11 Μαΐ 2010

Ο Πάπας στην Πορτογαλία θα θυμίσει τις ηθικές αξίες......

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ. Μήνυμα ελπίδας προς όλους όσοι πλήττονται από την οικονομική κρίση πρόκειται να απευθύνει, από την Πορτογαλία όπου πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ, ενώ θα επιχειρήσει να προβάλει τις θρησκευτικές αξίες σε μια χώρα, όπου -όπως λένε οι ειδικοί- οι Καθολικοί χάνουν ολοένα και περισσότερο την πίστη τους. Επί μακρόν θεωρούμενη βαθιά συντηρητική, η Πορτογαλία πρόκειται να νομιμοποιήσει σύντομα τους γάμους ομοφυλοφίλων, τρία χρόνια αφότου αποποινικοποίησε τις αμβλώσεις.

Για «πνευματική κρίση» μίλησε ο συντονιστής της επίσκεψης από την επισκοπή της Λισσαβώνας, ανακοινώνοντας ότι ο Ποντίφικας θα θυμίσει «τη χαρά της πίστης και της ελπίδας» που, όπως είπε, είναι ο δρόμος προς τη σωτηρία από τα οικονομικά προβλήματα. «Οι ηθικές αξίες, οι οποίες καθοδηγούν την οικονομία και την πολιτική, δείχνουν ότι υπάρχει πνευματική κρίση» υπογράμμισε για να προσθέσει: «Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει». Ο Πάπας φθάνει στη Λισσαβώνα σήμερα Τρίτη και πρόκειται να επισκεφτεί τον Ναό της Αειπαρθένου στη Φάτιμα, με την ευκαιρία της επετείου των δέκα χρόνων από την οσιοποίηση δύο βοσκών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έγιναν μάρτυρες θαυμάτων και εμφανίσεων της Παναγίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη επικύρωση του νομοσχεδίου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, που θα υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας στις 17 Μαΐου. Με την επικύρωση, η Πορτογαλία θα γίνει η έκτη χώρα της Ευρώπης που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, μετά το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Σε αντίθεση με τη γειτονική Ισπανία, όπου ο κλήρος έχει κινητοποιηθεί κατά της σχετικής νομοθεσίας από το 2005, η εκκλησία της Πορτογαλίας προτιμά να μένει στο περιθώριο της διαμάχης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι Πορτογάλοι, το 88,3%, δηλώνουν Καθολικοί, αλλά μόνο το 23,9% πηγαίνει στην εκκλησία, ενώ μόλις το 16,8% παρίσταται στη λειτουργία κάθε Κυριακή.

«Καθημερινή» - 11/05/2010

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ακόμη μια απίθανη φωτογραφία που ανακαλύψατε!

Οσο για τις ηθικές αξίες του Πάπα καλύτερα να μας λείπει το βύσσινο.

Αν ενδιαφέρεται ο Πάπας για ηθικές αξίες ας αρχίσει από τους παιδεραστές φραγκοπαπαδες του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com