10 Ιαν 2010

Από κοινού επίσκεψη του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Σύρου και του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου σε ιδρύματα τα Χριστούγεννα

O Ορθόδοξος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Ρωμαιοκαθολικός Επισκόπος κ. Φραγκίσκος στην από κοινού επίσκεψη σε ιδρύματα τα Χριστούγεννα

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δυστυχώς! Λαικός οικουμενισμός στις δόξες του από το γνωστό οικουμενιστή και φιλοπαπικό Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Υπερευλογημένοι πιστοί! Ποιος τη χάρη σας!! Παίρνετε την ευλογία από τον ορθόδοξο, παίρνετε και την ευλογία από τον παπικό. Και όταν έρθει η ώρα "της παράδεισος" και κτυπήσετε την πόρτα, δείξετε το συγχωροχάρτι το παπικό. Και αν σας το δώσει πίσω ο άγιος Πέτρος, τότε βγάλτε από την τσέπη και το άλλο. Λέτε να το δεχτεί; Μάλον, όχι, λέω εγώ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Καλοοοό! Το σχόλιο του κ. Χριστοδουλίδη. Ε άμα πια! Πηγαίνουν μαζί να ευλογήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να λέμε αστεία ή ανέκδοτα που αφορούν τον Θεό ή τους Αγίους.
Οι άνθρωποι στα ιδρύματα θα χάρηκαν που τους επισκέφτηκαν και αφού δεν πρόκειται να πάρουν ευλογία από τον Παπικό αφού δεν έχει Χάρη, ας πάρουν ευλογία από τον Ορθόδοξο. Δεν γνωρίζω αν Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν τέτοιες πράξεις, μια που δεν πρόκειται ούτε για συμπροσευχή ούτε για συλλειτουργία.
Κάποιοι οικουμενιστές διακρίνονται για τη φιλανθρωπία τους και αυτή μπορεί να αποτελέσει δόλωμα και για τον απλό κόσμο που νιώθει ότι ζει σε έναν εχθρικό κόσμο αλλά και για τους ίδιους τους Οικουμενιστές οι οποίοι μπορεί να αμνηστεύουν όλες τους τις ενέργειες αφού τις "κάνουν από αγάπη".
Οι Οικουμενιστές μεν διακρίνονται για ακατάσχετη αγαπολογία και αναίρεση της Ορθοδόξου Πίστεως αλλά και οι Ορθόδοξοι πιστοί πέρα από το να είναι αμετακίνητοι στα της Πίστεως και της Λατρείας, δεν πρέπει να δείχνουν και αγάπη σε αυτούς που υποφέρουν; Αν μη τι άλλο, δεν θα μπορέσουν να πείσουν τους Οικουμενιστές για τη πλάνη τους εάν οι ίδιοι δεν διακρίνονται για την αγάπη μεταξύ τους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 11:34 μ.μ.
"Πιστεύω ... κλπ. κλπ. Κάποιοι οικουμενιστές διακρίνονται για τη φιλανθρωπία τους και αυτή μπορεί να αποτελέσει δόλωμα και για τον απλό κόσμο"

Φυσικά είναι δόλωμα, "και αφού δεν πρόκειται να πάρουν ευλογία από τον Παπικό αφού δεν έχει Χάρη" (sic), πράγμα που αμφιβάλλω αν ως απλοϊκοί το γνωρίζουν, τότε, όταν τους βλέπουν και τους δυο μαζί τι θα σκεφτούν; Ότι η ευλογία του δικού μας έρχεται αρωγός στην παπική ή ότι η παπική βοηθά και τη δική μας, αφού προσφέρεται λόγω αγάπης.

Οι παπικοί δεν έχουν ούτε αγάπη ούτε φιλανθρωπία. Όλες οι πράξεις τους υποκινούνται από "ίδιον συμφέρον". Από λόγους καθαρά ωφελιμιστικούς, χρησιμοθηρικούς και όπως έγραφε κάποιος δικός μας: "Αυτό που σου δίνουν δια της δεξιάς, σου το αφαιρούν δια της αριστεράς".

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 11:34 μ.μ.
"... αλλά και οι Ορθόδοξοι πιστοί πέρα από το να είναι αμετακίνητοι στα της Πίστεως και της Λατρείας, δεν πρέπει να δείχνουν και αγάπη σε αυτούς που υποφέρουν;"

Ούτε οι παπικοί, ούτε οι νεορθόδοξοι (οικουμενιστές) υποφέρουν. Έχει παχυνθεί η επιδερμίδα τους και ουδός πόνου γι΄ αυτούς δεν υπάρχει. Πάσχουν από ανωδυνία. Αν υποφέρουν είναι διότι διαβάζουν ενοχλητικά γι΄ αυτούς γράμματα. Αλλά αυτά έχουν καταντήσει πλέον ακίνδυνα.

Τώρα, για τη μεταξύ μας αγάπη αυτό είναι άλλο θέμα. Αν βάλουμε στην άκρη τη φιλοπρωτία και τους ποικίλους εγωισμούς που μας δέρνουν, κάτι μπορεί να γίνει. Δύσκολο το βλέπω πάντως.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com