31 Δεκ 2009

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Θα έκανα δώρο στον κ. Σηφουνάκη την άποψή μου για τις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας.


Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
"Στον κ. Σηφουνάκη θα έκανα δώρο την άποψή μου για τις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας. Μπορεί ορισμένοι να αιφνιδιαστούν, όμως και εγώ συμφωνώ με τον διαχωρισμό και τους διακριτούς ρόλους".
Νίκος Σηφουνάκης (υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων)
"Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο σπουδαίο δώρο δεν μπορεί να έχει... αντίδωρο. Χαίρομαι που ένας νέος ιεράρχης συμμερίζεται αυτή τη θέση και εύχομαι μαζί με τον Σεβασμιώτατο να κάνουμε κάποτε πράξη τους διακριτούς ρόλους".
Πηγή: «ΈΘΝΟΣ» 31/122009

3 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ακομη ένα ατόπημα του Μεσσηνίας.

Δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο.

Η Εκκλησία έχει ως στόχο να προσλαμβάνει και να αγιάζει τον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με το κράτος. Ετσι οι σχέσεις "συναλληλίας" είναι οι κατά Θεόν σχέσεις Εκκλησίας και κράτους.

Δηλαδή ναι μεν έχουν διακριτούς ρόλους η Εκκλησία και το κράτος αλλά συνεργάζονται.

Είναι ενδεχόμενο να επέλθει τελικά ο χωρισμός. Αλλά ας επέλθει επειδή το κράτος τον επιζητεί. Οχι επειδή η Εκκλησία τον επιδιώκει.

Προσευχόμαστε ο Κύριος να μη στήσει την αμαρτίαν όσων χειροτόνησαν, εξέλεξαν επίσκοπο, όρισαν εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος τον κ. Χρυσόστομο στο διάλογο με τους Παπικούς και όσους τον ανέχονται να ασχημονεί με τόση αυθάδεια.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εκκλησία, Κράτος και τα διακριτά.

Τι "διακριτοί ρόλοι" και παραμύθια; Αν αυτό που λέμε κράτος έχει εδαφικό περίγραμμα υλικό, έχει και η Εκκλησία το δικό της έδαφος και περίγραμμα: Έδαφος και περίγραμμα νοητό.

Επειδή δε αυτά δεν είναι χώματα, δέντρα, πέτρες, λουλουδάκια και φαντασιοκοπήματα (σημ. υπάρχει κράτος χωρίς ανθρώπους;), αλλά είναι άνθρωπος με σώμα και με ψυχή, σώμα είναι το Κράτος και ψυχή η Εκκλησία.

Θέλουν αυτά να τα χωρίσουν "διακριτά" και ο Μεσσηνίας άσχετος και ανάξιος, κάνει δώρο την άποψή του. Ο άλλος άσχετος και ανάξιος, του κράτους υπουργός, "αντίδωρο" (sic) δεν είχε να του δώσει.

Με τέτοιο δάσκαλο τι περιμένεις. Θα τα χωρίσουν "διακριτά": Άλλο το σώμα (κράτος) και χώρια η ψυχή (εκκλησία). Και όταν το σώμα κάποια στιγμή κοινή για όλους αρχίσει να χαροπαλεύει, τότε κάποιοι φωστήρες θα πουν: Το σώμα πεθαίνει, πάρτε του τα όργανα και δώστε τα σε άλλους, που περιμένουν να γίνουν καλά.

Το σώμα θα ξεψυχήσει και οι Ελλάδα θα γεμίσει με νεά σώματα λαθραία. Οι μετανάστες περιμένουν. Οι διακριτοί ρόλοι είναι έτοιμοι. Δεν είμαστε Έλληνες, αλλά μας έκαναν, λένε τα άψυχα σώματα τα διακριτά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Παρελήφθησαν:

1) Αυτά έχουν οι σχέσεις, οι διακριτές και οι συνάλληλες (στο τέλος).
2) Η υπογραφή: Κυπριανός Χριστοδουλίδης και όχι Θανάσης (μακάρι να ήμουν άξιος να φέρω αυτό το όνομα).
3) Η διόρθωση: "οι Ελλάδα θα γεμίσει" να γίνει "η Ελλάδα κλπ".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com