα τα πετάξουν τούτα όλα (άθεοι και προτεστάντες κλπ.).

Ποιός λοιπόν είναι ο δημιουργός του φανατισμού και της πνευματικής τρομοκρατίας; Εμείς που επιμένουμε να ομολογούμε "το εκ του Πατρός εκπορευόμενο" ή ο πάπας και ο ψευτο-ορθόδοξος Νικηφόρος (είναι και επίσκοπος ο ευλογημένος) με την ... χαμηλοκαρδίαν;

Μας πετά κατάμουτρα το : «Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, στη βάση κάθε φανατισμού υπάρχει η αμαρτία του εγωισμού που ισοδυναμεί με την ακαθαρσία της πορνείας, αφού σύμφωνα με το λόγο του Θεού "ακάθαρτος ενώπιον Κυρίου πας υψηλοκάρδιος"». Δηλαδή, όλοι εμείς είμαστε ακάθαρτοι! Ας κάνει όμως τον κόπο να ανατρέξει στις διεθνείς ειδήσεις του περασμένου μήνα και θα δει ποιός ή ποιοί, φέρουν πάνω τους αδιάψευστα το "ισοδύναμον της πορνείας". Αυτοί είναι οι φανατικοί, οι εμπαθείς, οι μολυσμένοι και όχι εμείς.

Θα έπρεπε να ντρέπετε ο Κύκκου Νικηφόρος (είναι και επίσκοπος ο ευλογημένος, δις) αλλά δυστυχώς, το συναίσθημα της ντροπής χάθηκε. Στη θέση του έμεινε το αίσθημα και η αίσθηση της αναίδειας.

amethystos είπε...

Αγαπητοί φίλοι, φυσικά καταλαβαίνουμε πολύ καλά αυτό πού λέτε, αλλά εμείς μιλάμε, συγγνώμη την έκφραση, για το γαμώτο, δηλ να μην επιτρέπουμε σ`αυτό το είδος ανθρώπων, γιατί Χριστιανοί δέν είναι βεβαίως, να εκμεταλλευθούν με οποιοδήποτε τρόπο τη σιωπή μας.
Πώς απαντούσε ο Κύριος στούς Φαρισαίους; Μερικές φορές μονο με το ΟΥΑΙ ΟΥΑΙ!
Κι αυτό φτάνει σε μάς.
Συγγνώμη για τη μακρυγορία αλλά βρισκόμαστε σε πόλεμο.
Θυμάστε πώς πολεμούσαν οι αρματωλοί τούς Τούρκους: φωτιά στη φωτιά.

Eλεύθερος σκοπευτής (για τον πάπα) είπε...

Συγνώμη αλλά ο τίτλος έπρεπε να λέει"Αγαπώ και τιμώ τον Πάπα(τόσο πολύ που έχω διακαεί πόθω να γίνω Νούτσιος του ή και Καρδινάλειος του διότι όταν είμουν μικρός στην θεολογική θαύμαζα την ζωή του Βησσαρίωνα του Καρδινάλιου"το κοππέλλιν του πάππα")ως "άγιο"άνθρωπο και αδελφό και ιδιαίτερα(τον αγαπω) για τοις προστασίες των παιδεραστών όμως απο την άλλη για να είμαι δίκαιος μισώ και βδελύσσομαι τους μισσαλόδοξους,φανατικούς,φονταμενταλιστές αδελφούς Ιεράρχες διότι ζηλεύω που γνωρίζουν ορθόδοξη θεολογία και ομολογούν την πίστη μας μέσα απο κοσμικές εφημερίδες(κόψτε του το κεφάλι του "αιρετικού"που τόλμησε να πράξη τέτοιο πράγμα χωρίς να πάρει άδεια που την Σύνοδο)και "συνηγορώ υπερ αποβολών(εξοριών στυλ Αρτεμίου Ράσκας,φυλακίσεων στυλ Αρχι.Συμεων,απαγχωνισμών και ιδιαίτερα καρατομήσεων)αδελφών Ιεραρχών(ιδιαίτερα αυστηρών Αγιορειτών και Σταυροβουνιοτών)απο την Ιερά Εξέταση Κύπρου (ούπς χίλια συγνώμη μπερδεύω τα κουμπιά του Λαπτοπ Ιερά σύνοδο ήθελα να πώ,χίλια συγνώμη...Προτιμώ να με αγαπά ο Ερντογάν και ο Ομπάμα παρά ο Κύκκου με τον Αρχιεπίσκοπο,τέτοια αγάπη να μας λείπη,αγαπάτε άλλους και κάτω τα χερια σας απο τους ομολογητές Ιεράρχες για να μην ζήσετε το ολοκαύτωμα του Δεκέμβρη του 2008 στη Ελλάδα,άντε και σαν να πήρανε τα μυαλλά μας αέρα απο την εξουσία...καιρός για αλλαγές απο ψηλά...ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΟ ΠΑΦΟ ΣΤΗΝ ΛΕΟΦΟΡΟ ΑΠΟΣΤ.ΠΑΥΛΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΝΙΑ ΣΤΙς 4/6,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ (με καλαθάκι με αυγά μια που είναι νηστεία να τα ρίξουμε εκεί που πρέπει και λίγες τοματίτσες για να δώσουμε λίγο χρώμα στην καρναβαλίστικη παρέλαση των παπικών καρδιναλείων)Ευχαριστούμε μην το χάσετε να είστε όλοι εκεί...)Και την Κυριακή ώρα 10.00,6/6, να μαζευτούμε εκεί κοντά στο εκκλησάκι στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΑ κοντά στο κλειστό στάδιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πάλι με μια εικόνα αγκαλιά να γιωρτάσουμε την Κυριακή της Ορυοδοξίας,παράκληση μην φέρετε τομάτες διότι είδη θα γίνουν ρεζίλι την Παρασκευή,θα έχουμε άλλην έκπληξη...στον παπα και στους Ουνίτες τα κοππέλια του...ελπίζω να κυκλοφορά με την λιμουζίνα διότι...έχει ο Θεός...

Επώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αντιοικουμενιστής είπε...

Το γράφω και το ξανατονίζω: Φανατισμός και ακρότητες υφίστανται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στους οικουμενιστικιστές και στην αυλή τους (δημοσιογράφοι, σύστημα κ.λ.π.). Αν και έχω θέσει το ερώτημα πολλάκις σε πολλούς φανατικούς οπαδούς του οικουμενιστικισμού, θα το θέσω και στον Άγιο Κύκκου: Αφού θεωρείς τον ποντίφiκα "αδελφό" σου, όπως επίσης τους μαρωνίτες και τους λοιπούς λατίνους της Κύπρου, αλλά δεν θεωρείς τους ομοφίλους σου Oρθοδόξους Κυπρίους και Ελλαδίτες, αφού συνέφαγες (καλά) πολλάκις με τον ποντίφικα και τους πράκτορές του και αισθάνεσαι τόσο όμορφα και τόσο ωραία, αφού συγκινείσαι από το γεγονός ότι συναγελάζεσαι με τον ηγέτη 1,5 δισεκατομμυρίων (ατυχών) πιστών, τι δουλειά έχεις με τη "φανατική" και τη "μισαλλόδοξη" Αγία μας Ορθοδοξία; Αυτομόλησε "άγιε" προς το Βατικανό και αυτούς που θαυμάζεις και αγαπάς και λατρεύεις και άσε τους άλλους στον "φανατισμό", το "μίσος" και την "κακία" τους. Οι πρόγονοι αυτών των "αθλοίων", Ορθοδόξων (πολλοί από αυτοί Άγιοι ή Εθνομάρτυρες) θυσιάστηκαν από τις ορδές των λατίνων, τούρκων, άγγλων και λοιπών ανηλεών κατακτητών, για να φτάσεις εσύ να γεννηθείς, να ανατραφείς από αυτούς που απαξιώνεις και να αξιωθείς να χρισθείς και ιεράρχης, πάνω από τα οστά όλων αυτών που μετά βδελυγμίας χαρακτηρίζεις "φανατικούς", επειδή δεν έκλειναν γόνυ και αυχένα (όπως δηλαδή πράττεις εσύ)! Τι κι αν το Βατικανό αντικατέστησε το ξίφος και την πυρά με τους προσχηματικούς, ανίερους "διαλόγους"; Ουσία και πνεύματι είναι αμετανόητο, αμετακίνητο κι έχει μοναδικό σκοπό να εξαφανίσει την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό που το ενοχλούν με την ύπαρξή τους...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com