16 Μαΐ 2010

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Εκτός Εκκλησίας όσοι κληρικοί δεν ακούνε... .»

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»-16/05/2010 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο είπε:

Επίκειται η επίσκεψη του Πάπα. Θα υπάρξουν καθαιρέσεις εάν κάποιοι ιερωμένοι αντιδράσουν;

Ομόφωνα η Σύνοδος αποφάσισε να απευθυνθεί στο λαό. Θα έχει εγκύκλιο την προσεχή Κυριακή και θα διαβαστεί σε όλους του ναούς της Κύπρου και θα ξαναδιαβαστεί την τελευταία Κυριακή προτού έρθει ο Πάπας. Πρέπει να ενημερωθεί όλος ο λαός μας και οι κληρικοί μας είναι υπόχρεοι να δουν τι λέει ο Επίσκοπός τους, η διοικούσα Εκκλησία. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει δική του Εκκλησία και να σηκώνει μπαϊράκι μέσα στην εκκλησία. Οφείλουν υπακοή στη διοικούσα Εκκλησία, στη Σύνοδο. Δεν μπορεί να διατάζει η Σύνοδος κάτι και οι κληρικοί να μην υπακούνε. Όσοι δεν ακούουν είναι εκτός Εκκλησίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ που νόμιζα ότι εκτός Εκκλησίας είναι όσοι δεν μένουν στη διδαχή του Χριστού (όπως ο Πάπας παραδείγματος χάρην).
ΠΑΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΝ ΟΥΚ ΕΧΕΙ' Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΕΧΕΙ.
Β 9 ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ


Και γαρ οι της του Χριστού εκκλησίας της αληθείας εισί και οι μη της αληθείας όντες, ουδέ της του Χριστού εκκλησίας εισί, και τοσούτο μάλλον, όσον αν και σφών αυτών καταψεύδοιντο, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΤΕΣ και υπ αλλήλων καλούμενοι, ΜΗΔΕ ΓΑΡ ΠΡΟΣΩΠΟΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ, ΑΛΛ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΘΑΙ ΜΕΜΥΗΜΕΘΑ.
ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΕΠΕ 3, σελ.608

παναης είπε...

Αγαπητέ μας Αρχιεπίσκοπε Κύπρου εάν ζούσε ο Άγιος γέροντας Παϊσιος θα σας έλεγε"Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμην εν πρώτοις απ'όλους(το ίδιο ισχίη και για μένα),που τολμώ να γράψω κάτι,ενω δεν είμαι ούτε Άγιος,ούτε θεολόγος.Φαντάζομαι ότι θα με καταλάβουν όλοι,ότι τα γραφόμενά μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βαθύς μου πόνος δια την γραμμήν και κοσμικήν αγάπην,δυστυχώς,του πατέρα μας κ.Αθηναγόρα(κ.Χρυσοστόμου Β' Κύπρου).Όπως φαίνεται,αγάπησε μίαν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική "εκκλησία",διότι η Ορθόδοξος Μητέρα μας δεν του κάμνεικαμμίαν εντύπωσι,επειδή είναι πολύ σεμνή..."Αυτό φωνάζει και η συνείδηση του Ελληνοκυπριακού ορθόδοξου λαού Μακαριώτατε!!!Ελεγε επίσης ο Άγιος γέροντας Παϊσιος Μακαριώτατε και αγαπητοι Ιεράρχες ότι η "Εκκλησία","δεν είναι καράβι του κάθε επισκόπου να κάνει ότι θέλει" γι'αυτό αγάπητοι Ιεράρχες μιά και αποδέχεστε να μολύνει τα Αγία χώματα της νήσου Κύπρου ο "προστάτης των παιδεραστών"(επίθετο που του κολλήσαν τα παγκόσμια Μ.Μ.Ε.,και όχι οι παραδοσιακοί πιστοί της Κύπρου ,πράγμα που νομίζουν κάκιστα ορισμένοι επίσκοποι της Μεγαλονήσου)ακούστε την φωνή τουΙερομ.Γρηγορίου Ε' (προς τον σουλτάνο)και τώρα για εσάς"την συνείδησί μου δεν μολύνω.Την Εκκλησίαν μου δεν προδίδω,ή κυβερνώ σύμφωνα με τούς κανόνες, ή δίνω την παραίτησή μου και φεύγω εις Άγιον Όρος.(Πράγμα που οφείλουν να πράξουν οι Ιεράρχες τησ Κύπρου)Να το κλειδί του κελλιού μου".Άντε παραδώστε τα κλειδιά σας και καλή μετάνοια...

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε αληθινή Σύνοδος της Κύπρου θα έπρεπε να είχε καθαιρέσει τον Κύπρου για την ασύδοτη οικουμενιστική δράση και τους φοβερισμούς του.

Ξενοφώντας

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οσο λιγότερα λέγει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόσο το καλύτερο και για τον ίδιο και για την Εκκλησία επειδή λέγει τόσο αθεολόγητα πράγματα που τελικά εκθέτουν φυσικά τον ίδιο και στο πρόσωπό του την Εκκλησία.

Τι νομίζει πως είναι η Εκκλησία; Επιχείρηση; Και όποιου δεν αρέσει παίρνει τις μετοχές του και ιδρύει άλλη επιχέιρηση;

Ας ασχολείτε με τις επιχειρήσεις του, το εθνικό θέμα και το σύντροφο Χριστόφια που τα καταφέρνει καλά και τα θεολογικά ας τα αφήσει γιατί όποτε μιλήσει ο κόσμος απογοητεύεται.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Μην πανικοβάλεσαι "μακαριότατε"! Οι ιεράρχες σου κι εσύ για άλλη μια φορά θα προδόσουν τον Τριαδικό Θεό, τους Αγίους Πατέρες και την Ορθόδοξη Εκκλησία, με αντάλλαγμα ένα βλέμα, ή έστω ένα ελάχιστο υπονοούμενο υποστήριξης του...ποντίφικα στο Κυπριακό πρόβλημα (το οποία και δεν θα λάβεις ποτέ). Επίσης σίγουρος να είσαι ότι ο ποντίφηξ ούτε θέλει αλλά ούτε και πρόκειται να ασχοληθεί με την Κύπρο και τα προβλήματά της. Τελικά από την επίσκεψη του ποντίφικα το μόνο που θα μείνει είναι μεγάλη ταραχή και σύγχυση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και η υποτελής στάση της "διοικούσης εκκλησίας". Το Βατικανό πέτυχε για ακόμα μια φορά τον σκοπό του και μπράβο του γι' αυτό! Τίποτε άλλο...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com